Nemacki ovcar

Pa dreser će znati najbolje jer čovek ima dugogodišnje iskustvo. Meš prilazi svim psima kada je jedan ili dva psa ali kada ih je više gleda da se skloni. Po meni to nije strah već razumnost ako ćemo po ljudskim merilima. Kada šetamo ako vidi psa prilazi ali ako mu kažeš "stani" on stane. Uvek ga uhvatimo za ogrlicu ili zakačimo povodac jer ne znamo kakav pas nam dolazi u susret. Ako drugi vlasnik kaže da se mogu igrati onda sreći nema kraja mada se u većini slučajeva od nas sklanjaju. I druga stvar je ta što se psi kako sazrevaju menjaju i prilagodjavaju onome ko ih šeta u tom momentu. Meš radi sa Milošem stvari koje samnom nikad ne radi. Večeras mi Miloš kaže da fiksira nešto, kuče ili ljude, sav se zategne, stav mu je odličan, uši načuljene, ma sav je kao struna. I onda počne da trči prema tome. Užas. Ja kažem "sine pa gde si ti, moraš videti kada to uradi, par sekundi je dovoljno da reaguješ i da ga zaustaviš". Miloš kaže da tada ne reaguje ni na jednu komandu već krene prema onome što je video da trči. Ako je pas on sav srećan trči da se igraju (budala jedna neko će ga isprašiti) a ako su ljudi onda se čovek živ istraumira. E to nikad ne radi kada sam sa njim već samo kad je tu Miloš. Mislim da je problem u Milošu a ne Mešu ali oram biti sa njima da vidim svojim očima.

Znate šta je uradio sinoć? Šetali su Savom Miloš i Meš i ispred njih je bio par koji se držao za ruke i išli su baš jedno pored drugog. Miloš je hteo da ih prestignu ali je blenta ulaganio iza njih, hteo da prodje pored onolike staze baš izmedju njih dvoje ali nije mogao pa ih je s ledje liznuo po rukama. Žena vrisnu, Miloš se izvinjava, blam nevidjeni a ludo kuče mirno produži dalje.:dash:

Hvala svima koji su komentarisali slike stenaca a i takodje vas sve pozdravljam.
Dogac,pas ti je ocigledno isuvise agrasivan na druge pse,cudi me da je to pokazao prema sarcu duplom vecem i sest puta starijem od sebe,koliko je za pohvalu toliko i nije jer nemacki ovcar je pas dobre naravi a istog i karaktera,stalozen,smiren itd sto bi mogao da potvrdi i g.Migora koji ih dresira(neznam tacno koliko)godina jer ruzno je videti agresivnog psa a jos ruznije plasljivog nemackog ovcara koji bezi od markiranta a gazda opravdava da ga je markirant uplasio:hahaha:(ja licno gledao a G.Obrad sudijo!Nadam se kada dodje kod dresera da ce uspeti da mu obuzda karakter i da uz komande bude lakse i tebi a i drugim psima.

Da da,problem definitivno postoji! A taman sam ga hvalio kako se lepo upoznao sa tim malim kucicima u ulici! Jedina mi je uteha sto ljude ne napada i uopste ne laje na njih kada prolaze pored ograde dvorista! Ni kad udju u dvoriste on nije agresivan...ni prema maloj deci. Ali zato pse,macke,ovce,krave i ostale zivotinje ne voli pa ne voli! Uglavnom :)

Ljiljo,Ajk ima 6 meseci i par dana...trebalo bi da pocnem 2 puta dnevno da ga hranim umesto 3. Reci mi na koliko mu sati dajes hranu? Je l na 12 ili ne mora tako ravnomerno? Jesam li ja dobro protumacio onu tabelu na dzaku meradoga? Oko 600gr dnevno? Ove brit care hrane koju sada jede treba oko 410 gr dnevno!!!

Ljiljo,Ajk ima 6 meseci i par dana...trebalo bi da pocnem 2 puta dnevno da ga hranim umesto 3. Reci mi na koliko mu sati dajes hranu? Je l na 12 ili ne mora tako ravnomerno? Jesam li ja dobro protumacio onu tabelu na dzaku meradoga? Oko 600gr dnevno? Ove brit care hrane koju sada jede treba oko 410 gr dnevno!!!

