Nemam pojma...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam nigde napisao da mi ne liči na bajku. Napisao sam da je razlika između Asatru i biblije u tome što Asatru nije krvoločna i genocidna religija *** *** ***

Poslednja izmena od moderatora:
Nisam nigde napisao da mi ne liči na bajku. Napisao sam da je razlika između Asatru i biblije u tome što Asatru nije krvoločna i genocidna religija*** *** ***

Suština Asatru religije je u ratovanju i ubijanju. A da možda ratovanje i ubijanje nije...neka metafora za ...ljubav...

Poslednja izmena od moderatora:
Ne kaza ja da Vikinzi nisu imali Odina, Tora i druge za božanstva. A jesi napisao da su svi nordijski bogovi bili bogovi rata. Itekako jesi. Čak i istrajao u tom uverenju kad sam ti pokazao i dokazao da nisu bili.

I svi su bili bogovi rata?:lol: Vikinzi su bili pripadnici Asatru religije?:hahaha:

A da...Vikinzima nije vrhovni bog bio Odin...Vikinzi nisu ratovali osvajali i ubijali...Odin nije kao svetinju poštovao poginule ratnike tamo u onoj dvorani...A nordijska mitologija nije ustvari Asatru religija...Nauči elementarne stvari pa dodji da pričamo o tome.

Ima sa činjenicom da si ti napisao da su svi Aesiri bili bogovi rata, iako je opštepoznato da nisu. Uzalud tako kukavički pokušavaš da izbegneš suštinu priče.

Nisam znao da si ti Norvežanin....No nebitno. Vidi ovako. U jevrejskoj bajci imaš jednog sadističkog boga kakako ti kaza. A koliko takvih bogova ima u Nordijskoj mitologiji...Ima li u njoj dve grupe bogova...Asi kao bogovi rata i Vani kao bogovi blagostanja. Tvoj bog Odin je u grupi bogova rata. E sada da li znaš koliko su medjusobno ratovali medjusobno ubijajući jedni druge...Da li znaš da su oni Vani odsekli glavu Mimiru iu vratili je Odinu a koji ju je kao balzamovao i redovno od te glave slušao pametna upustva šta i kako treba činiti. A fazon je u tome što je Odinova žena bila boginja Frig, boginja mudrosti.

Da li znaš na koji su način Nordijski bogovi bili okrutni prema svojim podanicima...Mislim da o tome znanje ti biva veoma ali veoma minimalno.

Asi su bogovi rata u nordijskoj mitologiji a logično je da su bili muškog pola. A Vani su bogovi blagostanja ili i mudrosti....ali i proricanja budučnosti pa stoji da t u ima čarobnjaštva i magije. A kakva bi mitologija bila bez tako toga. A što se ostalog napisanog tiče biva da je tako.

Ima sa činjenicom da si ti napisao da su svi Aesiri bili bogovi rata, iako je opštepoznato da nisu. Uzalud tako kukavički pokušavaš da izbegneš suštinu priče.

Pričamo o Vikinzima kao ratnicima koji su poštovali Odina i ubijali kroz mnoga osvajanja...Ne pričamo o Aseirima... a koji su usput bili baš onako kako stoji u postovima koje si postavio.

- - - - - - - - - -

Nisam nigde napisao da mi ne liči na bajku. Napisao sam da je razlika između Asatru i biblije u tome što Asatru nije krvoločna i genocidna religija, za razliku od hrišćanstva.

Pričamo u vezi ovog...ako si zaboravio...

Dakle trudiš se da zaboravimo činjenicu da si u svom neznanju izneo dezinformaciju da su svi nordijski bogovi bili bogovi rata.

A kad smo kod ove druge teme, ima li Asatru neki spis u kojem neko nordijsko božanstvo naređuje ubijanje beba u kolevci, žena, dece, staraca, pa čak i životinja? Ima li neki spis koji naređuje kamenovanje do smrti? Ima li neki spis koji opravdava ropstvo?

