Nemam pojma...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A u vezi sa prvim stihom, interesuje me...na šta je taj neko...već osudjen. A u vezi sa drugim, takodje me interesuje na šta će se neko osuditi...
Postoji rizik da udjemo u predodredjenost jer Bog zna sve nas, pa bi neki rekli, ako je vec sve reseno, zasto da se trudim?
A onako bukvalno...gde će se izdržavati kazna te neke osude...
ne mislim da je bitno, sud osudi, a izdrzavanje kazne gde ce biti, u nistavilu tame najkrajnje, kosmicke rekoh, ili u mukama paklenim - sta znam opet kosmos - zvezde gde je temepratura 'paklena', zasto mislis da bi nas to trebalo zanimati, ... valjda je cilj da ne budemo osudjeni, ili jos sad ni da ne idemo na sud - ne znam da li mozes da poredjas sve koncepte, da gradiras... te odaberes najbolji koncept, a ne da biras izmedju dva losa
Otkrivenje 20:13-14.. ''I more dade svoje mrtvace, i smrt i pakao dadoše svoje mrtvace; i sud primiše po delima svojim. I smrt i pakao bačeni biše u jezero ognjeno. I ovo je druga smrt.''
bakonji pokusavam da objsanim vreme nastanka pojedinih dela i nedela, ko je uopste bio u prilici da plagira druge, i usput zacini sa jezerom
Jovan 3:18...'' Koji Njega veruje ne sudi mu se
pise jos i ne dolazi na sud- uopste - pa zar nije to najbolje
analogno - vec je osudjen
iz perspektive vecnih vremena [vec sam pomenuo njih], sve je vec reseno, samo mi ljudi nemamo jos pojma [kontekst naslova teme] o njima, samo neki su/smo ih tek okusili, ne pomaze nikakav vremeplov sto se bakonja i ja salimo
Otkrivenje 2:11...'' Ko ima uho da čuje neka čuje šta govori Duh crkvama: Koji pobedi neće mu nauditi druga smrt.''
tu bajku pravom svetosavcu ne moz' da prodas, jer
https://svetosavlje.org/zicka-besed...knjige-sveti-sava-i-kosovski-zavet/?pismo=lat
. I mi, satvorivši volju Njegovu, dobićemo od Njega spasenje u ovom veku i u budućem, ako verno sačuvamo zapovesti Njegove koje nam je sam Gospod zapovedio da držimo i obećao nam za to nebesku nagradu, rekavši: „Zaista vam kažem: Ko održi reč Moju neće vidjeti smrti vavijek“.

Da, čeda moja ljubljena, šta je pouzdanije i pravednije od ove reči koju Hristos sam posvedočava i potvrđuje istinom? Šta je bolje od ovoga: ne okusiti smrti doveka? Jer samo to neokušanje smrti već je daleko od greha, jer je okušanjem greha ukus smrti ušao u sav rod ljudski do Hrista. Radi toga okusi smrt On, Koji je bezgrešan i ...
ajd sad, jel ti mislis da sam ja okusivsi vecna vremena predodredjen da okusim i smrt, takozvanu prvu? ja mislim da to nije hriscansko ucenje, nauka, vec djavolska - covekoubice... zivi bili, pa videli

p.s. kada Bog zavrsi sa armagedoncima nece vise snimati ni filmove o armagedonu, a kamoli da ce ga reklamirati po nazovi crkvama - denominacijama - nema vise glupiranja, pisac laznog otkrivenja jos samo d se iskopa i izbaci iz groba kao gadna grana, i to zato da se ostvari sz Prorok

Poslednja izmena:
zivi bili pa videli, a kamoli da ce enoh ili ilija sad da dolaze da bi bili UBIJENI, kao da nisu mogli onda da umru, vec ih JE BOG UZEO Zzive.
JEL PISE IZNAD DA NE OKUSE smrt?
PAZI ti na sta je ljude djavo podbunio, da cekaju Enoha da bude ubijen od tamo neke izmisljene zveri ,a knjigu na koju se Biblija poziva - Enohovu, da ignorisete - ocete da bude Enoh ubijen, ocete to da verujete? Bolje da se samoubijete, kao Juda izdajnik.

Obratiti paznju da je navodjenje na samoubistvo krivicno delo , a i protivno je Jevandjelju navoditi druge na to ili i sam ciniti ...

"Ne cini drugom , ono sto ne zelis da drugi cini tebi"...

