Nemam pojma...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa eto lepo je znas da Isus nikada nije izjavi oda je Bog.

Ako bi malo samostalno proučila Bibliju, zapazila bi prilično stihova gde je Isus na indirektan način kazao da je Bog...
Primera radi pogledaj ovaj stih...

Jovan 10:30...''Ja i Otac jedno smo.''

To ovako ne znači mnogo. Ali sada pogledaj stih...

Jovan 10:33... ''Odgovoriše Mu Jevreji govoreći: Za dobro delo ne bacamo kamenje na te, nego za hulu na Boga, što ti, čovek budući, gradiš se Bog.''

Pa razmisli o tome, kako li su to Jevreji jasno shvatili da Isus ukazuje da je ...Bog...Ima mnogo sličnih stihova...

A kako li bi apostolsko verovanje...da je Isus Mihailo....ili da je Isus Bog...

Biblija nije pamflet :)
Otkrivenje
12
7 A na nebu je izbio rat: Mihailo+ i njegovi anđeli borili su se sa zmajem. A borio se i zmaj i njegovi anđeli,
8 ali nije pobedio. I za njih više nije bilo mesta na nebu.
9 I bio je zbačen veliki zmaj,+ prazmija,+ koji se zove Ðavo+ i Satana,+ koji zavodi ceo svet.*+
Bio je zbačen na zemlju,+ a s njim su bili zbačeni i njegovi anđeli.
10 I čuo sam jak glas na nebu kako govori: „Sada je nastalo spasenje*+ i moć+ i kraljevstvo našeg Boga+ i vlast njegovog Hrista,*+ jer je zbačen tužitelj naše braće, koji ih je dan i noć optuživao pred našim Bogom!+
11 I oni su ga pobedili+ Jagnjetovom krvlju+ i rečju svog svedočenja+ i nisu marili za svoj život*+ ni onda kad su se suočili sa smrću.
12 Zato veselite se, nebesa, i vi koji prebivate na njima!+ Teško vama,+ zemljo i more,+ jer je Ðavo sišao k vama, veoma gnevan, znajući da ima malo vremena!“+

Evo vrlo je jednostavno
Mihailo i njegovi andjeli boril isu se za Satanom i njegovim demonima.

Mihael znaci neko kao Bog.
Jedino Isus to moze biti kao Bozji Sin.

Jedino Isus to moze kao sto se i zna
da Bog daje Isusu da se Bori sa Satanom.

dakle zna se da je Isus onaj koji je na belom konju
I koji se bori protiv satane i demona.

,
(2. Solunjanima 1:7 a vama, koji trpite nevolju, da donese olakšanje, kao i nama,
kad se s neba pojavi Gospodin Isus sa svojim moćnim anđelima

Mateja 24:30, 31; 25:31) prorice da ce isus doci sa svojim andjelima
da izvrsi Bozju volju

30 Tada će se na nebu pojaviti znak Sina čovječjega. I tada će proplakati sva plemena zemaljska.
I vidjet će Sina čovječjega kako dolazi na oblacima nebeskim sa silom i velikom slavom.
31 I on će poslati anđele svoje uz glasan zvuk trube i oni će skupiti izabrane njegove s četiri strane svijeta, s jednog kraja nebesa do drugoga.

Poslednja izmena:
Mono, pogledaj onako u kontekstu ove stihove...

