jerohinac
Legenda
- Poruka
- 50.074
I šta bi...Hajde verniče Asatru religije, koristi sva prava slobode mišljenja i sva prava religioznog deklarisanja pa mi objasni ono što te pitah.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Znači ovako. Umreš pa po Asatru verovanju odeš malo na kraće vreme u neki od božijih svetova ...ako te izaberu...i posle te vrate natrag medju žive...
E sada mi malonije jasno po kojim to kriterijumima biva ...izabiranje...
Pa mi onda nije jasno ...kako će to da te oživi...neki bog iz neke mitološke priče...
A nije mi jasno u kojem i kakvom češ telu biti ...kada te vrate...
Da li češ biti besmrtan ili će morati ponovo da te izaberu....pa neko vreme budeš kod njih...pa te opet vrate na zemlju medju žive...
За Валхалу сам сигуран. Мораш да погинеш у рату или у некој тучи на живот и смрт.
Отприлике све се врти у круг само што ти ниси свестан својих претходних живота.
За Валхалу сам сигуран. Мораш да погинеш у рату или у некој тучи на живот и смрт.
Отприлике све се врти у круг само што ти ниси свестан својих претходних живота.
Da li sam dobro shvatio....moraš da pogineš u ratu da bi ...zaslužio večni život...Hajde malo razmisli o tome šta si napisao...
A šta će biti ako ne bude rata...nema večnog života...
I da li mi to sada pričaš o tvojim raznim inkarnacijama u smislu reinkarnacije...Nisam znao da se Asatru religija bavi reinkarnacijom...
Da li sam dobro shvatio....moraš da pogineš u ratu da bi ...zaslužio večni život...Hajde malo razmisli o tome šta si napisao...
A šta će biti ako ne bude rata...nema večnog života...
I da li mi to sada pričaš o tvojim raznim inkarnacijama u smislu reinkarnacije...Nisam znao da se Asatru religija bavi reinkarnacijom...
Ниси. Нема вечности према Асатру. Чак и да зашлужиш Валхалу тамо си само неко време. Иначе мораш да погинеш као ратник или на неки борбени начин. У Валхали пијеш и оргијаш са лепотицама, али такође се и бориш сваког дана са другим палим ратницима и ако тамо погинеш враћаш се у живот и поново се бориш и ново наново. Ти си тамо и Одиново обезбеђење од Јотунаца. Бољи ратник добија бољу собу у Валхали и више девојака.
- - - - - - - - - -
Не реинканација као у будизму и хиндуизму. Ти се поново рађаш, али само као човек,
sas drugi borci.Daklem, si zaglavinjao u Matrix, a i po Kuranu ti je obecan raj, cekace te device u sobama Valhale, i znaci malo se kuckas sas lepotice, a malo isprobavas naoruzanjesas drugi borci.
Pa to bre ko u starom Rimu, i tamo su se gladijatori borili do smrti,a najbolji su dobijali slobodu dozivotno.
Ниси. Нема вечности према Асатру. Чак и да зашлужиш Валхалу тамо си само неко време.
Наши преци су имали јасну свест да постоји душа и да је она вечна.
Иначе мораш да погинеш као ратник или на неки борбени начин. У Валхали пијеш и оргијаш са лепотицама, али такође се и бориш сваког дана са другим палим ратницима и ако тамо погинеш враћаш се у живот и поново се бориш и ново наново. Ти си тамо и Одиново обезбеђење од Јотунаца. Бољи ратник добија бољу собу у Валхали и више девојака.
Једна путања наше душе би могла да буде Валхала. Валхала је предиван дворац који се налази у центру Асгарда.
Не реинканација као у будизму и хиндуизму. Ти се поново рађаш, али само као човек,
Da li je moguće da ti baš u tolikoj meri ne znaš elementarne osnove svoje Asatru religije...Predočavajući tvrdnju da u Asatru nema večnosti, verovatno si zaboravio da si ranije napisao ovako...
I šta biva sa tom dušom koja je večna, kada kako sada tvrdiš, večnog života u tvojoj Asatru religiji ...nema...
U vezi Valhale i ovog...
Valhala nije Odinov prekrasni dvorac. Odinov dvorac u Asgardu naziva se Valaskjalf a pored tog dvorca nalazi se Valhala kao svečana na neki način rasjka dvorana u kojoj borave poginuli mrtvi ratnici.
I sada ono što ti kao Asatru vernik ne znaš. Oni tu borave do onog dana sumraka bogova ili Rangorka kada će se nešta dogoditi ali...da te ne smaram. Edukuj se malo o tvojoj religiji.
Inače u Valhali nema orgijanja sa lepoticama. U Valhali pored poginulih ratnika borave i Valkire a koje da bi bile neustrašive ratnice moraju biti nevine. Kapiraš nevine.
A verovatno nemaš pojma da su u jednoj drugoj dvorani Folkvang bili smeštani takodje poginuli ratnici ali...koji...Hajde da te edukujem. Boginja Freja inače boginja ljubavi ponekada je bila i ratnica pa je ona po svom izboru birala one poginule ratnike koje bi po njenoj naredbi Valkire donosile u tu njenu dvoranu Folkvang. A u tu dvoranu su mogle dospeti i žene tih poginulih ratnika kao i njhove verenice. Malo sam te smorio ali veruj mi da to više neću činiti. Moračeš se potruditi da mnogo toga o tvojoj religiji Asatru naučiš. Pa kada budeš znao malo više onda ćemo malo detaljnije pričati.
Objasni mi Odina ti kakava je to reinkarnacija u Asatru religiji. A kakva li je to reinkarnacija u budizmu i hinduizmu...baš me interesuje...