Poslednja izmena:
O jeroh, odavno se nismo svađ.., hoću reći nismo odavno diskutovali. Ako te zanima gde sam bio, rećiću ti: bio sam na kursu engleskog jezika, jer sam hteo da moje poznavanje istog bude bolje od tvog.:D. (Ma šalim se, normano)
Ne bih se ni sada javio da nisam pročitao nešto u jednoj knjizi, a ti znaš mene, ja to uvek želim da podelim sa tobom.:D
Neću da ti navodim knjigu, jer ćeš na osnovu navoda da ustanoviš da si je ti, ne samo pročitao, već i detaljno izučio.:D
Na 49. strani, ( i još na nekoliko stranama, što znači da nije štamparska greška) dotične knjige piše : "Panis vitae est", pa se setih kako tvoje "Gugl-znanje" latinskog jezuika nikako ne odobrava ovo "est" na kraju, inače, sasvim u skladu sa sintaksom latinskog jezika, već bi ti to prepravio u skladu sa sintaksom našeg jezika. Ako želiš da uložiš protest piscu i prevodiocu, navešću ti ko je ovakvu "katastrofalnu grešku" mogao da napravi.:D
Veliki pozdrav.
I setih se još nečega. Ti si rekao da na časovima latinskog niste radili izreke, a ja, i svi muškarci odeljenja, smo , čak i od profesora fizičkog naučili ovu rečenicu: "Ego tibi pro teram debeo".:D

Poslednja izmena:
ne mislim da je bitno, sud osudi, a izdrzavanje kazne gde ce biti, u nistavilu tame najkrajnje, kosmicke rekoh, ili u mukama paklenim

Osuda na kaznu, izdržavaće se tamo ...gde je plač i škrgut zuba...Tako Isus kaza...

Matej 13:42... ''I baciće ih u peć ognjenu: onde će biti plač i škrgut zuba.''

Matej 25:41... ''Tada će reći i onima što Mu stoje s leve strane: Idite od mene prokleti u oganj večni pripravljen đavolu i anđelima njegovim.''

Kada bi to bilo najbolje, onda Biblija i Isusovo učenje o carstvu Božijem, ne bi imalo nikakvu svrhu...

Matej 25:46... ''I ovi će otići u muku večnu, a pravednici u život večni''

bajku pravom svetosavcu ne moz' da prodas, jer

. I mi, satvorivši volju Njegovu, dobićemo od Njega spasenje u ovom veku i u budućem, ako verno sačuvamo zapovesti Njegove koje nam je sam Gospod zapovedio da držimo i obećao nam za to nebesku nagradu, rekavši: „Zaista vam kažem: Ko održi reč Moju neće vidjeti smrti vavijek“.

Da, čeda moja ljubljena, šta je pouzdanije i pravednije od ove reči koju Hristos sam posvedočava i potvrđuje istinom? Šta je bolje od ovoga: ne okusiti smrti doveka? Jer samo to neokušanje smrti već je daleko od greha, jer je okušanjem greha ukus smrti ušao u sav rod ljudski do Hrista. Radi toga okusi smrt On, Koji je bezgrešan i

A odakle je to ima napisano i ovako...

''Verujemo, dakle, u Oca i Sina i Svetoga Duha, pevajući Trojicu Božansku, Uzrok i Sazdatelja svega prouzrokovanoga, vidljivoga i nevidljivoga. [Trojicu] Koja je jedne suštine, to jest prirode, i u tri Lica, to jest govorimo Ipostasi i Ličnosti, čime nećemo da podrazumevamo obličjem ili razlikom tri Boga ili tri prirode ili suštine, nego ispovedamo jednoga Boga i jednu prostu i bestelesnu prirodu i suštinu, a razlikom Lica različitost Ipostasi označavamo; klanjajući se [na taj način] Trojici u Jedinici i Jedinici u Trojici, Jedinici Triipostasnoj i Trojici Jednosuštnoj i jednomoćnoj i sabespočetnoj. Nju jedinu poznajemo večnopostojeću, bespočetnu, nestvorenu, besmrtnu, nepropadljivu, nestradalnu, svezadteljnu i [sve]držeću i [sve]promisliteljnu. ''

A u nastavku onog što si postavio i pogrešno shvatio biva ovako...

