Nemam pojma...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Lažeš za te navodne "izvore". Nešto me baš zabole da guglam, pa ako postoje, navedi ih imenom i prezimenom ili priznaj da lažeš.

Pa znaš kako i mene nešto zabole da te edukujem.

Čekaj, ti tvrdiš da L’Anse aux Meadows nije vikinško selo? Ko priča o manastirima? Ko je pomenuo jevanđelje? Zemlja zove jerohinca? Šta tvrdiš ti uopšte?

Kada si napisao ovako...

Stručnjaci koji rade u i za UNESCO se nisu usaglasili? Tamo rade papani koji veruju svemu i svačemu jer nisu upoznali nadmočni intelekt koji če nešta da im objasni?:lol: Daj piši ljudima mail, da se ne blamiraju...:lol:

pomenuo sam manastire koji su na isti način uvršteni u svetsku baštinu UNESCO-a kao i L’Anse aux Meadows.
Ali naravno ti nisi bio ni blizu mogučnosti da shvatiš poentu mog kazivanja. I naravno, zbog toga iznenadjen nisam.

Inače L’Anse aux Meadows kako danas izgleda a deo izgleda ovako....

800px-lanse_aux_meadows_recreated_long_house.jpg

nije ono selo u kojem se je Naselio Erikson sa svojom ekipom. I da li danas tu žive...vikinzi...ti si sve pobrkao pa i ono što je veoma teško pobrkati. Lindon Djonson je u svoje vreme nešta potpisao i odoborio pa je sačinjeno to što je sačinjeno i 1978 godine stavljeno u UNESCO-vu svetsku baštinu. I naravno sve je imalo svoje...zašto...

A nemam pojma zašto li se Amerika ne naziva Erriksija...po pronalazaču...

A neki veruju da su ustvari ..[URL="http://www.telegraf.rs/zanimljivosti/848910-senzacionalno-kinezi-su-otkrili-ameriku-pre-kolumba-evo-dokaza-foto"].Kinezi otkrili Ameriku...
[/URL]

a neki veruju da su... [URL="http://sandzakpress.net/muslimani-otkrili-ameriku-prije-kolumba"]Ameriku otkrili Muslimani...[/URL]

I svi naravno imaju....kao dokaze...

I to bi bilo to u vezi tih ...misterija...

Ima pdf misterije pa možeš tamo pričati o tome.

Znači UNESCO ne zna šta radi.

Pa šta ako danas tu ne žive Vikinzi? Ko je rekao da danas žive? Nekad su živeli. Nekad su i manastiri na Kosovu bili posećeniji, pa koga zabole za to?:mrgreen: Sic transit gloria mundi.:mrgreen:

Poslednja izmena od moderatora:
Znači UNESCO ne zna šta radi.

Pa šta ako danas tu ne žive Vikinzi? Ko je rekao da danas žive? Nekad su živeli. Nekad su i manastiri na Kosovu bili posećeniji, pa koga zabole za to?:mrgreen: Sic transit gloria mundi.:mrgreen:

E ne mogu ižaliti što zakasnih da vidim ....ceo post...A možda je i bolje...

Znači ti nisi u stanju shvatiti šta je funkcija UNESCO-a u vezi sa stavljanjem nečeg u svetsku baštinu...

A stoji i da su neki Manastiri na Kosovu spaljeni i razoreni jer ono da su pod zaštitom UNESCO-a kao organizacije OUN-UN je asamo obična farsa...

Који део ти се посебно допао?

Na neki način veoma mi se dopalo ovo...

Божје име је Јехова..

a u vezi sa ovim...

22 Исус је одмах послао људе који су отрчали у шатор и гле, све је било сакривено у његовом шатору, а сребрни новац био је испод огртача. 23 Они су узели све што је било усред шатора, однели су то Исусу и свим Израеловим синовима и прострли пред Јехову. 24 Исус и сви Израелци узели су Ахана,+ Зариног сина, а са њим и сребро, свечани огртач и златну полугу,+ његове синове, његове кћери, његова говеда, његове магарце, његове овце, његов шатор и све што је било његово, па су их извели у долину Ахор.+ 25 Тада Исус рече: „Зашто си нам нанео невољу?+ Јехова ће данас теби нанети невољу.“ Тада су их сви Израелци каменовали,+ а затим су их спалили ватром.+ Тако су их засули камењем. 26 Затим су на њега набацали велику гомилу камења која стоји све до данас.+ Тако се Јехова одвратио од свог жестоког гнева.+ Зато се то место све до данас зове долина Ахор.*+

a na okolnost da koristiš prevod Biblije Jehovinih svedoka a predočavaš da si pre nego što si postao Asatru vernik bio ...pravoslavni vernik...

