Nemacki ovcar

Sta kazete na ovaj vetar sto duva?Ovaj moj ne ulazi u kucicu svoju uglavnom je ispred vrata ulaznih nema puno promaje ali je otvoreno,dali mu to smeta...inace grize me kada ga pustim u kucu kada hocu da ga pomazim nekada je ok nekada grize ili mu je mozda samo do igre...

Sta kazete na ovaj vetar sto duva?Ovaj moj ne ulazi u kucicu svoju uglavnom je ispred vrata ulaznih nema puno promaje ali je otvoreno,dali mu to smeta...inace grize me kada ga pustim u kucu kada hocu da ga pomazim nekada je ok nekada grize ili mu je mozda samo do igre...

I Meš je napolju i isto neće da udje u kućicu nego je pred vratima u zavetrini. Ali ipak je sve to napolju. Negde sam pročitala da njima ne smeta toliko hladnoća koliko vetar jer im podiže dlaku i ulazi direktno pod podlaku koja ih zapravo štiti od hladnoće. Savet, sklanjati ih od velikog vetra ako je ikako moguće, a često je nemoguće jer kretenčići neće da udju u kućice a u našim kućama nisu navikli pa traže napolje:dash:

pa mome keru je skoro isto dali bio napolju ili u kuci...kada je u kuci legne u hodnik spava ili hoce da se igra...napolju isto tako...uglavnom bude napolju...nekada i prespava u kuci i nemem problema sa njim..nista nedira nigde se ne pomera gde legne uvece tu ujutru ustane..

Ovako izgleda kada je Meš bolestan pa je u kući. Po ceo dan pišti sa ovim crvom i uopšte ga nije raskomadao (za divno čudo čuva ga). Da poludiš bre:dash:Kad mu uzmeš crva i daš mu drugu igračku koja ne pišti on je kida:besna:
I smara jadnu Šašu-Mašu jureći je pošto je sirotica u teranju tako da je on većinom na spratu a njih dve u prizemlju a kada svi izadju u dvorište stroga kontrola. Da poludiš

Pozdrav svima,izlistao sam ovih 100tinak stranica... :) ali nisam nasao da ste spomenuli poznate odgajivacnice kod nas u Srbiji,kao ni ~cenu musko/zenskih stenaca.Ne bi bilo lose ukoliko bi napisali nesto o tome ^^

Stenci se krecu od 50 eura po oglasima (ali nisu bas neki puno para ce da ode na veterinara)
sledeca cena je 150 do 200 eura sto je realna cena koliko sam i ja platio moga kera

pa 300,400,700 eura za stene je nenormalno davati jedino ako neces profesionalno da se bavis time..a i te cene u naduvane ....

znaci normalna cena za stene je oko 200 eura...manje vise...

Joj hvala ti Ljiljo...sad smo bili tu bez dresera!! On bio u Kraljevu ali nas je pustio da sami vidimo Ajko jer mi je sestra dosla iz Bg zbog slave pa je insistirala da ga vidi!! :)

Znas kako je bio srecan!! Trcao je od jednog do drugog,skakao,igrao se...ma sou!!!Na kraju nece u box!!Morao sam preko loptice da ga namamim...potrcao je odmah za njom!!

