vcbccbc vcbcvb
Iskusan
- Poruka
- 6.887
Postoji rizik da udjemo u predodredjenost jer Bog zna sve nas, pa bi neki rekli, ako je vec sve reseno, zasto da se trudim?A u vezi sa prvim stihom, interesuje me...na šta je taj neko...već osudjen. A u vezi sa drugim, takodje me interesuje na šta će se neko osuditi...
ne mislim da je bitno, sud osudi, a izdrzavanje kazne gde ce biti, u nistavilu tame najkrajnje, kosmicke rekoh, ili u mukama paklenim - sta znam opet kosmos - zvezde gde je temepratura 'paklena', zasto mislis da bi nas to trebalo zanimati, ... valjda je cilj da ne budemo osudjeni, ili jos sad ni da ne idemo na sud - ne znam da li mozes da poredjas sve koncepte, da gradiras... te odaberes najbolji koncept, a ne da biras izmedju dva losaA onako bukvalno...gde će se izdržavati kazna te neke osude...
bakonji pokusavam da objsanim vreme nastanka pojedinih dela i nedela, ko je uopste bio u prilici da plagira druge, i usput zacini sa jezeromOtkrivenje 20:13-14.. ''I more dade svoje mrtvace, i smrt i pakao dadoše svoje mrtvace; i sud primiše po delima svojim. I smrt i pakao bačeni biše u jezero ognjeno. I ovo je druga smrt.''
pise jos i ne dolazi na sud- uopste - pa zar nije to najboljeJovan 3:18...'' Koji Njega veruje ne sudi mu se
analogno - vec je osudjen
iz perspektive vecnih vremena [vec sam pomenuo njih], sve je vec reseno, samo mi ljudi nemamo jos pojma [kontekst naslova teme] o njima, samo neki su/smo ih tek okusili, ne pomaze nikakav vremeplov sto se bakonja i ja salimo
tu bajku pravom svetosavcu ne moz' da prodas, jerOtkrivenje 2:11...'' Ko ima uho da čuje neka čuje šta govori Duh crkvama: Koji pobedi neće mu nauditi druga smrt.''
ajd sad, jel ti mislis da sam ja okusivsi vecna vremena predodredjen da okusim i smrt, takozvanu prvu? ja mislim da to nije hriscansko ucenje, nauka, vec djavolska - covekoubice... zivi bili, pa videlihttps://svetosavlje.org/zicka-besed...knjige-sveti-sava-i-kosovski-zavet/?pismo=lat
. I mi, satvorivši volju Njegovu, dobićemo od Njega spasenje u ovom veku i u budućem, ako verno sačuvamo zapovesti Njegove koje nam je sam Gospod zapovedio da držimo i obećao nam za to nebesku nagradu, rekavši: „Zaista vam kažem: Ko održi reč Moju neće vidjeti smrti vavijek“.
Da, čeda moja ljubljena, šta je pouzdanije i pravednije od ove reči koju Hristos sam posvedočava i potvrđuje istinom? Šta je bolje od ovoga: ne okusiti smrti doveka? Jer samo to neokušanje smrti već je daleko od greha, jer je okušanjem greha ukus smrti ušao u sav rod ljudski do Hrista. Radi toga okusi smrt On, Koji je bezgrešan i ...
p.s. kada Bog zavrsi sa armagedoncima nece vise snimati ni filmove o armagedonu, a kamoli da ce ga reklamirati po nazovi crkvama - denominacijama - nema vise glupiranja, pisac laznog otkrivenja jos samo d se iskopa i izbaci iz groba kao gadna grana, i to zato da se ostvari sz Prorok
Poslednja izmena:

Pa dokle više pobogu? Dođe mi da se samoubijem da bih te usrećio.