Зато сам се прихватио Асатру религију......
...
Али пре тога три године сам био православни хришћанин

I tako si ti kao pravoslavni hrišćanin tokom tri godine verovao da je božije ime Jehova i koristio prevod biblije Jehovinih svedoka...pa si onda skapirao da je Odin jedini pravi bog...baš nekako zanimljivo...

Ако је превод библије који користим превод Јеховиних сведока онда је читав СПЦ по њиховом контролом пошто. Уосталом и да јесте баш ме брига.

Ја сам прво био атеиста, па онда Асатруар, па сам онда био три године православни хришћанин и сада сам опет Асатруар.

Ако је превод библије који користим превод Јеховиних сведока онда је читав СПЦ по њиховом контролом пошто. Уосталом и да јесте баш ме брига.

Ne znam zašto ali sam sada nekako siguran da ti bibliju pročitao nisi. I na osnovu čega si zaključio da je čitav SPC pod kontrolom JS...samo zbog toga što se tebi dopao prevod biblije Jehovinih svedoka...A što ti umeš da se spetljaš to je...samo tako...

Ја сам прво био атеиста, па онда Асатруар, па сам онда био три године православни хришћанин и сада сам опет Асатруар.

Zanimljivo, veoma zanimljivo. Kaza da si bio ateista pa si onda počeo verovati u Odina. I šta bi onda...shvatio si da je Asatru priča ipak samo mitologija pa si onda postao pravoslavni hrišćanin. Pa ti se onda nije svidelo hrišćanstvo pa si se vratio legendama Nordijske mitologije. Biva baš onako zanimljivo.

Pa kada si nakon toga što si bio ateista posato Asatru vernik čudi me da se nisi onako do ekstremnosti ostrvoljio na ateiste...

A još više me čudi zašto li nisi kada si se razočarao u Asatru pa postao pravoslavni hriščanin svu svoju energiju ustremio na nipodaštavanje Asatru učenja...

A baš me interesuje da li češ se nakon ponovnog razočarenja u Asatru vratiti u pravoslavne hrišćane ili možda ateiste...:whistling:

и сада сам опет Асатруар.

I kako Odina ti tvog kao Asatruar kaza ovako...

Моја теорија је да нас јесте нешто живо створило. Ко или шта као и цело човечанство немам појма.

U Asatru učenju nema ono...moja terorija, tvoja teorija i tome slično. Po Asatru religiji zasnovanoj na Nordijskoj mitologiji zna se ko je stvorio prvog čoveka. Edukuj se malo kakvu je ulogu u tomeimala krava Audumla...A u vezi sa tim edukuj se malo o ulozi u vezi sa tim diva Imira...A u tim nekim pričama nastao je Buri kao prvi čovek...

Mislim pričaje ispod prosekai solidne bajke ali šta da ti kažem...to je ono što si morao znati da bi mogao da se deklarišeš kao Asatru vernik...

Trebalo bi da znaš da su sinovi tog Bura kasnije ubili svog dedu Imira pa tako...od njegovog tela napčravili zemlju a od njegove krvi napravili mora i sve reke. A planine su napravili od Imirovih kostiju...A nebo od čeganapraviše...od Imirove lobanje...I tako da te ne smaram....

Ne znam zašto imam utisak da ti je malo nezgodno da sve to ti lepo objasniš...A i razumem te...kazati da se veruje u tako nešta nije baš ...poželjno...

Pa ono biblijsko stvaranje prema tome dodje još i na neki način i prihvatljivo, zar ne...

I eto...budi ti meni pozdravljen...

I kako Odina ti tvog kao Asatruar kaza ovako...

U Asatru učenju nema ono...moja terorija, tvoja teorija i tome slično. Po Asatru religiji zasnovanoj na Nordijskoj mitologiji zna se ko je stvorio prvog čoveka. Edukuj se malo kakvu je ulogu u tomeimala krava Audumla...A u vezi sa tim edukuj se malo o ulozi u vezi sa tim diva Imira...A u tim nekim pričama nastao je Buri kao prvi čovek...

Mislim pričaje ispod prosekai solidne bajke ali šta da ti kažem...to je ono što si morao znati da bi mogao da se deklarišeš kao Asatru vernik...

Trebalo bi da znaš da su sinovi tog Bura kasnije ubili svog dedu Imira pa tako...od njegovog tela napčravili zemlju a od njegove krvi napravili mora i sve reke. A planine su napravili od Imirovih kostiju...A nebo od čeganapraviše...od Imirove lobanje...I tako da te ne smaram....