Svim pravoslavnim vernicima koji ovog dana slaviše...

hqdefault.jpg

Dakle trudiš se da zaboravimo činjenicu da si u svom neznanju izneo dezinformaciju da su svi nordijski bogovi bili bogovi rata.

Predočavajući takvu očajničku tvrdnju čoveka koji je napokon shvatio koliko se blamira, zaboravio si da si mi u
tvom prethodnom postu, postavio dva moja posta gde jasno stoji napčisano ono da su Asi bogovi rata ...a ne svi nordijski bogovi...A to nije jedno te isto izuzev možda za tebe. Taj tvoj prethodni post je . ovde...

A tvom postu pre tog linkovanog posta napisao si ovako...

Baš SVI Aesiri su bili bogovi rata? Baš baš SVI?

I kako ćoveće sada tvrdiš ono...

Asi a ne svi nordijski bogovi. A zašto su Asi i Vani medjusobno ratovali to je preteško za tebe.

A da su Asi bili bogovi rata imaš ukratko i u hrvatskoj enclikopediji...ovde...

A da te nepitam zašto je i boginja Freja kao boginja mudrosti imala svoju svečanu dvoranu Folkvang a u koju su Valkire po njenoj naredbi donosile tela poginulih ratnika a koje je ona posebno odabrala. A Odin je imao posebnu dvoranu gde su takodje dospevala tela poginulih ratnika. I tako...da te ne opterećujem preteškim gradivom za tebe.

A da bi imao neko znanje u vezi nordijskih bogova i uopšte nordijske mitologije neophnodno je pročitatai knjigu koju je 1220 uobličio Snorri Sturluson. Nisi nikada čuo ni za Snorija niti za knjigu koju eto imaš ...ovde...a trčiš da bi pametovao o stvarima o kojima elementrnog znanja nemaš. A malo se edukuj o tome šta je Eda. Da te samo uputim postoje dve Ede i to su stari islandski spisi a gde piše tako nešta...o mitologiji o kojoj pričamo. A da i koliko da znaš to su skoro jedini iole relevantni izvori u vezi sa tom mitologijom. I tako...neke stvari ipak treba znati jer kada je neko znanje u pitanju ne može ga zameniti nikakva iniciranost.

Jojjoj. Snorri baš i nije neki autoritet. Recimo, navodi da je Forseti Baldrov sin, iako nema nikakvih dokaza za to. Pominje li Snorri Ullra?

Pročitaj šta je Snori napisao...nemoj mene pitati. A kada kaza da Snori nije neki autoritet definitivno si pokazao da nemaš pojma o tome da je upravo to što je on napisao jedini izvor ka priči o nordijskoj mitologiji. I o kakvim to dokazima pričaš kada je u pitanju bilo koja mitologija.

Kada bi mitologije imale dokaze one ne bi bile mit i legenda već bi bile opšte prihvatljiva istina...

A hajde ti meni postavi link ka bilo kom relevantnom izvoru o nordijskoj mitologiji a da nema uporište u onom što Snorri napisa...

A u vezi sa ovim...

Da li je Kvassir božanstvo rata?

Sada mi je definitivno jasno da ti nemaš pojma o onom o čemu bi da pametuješ. Kvasir nije bio božanstvo-bog u nordijskoj mitologiji. Kvasir je bio običan čovek. Ali mnogo mudar čovek. Ranije sam već pisao ovde o tome ali ti je promaklo. E tog Kvasira su ubili oni patuljci predvodjeni patuljkom Fjalarom. A zašto su ga ubili...ubili su ga da bi od njegove krvi pomešane sa medom napravili onu čuvenu medovinu mudrosti.

E to je zna se i kako na prevaru malo popio i Odin da bi...stekao mudrost. No da te ne smaram.

I kada si napisao ...da li je Kvasir božanstvo rata...mislim da mi je to dovoljno da priču sa tobom o nordijskoj mitologiji okončam...Pričati sa nekim ko je uveren da sve to zna pa napiše tako nešta...postaje besmisleno.