Isaija 6:1-8...'' Godine koje umre car Ozija videh Gospoda gde sedi na prestolu visokom i izdignutom, i skut Mu ispunjavaše crkvu. Serafimi stajahu više Njega, svaki ih imaše šest krila: dvema zaklanjaše lice svoje i dvema zaklanjaše noge svoje, a dvema leteše I vikahu jedan drugom govoreći: Svet, svet, svet je Gospod nad vojskama; puna je sva zemlja slave Njegove. I zadrmaše se pragovi na vratima od glasa kojim vikahu, i dom se napuni dima.I rekoh: Jao meni! Pogiboh, jer sam čovek nečistih usana, i živim usred naroda nečistih usana, jer Cara Gospoda nad vojskama videh svojim očima. A jedan od serafima dolete k meni držeći u ruci živ ugljen, koji uze s oltara kleštima, I dotače se usta mojih, i reče: Evo, ovo se dotače usta tvojih, i bezakonje tvoje uze se, i greh tvoj očisti se. Potom čuh glas Gospodnji gde reče: Koga ću poslati? I ko će nam ići? A ja rekoh: Evo mene, pošalji mene.''

Jovan 12:37-43.. ''Ako je i činio tolika čudesa pred njima, opet Ga ne verovahu; Da se zbude reč Isaije proroka koji reče: Gospode! Ko verova govorenju našem? I ruka Gospodnja kome se otkri? Zato ne mogahu verovati, jer opet reče Isaija: Zaslepio je oči njihove i okamenio srca njihova, da ne vide očima ni srcem razumeju, i ne obrate se da ih iscelim. Ovo reče Isaija kad vide slavu Njegovu i govori za Njega. Ali opet i od knezova mnogi Ga verovaše; nego radi fariseja ne priznavahu, da ne bi bili izgnani iz zbornice; Jer im većma omile slava ljudska nego slava Božija.''

Da li si u stanju shvatiti, šta očitim proizilazi iz tog konteksta...Teško da je to objasnila Stražarska Kula...

Biblija nije pamflet :)
Otkrivenje
12
7 A na nebu je izbio rat: Mihailo+ i njegovi anđeli borili su se sa zmajem. A borio se i zmaj i njegovi anđeli,
8 ali nije pobedio. I za njih više nije bilo mesta na nebu.
9 I bio je zbačen veliki zmaj,+ prazmija,+ koji se zove Ðavo+ i Satana,+ koji zavodi ceo svet.*+
Bio je zbačen na zemlju,+ a s njim su bili zbačeni i njegovi anđeli.
10 I čuo sam jak glas na nebu kako govori: „Sada je nastalo spasenje*+ i moć+ i kraljevstvo našeg Boga+ i vlast njegovog Hrista,*+ jer je zbačen tužitelj naše braće, koji ih je dan i noć optuživao pred našim Bogom!+
11 I oni su ga pobedili+ Jagnjetovom krvlju+ i rečju svog svedočenja+ i nisu marili za svoj život*+ ni onda kad su se suočili sa smrću.
12 Zato veselite se, nebesa, i vi koji prebivate na njima!+ Teško vama,+ zemljo i more,+ jer je Ðavo sišao k vama, veoma gnevan, znajući da ima malo vremena!“+

Evo vrlo je jednostavno
Mihailo i njegovi andjeli boril isu se za Satanom i njegovim demonima.

Mihael znaci neko kao Bog.
Jedino Isus to moze biti kao Bozji Sin.

Jedino Isus to moze kao sto se i zna
da Bog daje Isusu da se Bori sa Satanom.

dakle zna se da je Isus onaj koji je na belom konju
I koji se bori protiv satane i demona.

,
(2. Solunjanima 1:7 a vama, koji trpite nevolju, da donese olakšanje, kao i nama,
kad se s neba pojavi Gospodin Isus sa svojim moćnim anđelima

Mateja 24:30, 31; 25:31) prorice da ce isus doci sa svojim andjelima
da izvrsi Bozju volju

30 Tada će se na nebu pojaviti znak Sina čovječjega. I tada će proplakati sva plemena zemaljska.
I vidjet će Sina čovječjega kako dolazi na oblacima nebeskim sa silom i velikom slavom.
31 I on će poslati anđele svoje uz glasan zvuk trube i oni će skupiti izabrane njegove s četiri strane svijeta, s jednog kraja nebesa do drugoga.
mihajlo znaci koji je kao bog
a gavrilo sila bozija
i sva imena na svetu koja se zavrsavaju na el u nasem jeziku ilo imaju veze sa necim bozijim
tako da masis totalno jer si rob naziva

ja tumacim Bibliju :)

Može li ovako. Hajde protumači mi ovaj stih...

