Nemam pojma...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Možeš li mi pojasniti u čemu se je sastojala takva namera Boga...

Чист садизам. Пошто је "свезнајући" тачно знао шта ће се догодити.

- - - - - - - - - -

I tako, pre nego što umreš ostaviš lovu porodici kojoj češ se vratiti...I šta to znači...proizilazi da lovu ostavljaš porodici onako...na revers, da ti je pričuvaju jer se ti njoj vračaš...

I tako...nemoj mi zameriti na znatiželji, jer me veoma interesuje kako se to ti nakon smrti ...vračaš u život...

Све зависи како то формулишеш својим тестаментом.

Кроз поновно рођење у твоју породичну линији. Наравно као душа.

Šta je to sadističko od Boga kada kaza ovako...

Postanak 2:17...

''Ali s drveta od znanja dobra i zla, s njega ne jedi; jer u koji dan okusiš s njega, umrećeš.''

ostavljajući njihovom slobodnom izboru da li će ispoštovati tu naredbu ili pak neće...

Šta je to sadističko od Boga kada kaza ovako...

Postanak 2:17...

''Ali s drveta od znanja dobra i zla, s njega ne jedi; jer u koji dan okusiš s njega, umrećeš.''

ostavljajući njihovom slobodnom izboru da li će ispoštovati tu naredbu ili pak neće...

Чим је направио тако нешто, да би подвалио Адаму и Еви значи да је све раније испланирао. Зашто? Зато што му је било досадно и да би могао да се иживљава.

Ono sveznajući si stavio pod znake navoda a valjda znaš kakvo značenje ima ''svezbnajući'' u odnosu na sveznajući...
I pazi sada ovo. I da je sveznajući i da je znao šta će se dogoditi šta je trebao da da uradi...I da te pitam, da li misliš da je suština te naredbe u nečem drugom a ne u...sadizmu...kako ti kaza...

Све зависи како то формулишеш својим тестаментом.

Hordak ti si mlad baš mlad momak pa mi na tu okolnost nije jasno da ti uopšte pada na pamet pisanje nekakvog testamenta. Testament obično sroče ljudi tako, negde pred kraj života...

I nekako sam skoro siguran da ti nisi formulisao nikakav testament, zar ne...

Кроз поновно рођење у твоју породичну линији. Наравно као душа.

A da mi objasniš to ...ponovno rodjenje i to u svoju porodičnu liniju...

A posebno bih voleo videti objašnjenje kako se to ponovo radja...kao duša...

Чим је направио тако нешто, да би подвалио Адаму и Еви значи да је све раније испланирао. Зашто? Зато што му је било досадно и да би могао да се иживљава.

Šta je to Bog isplanirao ranije, pre nego što je stvorio Adama i Evu...

I kakvo je to iživljavanje od Boga nad Adamom i Evom ako ih je upozorio da ne čine samo jednu jedinu stvar...

Ono sveznajući si stavio pod znake navoda a valjda znaš kakvo značenje ima ''svezbnajući'' u odnosu na sveznajući...
I pazi sada ovo. I da je sveznajući i da je znao šta će se dogoditi šta je trebao da da uradi...I da te pitam, da li misliš da je suština te naredbe u nečem drugom a ne u...sadizmu...kako ti kaza...

Ставио сам свзнајући под знаке навода пошто то тврде ови што верују у њега. Значи није било теоријске шансе да се Бог нађе у чуду шта су то Адам и Ева урадили. Најпоштеније би било од "свемоћног" да уради нешто слично рестарт левел или да им опрости. Уместо тога убио их је тако што их је озбацио у свет смрти. Дакле садизам и енормна количина гордости.

- - - - - - - - - -

Hordak ti si mlad baš mlad momak pa mi na tu okolnost nije jasno da ti uopšte pada na pamet pisanje nekakvog testamenta. Testament obično sroče ljudi tako, negde pred kraj života...

I nekako sam skoro siguran da ti nisi formulisao nikakav testament, zar ne...

A da mi objasniš to ...ponovno rodjenje i to u svoju porodičnu liniju...

A posebno bih voleo videti objašnjenje kako se to ponovo radja...kao duša...

Пошто се не рађаш поново физички, већ се твоја душа враћа у ново тело код твојих потомака или родбине. Наравно то је део вере јер нико не зна шта се дешава после смрти.

Ставио сам свзнајући под знаке навода пошто то тврде ови што верују у њега.

