Nemacki ovcar

Stalno pre jela mu kažeš čekaj...kad krene da jede izmakneš mu činiju ili ako ti je u ruci hrana,skloniš ruku.Ali podvikneš ČEKAJ,da zna da je to neka zabrana.Kad primetiš da je zastao,tj da čeka onda mu lepim nežnim glasom kažeš JEEEDIII...ja mu to govorim bukvalno pred svaki obrok...i da vidiš kako sedi i čeka!! Ja uđem u kuću a on 5 minuta sedi i fixira pogledom jelo ali ne pipa!! Nekad mu krene i voda na usta.Onda mu kažem jedi i počnem da ga mazim...Ajk to tako dobro sluša da kad mu u sred jela kažem Ajk čekaj on prekine sa jelom i opet čeka komandu!!!

mail11-1.jpg

mail10-1.jpg

mail7-1.jpg

mail3-1.jpg

mail-1-1.jpg

mail6-1.jpg

Poslednja izmena:
Na prvoj slici i poslednjoj je Una,na cetvrtoj Belisima a na preostalim je Maks!

Svi su lepi Bane. Ja mislila sve je Maks onako na brzaka, nisam ni zagledala jer je u kanc.opet ludnica:dash:
A jel ti možeš da mi objasniš razliku izmedju radnih No (koji izgledaju kao Maks i moj Meš) i eksterijeraca?
I gde da nadjemo devojku za Meša? Na oglas?

uhuh, ovde vidim nastali neki problemi, sa zacecem, gresnim ili bezgresnim:)

Ma Neno, ti imaš zadatak da vrebaš po ulicama i da uzmeš lične podatke od svakog koga vidiš da šeta ženku NO. Dal je dotična eksterijerac ili radna linija utvrdićemo naknadno u ličnom kontaktu. Ako vidiš štene No i za nju uzmi podatke, jer vidiš da se to ugovara još od revakcine:sad2:Znači ja kasnim:dash:

Nigde ne pise da je zabranjeno mesanje radne i exterijerne linije;)

Koliko sam ja razumela radna linija nema pedigre pa kako će da prijave leglo? Onda ga neće prijaviti (bože što sam pametna). Ej da ja ne lupetam previše jer imam iskustvo samo sa bretoncima gde nema radni i neradni, kad dodje Dogg ako može da mi objasni ali pošto tu treba puno pisati ne verujem da će on biti oduševljen.

Koliko sam ja razumela radna linija nema pedigre pa kako će da prijave leglo? Onda ga neće prijaviti (bože što sam pametna). Ej da ja ne lupetam previše jer imam iskustvo samo sa bretoncima gde nema radni i neradni, kad dodje Dogg ako može da mi objasni ali pošto tu treba puno pisati ne verujem da će on biti oduševljen.

Ko kaze da radna linija nama papire??? To je individualno od psa do psa i njihovih vlasnika:) A Dogg verovatno nece biti odusevljen, obzirom da je o tome pisao mali milion puta:dash:

Ko kaze da radna linija nama papire??? To je individualno od psa do psa i njihovih vlasnika:) A Dogg verovatno nece biti odusevljen, obzirom da je o tome pisao mali milion puta:dash:

Nemoj se vredjate odma za papire. :hahaha: A gde je pisao da pročitam a ne da davim čoveka? Ja dok nisam došla na forum nisam ni znala da ima dve vrste. E sad znam da ima dve vrste ali i dalje ne uvidjam razliku. Skontala sam da se leglo može prijaviti ako su rase priznate pa samim tim i štene dobija papire a na vlasniku je dalja edukacija psa, izložbe, specijalke itd. A ako rasa nije priznata onda se po mom vidjenju (koje uopšte možda nije tačno) leglo ne može prijaviti i kako onda pas da ima papire? Ej bre, ja sam knjigovodja, kod mene mora da se složi duguje i potražuje:hahaha:
Znaš šta kaže knjigovodja na samrti? Složilo se:rotf::rotf::rotf:

Nemoj se vredjate odma za papire. :hahaha: A gde je pisao da pročitam a ne da davim čoveka? Ja dok nisam došla na forum nisam ni znala da ima dve vrste. E sad znam da ima dve vrste ali i dalje ne uvidjam razliku. Skontala sam da se leglo može prijaviti ako su rase priznate pa samim tim i štene dobija papire a na vlasniku je dalja edukacija psa, izložbe, specijalke itd. A ako rasa nije priznata onda se po mom vidjenju (koje uopšte možda nije tačno) leglo ne može prijaviti i kako onda pas da ima papire? Ej bre, ja sam knjigovodja, kod mene mora da se složi duguje i potražuje:hahaha:
Znaš šta kaže knjigovodja na samrti? Složilo se:rotf::rotf::rotf:

Niko se ne vredja:) Pisao je na temi o crnom i gvozdenom ovcaru. A nemacki ovcar je nemacki ovcar samo sto je zbog gradje, boje, namene i sta znam zbog cega jos doslo do podele na radne i exterijerne. Kao sto imas engleski i americki tip retrivera na primer.

A bitno je da se ipak slozilo:hahaha::mrgreen:

Back