Radi toga okusi smrt On, Koji je bezgrešan i besmrtan po [Svom] prvom rođenju od Oca, no okusi je radi nas, i postrada, da i mi verom u Njega okusimo besmrtnost, kao što reče Prorok: „Okusite i vidite kako je dobar Gospod“. Veoma je dakle dobar [Gospod] i pravedna i veran i svima rečima Svojim, i sva su dela Njegova u veri. Zato čeda moja bogoljubljena, mi koji Ga ljubimo treba da činimo dela vere u Hristu Isusu Gospodu našem, mi koji smo primili od Njega besmrtnu veru, toliki dar — da ne umremo nikada!

Obrati pažnju na ono...okusimo besmrtnost...A to će se dešavati, nakon one prve čovekove smrti. Pavle kaza ovako...

Jevrejima 9:27...'' I kao što je ljudima određeno jednom umreti, a potom sud''

ajd sad, jel ti mislis da sam ja okusivsi vecna vremena predodredjen da okusim i smrt, takozvanu prvu? ja mislim da to nije hriscansko ucenje, nauka, vec djavolska - covekoubice... zivi bili, pa videli

Kuku me lele da me lele kuku...šta napisa čoveće...Nije valjda da si u nekom uverenju, da živeći u ovozemaljskom životu...nikada umreti nečeš. To čovekovo umiranje nakon nekih decenija življenja je ta...prva smrt. I nije valjda da je to čovekovo umiranje po prirodi stvari...djavolsko učenje...

A kako li si to ti ...okusio večna vremena... :think:

c
p.s. kada Bog zavrsi sa armagedoncima nece vise snimati ni filmove o armagedonu, a kamoli da ce ga reklamirati po nazovi crkvama - denominacijama - nema vise glupiranja, pisac laznog otkrivenja jos samo d se iskopa i izbaci iz groba kao gadna grana, i to zato da se ostvari sz Prorok

Šta ti znači ovo...po nazovi crkvama - denominacijama...

Pitaću te a neću biti iznenadjen izostajanjem odgovora...čije učenje slediš...

I zašto si do fanatizma opsednut uverenjem da je Jovanovo Otkrivenje...lažno...

Otkrivenje 1:1-3...'' Otkrivenje Isusa Hrista, koje dade Njemu Bog, da pokaže slugama svojim šta će skoro biti, i pokaza, poslavši po anđelu svom sluzi svom Jovanu, Koji svedoči reč Božiju i svedočanstvo Isusa Hrista, i šta god vide. Blago onome koji čita i onima koji slušaju reči proroštva, i drže šta je napisano u njemu; jer je vreme blizu.''

Vidi ovako. Ja nisam vernik. A Otkrivenje prihvatam kao jedan kanonizovani zapis Novog Zaveta. E sada, ako je Otkrivenje Jovanovo ustvari Isusovo, lažno, pa osporavajući to Otkrivenje, mišljenja sam da se na taj način do ekstremnosti osporava Isus i njegovo učenje.

Ako je ovo lažno...

Otkrivenje 21:6-7... ''I reče mi: Svrši se. Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak. Ja ću žednome dati iz izvora vode žive za badava. Koji pobedi, dobiće sve, i biću mu Bog, i on će biti moj sin.''

onda je lažno i svo kazivanje Isusovo...

Obratiti paznju da je navodjenje na samoubistvo krivicno delo , a i protivno je Jevandjelju navoditi druge na to ili i sam ciniti ...

"Ne cini drugom , ono sto ne zelis da drugi cini tebi"...
pa ko kome prvi cini ovde, nemojmo da zamenjujemo teze
vasa navodna vera, za koju ja tvrdim da je djavolova prevara, je da enoh i ilija, dva svedoka zapocnu sezonu umiranja, i tako dok se ne istrebimo trecina covecanstva -
vera u apokalipsu i armagedon - rat sa neba koji se spusta na zemlju i unistava trecinu zemlje, nema veze sa radosnom vescu iz jevandjelja i Hristovog upozorenja onda judejcima i jerusalimljanima - na drugj strani, ko zagovara globalnu apolaipsu kroz rat, taj i jeste malouman, a katastrofa iz komosa u rangu velikog potopa, sta znam, udar meteora, to zemlji kad-tad ne gine

vcb
zivi bili pa videli, a kamoli da ce enoh ili ilija sad da dolaze da bi bili UBIJENI, kao da nisu mogli onda da umru, vec ih JE BOG UZEO Zzive.
JEL PISE IZNAD DA NE OKUSE smrt?

