Nemački RVE kupuje EPS?!

EPS je gubitas gori od NISa kojeg su DOS-ovce prodale za 400 miliona.

Zanimljivo je da tada Ustanici nisu ni malo kukali, vec se radovali te 2008 godine.

Zasto se sada bune?

P.S. I zasto veruju Kuriru koje su rezumeske novine?

ne, ni NIS ni EPS nisu gubitasi. nego im profit decenijama izvlace i presipaju partijski drugovi. dakle firme su sasvim dobre i zdrave, ali menadzment nije. NIS sada posluje odlicno. sa druge strane EPSu bi svakako koristila drugacija poslovna politika.

Па да, бејби бум педесетих, шездесетих, седамдесетих и осамдесетих година, десио се посве случајно, зле комуњаре су заправо све чиниле да униште вашу "нацију".

bejbi bum se desavao i u kapitalistickim zemljama. nema to nikakve veze sa komunizmom.

- - - - - - - - - -

Aha mora ali malo sutra.

Pristupacna je u Bugarskoj i Albaniji vidim izuzetno od kako su prodali nemcima elektroprivredu.

Toliko im je pristupacna struja da im se narod spaljuje na ulicama jer nema mogucnost i novac da obezbedi i plati racune.

tako je Tixi. samo sta je rekao Sulejman Vucic, to je jedina istina za njih. nebitne su cinjenice i rezultati u praksi.

- - - - - - - - - -

Тихи, захваљујући тим Немцима пола Србије добија девизе плус су себи обезбедили некретнине овде.
Опет те питам, ко је нама крив што смо лопови, што смо корумпирани, што је сваком битна само лична корист?

znas kako draga, mi imamo belu kugu. bolje da nam se useljavaju nemci, francuzi, svedjani, nego arapi, indijci i crnci. nemac, francuz i svedjanin ce doneti sa sobom vaspitanje, kulturu, novac. ovi ostali kanibalizam, izjedanje buba i pasa, i radikalni islam.

znas kako draga, mi imamo belu kugu. bolje da nam se useljavaju nemci, francuzi, svedjani, nego arapi, indijci i crnci. nemac, francuz i svedjanin ce doneti sa sobom vaspitanje, kulturu, novac. ovi ostali kanibalizam, izjedanje buba i pasa, i radikalni islam.
Бела куга свуда постоји.
Чак је израженија у развијенијим земљама. :)

Додуше, само је зарлика у 210 квадрата и цени која је, уствари, мања око 200%. :lol:

da...a plate su manje za oko 300% :mrgreen:

- - - - - - - - - -

toliko i ja placam, nas tri brata, 10,000 mesecno prosek. doduse mi zivimo u nekih 300m2.

da...samo sto taj nemac prima prosecno 1500-1800 evra...jos i ako zena radi, dolazimo do zakljucka da je struja jeftinija...

Bugarska: Protest zbog skupe struje

Sofija -- Više hiljada Bugara protestovalo je danas u nekoliko gradova zbog visokih iznosa na poslednjim računima za struju, tražeći ostavke zvaničnika.

Iako je struja u Bugarskoj poskupela još prošlog jula za 13 odsto, Bugare su iznosi na računima iznenadili tek sada jer su izuzetno niske temperature podstakle daleko veću potrošnju.

Uzvikujući "mafija" i "ostavke", hiljade ljudi organizovale su protestne šetnje u Sofiji, Varni, Plovdivu i Blagoevgradu, spaljujući račune i tražeći da se ponovo nacionalizuju distributeri električne enegrije, javio je Rojters.

Bugarsko tržište električne energije podeljeno je na tri regiona, koja kontrolišu češke kompanije CEZ i Energo-Pro i austrijski EVN.

Ministar energetike Delijan Dobrev, koga su demonstranti u Sofiji pogodili grudvom, rekao je novinarima da je ministarstvo naredilo da se provere iznosi na računima, ističući da se mnogi od njih odnose na duži period, uključujući novogodišnje i božićne praznike.

Energetske kompanije su takođe saopštile da će ispitati žalbe građana.

Cene električne energije su izuzetno osetljivo političko pitanje budući da Bugarima, iako su u EU, na struju odlazi veliki deo izuzetno skromnih primanja, koja mesečno u proseku iznose 350 evra.