Ne znam zašto imam utisak da ti je malo nezgodno da sve to ti lepo objasniš...A i razumem te...kazati da se veruje u tako nešta nije baš ...poželjno...

Pa ono biblijsko stvaranje prema tome dodje još i na neki način i prihvatljivo, zar ne...

I eto...budi ti meni pozdravljen...

Сваки данашњи Асатруар ти зна да су то митови и зна и разуме природне токове како је планета земља заиста настала.

Ти си стварно спинер, Мени качиш како не познајем своју религију, ја је добро знам само нећу на овјој теми да причам о томе. Већ сам ти показао тему на којој можемо ако хоћеш данима да се препуцавамо тамо.

- - - - - - - - - -

Pa kada si nakon toga što si bio ateista posato Asatru vernik čudi me da se nisi onako do ekstremnosti ostrvoljio na ateiste...

A još više me čudi zašto li nisi kada si se razočarao u Asatru pa postao pravoslavni hriščanin svu svoju energiju ustremio na nipodaštavanje Asatru učenja...

A baš me interesuje da li češ se nakon ponovnog razočarenja u Asatru vratiti u pravoslavne hrišćane ili možda ateiste...:whistling:

Нисам се разочарао у Асатру већ сам се навукао на предавања Мирољуба Петровића и Кент Хонвида. А пошто живим у православном окружењу почео сам да верујем поповима и неким православним интелектуалцима и тако сам постао православни хишћанин све док нисам почео да читамбиблију и видео да нема везе са везон оно што ови причају. Затим згадило ми се лицемерје "верника", и схватио сам да је мени не прихватљиво учење Исуса Христа.

Атеизам ми је без везе некако празан, Па сам се вратио Асатру.

A u svemu tome si se povinovao svedocima i na njihov nacin prevedenoj biblij.Bozije ime je Ehyeh.

A u svemu tome si se povinovao svedocima i na njihov nacin prevedenoj biblij.Bozije ime je Ehyeh.

Баш ме брига и ако му је име Адонаи. Нисте способни ни вашем богу да дате име. Могли су аутори библије бар око тога да се договоре.

Сваки данашњи Асатруар ти зна да су то митови и зна и разуме природне токове како је планета земља заиста настала.

O čemu ti pričaš ...Tvrdiš da zemlja kao planeta nije nastala shodno učenju Asatru religije...A šta ti znači tvrdnja da svi sledbenici Asatru religije znaju kako je zemlja stvarno nastala a da je Asatru učenje ustvari samo mitološka priča...Da li to znači da si ti Asatru vernik samo onako deklarativno u smislu izjašnjavanja da to jesi a da ustvari znaš neku drugu istinu o tome kako je planeta zemlja stvarno nastala...

I kako je to nastala planeta zemlja ako je braća Odin, Vili i Ve nisu napravili od tela svog dede diva Imira koga su naravno ubili....ako u to ne veruješ...A ako u to ne veruješ na osnovu čega mantrašć da si Asatru vernik...

Ти си стварно спинер, Мени качиш како не познајем своју религију, ја је добро знам само нећу на овјој теми да причам о томе. Већ сам ти показао тему на којој можемо ако хоћеш данима да се препуцавамо тамо.

Ma mora da sam spiner kada ti kazah da ti nemaš osnovno ali osnovno znanje u vezi sa Asatru religijom. I naravno, nemam ja ništa protiv tvog snažnog uverenja da veoma dobro znaš sve o Asatru religiji a u vezi sa tim ovde na ovoj temi si imao a i imačeš samo jedan mali problem...da me u to uveriš. I ne pada mi na kraj pameti da idem tražiti tu neku tvoju temu, jer sve što o Asatru učenju treba, mogu da ti predočim ovde. Naravno to neću moći činiti ako se ovde ne pojaviš sa bilo kakvom mantrom o Asatru religiji.

A da znaš iole nešta o tvojoj religiji pitao bih te recimo ...zašto su Odin, Vili i Ve od obrva svog dede Imira kojeg su ubili napravili Midgard...zašto li su baš od mozga ubijenog dede napravili oblake...Ali ...zaboravi na to pitanje...

A ova umetnička slika se nalazi u muzeju Kopenhagena...

norse_creation.jpg

i prikazuje Imira, kravu Audumla i Bura. A kako je u vezi sa tim nastao Bur kao čovekoliki div to je za tebe...preteško gradivo. A kada bih te pitao gde je Bur našao ženu Bestlu sa kojom je dobio sinove Odina, Vili-ja i Ve-a ti bi se našao u čudu, zar ne...