Kuku me lele da me lele kuku...gde to u Bibliji piše da će Enoh i Ilija doći...da bi bili ubijeni...

PAZI ti na sta je ljude djavo podbunio, da cekaju Enoha da bude ubijen od tamo neke izmisljene zveri ,a knjigu na koju se Biblija poziva - Enohovu, da ignorisete - ocete da bude Enoh ubijen, ocete to da verujete? Bolje da se samoubijete, kao Juda izdajnik.

Objasni mi ono...da ignorišete...hoćete to da verujete...Zašto u množini...I ko to sve treba da se samoubije...

A u vezi sa Enohom, prića nije baš jednostavna. Pavle kaza ovako...

Jevrejima 11:5...''Verom bi Enoh prenesen da ne vidi smrt; i ne nađe se, jer ga Bog premesti, jer pre nego ga premesti, dobi svedočanstvo da ugodi Bogu.''

Pavle ne kaza...jer nije video smrt...u sadašnjem vremenu. Ono ...da ne vidi smrt...je u kondicionalu, pa se tako odnosi na neko vreme u budučnosti.

A kada se u kontekstu pročita šta Mojsije kaza...

Postanak 5:23-24... ''Tako požive Enoh svega trista šezdeset pet godina; I živeći Enoh jednako po volji Božjoj, nestade ga jer ga uze Bog''

biva očito da je Enoh živeo svega 365 godina...a nekako je logično da je nakon toga završio sa životom i...nestalo ga...jer je kako Pavle kaza...prenesen da ne vidi smrt...E sada, moguće je da se tu radi o onom da Enoh ne vidi...drugu smrt.

A ima i ono Isusovo...

Jovan 3:13...''I niko se ne pope na nebo osim koji siđe s neba, Sin čovečiji koji je na nebu.''

pa imajući to u vidu, biva mogućim u biblijskom smislu, da je Bog Enoha negde sahranio...jer ga je nestalo.

Možda nešto slično onom, kako je Bog kasnije, sahranio Mojsija.Od ovog hoće, onako ladno...da zaboli glava, samo tako.

c

Šta ti znači ovo...po nazovi crkvama - denominacijama...

Pitaću te a neću biti iznenadjen izostajanjem odgovora...čije učenje slediš...

I zašto si do fanatizma opsednut uverenjem da je Jovanovo Otkrivenje...lažno...

Otkrivenje 1:1-3...'' Otkrivenje Isusa Hrista, koje dade Njemu Bog, da pokaže slugama svojim šta će skoro biti, i pokaza, poslavši po anđelu svom sluzi svom Jovanu, Koji svedoči reč Božiju i svedočanstvo Isusa Hrista, i šta god vide. Blago onome koji čita i onima koji slušaju reči proroštva, i drže šta je napisano u njemu; jer je vreme blizu.''

Vidi ovako. Ja nisam vernik. A Otkrivenje prihvatam kao jedan kanonizovani zapis Novog Zaveta. E sada, ako je Otkrivenje Jovanovo ustvari Isusovo, lažno, pa osporavajući to Otkrivenje, mišljenja sam da se na taj način do ekstremnosti osporava Isus i njegovo učenje.

Ako je ovo lažno...

Otkrivenje 21:6-7... ''I reče mi: Svrši se. Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak. Ja ću žednome dati iz izvora vode žive za badava. Koji pobedi, dobiće sve, i biću mu Bog, i on će biti moj sin.''

onda je lažno i svo kazivanje Isusovo...
da li je plagiranje, imitiranje lazno? tu je istinit samo istorijski momenat gde je grcki jezik bio dominanatan, ostalo je plagijat, a da je recimo danasnje vreme, alfa i omega bi bilo A-Z. Pocetak i svrsetak je ukrao pod starozavetnog proroka. Pobednik je generalna ideja. Izvor vode zive je iz jevandjelja.

ja sam pravoslavan, i bio, i ostao, dok me ne razuveri neko
ti si jedan od nekih koji ga prihvataju, a ja sam jedan od mnogih koji ga odbacuju, vidi opet potpis, tako da iz ,moje perspektive vi ste fanaticna manjina opsednuta, samo sto neki kao ti priznaju da nisu ni vernici, dok drugi pripadaju pletori pseudohriscana tzv. reformatora

vcb

Kuku me lele da me lele kuku...gde to u Bibliji piše da će Enoh i Ilija doći...da bi bili ubijeni...