Отприлике то ти је то. Бољи концепт него да се молиш богу у читаву вечност без икакве свести о свом постојању у царству небеском.
Наши преци су имали јасну свест да постоји душа и да је она вечна.
Ти си тамо и Одиново обезбеђење од Јотунаца. Бољи ратник добија бољу собу у Валхали и више девојака.
A da li češ ti imati neku svest u Asatru carstvu večnosti...a to na okolnost da si napisao...
A u vezi sa ovim...
Opet si pokazao elementarno neznanje o tvojoj religiji. U onoj Valhali dvorani poginulih ratnika niko nije obezbedjenje Odinu. Zašto...zato što stanovnici Jotunheima ili Jetuneheima ili Jutunheima neće ugroziti Odina. Oni će se samo braniti kada dodje onaj dan Rangorka a kada će Odin povesti sve svoje ratnike u konačni obračun u smislu sudnjeg dana a koji će se po tvojoj religiji dogoditi na onoj poljani Vigrid.
A biva očito da nisi znao kakvu moć ima ono Odinovo koplje Gugnir...Da si znao ne bi mogao napisati da mu je potrebno obezbedjenje ...No tako to biva kada o svojoj religiji mnogo toga naučio nisi. Uči bre Hordaki malo o svojoj religiji umesato da besomučno iskazuješ mržnju prema hriščanskom verovanju.
A zanimljivo je da ti kako ti kaza Jotunci, ustvari divovi poznati po svojoj palati Utgard poseduju onaj čuveni izvor mudrosti i da je Odin morao izgubiti jedno oko da bi malo popio sa tog izvora.
A pitanje za tebe...zašto je taj izvor bio kod Jotunjana u njihovom dvorcu umesto da bude u Odinovom dvrorcu...
Види се да своје знање црпиш из хришћанских интерпретација.
Није реинкарнација већ поновно рођење,
У будизму и хиндузму реинкарнација ти се се дешава реимо уколико си био лош у следећем животу си нижи облик постојања и слично.
Šta to kaza Odina ti tvog...Daj neki relevantan dokaz da je ono što ti o tvojoj Asatru religiji kazivah a da bih te malo edukovao iz bilo koje hriščanske interpretacije. Uveri me da bilo šta što ti pomenuh nije istina u smislu Asatru religije. A tvoj problem je što o svojoj religiji zastraćšujuće malo znaš.
Spetljao si se samo tako. Napisa li ti ovo...
Da li ti uopšte znaš šta je reinkarnacija a šta inkarnacija...
Aman čoveće šta napisa...Da li znaš da se ono vedsko shvatanje reinkarnacije u hinduizmu malo razlikuje od učenja o reinkarnaciji u budizmu...Da li uopšte znaš kakvu ulogu u svemu tome ima karmaako uopšte znaš šta je to.
Prouči malo recimo o učenju o jastvu u theravada budizmu ako si uopšte ćuo za taj pojam i šta se sve sadrži u njemu pa recimo pogledaj šta kaza Dalaj Lama 1981 godine u poseti Americi...
''Prema Theravada školi, kada osoba dostigne nirvanu, tada nema više osobnosti; ona potpuno nestaje, ali prema višoj školi budističke misli osobnost i osoba ne prestaju postojati, već i dalje postoje.''
I nemoj se frljati tako nekim pojmovima o čemu apsolutno pojma nemaš...Sebe radi...blamiraš se...

А имаш право нешто сам се спетљао за будизам и хиндуизам сад и ја видм. Данас нешто нисам у форми.![]()
Šta napisa...Znači SDG spamuje sa mitovima i legendama kada postavlja one njegove beskrajne biblijske citate ...a to znači da su ti citatimitovi i legende ...A naravno Asatru religija nije svom svojom suštinom zasnovana na mitu i legendi...А што се тиче Асатру религије па нисам ти ја СДГ да спамујем форум са митовима и легендама.
Pa dobro...i ne moraš se opterečivati tim stvarima...nisu nimalo jednostavna priča...
Šta napisa...Znači SDG spamuje sa mitovima i legendama kada postavlja one njegove beskrajne biblijske citate ...a to znači da su ti citatimitovi i legende ...A naravno Asatru religija nije svom svojom suštinom zasnovana na mitu i legendi...
I to bi bilo to za nočas smoje strane...
A ti pažljivo pročitaj ovo...
''Da bi verovao u svoj vlastiti put, nema potrebe da dokazuješ kako je tuđi put pogrešan.''
Paulo Koeljo
i pokušaj, barem pokušaj da se pronadješ u tome.
Асатру митови и легендекао што сам већ много пута рекао покушај наших предака да објасне деловање природних сила, док су богови и богиње манифестације тух истих сила које утичу на наше животе.
Километарски цитати из библије СДГ-а су опасне бајке прво по њега самога.
Možda je biblija opasna bajka, a Asatru nije iz razloga što se Asatru ne poziva na ubijanje, istrebljivanje naroda, ravnjivanje gradova sa zemljom...
Možda je biblija opasna bajka, a Asatru nije iz razloga što se Asatru ne poziva na ubijanje, istrebljivanje naroda, ravnjivanje gradova sa zemljom...
Ništa ja ne zastupam. Samo objašnjavam, uzalud, kad oni sa jeftinijim ulaznicama krenu da pričaju o nečemu što ne razumeju.
................. 
Ništa ja ne zastupam. Samo objašnjavam, uzalud, kad oni sa jeftinijim ulaznicama krenu da pričaju o nečemu što ne razumeju.
Samo sam rekao da u Asatruu nema ničega sličnog onome što si ti toliko puta citirao iz biblije.