Nemam pojma...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dragi moji ateisti, rugaci, Jarihonac i svakakvi.

Ja vam se zahvaljume m da ste mei motivisali!

Jedino sto nije lepo i posteno da vrejdate, ali to su znaci da gubite diskusiju ali da ste losi gubitnici.

Zelim vam svima laku i balgoslovenu noc, i jos jednom hvala na motivaciji i na tome da sam mogao da vas koristim kao sparing partnere i da se vezbam na vama umesto djaka...

Nego, kad već nećeš da odgovoriš koji to jevrejski pravci različito slave Šabat, da ja tebe pitam u čemu je razlika između ovih 12 različitih subotarskih grupa?
Advent Christian Church
Christadelphians
Seventh-day Adventist Church
Church of God (Seventh-Day)
Church of God General Conference
Church of the Blessed Hope
Seventh Day Adventist Reform Mov't
Davidian SDA (Shepherd's Rod)
United Seventh-Day Brethren
Branch Davidians
Primitive Advent Christian Church
Sabbath Rest Advent Church

Baš si okrutan...zar nisi mogao da ga pitaš nešta lakše...recimo ono...kako je Elena redovno komunicirala sa svojim mužem nakon njegove smrti i od njega dobijala ...instrukcije

Nismo videli ništa sem da ti ne znaš razliku između grčkog i hebrejskog jer yayin znači samo i jedino vino:

http://biblehub.com/hebrew/3196.htm

E hebiga...pa šta ako znači samo i jedino ...vino...po potrebi može da bude i ono...metafora za sok od groždja...:hahaha1:

Ocigledno covek nezna da je Biblija pisana Hebrejksim i grckim ejzikom i aramejskim takodje.

Ali na hebrejskom Yayin i na Grckom Oinos, je termin koji se koristi i za alkoholno i za slatko vino.

To sam vec naveo apr puta, nije vlajda da to nisi video ili je to ponovo tvoj blef trik kao nisi?

Znači...slatko vino je sok od groždja...:hahaha1:
Pa tugo adventistička i slatko vino je alhoholno vino ali samo savećim procentom šećera...

Evo :

Svadba u Kani Galilejskoj

http://biblijskeistine.blogspot.co.a...u-bibliji.html

Značenje reči „oinos.“ Što se tiče pretpostavke da grčka reč za vino označava samo alkoholno vino već je bilo reči.
Dovoljno je napomenuti da postoje brojni primeri kako od hrišćanskih autora tako i od nehrišćanskih koji kažu da „oinos“ može označavati i prevrelo i neprevrelo vino.
Može se kazati da je „oinos“ termin koji uključuje sve vrste vina, bilo prevrelog bilo neprevrelog.
Prema tome, vrlo je labav i slab zaključak da je Isus pretvorio vodu u alkoholno vino, prosto iz razloga što nam sam termin ne pomaže puno da preciziramo o kakvoj je vrsti vina reč.
Reći da je u pitanju samo alkoholno vino i da reč „oinos“ samo to znači stavlja nas upoložaj isključivosti i pristrasnosti.
Priroda vina kojeg je Isus pretvorio mora se odrediti unutrašnjim dokazima i većom verovatnoćom nego što je navodna upotreba „oinosa“ isključivo za alkoholno vino.

U vezi toganapisao sam nekoliko postova i priložio dokaze u smislu prevoda i značenja te grčke reći. Verovatno ti jepromaklo. I nisi morao po peti put da mantraš jedan te isti pamflet.

Znači...slatko vino je sok od groždja...:hahaha1:
Pa tugo adventistička i slatko vino je alhoholno vino ali samo savećim procentom šećera...

U vezi toga napisao sam nekoliko postova i priložio dokaze u smislu prevoda i značenja te grčke reći. Verovatno ti jepromaklo. I nisi morao po peti put da mantraš jedan te isti pamflet.

Za tebe je alkoholno prevrelo vino i neprevrelo isto?

E dokle si dosao moj ti.

Prirodne kolicine alkohola imas i u ubranom grozdju i on te ne opija kao prevrelo vino...

Mi govorimo ovde o vestackom pravljenju alkohola...

Jos neznas?