Objasni mi ono...da ignorišete...hoćete to da verujete...Zašto u množini...I ko to sve treba da se samoubije...

Jevrejima 11:5...''Verom bi Enoh prenesen da ne vidi smrt; i ne nađe se, jer ga Bog premesti, jer pre nego ga premesti, dobi svedočanstvo da ugodi Bogu.''

Pavle ne kaza...jer nije video smrt...u sadašnjem vremenu. Ono ...da ne vidi smrt...je u kondicionalu, pa se tako odnosi na neko vreme u budučnosti.

Postanak 5:23-24... ''Tako požive Enoh svega trista šezdeset pet godina; I živeći Enoh jednako po volji Božjoj, nestade ga jer ga uze Bog''

biva očito da je Enoh živeo svega 365 godina...a nekako je logično da je nakon toga završio sa životom i...nestalo ga...jer je kako Pavle kaza...prenesen da ne vidi smrt...E sada, moguće je da se tu radi o onom da Enoh ne vidi...drugu smrt.

A ima i ono Isusovo...

Jovan 3:13...''I niko se ne pope na nebo osim koji siđe s neba, Sin čovečiji koji je na nebu.''

pa imajući to u vidu, biva mogućim u biblijskom smislu, da je Bog Enoha negde sahranio...jer ga je nestalo.

Možda nešto slično onom, kako je Bog kasnije, sahranio Mojsija.Od ovog hoće, onako ladno...da zaboli glava, samo tako.
vidis, kakav si ti
opsteprihveceno da su dva svedoka enoh i ilija, ili enoh i mojsije, ne prihvatas, ono sto pise jasno bez kondicionala, ti bi da menjas aludirajuci na izmisljenu drugu smrt, jos samo da pokazes kondicional kad sv. save kaze, da ne okusimo smrt nikada, ili da mi objasnis koja je koja smrt, i da li idu po redu, 1,.2. kada Hristos kaze, ostavi mrtve da sahranjuju svoje mrtve

jevrejima 11,5 ne kaze da ne vidi smrt, kako bi je video kasnije, vec vi koji to verujete sluzite covekoubici nadjuci se da ce se neko drugi podmetnuti - zamisli da ti kazes da nisi vernik, ali tvrdis da su vernici u pravu sto veruju da ce da budu pobijeni, po bibl. kanonu

речено им би да почину још мало времена, докле се наврше и другари њихови и браћа њихова, који ваља да буду побијени као и они.

na drugoj strani jevandjelje po tebi nema svrhu, jer spasava, a otkrivenje da ubija sve druge sem tebe, - ono ima svrhu, jer je biblija
Kada bi to bilo najbolje, onda Biblija i Isusovo učenje o carstvu Božijem, ne bi imalo nikakvu svrhu...
izmisljas, nije Bog grobar, a jos manje tajno sahranjuje, vidi za Iliju citat ispod
  • Enoh kad je bio UZET sa zemlje, lepo kaže u svojoj proročkoj knjizi da je bio vraćen na zemlju da bi predao, tj. napisao sve, pa je opet bio UZET, i Enoha su držali hrišćani 1. veka, što i Novi Zavet svedoči (Poslanica sv. ap. Jude Jakovljevog 1,14).
  • Ilija, takodje, ne samo da se nije sam peo ili uzilazio na nebo kad ga Gospod htede UZETI, već je u vihoru uzet na nebo, po rastavljanju ognjenim kolima i ognjenim konjima od Jelisija, koji ne govoraše šta bi sa Ilijom u vihoru, nego vikaše: Oče moj, Oče moj! kola Izrailjeva i konjici njegovi! I ne vide ga više (2. knjiga o carevima 2).

Poslednja izmena:
kako se sveti sava nije setio 1. i 2. smrti, ili kondicionala da ga izmislja [nema kondicionala, znamo gramatiku toliko, osim u masti nekih]
„Zaista vam kažem: Ko održi reč Moju neće vidjeti smrti vavijek“.

