LJILJA MMM
Zaslužan član
- Poruka
- 104.663
Pa dreser će znati najbolje jer čovek ima dugogodišnje iskustvo. Meš prilazi svim psima kada je jedan ili dva psa ali kada ih je više gleda da se skloni. Po meni to nije strah već razumnost ako ćemo po ljudskim merilima. Kada šetamo ako vidi psa prilazi ali ako mu kažeš "stani" on stane. Uvek ga uhvatimo za ogrlicu ili zakačimo povodac jer ne znamo kakav pas nam dolazi u susret. Ako drugi vlasnik kaže da se mogu igrati onda sreći nema kraja mada se u većini slučajeva od nas sklanjaju. I druga stvar je ta što se psi kako sazrevaju menjaju i prilagodjavaju onome ko ih šeta u tom momentu. Meš radi sa Milošem stvari koje samnom nikad ne radi. Večeras mi Miloš kaže da fiksira nešto, kuče ili ljude, sav se zategne, stav mu je odličan, uši načuljene, ma sav je kao struna. I onda počne da trči prema tome. Užas. Ja kažem "sine pa gde si ti, moraš videti kada to uradi, par sekundi je dovoljno da reaguješ i da ga zaustaviš". Miloš kaže da tada ne reaguje ni na jednu komandu već krene prema onome što je video da trči. Ako je pas on sav srećan trči da se igraju (budala jedna neko će ga isprašiti) a ako su ljudi onda se čovek živ istraumira. E to nikad ne radi kada sam sa njim već samo kad je tu Miloš. Mislim da je problem u Milošu a ne Mešu ali oram biti sa njima da vidim svojim očima.