Poslednja izmena:
640px-Erdinger-bottle-glass_RMO.jpg
:zag::pivce:
leffedark.png

Pa zar misis am pobio te smjalije???

Za tebe je alkoholno prevrelo vino i neprevrelo isto?

E dokle si dosao moj ti.

Prirodne kolicine alkohola imas i u ubranom grozdju i on te ne opija kao prevrelo vino...

Mi govorimo ovde o vestackom pravljenju alkohola...

Jos neznas?

Ma, hajde , daj nam i recepat iz knjige , jel ima citata, kako se pravi sok od grozdja........:think:

Inace , pravljenje vina je prirodan nacin i zove se proces- Vrenje i to je kako je nauka dokazala eto vec desetine hiljada godina se cini. a sto se tice Vestackoga...je Alkohol produkt Hemijske reakcije Secera........a od njega boli glavaaaaaa.

Jel tako o ucitelju, sveznajuci.....:hahaha:

Pitanja za Jarihonac:

1. Da li su Izrailjski svetenici smeli da piju alkohol i vino ulazeci da vrse sluzbu u hramu?

2. Da li je smelo da se zrtvuje alkoholno vino Bogu u hramu na zrtvu?

3. Zasto su Izrailjci morali da pojedu pashlano jagnje ne smejuci da mu prelome kost?

4.Sta su te zrtve i sva ta sluzba u Hramu simbolizirale?

5.Sta znaci Yayin a Sta Onios?

6. Kojjis su to jezici?

7. da li su Izrailjci 40 godina hodanja do hanan smelid a piju vino?

8. Sta je Izrailjac Danilo i njegovi prijatelji takodje Izrailjci odbio da pije u zarobljenistvu u Vavilonu?
A sta je trazio da pije mesto toga?

Zahvljujem...

- - - - - - - - - -

Tri

A prethodno si napisao...alhoholno vino i bezalhoholno vino...Nisi pominjao prevrelo i neprevrelo...

Pa to se podrazumeva, ne treba vlAjda da crtam..

Pa i to se podrazumeva...

Poslednja izmena:
Laku noc , bilo je i smeha i eto , dosli smo do zakljucka da je Vino, ustvari grozdje..... i da su jos i isus a bome i Moj Si Je, pili tj jeli...:rotf:

Nego ,Kad sam bio mali ( sto ne znaci da sam sada veliki) cesto sam jeo grozdje sa hlebom tj sa kruhom, a ne jeo sam sa lebom...ili bese pogaca.:think:

Vis , molim te , to vrenje u mojoj glavi i dan danas vriiiiii.:whistling:

MAGNA ODA - IN VINO VERITAS

Moje OMILJENO- KROKAN

Muskat Krokan – vrhunsko belo vino sa ostrva na kome stanuje sunce

thumbnail.php

Vino Krokan se pilo još na dvoru Marije Terezije. XIX vek. Čvrčci sviraju najlepša dela. U daljini, blaga svetlost i smeh dva bećara narušavaju tihu idilu vrelih letnjih ravničarskih noći. To grof Rohonci i grof Mikloš među buradima igraju poker. Bitka oko toga koji će se lepšom ženom oženiti i uz nju veći miraz dobiti, bolje konje imati i kvalitetnije voće uzgajati datira još iz najmlađih dana.
Duelom dva nikad sasvim odrasla dečaka, te noći započinje život jednog od najčuvenijih vojvođanskih brendova. Grof Mikloš, inače večiti gubitnik njihovih međusobnih utrkivanja, te noći se pohvalio kako je zasadio lozu vrhunskog merlota, te da će ga ovim vinom definitivno nadmašiti. Grof Rohonci mu tada obeća dva vranca ako do sledeće godine ne zasadi lozu kvalitetniju od njegove. Puno veselih noći je prošlo do sledeće jeseni kada je iz vinograda posađenog na jednom delu Bisernog ostrva, u blizini današnjeg Novog Bečeja, u burad isceđena zlatno žuta tečnost u celoj Evropi poznata pod imenom Krokan. Grofu Rohonciju su ostali konji, a nama vino vrhunskog kvaliteta.

