Nemam pojma...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo ovo je lepo
Psalam 97

9 Jer si ti, Jehova, Svevišnji nad celom zemljom.
Uzdigao si se veoma visoko, iznad svih drugih bogova.
10 Vi koji volite Jehovu, mrzite ono što je zlo!
On čuva duše onih koji su mu verni,
Izbavlja ih iz zlih ruku.
11 Svetlost je zasjala pravedniku,I radost onima čestitog srca.
12 Radujte se Jehovi, pravednici,
I upućujte hvale svetom imenu* njegovom.

Ne mogu ti citati mislis.
Novo svetlo to nije nista novo...
Malo je kasno laku noc :cao:

Laku noć Mono ...

A kada stigneš, aako je moguće odgovori mi na ovo u vez i sa ovim postom...

A u vezi sa ovim je i ono napisano u prevodu Biblije Jehovinih svedoka...

46 И ови ће отићи у вечну смрт,+ а праведници у вечни живот.“

A možeš li da mi kažeš zašto je reč κόλασιν sa izvornog teksta prevedena kao...smrt

καὶ ἀπελεύσονται οὗτοι εἰς κόλασιν αἰώνιον, οἱ δὲ δίκαιοι εἰς ζωὴν αἰώνιον.

A sa tim u vezi, reci mi zašto je ta ista reč κόλασιν u stihu...1 Jovanova 4:18...

18 У љубави нема страха,+ него савршена љубав истерује страх,+ јер страх делује као препрека. Заиста, ко се плаши, није савршен у љубави.+

sa izvornog teksta...

φόβος οὐκ ἐστιν ἐν τῇ ἀγάπῃ ἀλλ’ ἡ τελεία ἀγάπη ἔξω βάλλει τὸν φόβον, ὅτι ὁ φόβος κόλασιν ἔχει, ὁ δὲ φοβούμενος οὐ τετελείωται ἐν τῇ ἀγάπῃ.

prevedena kao...prepreka...

Ako je moguće jasno mi odgovori kako se pravilno sa grčkog prevodi reč...κόλασιν...

A ako pogledaš u rečnik grčko-srpski, možeš videti da je grčka reč za smrt...θάνατε ...

I naravno, neću biti iznenadjen ako ''zaboraviš'' da odgovoriš... :manikir:

nacicu ali mislim da nije taj citat
nemam pri ruci te stare kule
nadji ti pa ispisi sutra ovde
laku noc :cao:

Mono, ako nemaš pri ruci stare kule, na osnovu čega misliš da nije u pitanju taj citat... :think:

Mono, kada je u pitanju ono...novo svetlo...pored stiha ...

Psalam 97: 11 Svetlost je zasjala pravedniku, I radost onima čestitog srca.

Stražarska Kula za objašnjenje koncepta novog svetla, predočava i stih...

Poslovice 4:18...18 Али стаза је праведних као блистава светлост која све јаче светли док не буде потпуни дан.

A po tom konceptu novog svetla, Stražarska Kula, ranije Kula Stražara, objašnjava zašto je došlo do nekih promena u tvrdnjama Stražarske Kule.

Primera radi, kada je u pitanju stih...

Rimljanima 10:13...13 Јер „свако ко призове Јеховино име биће спасен“.+

Πᾶς γὰρ ὃς ἂν ἐπικαλέσηται τὸ ὄνομα Κυρίου σωθήσεται.

Stražarska Kula ninje uvek zastupala stajalište da se ono ...Κυρίου ...odnosi na Jehovu...Od 1980.te godine definitivno se odnosi na Jehovu. Medjutim, pre 1980-e, zastupano je stajalište da se to odnosi na Isusa. Da li ti je to poznato. A to, da li se Κυρίου odnosi na Jehovu ili Isusa, menjano je nekoliko puta. A sve u smislu koncepta...novog svetla.

Mono, ako nemaš pri ruci stare kule, na osnovu čega misliš da nije u pitanju taj citat... :think:

Mono, kada je u pitanju ono...novo svetlo...pored stiha ...

Psalam 97: 11 Svetlost je zasjala pravedniku, I radost onima čestitog srca.

Stražarska Kula za objašnjenje koncepta novog svetla, predočava i stih...

Poslovice 4:18...18 Али стаза је праведних као блистава светлост која све јаче светли док не буде потпуни дан.

A po tom konceptu novog svetla, Stražarska Kula, ranije Kula Stražara, objašnjava zašto je došlo do nekih promena u tvrdnjama Stražarske Kule.

Primera radi, kada je u pitanju stih...

Rimljanima 10:13...13 Јер „свако ко призове Јеховино име биће спасен“.+

Πᾶς γὰρ ὃς ἂν ἐπικαλέσηται τὸ ὄνομα Κυρίου σωθήσεται.

Stražarska Kula ninje uvek zastupala stajalište da se ono ...Κυρίου ...odnosi na Jehovu...Od 1980.te godine definitivno se odnosi na Jehovu. Medjutim, pre 1980-e, zastupano je stajalište da se to odnosi na Isusa. Da li ti je to poznato. A to, da li se Κυρίου odnosi na Jehovu ili Isusa, menjano je nekoliko puta. A sve u smislu koncepta...novog svetla.
Naravno da je bilo promena u reazumevanju
Jer kada istrazujes Bibliju vremenom je sve bolje i bolje shvatas.
I korigujes nesto ako treba.

pozdrav jeroh
nije jos odgovorila na pitanje pre 5 godina da li su pod mojsijevim zakonom, cekaj malo bre :D

Kuku me lele da me lele kuku...a šta ću kada nisam...dovoljno strpljiv... :hahaha1:

A to je ono kada u knjizi Bogougodan život stoji tvrdnja...na stranici 128-129...

''Budući da smo mi njihovi potomci,taj zakon obavezuje sve nas''
a u knjizi ''Šta Biblija zaista naučava'' stoji tvrdnja...na stranici 132...

''Pravi hrišćani nisu pod Mojsijevim zakonom.''

Kuku me lele da me lele kuku...a šta ću kada nisam...dovoljno strpljiv... :hahaha1:

A to je ono kada u knjizi Bogougodan život stoji tvrdnja...na stranici 128-129...

''Budući da smo mi njihovi potomci,taj zakon obavezuje sve nas''
a u knjizi ''Šta Biblija zaista naučava'' stoji tvrdnja...na stranici 132...

''Pravi hrišćani nisu pod Mojsijevim zakonom.''
e bas to
menjaju stavove iz casa u cas :D
a i za mihajla cemo cekati, posto stalno pise da se isus nije izjasnio da je bog, pitam a gde se izjasnio da je mihajlo

Naravno da je bilo promena u reazumevanju
Jer kada istrazujes Bibliju vremenom je sve bolje i bolje shvatas.
I korigujes nesto ako treba.

A da...to bi značilo ovako...Tamo do 1903-e godine ono Κυρίου u Rimljanima 10:13 se odnosilo na Isusa. Pa je onda usledilo bolje izučavanje pa se došlo to tvrdnje da se od 1940-e to odnosi na Jehovu. Pa se onda dodatno bolje izučilo pa se došlo do tvrdnje da se ipak odnosi na Isusa od 1978-e godine. I onda najboljim izučavanjem došlo se do tvrnje da se od 1980-e konačno odnosi na Jehovu.

Mono, da te pitam, da li ti istražuješ Bibliju ili slepo prihvataš ono što je za tebe istražila...Stražarska Kula...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back