No hajde da ti kažem za Forsetija. To je Balderov sin a kako li se zvaše Forsetijeva majka...

Inače Forseti je bio bog pravde i...meditacije...

Poslednja izmena:
Kvasir nije bog? Sačuvajbožeisakloni....

Naravno da nije. Bio je mudar čovek i uz to i narodni učitelj i što je najbitnije...znao je odgovore na sva pitanja.

Edukuj se malo. Prouči malo kako je nastala ona ...mdedovina mudrosti...

I vala baš kako ti kaza...sačuvaj bože i sakloni...

Idi bre i uči ako te ta priča interesuje...a prvo pročitaj onu knjigu...

Svugde gde se pominje Kvasir, pominje se da je stvoren kao biće, ne kao čovek. I kad su Vaniri došli po Lokija, Kvasir je bio ubrojen među njih: bar tako piše u Gilfaginigu. Ko zna šta kod tebe piše...:lol:

Nego, ja ti juče rekoh da me edukuješ o Quimbandi i Voudonu, pa reko' da napomenem da još čekam. I da me edukuješ kako u ranih hrišćanskih gnostika nije bilo praktične magije. Čekam i to.

Kvasir nije bog? Sačuvajbožeisakloni....

Dok nisam pročitao ..ovo...

I ja sam mislio da je bio bog...

- - - - - - - - - -

Svugde gde se pominje Kvasir, pominje se da je stvoren kao biće, ne kao čovek. I kad su Vaniri došli po Lokija, Kvasir je bio ubrojen među njih: bar tako piše u Gilfaginigu. Ko zna šta kod tebe piše...:lol:

Nego, ja ti juče rekoh da me edukuješ o Quimbandi i Voudonu, pa reko' da napomenem da još čekam. I da me edukuješ kako u ranih hrišćanskih gnostika nije bilo praktične magije. Čekam i to.

Ja sam tebi postavio link kao relevantnom izvoru. Postavi i ti meni link ka tom tvom ...izvoru...

Pa neću te ja valjda edukovati o tvom iniciranju u Quimbandu. Pa valjda se ti sečaš i znaš kako izgleda biti živ u mrtvačkom sanduku mesečak dana bez hrane, vode i disanja naravno.

Ovde na ovoj temi nećemo o tome. Otvori ponovo neki tvoj sajt pa tamo pričaj te priče onima koji će u to verovati.

Ili pak otvori temu o Quimbandi ...

Pa neću te ja valjda edukovati o tvom iniciranju u Quimbandu. Pa valjda se ti sečaš i znaš kako izgleda biti živ u mrtvačkom sanduku mesečak dana bez hrane, vode i disanja naravno.

Ovde na ovoj temi nećemo o tome. Otvori ponovo neki tvoj sajt pa tamo pričaj te priče onima koji će u to verovati.

Ili pak otvori temu o Quimbandi ...

Na tom sajtu sam to što sam pričao pričao u poverenju, misleći da pričam prijateljima, a ne poganoj gnjidi.

Šta, da otvorim temu i da pišem ozbiljno, a ti da postavljaš slike obrnutih pentagrama? Kako da ne.:lol:

Na tom sajtu sam to što sam pričao pričao u poverenju, misleći da pričam prijateljima, a ne poganoj gnjidi.

A da tebi su prijatelji samo oni koji će ti slepo verovati da si mesec dana bio živ sahranjen radi inicijacije...Izvinjavam se što jedna pogana gnjida nije u tako nešta a pri zdravom razumu mogla verovati da bi je ti smatrao prijateljem. No ima neko ko u to slepo veruje...zar ne...

Šta, da otvorim temu i da pišem ozbiljno, a ti da postavljaš slike obrnutih pentagrama? Kako da ne.:lol:

Pa ako nečeš otvoriti temu onda me ovde nemoj smarati o tome.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back