Reci mi samo ovo...Da li je taj isti Bog bio sveznajuć u vreme kada si ti bio hrišćanski vernik i verovao u njega...Nije valjda taj atribut sveznajućeg izgubio onda kada si ga proglasio ....sadistom...

Значи није било теоријске шансе да се Бог нађе у чуду шта су то Адам и Ева урадили.

Odakle ti uopšte ideja da je Bog bio u nekom čudu kada je video da su Adam i Eva zgrešili...Tako nešta da je bio u čudu ne piše u knjizi Postanja...

Најпоштеније би било од "свемоћног" да уради нешто слично рестарт левел или да им опрости. Уместо тога убио их је тако што их је озбацио у свет смрти. Дакле садизам и енормна количина гордости.

Kako ih je to...ubio...Nije li Adam poživeo 930 godina...

Postanak 5:5...

''Tako požive Adam svega devet stotina trideset godina; i umre.''

Da li jasno piše....i umre...piše zar ne...

A to što ti zbog nepoznavanja u bibliji napisanog brkaš oduzimanje besmrtnosti i ubistvo poistovećujući jedno sa drugim je neka druga priča.

Пошто се не рађаш поново физички, већ се твоја душа враћа у ново тело код твојих потомака или родбине. Наравно то је део вере јер нико не зна шта се дешава после смрти.

Sada mi ništa jasno nije. Kaza mi da nema fizičkog radjanja...I kako bi sde to moja duša nakon moje smrti vratila u novo telo kod mojih potomaka...Da li je i tebi jasno šta si napisao...

I kako nastaje odakle se stvori i ko ga stvori to neko novo telo koje se fizički ne radja i to kod mojih potomaka...
Šta li si to pobrkao Fenikse...

Pojasni mi malo taj deo tvoje Asatru vere u vezi sa dušom i zvivanjima u vezi s njom nakon smrti...

Reci mi samo ovo...Da li je taj isti Bog bio sveznajuć u vreme kada si ti bio hrišćanski vernik i verovao u njega...Nije valjda taj atribut sveznajućeg izgubio onda kada si ga proglasio ....sadistom...

Odakle ti uopšte ideja da je Bog bio u nekom čudu kada je video da su Adam i Eva zgrešili...Tako nešta da je bio u čudu ne piše u knjizi Postanja...

Kako ih je to...ubio...Nije li Adam poživeo 930 godina...

Postanak 5:5...

''Tako požive Adam svega devet stotina trideset godina; i umre.''

Da li jasno piše....i umre...piše zar ne...

1. Да.
2. Е па онда није свезнајући ако није знао унапред шта ће да ураде.
3. Јесте али је на крају ипак умро.

A to što ti zbog nepoznavanja u bibliji napisanog brkaš oduzimanje besmrtnosti i ubistvo poistovećujući jedno sa drugim je neka druga priča.

Твоје класично спиновање. Ако си некоме одузео бесмртност сасвим је јасно да си га већ на пола убио.

Sada mi ništa jasno nije. Kaza mi da nema fizičkog radjanja...I kako bi sde to moja duša nakon moje smrti vratila u novo telo kod mojih potomaka...Da li je i tebi jasno šta si napisao...

I kako nastaje odakle se stvori i ko ga stvori to neko novo telo koje se fizički ne radja i to kod mojih potomaka...
Šta li si to pobrkao Fenikse...

Pojasni mi malo taj deo tvoje Asatru vere u vezi sa dušom i zvivanjima u vezi s njom nakon smrti...

Сада живиш у физичжком телу које имаш. Наравно једног дана умреш. Твоји потомци наставе твоје да постоје и савим је је могуће да ћеш се поново родити у неко другом телу код твојих потомака и тко поново живиш. Проблем је што се не сећаш свог прошлог живота.
Већ неких фрагмената који временом постану јаснији или не.

Твоје класично спиновање. Ако си некоме одузео бесмртност сасвим је јасно да си га већ на пола убио.

To je tvoja klasična mantra kada se suočiš sa činjenicom da ti nedostaju bilo kakvi biblijski argumenti za neku priču. Dakle, nisi u mogučnosti da mi objasniš šta je to bilo sadizam od strane Boga kada je Adama i Evu upozorio da ne učine samo jednu stvar...

A po tvojoj tvrdnji proizilazi da su svi oni koji veruju u Boga...na pola ubijeni...zar ne...

A nisi u bibliji pročitao da se ta besmernost i taj večni život stiču pod nekim uslovima...

I sada nemam pojma da li manje znaš o bibliji ili pak o Asatru religiji...

A da li znaš koliko je živeo prvi čovek Ask stvoren od Odina i braće mu ...