Poslednja izmena:
MAGNA ODA - IN VINO VERITAS

Moje OMILJENO- KROKAN

Muskat Krokan – vrhunsko belo vino sa ostrva na kome stanuje sunce

thumbnail.php

Vino Krokan se pilo još na dvoru Marije Terezije. XIX vek. Čvrčci sviraju najlepša dela. U daljini, blaga svetlost i smeh dva bećara narušavaju tihu idilu vrelih letnjih ravničarskih noći. To grof Rohonci i grof Mikloš među buradima igraju poker. Bitka oko toga koji će se lepšom ženom oženiti i uz nju veći miraz dobiti, bolje konje imati i kvalitetnije voće uzgajati datira još iz najmlađih dana.
Duelom dva nikad sasvim odrasla dečaka, te noći započinje život jednog od najčuvenijih vojvođanskih brendova. Grof Mikloš, inače večiti gubitnik njihovih međusobnih utrkivanja, te noći se pohvalio kako je zasadio lozu vrhunskog merlota, te da će ga ovim vinom definitivno nadmašiti. Grof Rohonci mu tada obeća dva vranca ako do sledeće godine ne zasadi lozu kvalitetniju od njegove. Puno veselih noći je prošlo do sledeće jeseni kada je iz vinograda posađenog na jednom delu Bisernog ostrva, u blizini današnjeg Novog Bečeja, u burad isceđena zlatno žuta tečnost u celoj Evropi poznata pod imenom Krokan. Grofu Rohonciju su ostali konji, a nama vino vrhunskog kvaliteta.

Ma to nije Vino, to je Voda.......:)

A od pravoga vina, koji je jelte zabranjeno, ne Boli glavaaaaa:whistling:

Ajde?
Pa zao mi je muzjace ali neznate.

Isus je stvorio neprevrelo vino.

Bila bi ludost vec pijanim gostima dati 300 do 600 litara novog vina.
Verovatno je to po tebi ludost, ali i bila je ludost. Čitaj original Bibliju, mada je taj detalj precizno preveden na srpski. I na srpskom se tačno zna šta je vino a šta šira. Možeš ti da navrćeš vodu na svoju vodenicu kako hoćeš, za mene je Biblija u suštini bajka, ali hajde barem da ne izvrćemo ono što piše.

Dragi prijatelji, Jarihonac, Marsijaner, Exu i Agarta i ostali,

Vi radite veliki posao za istinu i Boga i njegoivo delo.

Vecina mojih tema u Blogu je nastalo na ovakav nacin kroz praksu i diskusiju.

Sam nikada ne bih imao takvu motivaciju da razradim mnoge od tih tema.

Sinoc ste mi dali volju i podsticaj da sam usao u dubinu ove teme za moj blog, da je nastala jedna nova tema i zasvetlela je jos jedna istina.

Samo mi preostaje da sakupim vec odradjeni materijal, malo slozim i da nastane tema u blogu broj 45. zahvaljuci vama, pogotovo mom bratu Jarihoncu sa onim cudnim i vec dosadnim smjalijima.

Hvla vam mnogo, bili ste odlicni sparting partneri.

Nije sve na zlo i ateisti mogu da posluze Bogu, ko kaze da nemogu?

Zelim vam svako dobro i da nastavite dalje, jer imam za ciilj mnogo tema da sastavim a bez vas je to nemoguce...

Pozdrav dragi moji...

Verovatno je to po tebi ludost, ali i bila je ludost. Čitaj original Bibliju, mada je taj detalj precizno preveden na srpski. I na srpskom se tačno zna šta je vino a šta šira. Možeš ti da navrćeš vodu na svoju vodenicu kako hoćeš, za mene je Biblija u suštini bajka, ali hajde barem da ne izvrćemo ono što piše.

Pa zasto ne citas sto je pisano do sada sparing partneru?

Ovde govorimo o Hebrejskom i Grckom izrazu ne Srpskom.

Hebrejski Yayin i Grcki Onius imaju isto zancenje, naziv za sve vrste vina, prevrelo ne prevrelo.

Dakle slatko vino i alkoholno.

Izneti su i dokazi za to.

Nemoguce je da ih ja citam za tebe.
Valjda si bar toliko inteligentan da to mozes sam ili?