Pa uželeo se vas. Dušica mala. Biće on super. Sve što tamo nauči je odlično a najviše socijalizacija zbog koje je i otišao. Pošto dolaziš za Beograd u petak čujemo se, a ako ideš u medjuvremenu kod Ajka izmazi pametnicu za sve nas.
Ovaj naš se toliko razmazio da je to bruka jedna. Kako pružim ruku da pomazim Mazu ili mašu eto njega juriš i sve skiči, ljubomoriše, pa ih odgurne (što njemu nije teško jer je kao tenk). Sada je u kući sa nama jer je primio dve injekcije. Imao je malu temperaturu i crveno ždrelo. Kažu virus hara Beogradom, mislim kereći. I još neće u kućicu osim da jede koske. Kako je ovde duvalo uveli smo ga unutra i sad se sav raspekmezio, da te bog sačuva. Žika kaže da bude unutra noću ove zime. Da ga sačuvamo jer mu je pao imunitet kako bi posle bio zdrav. Još neko vreme nema dugih šetnji nego samo po dvorištu. Šaša-Maša je u teranju pa je ovaj ludak van sebe. Samo je sirotu smara mada iskreno rečeno ni ona nije naivna. Ovamo glumi strah i isprepadanost, da bi smo vikali na njega, a ovamo ga izaziva. Mazu smo vodili na vet.fak.jer ima izraslinu na dojci. kažu tumor, može se operisati ali se vadi sve i materica i jajnici, postperativni period je dug pod uslovom da se probudi iz totalne anestezije jer ima 12 godina i pod uslovom da ne dodje do nekih komplikacija. Nema šansi da ona leži i da nas ne prati, posebno mene. Sve će ona to pokidati i čudo od rana napraviti, jer znam šta je radila kad god je bila povredjena, a da ne pričam o Mešu i Maši koji će je njuškati i lizati. I tako, svi smo zasedali i rešili da ne diramo ništa pošto se ionako ne zna da li je benigno ili maligno dok se ne uradi analiza isečka. Pojačala sam joj hranu i vitaminčiće. Njoj za sada ništa ne fali, ništa je ne boli. Ona je ruku na srce imala divan život sa nama i mi sa njom. I jedni i drugi smo dali maksimum.Obožavam je i ne mogu da je pod stare dane izložim tolikom maltretiranju, ranama i šoku. Ne mislim da je to ljubav, već ljudski sebičluk. Da je ona mlad pas pa u redu, ali ovako stara i plaši se veterinara, svaki put stres da bi posle svih muka eventualno poživela godinu duže. Da vidiš samo kako me stegne svaki put kad odemo kod vet. Pruži šape meni na stomak, to znači nosi me, ja je uzmem u ruke i stavim preko kuka koji ona opkorači zadnjim nogama a prednjim me drži oko vrata i jadna sva se trese. Kao malo dete. Sve ima početak i kraj, važno je da je sredina bude što bolja. Dok joj je dobro, dobro je. kad joj počnu bolovi, ako počnu, uspavljivanje. Najhumanije, da se dušica moja ne muči. Rešili smo onako porodično i jednoglasno. Na kraju krajeva, i ljudi se bore da legalizuju eutanaziju u odredjenim beiizlaznim situacijama. Nama kao vlasnicima pasa je omogućeno bar to da svoje ljubimce lišimo bolova i muka.
Uh, ne znam zašto sam ti ovo sve napisala. Muči me to, pa valjda zato. Izvini, molim te

Nema potrebe da se izvinjavaš!! Mislim da ste doneli dobru odluku. Isto tako bismo i mi postupili u takvoj situaciji. Ipak je ona u lepim godinama i ko zna kako bi se borila sa postoperativnim tokom ako bi došlo do kakvih problema. Makar je tih problema poštedeti u njenoj starosti! Neka uživa kao što je do sada sa vama uživala,a na kraju,nadam se da to neće ni biti maligno!
Znam da vama svima nije lako. 12 godina je dug period i čovek se veoma jako veže za psa..ne mogu ni da zamislim!! Ipak,u ovakvim situacijama moraš da budeš jak i da razmišljaš trezveno a vi ste tako i postupili.Još jednom,nadam se da će rezultati biti pozitivni i da najcrnjim mislima neće biti mesta!!!

Ma odluka je i da ne radimo nikakvu analizu. Ako uradimo histopatološki nalaz samo ćemo biti u još većem bedaku. A sve što je benigno je i potencijalno maligno, tako da i rezultat ako bude benigan ne znači da će takav i ostati. Jednostavno ne diramo je. Nek uživa dok može. I kada smo bili na vet.fak. svi u čekaonici a i doktori nisu verovali da ima 12 godina i tako izgleda. Svi su joj davali 8 maksimalno. I tamo je uspela da ukrade hranu, lopov belosvetski. Ma biće ona dobro, nije ona badava moj pas
Smaram te, čujemo se tel.:snesko:

Šta je ovo?? Umrla tema?? Gde su slike vaših lepotana!!!?? Da je moj Ajkić ovde bilo bi slika svaki dan!! :(

Evo da se pohvalim...prijatelj mi kaže kako je dreser rekao da ne pamti kada je imao psa koji više voli lopticu od Ajka!! jeeeeeeeee..... :)

Šta je ovo?? Umrla tema?? Gde su slike vaših lepotana!!!?? Da je moj Ajkić ovde bilo bi slika svaki dan!! :(

Evo da se pohvalim...prijatelj mi kaže kako je dreser rekao da ne pamti kada je imao psa koji više voli lopticu od Ajka!! jeeeeeeeee..... :)

Bravo za Ajka:grudvanje2::grudvanje2::grudvanje2:

Ma niko ne piše osim eventuslno mene. A glupo je da budem sama na temi. Nemanja se javlja retko, ti isto pošto ti tu nije pas, Bane je verovatno u poslu pa ne stiže, Migora i Silorad su se već poodavno distancirali, noviji članovi se takodje retko javljaju. I tako.z:(

Back