Da, čeda moja ljubljena, šta je pouzdanije i pravednije od ove reči koju Hristos sam posvedočava i potvrđuje istinom? Šta je bolje od ovoga: ne okusiti smrti doveka?

i koje moze biti moralno stanoviste da neko ko kaze da nije vernik odobrava da vernici budu pobijeni
речено им би да почину још мало времена, докле се наврше и другари њихови и браћа њихова, који ваља да буду побијени као и они.
da mu je jevandjelje koje spasava uslovljeno [kondicionirano] depopulacijom trecine po laznom otkrivenju?

doveka, vavek, mozda i za-vek, znaci, po vama, temporalno, i to prve, dok se ne pojavi covekoubica i sezona ubijanja pocne - to nije moja vera, jer tako veruju satanisti cekajuci smrt... da je Hristos hteo da tako verujemmo ostavio bi apostolima, i oni bi nam preneli, ali ovo koliko vi izmisljate i izvrcete je za mene van pameti

A koja je tvoja vera a koja naravno nije...djavolova prevara... :think:
pravoslavna, jedina koju vrata ada-smrti i vrata pakla-osude nisu nadvladala, jer se jedino na pravoslavnoj liturgiji ne cita nikada kazno otkrivenje, kod svih ostlaih i rimokatlika i protestanata se cita na njihovim sluzbama djavolu - eto, pa ako ima jos neko od tako lakih pitanja, uvek cu da odgovorim, te ako ovo nije dokaz, onda rec dokaz, sam pojam dokazivanja treba ukinuti, kad vec nemate naucni profilakticki pristup, nemajuci pojma o njemu.

Osuda na kaznu, izdržavaće se tamo ...gde je plač i škrgut zuba...Tako Isus kaza...
sta ti hoces sebi da obezbedis, da kada okusis vecna vremena ne zavrsisi na tom uzasnom mestu, buduci da ne verujes osim u otkrivenje? a sta ako postoje dva mesta, dve lokacaje, kako kaze, izdrzavanja kazne, i n obema lokacijama je plac i skrgut zuba, i gde je oganj i gde je tama najkrajnja?

Možda si upravu. Enoh "ne vide smrti" možda u onom klasičnom smislu "raspada tela" i početka truljenja. Ovo sam se mnogo puta pitao i došao do nekih sličnih zaključaka...Enoh je prenesen da ne vidi smrti tj. smrti u onom klasičnom smislu jer svi pravednici osim Enoha i Ilije su pomrli..čak i Mojsije. Ali Enoh je "prensesen" i gde bi mogao biti? To je isto posebno pitanje ali ovde je zanumljivo u vezi smrti. Mislim da je Enoh doživeo ono što će pravedni doživeti prilikom drugog Hristovg dolaska..oni će se "promeniti u trenutiku" kako kaže apostol Pavle...doživeće preobraženje.

To dakle ne isključuje trenutnu smrt..u trenu oka ali u isto vreme i vaskrs tj. preobražaj tela.

To dakle ne isključuje trenutnu smrt..u trenu oka ali u isto vreme i vaskrs tj. preobražaj tela.
ne iskljucuju sluzitelji covekoubici, ali je apostol Pavle iskljucivao, evo dokaza
51. Evo vam kazujem tajnu: Svi nećemo pomrijeti, a svi ćemo se promijeniti,
52. Ujedanput, u trenu oka, pri posljednjoj trubi; jer će zatrubiti, i mrtvi će vaskrsnuti neraspadljivi, i mi ćemo se promijeniti.

ali vi ste uhvatili po djavolovom nagovoru veru sa smrcu, citiracu opet, sada proroka
18. И вера ваша са смрћу уништиће се, и уговор ваш с гробом неће остати, а кад зађе бич као поводањ, потлачиће вас.

ne iskljucuju sluzitelji covekoubici, ali je apostol Pavle iskljucivao, evo dokaza
51. Evo vam kazujem tajnu: Svi nećemo pomrijeti, a svi ćemo se promijeniti,

Izraz "promeniti" ili preobraziti ukazuje na preobražaj tela koji dobijaju pravedni prilikom Hristovog dolaska. Ta promena podrazumeva umiranje u trenutku da bi se moglo obući u telo neraspadljivo...

Svako mora umreti najpre tako kaže Pismo. Nema izuzetaka. Jer apostol Pavle kaže:

"Jer je plata za greh smrt a dar Božiji je večni život u Hristu Isusu Gospodu našem", Rimljanima 6,23.