1 Jovanova 2:27... ''I vi pomazanje što primiste od Njega, u vama stoji, i ne trebujete da vas ko uči; nego kako vas to samo pomazanje uči u svemu, i istinito je, i nije laž, i kao što vas nauči ostanite u njemu.''

Mono, prihvati činjenicu da tebe uči...Stražarska Kula...

Mono, pronadji Stražarsku Kulu od 1 Decembra 1990-e godine. Pa vidi šta piše na stranici 19...Piše li da samo Stražarska Kula može pravilno tumačiti Bibliju i da se Biblijska istina može saznati samo posredstvom Stražarske Kule...

mihajlo znaci koji je kao bog
a gavrilo sila bozija
i sva imena na svetu koja se zavrsavaju na el u nasem jeziku ilo imaju veze sa necim bozijim
tako da masis totalno jer si rob naziva

Malo je teže to, da nam je Mona rob ...Stražarske Kule. A to mi je nekako i razumljivo jer u Stražarskoj Kuli od 15 novembra 1981 godine na stranici 21 ima predočeno da će biti spašeni samo...sledbenici učenja Stražarske Kule. I tako...

Moram na spavanje...

Laku noć tebi i Moni... :bye:

Ovo si napisala u 00:56. A onda si pristupila pametnijem poslu pa krenula u 01:00 pa onda u 00 i 12, 13,21,25,29,30, 31, 36, 37, 38, 39, 40, 42, 43, 45, 52, 53,56. Pa nastavila u 02 i 13, 18, 28, 32, 36, 44. Pa nastavila u 03 i 9, 18, 21. I završila pametnija posla, da bi ih nastavila u 14:44 pa dalje u 14 i 48, 58, 49 pa onda u 15 i 01, 16, 19, 34, 42, 47, 50, 53, 56. Pa onda da lje u 16 i 08, 46, 47, 50. Pa dalje u 17:09, 13, 15, 17, 18, 36. Pa dalje u 18:08, pa u 19:04, 40, 54. Pa dalje u 21:11, 15, 25, 27, 39, 44, 47. Pa dalje u 22:07, 08, 12, 16, 18, 22, 23, 25, 29. I onda ponovo od 22,31 i ...ko zna do kada će potrajati.

Mono, da li si svesna toga, koliko vremena provedeš ovde na Religiji i danju i noću. Mono, Mono...pa život ti se sveo na danonoćno štancovanje ogromnog broja postova. Kakva je svrha toga...:think:

Još nisi skontao da ovde nabija satnicu za službu umesto da cepa cipele od vrata do vrata...

Još nisi skontao da ovde nabija satnicu za službu umesto da cepa cipele od vrata do vrata...
Smeta ti sto pisem ovde? tvoj problem
a to za satnicu si omanuo
nisam ja misonar da moram da imam neku satnicu
ovo mi je hobi, pisanje
e to je ta razlika, sto mi volimo to sto radimo
nema kraja tvoj pisanju o JS puno nekog nipodastavanja i omalovazavanja i cinizma

Poslednja izmena:
Smeta ti sto pisem ovde? tvoj problem
a to za satnicu si omanuo
nisam ja misonar da moram da imam neku satnicu
ovo mi je hobi, pisanje
e to je ta razlika, sto mi volimo to sto radimo
nema kraja tvoj pisanju o JS puno nekog nipodastavanja i omalovazavanja i cinizma

Таман посла да ми смета... А око сатнице остајем при ставу да је овде одрађујеш сате за службу. Моје право је да тако верујем.
Иначе ја ЈС не омаловажавам... Треба имати петљу претрпети да ти толико људи залупи врата, опсује и сл. Не може то свако да издржи.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back