Nemacki ovcar

Žao mi je jer znam da ste se svi radovali, ali čovek zna zašto je to rekao. Sigurno radi sa Ajkom i ovaj je počeo da pozitivno reaguje, pa bi vaš dolazak sav rad bacio u vodu i vratio mališu na početak. To je moje vidjenje. Ko zna zašto je to dobro Djordje. Strah radja povučenost ili agresivnost kako kod ljudi tako i kod životinja. Na kraju krajeva, tamo je, kod dobrog dresera, prilagodiće se i sve će biti u redu, pa naproleće kad dodjemo lele što će da bude lepo:ok:

Uh Ljiljo,jedva cekam prolece!!! Ima da se jurcaju po Zlatiboru...ma pravo uzivanje ce da bude!! :super::super::super:

Nemanja...ja pojma nemam!! :mrgreen:

Muzjaci su polno zreli kao i zenke od 6-12 meseci, mada moze i neki mesec kasnije, ali je bitno da se druzi sa ostalim psima jer i od njih to vidi!
Npr, muzjak ako je zatvoren ili zivi medju zenkama a nema izlazak van dvorista piskice kao i zenke!

e jedno pitanjeeee za sve vas koji imate muzijake....

Moj Leo ima skoro 6 meseci i zanimam me kada oni pocinju da dizu nogu kada pisaju...jel ima neko vreme odredjeno kada to pocinju da rade..

Neki pocnu sa pet, neki sa sest, neki sa dve godine. Moj je konkretno poceo sa nekih godinu i mesec - dva, ne znam tacno.
Nemoj da se opterecujes time, kao sto sam ja, jer to je prirodna stvar, nemoguce je da ne podigne nogu.

e jedno pitanjeeee za sve vas koji imate muzijake....

Moj Leo ima skoro 6 meseci i zanimam me kada oni pocinju da dizu nogu kada pisaju...jel ima neko vreme odredjeno kada to pocinju da rade..

Nema Nemanja neko odredjeno vreme. Neko sa godinu dana a neko kasnije. Individualno. Ova naša zamlata stoji i piški i zapišava prednje noge. Ma bar malo da čučne, jok. A Borivoje (nem.bildog) čuči kao prava devojčica. Ne brini.
Ej sad mi pade na pamet. Možda on nikada i neće dići nogu jer Maza i Šaša-Maša čuče? Pa nije on jedino muško koje odrasta sa ženskinjama. Bože, šta ako bude imao posledica u smislu nesdekvatnog ponašanja?:rotf:

:hahaha::hahaha: E bre ljiljo devojke ce svasta da ga nauce:P I ovaj moj kasno poceo da dize nogu i to je uglavnom video od Kimbe i Nanda, mada i sad ima obicaj da piski kao devojcica ako mu je frka:rotf: A kad je poceo da dize nogu, to je radio na svaku travcicu, svaki cosak:whistling:

Ja ovde moram da ubacim: moja Zone, posto je dama, tako i piski. Ali, kad je velika frka napolju, kao neki dan ona grozna kosava, pa mora to da uradi jako brzo jer joj je frka, onda ladno PODIGNE nogicu i piski kao musko! Umrla sam od smeha prvi put kad sam to videla:rotf::rotf::rotf: Valjda joj je tako brze ili se samo tripuje da jeste:)

Ja ovde moram da ubacim: moja Zone, posto je dama, tako i piski. Ali, kad je velika frka napolju, kao neki dan ona grozna kosava, pa mora to da uradi jako brzo jer joj je frka, onda ladno PODIGNE nogicu i piski kao musko! Umrla sam od smeha prvi put kad sam to videla:rotf::rotf::rotf: Valjda joj je tako brze ili se samo tripuje da jeste:)

Zone:heart:
ja sam kad sam prvi put videla Lakija da je podigao nogu pocela da vristim i hvalim ga:rotf:...(mozete zamislite poglede ljudi oko nas:thumbdown:)

meš stalno maltretira Šašu-Mašu u smislu da je toliko obožava da joj ne da ni da piški. Ova se sirota taman namesti a blentavi dodje i gura je. Ima jadna trip od njega. Stalno je juri a ona prolazi ispod njegovih nogu. Smislila je da stoji ispod njega pa joj on onda ne može ništa ili pobegne kod nas. Presreće je kada ona treba da izadje iz kuće, laje joj uvek na njeno levo uvo (ogluveće jadnica) a ona se sve kao sakriva iza nas jer ga se kao fol plaši ali joj to ne smeta da kao metak izleti (uvek ga predje) i u letu ukrade neku igračku sa kojom trči po dvorištu a ovaj je juri. Ma ludnica po ceo dan. Imala sam gomilu kostiju koje sam sklonila visoko na polici u špajz (da im dajem po malo) i Maza je stalno ispred vrata od špajza, čuva koske, da slučajno ne propusti neku koščicu i ne da nikom da pridje špajzu. Meš kako udje u letnju kuhinju (ma nije ni prišao špajzu) ova matora reži. Kereća posla:hahaha:

Jao Ljiljo, blago tebi na ovoj tvojoj veseloj druzini! I ja bih uzivala sa njima, samo jos neku macu da nabavis :)

Ta živuljka kod nas ne može ni da priviri. Pošto su devojke u kući i izlaze u dvorište kada i mi a ulaze u kuću kada i mi, komšijske mačke su dolazile kada one nisu u dvorištu, pa kada devojke izadju i osete njihov miris polude. Ili stane maca ispred kapije i mrtva ladna se trebi a ove dve ludajke pobesne na kapiji. Pametna maca, zna da joj devojke ne mogu ništa. Ne bi maca bila tako bezbrižna i nervirala mi cure da ove dve mogu da izadju tj da otvore kapiju. Ali ne mogu jer smo stavili sa obe strane kapije one okrugle kvake koje moraš da okreneš a ne da pritisneš jer su moje pametnice otvarale sve živo. Kako je Meš u dvorištu stalno maca više nema.
Pokušali smo da čuvamo mače, doneli ga iz sela. Bilo je mnogo lepo ali devojke ni da čuju. Po ceo dan su bile nakostrešene i Maza je stalno gledala da mu ukrade hranu. Na kraju smo ga dali komšijama da nam devojke ne skrenu :hahaha:

Back