Bilo bi dobro da pocnes da koristis stit na galvi, ovako vise ne die...

Evo da ti pomognem:

Biblija nije pisana na srpski jezik vec staro hebrejski , aramejski, grcki.

Nije cudno niti sramno da ovo neznas jer kazu da i veliki broj gradjna velikog brata nisu znali da Isus nije govorio engleski vec hebrejski i aramejski i da Biblija nije pisana na engelski vec je to samo prevod...

Poslednja izmena:
Pa zasto ne citas sto je pisano do sada sparing partneru?

Ovde govorimo o Hebrejskom i Grckom izrazu ne Srpskom.

Hebrejski Yayin i Grcki Onius imaju isto zancenje, naziv za sve vrste vina, prevrelo ne prevrelo.

Dakle slatko vino i alkoholno.

Izneti su i dokazi za to.
Opa, vidi napretka. Sad prihvatamo da može biti i alkoholno.
To je doduše mali korak za čovečanstvo, ali veliki za tebe.

Drugo, rečnici će grčku reč „oinos“ definisati kao „prevreli sok od grožđa,“ dok stručnjaci govore kako ni jedan novozavetni leksikon i rečnik ne dovodi u pitanje ideju da „oinos“ zaista znači prevreli sok od grožđa. To što sada neke verske institucije žele da podmetnu drugačije dokaze i kako ne mora da bude prevrelo, za mene nema značaja. Čak i da ta reč može da znači i neprevrelo (što je neuobičajeno), postavlja se pitanje, šta misliš, kada se pilo alkoholno vino ako ne na svadbi. Tada alkoholisanje (a bogami se ni danas to ne osuđuje) nije smatrano ničim lošim ni štetnim, a nije bilo ni saobraćaja kakav je danas.

Prema tome tvrdnja da reč vino ne mora da znači prevrelo vino, nema značaja u kontekstu dešavanja. Po ambijentu i nameni se zna da je bilo akoholno.
In vino veritas

Inače, iznošenje poznatih činjenica je za tebe sparingovanje, kao da se subjektivnim tumačenjem može izmeniti suština.
Bolje se posveti svojoj veri i duhovnosti, nego što pokušavaš da budeš pametniji od čitave zvanične nauke.
Ti veruješ u ono što želiš, i za tebe je tvoj doživljaj istina. I bez sarkazma, subjektivni doživljaj jeste istina, jer se ne možeš reći sebi da ne doživljajvaš ono što doživljavaš. Druga je stvar tumačenja koje može da se vodi logikom ili ne. U tvom slučaju logika samo može da smeta i ti radi onako kako ti lagodnije. Ali ne moraš druge da ubeđuješ da je tvoj doživljaj i zaključivanje jedino ispravno. Ono što je za tebe ispravno za drugoga nije. Ne nego će svi da budu kao Glasnik i imaće nik Glasnik.

Opa, vidi napretka. Sad prihvatamo da može biti i alkoholno.
To je doduše mali korak za čovečanstvo, ali veliki za tebe.

Drugo, rečnici će grčku reč „oinos“ definisati kao „prevreli sok od grožđa,“ dok stručnjaci govore kako ni jedan novozavetni leksikon i rečnik ne dovodi u pitanje ideju da „oinos“ zaista znači prevreli sok od grožđa. To što sada neke verske institucije žele da podmetnu drugačije dokaze i kako ne mora da bude prevrelo, za mene nema značaja. Čak i da ta reč može da znači i neprevrelo (što je neuobičajeno), postavlja se pitanje, šta misliš, kada se pilo alkoholno vino ako ne na svadbi. Tada alkoholisanje (a bogami se ni danas to ne osuđuje) nije smatrano ničim lošim ni štetnim, a nije bilo ni saobraćaja kakav je danas.