"Zato kao što kroz jednog dođe na svet greh, i kroz greh smrt, i tako smrt uđe u sve ljude, jer svi sagrešiše", Rimljanima 5,12

Ako daš primetiti apostol Pavle veli da "smrt uđe u sve ljude"..nema izuzetaka..jer svi sagrešiše. Ako bi postojala generacija ili pojedinac koji ne bi video smrti onda bi ove reči apostola Pavla bile neistina. Međutim, apostol jasno kaže da su svi sagrešili..nema ni jednog izuzetaka pa prema tome sledi smrt. A život večni je u Isusu Hristu samo tako da kroz vaskrsenje ili preobraženje svaki pravednik će živeti od tada večno. Ali pre toga sledi smrt. Ona je neminovnost za svakog čoveka.

Zato apostol takođe kaže:

"I kao što je ljudima određeno jednom umreti, a potom sud", Jevrejima 9,27..dakle neizbežno sleduje svakome smrt. Nepostoji čovek koji je neće iskusiti.

Kako to misliš "preobražaj tela" i kakvo je to neraspadljivo telo, možeš li to malo razjasniti?

To je ono što apostol Pavle govori u 1. Korinćanima 15 tj. nastavku teksta koji smo citirali:

"Jer ovo raspadljivo treba da se obuče u nerspadljivost, i ovo smrtno da se obuče u besmrtnost", 1.Korinćanima 15,53

Raspadljivost podrazumeva smrtnost i propadanje koje je karakteristika ovog poretka sada. Međutim, Carstvo Božije koje će uspostaviti Isus Hristos će doneti savršenstvo, svetost i neraspadljivost tj. besmrtnost(zato sam ranije hteo da započnem diskusiju sa Araiannom koja tvrdi da je Carstvo Božije već došlo-ako je došlo onda više nema smrti i uništenja a mi vidimo da je to i dalje prisutno). Dakle, Hristov dolazak i uspostava Carstva Božijeg u jednom trenutku će zauvek rešiti problem smrtnosti i doneti besmrtnost i nerasapadljivost. Naša sadašnje tela su raspadljiva podložna grehu i smrti a ona preobražena će bit od svega ovoga oslobođena

Ti si još uvek živ? A ja vidim nema te, pa se ponadala. :(
:dash: Pa dokle više pobogu? Dođe mi da se samoubijem da bih te usrećio.

Hajde dok si tu, pogledaj ova tri snimka. Ne bilo ti zapoveđeno.
Zanima me tvoje mišljenje.

Pogledao sam samo prva dva dela, a onaj poslednji je i najduži a već je bilo kasno. Što se tiče prva dva dela ne mogu se uopšteno reći kakvo je moje mišljenje, jer je čovek iznosio naučne činjenice, osim što je uradio nešto, po meni, pogrešno, kada je izbrisao kvadrat brzine svetlosti a ostalo E=m, što nikako ne može biti. Ne jednako, već ekvivalentno. Ne slažem se ni sa pitanjem: kada je neživo postalo živo. Ako se to desilo na Zemlji, onda život nije nastao, već nastajao.
Mislim da nije dovoljno dobro objasnio zašto se javlja tzv. difrakciona slika na ekranu kao kada kroz dva otvora prolaze talasi. Čak je pomenuo nešto u stilu kao da se elektron cepa na dva dela pa dolazi do interferencije, što je suludo. Elektroni ne padaju po celom ekranu, kao što je slučaj sa talasima, već preraspodeljuju svoje kretanje u pravcima u kojima se javlja maksimum de Broljevih talasa. Tamo gde je "tamno" ne dolazi do poništavanja elektrona, kao kod talasa, već jednostavno elektroni tamo ne padaju.
A što se tiče onog dela o nepostojanju objektivne realnosti, tu sam apsolutno protiv. Ulica kroz koju sam malopre prošao i dalje postoji objektivno, izvan mene, samo što ja ne razmišljam o njoj, a njena slika je negde u memoriji i kada sutra naiđem na tu ulicu ja ću je prepoznati. Znači ona je tamo gde je i bila, bez obzira da li ja prolazim ili ne prolazim kroz nju. Mislim da je jedna stvar postojanje objektivne realnosti i svest o njoj.
I ima nekih stvari koje prvi put čujem, pa o tome ne mogu da imam mišljenje, jer je zaključak sulud, kao što je slučaj da promenom spina elektrona na jednom mestu, odmah se menja spin eletrona-parnjaka bez obzira što je na ogromnom rastojanju. To se nekako ne slaže sa ograničenom brzinom prenosa informacija.
Kada pogledam i treći dao javiću se.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back