Сада живиш у физичжком телу које имаш. Наравно једног дана умреш. Твоји потомци наставе твоје да постоје и савим је је могуће да ћеш се поново родити у неко другом телу код твојих потомака и тко поново живиш. Проблем је што се не сећаш свог прошлог живота.
Већ неких фрагмената који временом постану јаснији или не.

Malopre si mi kazao da nema fizičkog radjanja tela...

A sada kao ima...Možeš li da mi iole konkretnije pojasniš ...da li ću se roditi kao telo u koje će se useliti ona duša koja je nekada bila u mom telu koje je umrlo...

I ako ću se fizički roditi ...ko će mi biti mama a ko tata...Šta biva sa mamom i tatom koji su me stvorili kao onog...koji je umro...Pokušaj malo da koliko toliko skapiraš osnove reinkarnacije...nešto si se spetljao u vezi s tim stvarima...

To je tvoja klasična mantra kada se suočiš sa činjenicom da ti nedostaju bilo kakvi biblijski argumenti za neku priču. Dakle, nisi u mogučnosti da mi objasniš šta je to bilo sadizam od strane Boga kada je Adama i Evu upozorio da ne učine samo jednu stvar...

A po tvojoj tvrdnji proizilazi da su svi oni koji veruju u Boga...na pola ubijeni...zar ne...

A nisi u bibliji pročitao da se ta besmernost i taj večni život stiču pod nekim uslovima...

I sada nemam pojma da li manje znaš o bibliji ili pak o Asatru religiji...

A da li znaš koliko je živeo prvi čovek Ask stvoren od Odina i braće mu ...

1 А зар није?
2. Не знам мада сам тражио тај податак.

- - - - - - - - - -

Malopre si mi kazao da nema fizičkog radjanja tela...

A sada kao ima...Možeš li da mi iole konkretnije pojasniš ...da li ću se roditi kao telo u koje će se useliti ona duša koja je nekada bila u mom telu koje je umrlo...

I ako ću se fizički roditi ...ko će mi biti mama a ko tata...Šta biva sa mamom i tatom koji su me stvorili kao onog...koji je umro...Pokušaj malo da koliko toliko skapiraš osnove reinkarnacije...nešto si se spetljao u vezi s tim stvarima...

Да пробам овако да ти објасним.
Душа коју сада имаш рађа ти се у другом телу које си добио кроз своју породичну линију.

Душа коју сада имаш рађа ти се у другом телу које си добио кроз своју породичну линију.

Znači ovako. Duša koju sada imam nakon moje smrti negde ide, verovatno u neki magacin gde će čekati da se moje novo fizičko telo negde rodi pa da se ona useli u njega...

A sa tim u vezi nemam pojma kako će ta duša znati gde i u koje telo treba da se ono...useli...

Ovo kako si sada objasnio već liči na ono elementarno u vezi sa reinkarnacijom...

Nemam pojma šta ti znači ono ... кроз своју породичну линију.

Da li ti to veruješ da duša nakon smrti čoveka, ode tamo negde gde će biti neko vreme da bi se onda pod nekim okolnostima uselila u neko novo telo a kroz porodičnu liniju...

Kakve veze ima ta neka moja porodična linija sa tim da će neka žena i neki čovek dobiti dete u koje će se useliti ta moja duša...kada ta žena i taj čovek neće imati nikakve ali nikakve veze sa onima koji su mi bili roditelji ...

Ne misliš valjda da će se i moji pokojni roditelji tako roditi pa da će onda oni mene roditi da bi se iskazala ta...porodična linija na kojoj insistiraš ...

Biće da si se nešta spetljao sa tom...porodičnom linijom a u vezi reinkarnacije koju očito nisi shvatio.

A za laku noć nešta ovako...

Neki čovek sav uzbuđen dođe Sokratu...
- Slušaj, moram ti ispričati kako je tvoj prijatelj...
- Stani, prekine ga Sokrat. Da li si ono što mi kaniš reći procedio kroz tri cedila?
Tri cedila začudi se čovek! Da tri cedila odgovori filozof.
1. Cedilo istine. Jesi li proverio da li je ono što mi kaniš ispričati istinito?
Nisam, čuo sam samo da ljudi o tom govore...
2. Cedilo Dobrote. Ima li što dobro u onome što mi želiš ispričati pa makar i ne bilo sve istina?
Ne radi se ni o čemu dobrom nego naprotiv..
3. Cedilo korisno. Je li korisno to što mi želiš reći?
Pa nije ni korisno.
- U redu odgovori Sokrat. Ako ono što mi želiš reći nije ni istinito ni dobro ni korisno onda to lepo zaboravi i nemoj nikome pričati.