Bugarskoj u julu predstoje izbori, na kojima će se testirati poverenje vladi desnog centra premijera Bojka Borisova, koja je sve nepopularnija zbog mera štednje, niskih primanja i visoke stope nezaposlenosti.

Ovo sledi i nama

Nemački RVE kupuje EPS?!

Jedan od vodećih proizvođača električne energije u Evropi zainteresovan za „Elektroprivredu“

rve-eps-elektroprivreda-1402173766-511603.jpg

BEOGRAD - Nemačka kompanija RVE, jedan od vodećih proizvođača električne energije u Evropi, zainteresovana je da kupi „Elektroprivredu Srbije“ (EPS), saznaje Kurir.

- RVE je za ovo srpsko javno preduzeće spreman da plati nekoliko milijardi evra. Ukoliko bi na taj način došlo do privatizacije EPS, Srbija bi obezbedila energetsku sigurnost jer bi preko RVE naš energetski sistem postao deo energetskog sistema Evrope - kaže izvor Kurira.
Da bi Srbija imala koristi od saradnje EPS sa RVE smatra i ministar energetike Aleksandar Antić:

- Politika Vlade je da se sistem EPS stabilizuje uvođenjem strateškog partnera koji bi bio manjinski i koji bi obezbedio potpunu sigurnost našeg energetskog sistema. To je plan za vreme koje je pred nama jer do tad EPS mora da se restrukturira i da u skladu sa zakonom postane akcionarsko društvo. Ako takva zainteresovanost postoji, bio bi to dobar signal za Srbiju s obzirom na to kakva je budućnost našeg energetskog sistema, koji je kičma privrede.

Partnerstvo sa RVE bi nam obezbedilo nove tehnologije i čitav set stvari koje su nam potrebne da bismo mogli da kažemo da imamo jedan siguran energetski sistem - kaže Antić za Kurir i dodaje da je, iako se ubrzano radi na restrukturiranju EPS, potrebno još mnogo koraka da bi se EPS doveo u situaciju da može da traži strateškog partnera.

http://www.kurir-info.rs/nemacki-rve-kupuje-eps-clanak-1409971

Vucic ce za ovo dobiti parice i tapsanje po ramenu , a srpski narod nemacku cenu struje odprilike 4-5 puta vecu nego sto je to danas.

Posao je ocigledno gotov.

EU-ropske stranke rasprodase citavu Srbiju , ostao je samo srpski narod da se proda , mada narod nema potrebe prodavati on je preko poreske politike pretvoren u roblje.

Turci su preko haraca uzimali 30% od onoga sto prihodujes/proizvedes, a proEU gamad u Srbiji uzima na ime poreza i doprinosa na platu 60-70% , plus i to sto primis NETO plate dodatno ti oporezuju drugim taksama, PDV-om, akcizama...

Prakticno narod je roblje koji radi za vlast i kojem vlast uzme 70% svega sto zaradi.

Turci su uzimali 1/3 a ovi uzimaju 2/3

Pametan domacin nikada ne prodaje svoje najvrednije imanje, ako i proda , proda da bi ulozio u drugu zemlju i kupio nesto bolje i vece.

A glup domacin i raspikuca, on proda imanje ,pa pare potrosi na svoja licna zadovoljstva , provod, kafanu, automobil.

Srpski monopol na struju, zamenice nemacki monopol na struju.

Prakticno vracamo se u period nemacke okupacije Srbije od 1941 do 1945.

Pare koje ce uzeti od prodaje EPS-a otici ce u novi krug stranackog zaposljavanja na drzavnoj sisi kao za vracanje dela kredita koje su budzetlije vec procerdale i pojele.

EU-rupa nema alternativu!

Glasali ste narode za proEU-ropski SNS - SADA UZIVAJTE

Uskoro ce i kod nas biti normalne scene spaljivanja i ubijanja ljudi zbog nemogucnosti da plate racun za struju.

povodom teme izjavljujem: nije bitno KO KUPUJE već je bitno KO PRODAJE?
Dakle niko ne bi kupio EPS da nije na prodaju odnosno da nije razbucavan godinama a postavljan kosovarski klan koji ni tamo dole nije imao neke zavidne intelektualno-moždano-finansijske rezultate u poslovanju.
Ako zanemraimo cirkuske TV predstave kojim nam mašu prstima ispred njuške, ipak neko stručniji šašolji jajca
Tako se ocenjuju muški kerovi na izložbama. Ker ko ker ne da na jajaca ali je zato bitno da mu se mlatara ispred njuške.
Dakle, nisu krivi Nemci...