Jeste oko 600 gr dnevno pa podeljeno na 2 obroka. Znači oko 300gr po obroku. Mi dajemo Mešu ujutru od 6-7 sati pa oko 17 sati opet. Ako ide na trening onda tek oko 20 sati znači posle treninga. Obrok mu uskladi sa tvojim vremenom s tim što moraš voditi računa da posle obroka nema neku veliku aktivnost jer nikako ne valja da pas trči, skače, juri sa punim stomakom već je mnogo bolje sa praznim pa kad se završi šetnja, trening, igranje onda da jede i spavka. Zato je Mešu drugi obrok rastegljiv zbog šetnje,agilitija i ništa mu neće biti ako jede 2-3 sata kasnije.

Ja evo sad dodjoh sa Zlatibora...hladno je bas!! :neutral:

Migora, :super: kao i uvek!!

Hehehe Ljiljo,uzela si stvar u svoje ruke!! :rotf:

Kad je trening? Koliko pre treninga ne das Mesu da jede?

Trening je u 11 a Meš jede oko 16-17 sati prethodnog dana. Znači nema doručka od 6-7 ujutru već se ponesu granule pa mu tamo daješ kao nagradu i jeo je dobar obrok tek oko 14 sati i nema više do ujutru osim nagradice ako nešto vežbamo. I danas je bio super onako gladan radio je baš dobro i poslušnost i agiliti. Jedino je Miloš bio malo smoren jer noćni život i treninzi baš ne idu skupa ali su Obrad, Jelena i Miloš ga toliko forsirali da nije mogao da zabušava:rotf:Išao je i tata Žika sa nama i kaže da može da nam napravi prepone da preskače u dvorištu. Ja onda iskoristim momenat pa kažem da nam treba i krović (ja to tako zovem), znaš ono kao krov od kuće da se popne pa da se spusti. To je dobro za vežbe grudnog mišića a pošto traže napor onda mu se spušta malo i zadnji trap. I ako je Žika rekao da će napraviti onda će tako i biti. Bili su mnogo slatki obojica i došlo je još novih kuca i gazda. Bilo je zabavno i smešno. Ah, dali su Mešu kobasicu da cima i Obrad i dreser Miloš kažu da je odličan. Neće da pusti kobaju možeš ga podići ali ne pušta. Miloš im keže da on od kad je kod nas ima konopce i druge igračke na tu foru i samo donosi da se neko sa njim nateže ili da mu nešto bacaš. I tako bilo je super. Opet sam zaboravila da snimam. Bože, toliko se zaludim kučićima da na to zaboravim. Pa da vam pustim filmić. Idem na Savu da se šetam kučištem. Meš je još malo buca mada je skinuo kilograme i sad je mnogo brži i živahniji. Ujutru stavljam filmić o Mešovim sposobnostima:hahaha:

Kod Vilus ima da postane natprosečno socijalan. Meš će biti amater za njega:hahaha:
Živo me zanima kako će taj dreser da ga socijalizuje. U stvari on je pitom sa ljudima ali psi i ostale životinje su problem, znači selektivno asocijalan.
Ja se izvinjavam ako su ovi filmići dugi, a dugi su zato što se ja zablentavim sa kučićima pa zaboravim da isključim snimanje. Izvinite:sad2:

Ma super su ti filmići!! :super:

Ne znam kako će,ali nadam se da hoće! :mrgreen: Meni je rekao da prvo Ajka zatvara u box (a boxevi su drveni sa drvenim vratima,visokim oko 2 metra i ne vidi se unutra a ni iznutra :) ) i pušta ostale pse da priđu i njuše Ajkov box...(mogu misliti kako će Ajk tad da poludi!!!)...a onda zatvara pse pa pušta Ajka da miriše njihove boxeve (oni su tada mirni naravno,jer slušaju dresera pa ne smeju da se jave!) i tako polako ide upoznavanje... :cmok:

Ma super su ti filmići!! :super:

Ne znam kako će,ali nadam se da hoće! :mrgreen: Meni je rekao da prvo Ajka zatvara u box (a boxevi su drveni sa drvenim vratima,visokim oko 2 metra i ne vidi se unutra a ni iznutra :) ) i pušta ostale pse da priđu i njuše Ajkov box...(mogu misliti kako će Ajk tad da poludi!!!)...a onda zatvara pse pa pušta Ajka da miriše njihove boxeve (oni su tada mirni naravno,jer slušaju dresera pa ne smeju da se jave!) i tako polako ide upoznavanje... :cmok:

Pa biće kako mora. Nije lud da se izigrava dasu pored tolikih pasa:think: Jedino je dobro što je taj čovek sigurno imao u praksi i svoje pse na taj kalup pa zna kako da reši taj problem. Mukica moja, baš mi žao ali dugoročno gledano nema drugog načina:sad2:

Back