Strigoi
Elita
- Poruka
- 24.179
Nisam nigde napisao da mi ne liči na bajku. Napisao sam da je razlika između Asatru i biblije u tome što Asatru nije krvoločna i genocidna religija *** *** ***
Poslednja izmena od moderatora:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nisam nigde napisao da mi ne liči na bajku. Napisao sam da je razlika između Asatru i biblije u tome što Asatru nije krvoločna i genocidna religija*** *** ***
Suština Asatru religije je u ratovanju i ubijanju. A da možda ratovanje i ubijanje nije...neka metafora za ...ljubav...
A kako si došao do tog saznanja?
Vikinzi su bili pripadnici Asatru religije?
I svi su bili bogovi rata?Vikinzi su bili pripadnici Asatru religije?
![]()
Baš SVI Aesiri su bili bogovi rata? Baš baš SVI?
Nisam znao da si ti Norvežanin....No nebitno. Vidi ovako. U jevrejskoj bajci imaš jednog sadističkog boga kakako ti kaza. A koliko takvih bogova ima u Nordijskoj mitologiji...Ima li u njoj dve grupe bogova...Asi kao bogovi rata i Vani kao bogovi blagostanja. Tvoj bog Odin je u grupi bogova rata. E sada da li znaš koliko su medjusobno ratovali medjusobno ubijajući jedni druge...Da li znaš da su oni Vani odsekli glavu Mimiru iu vratili je Odinu a koji ju je kao balzamovao i redovno od te glave slušao pametna upustva šta i kako treba činiti. A fazon je u tome što je Odinova žena bila boginja Frig, boginja mudrosti.
Da li znaš na koji su način Nordijski bogovi bili okrutni prema svojim podanicima...Mislim da o tome znanje ti biva veoma ali veoma minimalno.
Asi su bogovi rata u nordijskoj mitologiji a logično je da su bili muškog pola. A Vani su bogovi blagostanja ili i mudrosti....ali i proricanja budučnosti pa stoji da t u ima čarobnjaštva i magije. A kakva bi mitologija bila bez tako toga. A što se ostalog napisanog tiče biva da je tako.
Ima sa činjenicom da si ti napisao da su svi Aesiri bili bogovi rata, iako je opštepoznato da nisu. Uzalud tako kukavički pokušavaš da izbegneš suštinu priče.
Nisam nigde napisao da mi ne liči na bajku. Napisao sam da je razlika između Asatru i biblije u tome što Asatru nije krvoločna i genocidna religija, za razliku od hrišćanstva.
Ma sigurno ima, tamo ima resenje za sve.Ima li neki spis koji opravdava ropstvo?
Dakle trudiš se da zaboravimo činjenicu da si u svom neznanju izneo dezinformaciju da su svi nordijski bogovi bili bogovi rata.
Baš SVI Aesiri su bili bogovi rata? Baš baš SVI?
Dakle trudiš se da zaboravimo činjenicu da si u svom neznanju izneo dezinformaciju da su svi nordijski bogovi bili bogovi rata.
Jojjoj. Snorri baš i nije neki autoritet. Recimo, navodi da je Forseti Baldrov sin, iako nema nikakvih dokaza za to. Pominje li Snorri Ullra?
Da li je Kvassir božanstvo rata?
Svim pravoslavnim vernicima koji ovog dana slaviše...
![]()
Kvasir nije bog? Sačuvajbožeisakloni....

Kvasir nije bog? Sačuvajbožeisakloni....
Svugde gde se pominje Kvasir, pominje se da je stvoren kao biće, ne kao čovek. I kad su Vaniri došli po Lokija, Kvasir je bio ubrojen među njih: bar tako piše u Gilfaginigu. Ko zna šta kod tebe piše...
Nego, ja ti juče rekoh da me edukuješ o Quimbandi i Voudonu, pa reko' da napomenem da još čekam. I da me edukuješ kako u ranih hrišćanskih gnostika nije bilo praktične magije. Čekam i to.
Nego, ja ti juče rekoh da me edukuješ o Quimbandi i Voudonu, pa reko' da napomenem da još čekam. I da me edukuješ kako u ranih hrišćanskih gnostika nije bilo praktične magije. Čekam i to.
Pa neću te ja valjda edukovati o tvom iniciranju u Quimbandu. Pa valjda se ti sečaš i znaš kako izgleda biti živ u mrtvačkom sanduku mesečak dana bez hrane, vode i disanja naravno.
Ovde na ovoj temi nećemo o tome. Otvori ponovo neki tvoj sajt pa tamo pričaj te priče onima koji će u to verovati.
Ili pak otvori temu o Quimbandi ...

Na tom sajtu sam to što sam pričao pričao u poverenju, misleći da pričam prijateljima, a ne poganoj gnjidi.
Šta, da otvorim temu i da pišem ozbiljno, a ti da postavljaš slike obrnutih pentagrama? Kako da ne.![]()