Poslednja izmena od moderatora:
Pa kad je NIS poklonjen rusima, i to 51%, zašto se ne bi manjinski deo EPS-a prodao Nemcima? To je i ovako parazitsko preduzeće koje em što ima gomilu nepotrebnih kadrova, em što ne može da naplati svoje usluge i u dugovima je već 30 godina... Treba neko da uvede red, kad već mi sami nismo u stanju.

Pa kad je NIS poklonjen rusima, i to 51%, zašto se ne bi manjinski deo EPS-a prodao Nemcima? To je i ovako parazitsko preduzeće koje em što ima gomilu nepotrebnih kadrova, em što ne može da naplati svoje usluge i u dugovima je već 30 godina... Treba neko da uvede red, kad već mi sami nismo u stanju.

prodaje se 100% EPS-a

i reke prodaje proEU-ropska CIA-BND-ovska bagra

Ukrajinski scenario u Srbiji

Okupacija, kolonizacija, eksploatacija

Ropstvo, siromastvo...

prodaje se 100% EPS-a

i reke prodaje proEU-ropska CIA-BND-ovska bagra

Ukrajinski scenario u Srbiji

Okupacija, kolonizacija, eksploatacija

Ropstvo, siromastvo...

Ma hajde iskreno mi reci, da li misliš da je normalno da najveći potrošači 20 godina ne plaćaju struju? Da li se slažeš da treba da se uvede red u to preduzeće? Bez Okupacije i sličnih propagandnih patosa, molio bih te.

da...a plate su manje za oko 300% :mrgreen:

- - - - - - - - - -

da...samo sto taj nemac prima prosecno 1500-1800 evra...jos i ako zena radi, dolazimo do zakljucka da je struja jeftinija...

teško se to ovde može shvatiti... da neko prima 1800 evra platu... pa makar i 1200...
znaš koje su to pare za Srbina???

Eto čekam da se proda i EPS i Telekom pa će valjda onih 5 akcija da mi vredi više.
Onda ću to da prodam da vratim pare što dugujem kako u zemlji tako i dijaspori.
Ajd što mi plata nikakva i istopi se očas posla nego se za ovih godinu dana lepo svi redom zajebavali sa cenama.
Tobože da napune budžet koji im služi za čerupanje a ne za čuvanje napunjenog.
Eh da mi četvrtina nemačke plate od 1200 evra da se ratosiljam jedinačnih dugova...
Pomogli ljudi kad je trebalo i gde je trebalo a ja eto nikako da uzvratim - kad ne radim nemam a kad kao radim nemam pojma kako mi nestade... Smučilo mi se i da im se izvinjavam...

Poslednja izmena od moderatora:
Da izračunam...

Neša - 10.000 din.
Nebojša - 3000 din.
Sale - 3500 din.
Raša - 1000 din.
Dijaspora - 70 evra
Nema šanse plata mi nikakva ... edino onako filozofski da odvojim 5 evra mesečno pa dogodine da vratim...

Molim Aleksandra Vučića da pažljivo izabere kupca da bih ja mogao bolje da prodam EPS i Telekom akcije
Ili da me uključi u projekat obnove Obrenovca... tako bih vratio dugove još prvo popodne a za ostalo bih pokupio sve one prodavačice ljubavi sa Plavog Mosta pa u Hajat na iživljavanje... Drugi dan bih izdvijio za kurwe sa politike, isto u Hajat... na bahanalije... samo da me uključe u projekat obnove Obrenovca...

Inače mi ostaje da odvajam 5 evra mesečno a i to će me žuljati u danima pred platu...

Јесте. Кад су курватску онако опустошили мош мислит шта ће тек у Србији да ураде

Platin će ti objasniti da pričaš gluposti - naime DS i Simens super lepo saradjuju.
Nemačka goni krivično rodjeni Simens.
Ne zato što sa DS-om mlati milionske iznose na štetu Srbije nego zato što Nemačka P od Poreza videla nije
Kažu da je DS zapravo BND ispostava a i Simens nemačka firma, koincidencijama nikad kraja
Iz istorije znamo kako su završili Srbi u Simensovim fabrikama po završenom poslu proizvodnje gasnih komora.
Imate nešto Simensovo u kući?

Poslednja izmena:

Back