Нисам се разочарао у Асатру већ сам се навукао на предавања Мирољуба Петровића и Кент Хонвида.

A da....nisi se razočarao u Asatru jer si se samo navukao na predavanja dotičnih i napustio Asatru i postao pravoslavni hrišćanin sa dodatnim razlogom u smislu ovog...

А пошто живим у православном окружењу почео сам да верујем поповима и неким православним интелектуалцима и тако сам постао православни хишћанин све док нисам почео да читамбиблију и видео да нема везе са везон оно што ови причају.

Затим згадило ми се лицемерје "верника", и схватио сам да је мени не прихватљиво учење Исуса Христа.

A ovo ti ne zvuči licemerno...

Prihvataš Asatru znajući da su to mitovi, legende i bajke ali prihvataš i neku drugu istinu tvrdeći da znaš kako je planeta zemlja stvarno nastala. Baš zanimljivo.

A kako kaza da ti se je zgadilo licemerje vernika baš me interesuje koji su to vernici koji veruju u Boga a ustvari znaju i prihvataju i neku drugu istinu o nastanku zemlje.

A ova tvrdnja u vezi biblije je zanimljiva...

Кажеш да нема лицемерја код православних верника, а сви сте до једнога лицемери јер прво славите славе и то на пагански начин што библија изричито забрањује

U vezi ovog da li ti je problem a na okolnost tvoje tvrdnje da si pročitao bibliju, postaviš stih iz biblije gde jasno piše da je izričito zabranjeno slaviti krsne slave...

A u vezi ovog licemerja hriščanskih vernika ostavio si me bez teksta...

Прво ти не живиш тако јер користиш компјутер и остала модерна средства и живиш у духу садашњег времена што је и нормално, али онда не можеш рећи да си хришћанин.

Pa kako li si uspeo napisati ovakvu nebulozu...Odina ti tvog...

Da možda nema negde u bibliji napisano da je hriščanima izričito zabranjeno da koriste komp pa shodno tome i mobilne i sve ostalo tome slično...

Атеизам ми је без везе некако празан, Па сам се вратио Асатру.

A ćime bi to ateizam trebao ispunjen biti da tebi ne bi prazan bio...

Evo da te pitam nešta jednostavno. Po Bibliji prvi stvoreni ljudi bili su Adam i Eva. A kako li su se zvali prvi stvoreni ljudi po Asatru religiji...Da ti pomognem to su bili Ask i Embla...Da li si ikada do sada za to uopšte čuo...I neki su ih onako zajedno stvorili od neka dva...drveta...Koja li su to dva drveta bila po nazivu...
Da li znaš kako...da li znaš ko je Asku i Embli podario....slobodnu volju...Da ti pomognem, Odin im je podario dušu...

I hajde reci mi šta je to tebi uverljivije u Asatru nastanku prvih ljudi a na okolnost da te biblijsko stvaranje prvih ljudi sablažnjuje.

Evo da te pitam nešta jednostavno. Po Bibliji prvi stvoreni ljudi bili su Adam i Eva. A kako li su se zvali prvi stvoreni ljudi po Asatru religiji...Da ti pomognem to su bili Ask i Embla...Da li si ikada do sada za to uopšte čuo...I neki su ih onako zajedno stvorili od neka dva...drveta...Koja li su to dva drveta bila po nazivu...
Da li znaš kako...da li znaš ko je Asku i Embli podario....slobodnu volju...Da ti pomognem, Odin im je podario dušu...

I hajde reci mi šta je to tebi uverljivije u Asatru nastanku prvih ljudi a na okolnost da te biblijsko stvaranje prvih ljudi sablažnjuje.

Ти не питаш зато што не знаш већ зато што провоцираш и што на бедан начин мене покушаваш да прнизиш. Зато ти ни не одговарам нити ћу ти одговорити. Уверљивије ми звучи Асатру јер је оригинал, а библијско стварање првих људи копија тога..

Ти не питаш зато што не знаш већ зато што провоцираш и што на бедан начин мене покушаваш да прнизиш. Зато ти ни не одговарам нити ћу ти одговорити.

Zanimljivo. Znači ne smem da pitam bilo šta o čemu nešta malo znam jer ti to shvataš kao provociranje. I šta je to Odina ti tvog, bedno ako te pitam nešta u vezi sa tvojom Asatru religijom...A bilo bi mnogo ljudskije, iskrenije i poštenije da u vezi pitanja na koje ne znaš odgovor kažeš...to mi nije poznato...nisam to još proučio...ili tome slično.