Prema tome tvrdnja da reč vino ne mora da znači prevrelo vino, nema značaja u kontekstu dešavanja. Po ambijentu i nameni se zna da je bilo akoholno.
In vino veritas

Inače, iznošenje poznatih činjenica je za tebe sparingovanje, kao da se subjektivnim tumačenjem može izmeniti suština.
Bolje se posveti svojoj veri i duhovnosti, nego što pokušavaš da budeš pametniji od čitave zvanične nauke.
Ti veruješ u ono što želiš, i za tebe je tvoj doživljaj istina. I bez sarkazma, subjektivni doživljaj jeste istina, jer se ne možeš reći sebi da ne doživljajvaš ono što doživljavaš. Druga je stvar tumačenja koje može da se vodi logikom ili ne. U tvom slučaju logika samo može da smeta i ti radi onako kako ti lagodnije. Ali ne moraš druge da ubeđuješ da je tvoj doživljaj i zaključivanje jedino ispravno. Ono što je za tebe ispravno za drugoga nije. Ne nego će svi da budu kao Glasnik i imaće nik Glasnik.

Ajdee?

Sta je sa toibom?

Gde sam ja u toku diskuije rekao da te reci nisu i alkohol???

Kao da si pao sa neba.
Ne citas proteklu diskusiju jer te ne znaima da nesto naucis i szanas, vec ti je ciljd a samo pljujes i spamujes sto je iz ovoga ocigledno.

Nema napretka, vec celo vreme unazad pokazujem da te reci znace i prverelo vino i neprevrelo, alkoholno i ne alkoholno, slatko vino i drugo.

A kako to raspoznati kada je i o cemu rec, sve je unazad obajsnjeno i nemam nameru da to ponovo postavljam.

Rekao sma ti da nemogu za tebe da citam i ucim.

To moras sam.

TO ID EOVAKO:

Vratis se unazad jedno 5,6 stranica i citas redom pa ces onda biti u toku i neces da onda pises sto nema veze i brukas se.

Ok!

Poslednja izmena:

Sinoc ste mi dali volju i podsticaj da sam usao u dubinu ove teme za moj blog, da je nastala jedna nova tema i zasvetlela je jos jedna istina.

Samo mi preostaje da sakupim vec odradjeni materijal, malo slozim i da nastane tema u blogu broj 45. zahvaljuci vama, pogotovo mom bratu Jarihoncu sa onim cudnim i vec dosadnim smjalijima.

Zelim vam svako dobro i da nastavite dalje, jer imam za ciilj mnogo tema da sastavim a bez vas je to nemoguce...

Pozdrav dragi moji...

A da se nađemo ti i ja u ringu, obučemo rukavice i sparingujemo stvarno, pa da vidimo na čijoj je bog strani? :mrgreen:

Pozdrav dragi moji...

E bas mi je drago da smo i na tebe uspeli da prenesemo nase znanje o " obojenoj Vodi zvano Vino":hahaha:

Inace, vec nekoliko puta sam Ti dao do znanja da sam Ja Tvoj Bog, bas kao i da sam svoj bog.....ali stalno bre to zaboravljas.:rtfm:

A u vezi svih dogadjaja koji se nalaze u bajci zvanoj biblija ( nadam se da si do sada i naucio sta je prevod iste reci) , moram da Ti naglasim , da je sve To pisano, vekovima posle navodnih dogadjaja, pa stim trebalo bi da si skeptik u smislu ,da li se bas nesto tako dogadjalo ,kao i konverzacija......
:think:
Slobodno pitaj , znas kako se kaze " Ko pita taj ne skita":ok:

Prijatelju.

To je primitivan nacin tako se Bog ne dokazuje.

Ali mislim da tu nebi imao sanse, jer sam se mnogo godina bavio borilackim vestinama i imao svoje skole borilackih vestina u 2 velika grada u inostranstvu i od toga sam ziveo preko 10 god...
Izbacivacima, diskoteka u poznatim gradovima sam dugo godina davao privatne casove...

Zadnjih 10 god se ne bavim vise aktivno jer nisam vise ni najmladji, ali povremno sa prijateljima odrzavamo neki nivo...

Sada mozete samo da mi posluzite kao trenig vrece na duhovnom i retorickom ringu, kao sto su mi vec pomenuti prijtelji sinoc ovde unazad posluzili...

E sada nam je tj meni je sve Jasno........:hahaha:

Posledice ranijega posla je danasnjica tvoga bivstvovanja.:rotf::rotf:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back