Nemam pojma šta ti znači ono ... кроз своју породичну линију.

Da li ti to veruješ da duša nakon smrti čoveka, ode tamo negde gde će biti neko vreme da bi se onda pod nekim okolnostima uselila u neko novo telo a kroz porodičnu liniju...

Kakve veze ima ta neka moja porodična linija sa tim da će neka žena i neki čovek dobiti dete u koje će se useliti ta moja duša...kada ta žena i taj čovek neće imati nikakve ali nikakve veze sa onima koji su mi bili roditelji ...

Ne misliš valjda da će se i moji pokojni roditelji tako roditi pa da će onda oni mene roditi da bi se iskazala ta...porodična linija na kojoj insistiraš ...

Biće da si se nešta spetljao sa tom...porodičnom linijom a u vezi reinkarnacije koju očito nisi shvatio.

Ништа се ја нисам спетљао него ти ниси способан да схватиш.

Нико не зна када ћеш се поново родити. Може да буде за 20 година од твоје смрти, педесет или сто. За то време твоја душе је негде у неком од светова са боговима и богињама.

Поновно рођење није исто што реинкарнација. По реинкарнацији ти можеш да заглавиш као буба шваба, док ти је овде ситуација много јаснија.Умреш као људско биће и бићеш поново рођен као људско биће.

Ништа се ја нисам спетљао него ти ниси способан да схватиш.

Tačno je da ne mnogu shvatiti kada počneš da protivrečiš samom sebi. A u to sam te uverio postavljajući ti postove onako u kontekstu koji protivreče sami sebi po u njima napisanom.

Нико не зна када ћеш се поново родити. Може да буде за 20 година од твоје смрти, педесет или сто. За то време твоја душе је негде у неком од светова са боговима и богињама.

A od čega zavisi u kojem će svetu biti moja duša ....i sa kojim bogovima i boginjama...I opet nisam u stanju shvatiti kako mi to kaza da će moja duša proći sve ono što je zacrtano po učenju Asatru religije a znajući da ja nisam Asatru vernik...

Поновно рођење није исто што реинкарнација. По реинкарнацији ти можеш да заглавиш као буба шваба, док ти је овде ситуација много јаснија.Умреш као људско биће и бићеш поново рођен као људско биће.

Da si malo upućen u materiju da si recimo malo proučio Bhagavad gitu znao bi da postoje karma, vikarma i akarma i da u smislu karme u smislu reinkarnacije ne možeš biti inkarniran u buba švabu. Ali u smislu vikarme to se može dogoditi. A po to učenju to se dogadja onima koji su činili fizičko nasilje nad ljudima. No da te ne smaram sa tim stvarima.

A ako se pojaviš kao neka nova hordakovana inkarnacija, pokušaj da mi objasniš to učenje tvoje Asatru religije o ponovnom radjanju tela u koje će se useliti duša koja je prethodno napustila telo onog koji je umro a da to nije neka forma učenja o reinkarnaciji.

Kada po Otkrivenju iz šestog poglavlja dodju ona četri jahaća apokalipse...

4horsemen.gif

šta će biti ....onda...:think:

A kada dodje taj sudnji Armagedonski dan, nemam pojma kako će Bog uništiti sve zle ljude u velikim gradovima gde u bezbroj solitera žive i dobri ili ti pravedenici ali i oni zli a valjda su to oni koji nisu vernici.

Hoće li Bog ići od vrata do vrata na adrese zlih i ...uništavati ih...

Teško da će moći pustiti neki potop jer ima i onih koji treba da taj potop ...prežive...

Šta mislite o tome...:think:

A kada dodje taj sudnji Armagedonski dan, nemam pojma kako će Bog uništiti sve zle ljude u velikim gradovima gde u bezbroj solitera žive i dobri ili ti pravedenici ali i oni zli a valjda su to oni koji nisu vernici.

Hoće li Bog ići od vrata do vrata na adrese zlih i ...uništavati ih...

Teško da će moći pustiti neki potop jer ima i onih koji treba da taj potop ...prežive...

Šta mislite o tome...:think:

Bice nesto ovako:
Izlazak 12, 12 Jer ću proći po zemlji misirskoj tu noć, i pobiću sve prvence u zemlji misirskoj od čoveka do živinčeta, i sudiću svim bogovima misirskim, ja Gospod.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back