Уверљивије ми звучи Асатру јер је оригинал, а библијско стварање првих људи копија тога..

A šta je to orginalno u stvaranju Aska i Emble kao prvog čoveka i prve žene od strane Odina, Vila i Vea...i po čemu je to biblijsko stvaranje Adama i Eve samo kopija tog stvaranja...

A ako bih prihvatio da je biblijsko stvaranje Adama i Eve samo kopija stvaranja Aska i Emble da li to znači da su Vikinzi već naveliko postojali kada se neko setio da napravi tu...kopiju stvaranja...

A zanimljivo je da si veoma opterećen nekim...kopijama...

Свето тројство је још једна копија од паганске религије. Тачније египатске Озирис, Изис и Хорус.

A u vezi sa ovom...kopijom..pokušaj shvatiti da si napisao glupost. Kakve veze ime hriščansko sveto trojstvo u smislu Otac, Sin i Sveti Duh sa Ozirisom, Izidom i Horusom. Da si znao da su Oziris i Izida brat i sestra a kasnije postali muž i žena i da su dobili sina Horusa, ne bi takvu glupost mogao napisati...a možda i bi jer je u tvom pisanju sve moguće...

Пошто хоћеш грубу игру ево овако.
Хтео сам да ти тему не претворим у Асатру интерпретацију, али сад видим да ми нема дургог избора. И то не због тебе већ нећу због других.

Да кренемо са интерпретацијама.

Прво Имир није био никакав деда Одина, Вилија и Ве већ џин који се хранио млеком Аудумле и долази из Муспелхајма као и Бури који је оженио јотунку Бестлу. Бестла је родила синове, Одина, Вилија и Веа који су учествовали у стварању земље и првих људи.

Тачно си интерпретирао дау су од Имирових обрва направили Мидград свет људи.

Што се тиче Аска и Ембле ево овако.

Од два дебла Один је дао дух и живот. Ве је дао покрете, интелигенцију и ум или разум. Вили их је обликовао, дао говор, осећања и пет чула. ПРви људи су створени и настањени у Мидград према одлуци Аесира.

- - - - - - - - - -

Zanimljivo. Znači ne smem da pitam bilo šta o čemu nešta malo znam jer ti to shvataš kao provociranje. I šta je to Odina ti tvog, bedno ako te pitam nešta u vezi sa tvojom Asatru religijom...A bilo bi mnogo ljudskije, iskrenije i poštenije da u vezi pitanja na koje ne znaš odgovor kažeš...to mi nije poznato...nisam to još proučio...ili tome slično.

A šta je to orginalno u stvaranju Aska i Emble kao prvog čoveka i prve žene od strane Odina, Vila i Vea...i po čemu je to biblijsko stvaranje Adama i Eve samo kopija tog stvaranja...

A ako bih prihvatio da je biblijsko stvaranje Adama i Eve samo kopija stvaranja Aska i Emble da li to znači da su Vikinzi već naveliko postojali kada se neko setio da napravi tu...kopiju stvaranja...

A zanimljivo je da si veoma opterećen nekim...kopijama...

A u vezi sa ovom...kopijom..pokušaj shvatiti da si napisao glupost. Kakve veze ime hriščansko sveto trojstvo u smislu Otac, Sin i Sveti Duh sa Ozirisom, Izidom i Horusom. Da si znao da su Oziris i Izida brat i sestra a kasnije postali muž i žena i da su dobili sina Horusa, ne bi takvu glupost mogao napisati...a možda i bi jer je u tvom pisanju sve moguće...

https://www.youtube.com/watch?v=FH_xD9cMDzA

https://www.youtube.com/watch?v=FH_xD9cMDzA

Молим лепо.

Интересовао те је и наш однос према самом концепту веровања.

Митови су фантастичне приче о боговима и богињама. Нико од нас нема проблема да их назове митови,
Верујемо да су то начини наводећи духовне истине. То јест, рекли би смо да садрже истине о природи божанства , наше сопствене природе , и однос између то двоје. Ми не тврдимо да су митови су буквално тачни, као историја.

А о богоговима и богињама кажемо овако:

Да, они су стварни . Међутим, баш као што већина хришћана не мисле да је њихов Бог заиста стара брадата фигура који седи на златном трону на небу, ми не верујемо Тор ( на пример ) да је заправо мишићав, човек облику субјект који велики чекић . Постоји реални Тор , али приступамо са разумевањем њега кроз овом менталном сликом.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back