Nemacki ovcar

Malko je to neodgovorno ponašanje tog veta...ti ga sad dobro ispitaj,nek ti podnese detaljan izveštaj!Biće to sve ok,jedino što se čovek malko zabrine i uplaši...

Nama dreser rekao da možemo i sad u subotu da dovedemo Ajka...kaže da počne što pre sa njim dok se ne desi još neka situacija kao sa onim šarplanincem.Međutim,dajemo ga ipak za desetak dana,onaj tamo ponedeljak...ili sledeće nedelje.Moji se mnogo cimaju oko toga i oni odugovlače.Ja im kažem da je lakše dati ga što pre...

Malko je to neodgovorno ponašanje tog veta...ti ga sad dobro ispitaj,nek ti podnese detaljan izveštaj!Biće to sve ok,jedino što se čovek malko zabrine i uplaši...

Nama dreser rekao da možemo i sad u subotu da dovedemo Ajka...kaže da počne što pre sa njim dok se ne desi još neka situacija kao sa onim šarplanincem.Međutim,dajemo ga ipak za desetak dana,onaj tamo ponedeljak...ili sledeće nedelje.Moji se mnogo cimaju oko toga i oni odugovlače.Ja im kažem da je lakše dati ga što pre...

I ja mislim da je bolje što pre. Toliko se menjaju iz dana u dan mislim psihički da je neverovatno. Evo vidi Meša:rotf:Odugovlačenjem se ništa ne dobija kad je situacija već takva.
Videćemo za Meškicu sa vet.ali državnim. Pa valjda oni na fak.najbolje znaju. Tako su mi i za Mazu i Mašu pomogli kada im je izašlo na ustima i ušima. Pravo na bris pa onda lečenje. Doktor je bio super. Sve mi je potanko objasnio. Valjda ću i sada imati sreće.

Imali su i Maza i Maša?? Da ti nije dvorište nečim zaraženo? :)

Ne. Maza i Maša su imale drugo. To izaziva neka bakterija i posle toga nisu više imale. I to je bilo pre 3-4 godine. Kada sam rekla lokalnoj veterinarki način lečenja ona mi par meseci nakon toga kaže da su u blokovima silni psi dolazili sa istim simptomima. Bila neka rednja medju psima, kao epidemija samo što su ove moje medju prvima to dobile jer smo tada išli na Savu sa njih dve da se šetamo. Ta bakterija se utvrdi brisom i onda se leči odgovarajućim antibiotikom. Ali nakon toga ostaje u organizmu i kada padne imunitet javlja se ali ne u ustima nego na delovima tela gde je manja dlakavost usne, uši i stomak u obliku plikčića u grozdovima. To sam rešila tako što njih dve dobijaju vitoligam na svakih 6 meseci i ako se slučajno pojavi macnem antidermakotikom (bela tečnost za dermatološke promene kod životinja). I sve je u redu.
I izgleda sasvim drugačije od ovog što ima Meš i njegovo je samo u ustima. Jedino im je zajedničko što pripadaju dermatološkim oboljenjima. Nije to iz dvorišta jer bi imale i one. Meš je jedini koji ide van dvorišta i to mora da je pokupio negde pa samo njegov organizam reaguje. Ne mora da znači da će svi psi oboleti. Neki hoće a neki neće. Videćemo.

Pričala sam sad sa ocem mog klijenta koji je veterinar. Ispričala šta je rekao ovaj prvi vet. i on kaže da to nema blage veze jedno s drugim ali kad odem na vet.fak.da tražim Dr Nikolu koji je za dermatologiju super i njegov kolega, da ga pozdravim i da promenim Mešu ishranu sa krekera na kuvano, da uzmem girice i samo malo na ulje i da mu dam. Da je on specijalizirao na ishrani pasa i da mu dajem kuvano a ne krekere zbog lošeg kvaliteta itd. Videću šta kaže doktor popodne.:sad2:

Gdjo Ljiljo,citao sam Vase postove.Pratim vas,ne mojte misliti da ne posecujem forum.Zao mi je sto nece biti Ajka na forumu,Dogac mogu tek misliti kako je tebi.To za Mesha,siguran sam da nije diskvalifikaciona mana.Nije to neki problem sigurno.
On je sada bas stene u telu vuchijeg oblika.

Gdjo Ljiljo,citao sam Vase postove.Pratim vas,ne mojte misliti da ne posecujem forum.Zao mi je sto nece biti Ajka na forumu,Dogac mogu tek misliti kako je tebi.To za Mesha,siguran sam da nije diskvalifikaciona mana.Nije to neki problem sigurno.
On je sada bas stene u telu vuchijeg oblika.

Hvala Nidžo. Znam ja da ti posećuješ forum jer pratim više tema. Tako je poučnije.
Dogac će da pisati o Ajku iako će on biti kod dresera. Možda ne prvih 15 dana koliko traje zabrana posećivanja ali će posle da piše.
Nije to diskvalifikaciona mana, to je bolest a koja je i kakva videćemo.

Bili smo kod vet.i Me[ imam papilome. To su dobroćudni tumor čiji je uzročnik virus koji je stalno prisutan u organizmu a aktivira se kada se dese pad imuniteta. Moguće ih je operisati ali nema svrhe. Najbolje je da se podigne imunitet lekićima i da organizam sam odbaci virus. Te akne će same otpasti. Zarazne su za druge pse samo u slučaju da i taj pas ima pad imuniteta. Znači jako retko. Maza i Maša nemaju ništa a vrlo teško i da dobiju pošto su matore i već imaju izgradje imunitet. Kod Meša je imunitet pao zbog naglog razvoja i rasta jer je pubertetlija. Dobili smo tabletice da pije 30 dana i posle toga kontrola. A onaj što ga je operisao nema pojma, jer mu je verovatno putem krvi pri operaciji ovaj virus samo rasejao po ustima. Ovi papilomi nisu opasni ali mogu da porastu pa da ih on zubima odgrize i onda se putem krvi iz te ranice virus raseje. Znači dobro smo:super:
Voćke još nema:sad2:mislim da sam ostala bez patuljaste breskve:dash:

Nemacki ovcari su divni i pametni jesu-
(odrasla sam uz njih a i sada imam nemackog ovcara usvojenog sa ulice)
ako pamecu podrazumevate to da lako kapiraju sta mi zelimo od njih jesu pametni..
iako- svi psi su pametni (inteligentni) samo neki su genetski boljih predispozicija za komunikaciju sa covekom (kao sto nem. ovcar ima)..

A sto se tice ovih koznih bolesti- evo- pomenucu da nas pas ima plano-celularni kancer koze.. pocelo je tako sa nekim kao osipima (usi, prepone,stomak..), pa neke mrlje na kozi, pa kao psorijaza po ledjima (ali ne opada dlaka) i na kraju izasla neka budza- koju je vet. hirurg odstranio i analize kada su dosle- kancer..
.. a opet cujem od veta da su jako podlozni koznim bolestima... :-( muka ziva..

Poslednja izmena:
Koma-koma dobro došla. Pošto već dugo imaš No nadam se da nam savetima možeš praktično pomoći (ako nekom od nas ne daj bože zatreba pomoć). Iskustvo je neprocenjivo. Ima ovde i profesionalaca ali i nas amatera bar što se tiče NO i svakako se lepo družimo i obožavamo pse. :D Izmazi svoju živuljku.
Moja patuljasta breskva je definitivno pojedena jer je monstrumčić jutros doneo na svoju prostirku njene ostatke:sad2:
Sada će drugu voćku da odnesu u njegov boks koji inače ničemu ne služi i da zatvorim boks.:idea

Back