Nemacki ovcar

2celwr9.jpg
332m1wm.jpg
11ipj6x.jpg
nadam se da mozete videti slike :)

25gv5g3.jpg
hvala na komentarima :) zanima me samo da pitam rep mu je stalno spusten do zemlju jer to normalno jer je mali ili sta i jos jedno pitanje ja ga izvedem nadvor na setnju svaka vecer ali bukvalno svaka po jedno sat vremena mozda 1 i pol sat ok e to za 5 i po meseca starosti ??? pozzz :))))

Da li Nemacki ovčari vole vodu? :think:

Pozdrav svima!!! :bye:
Sto se mog psa tice, on bi se kupao po ceo dan! Vodu obozava, iako leto nije bilo bas toplo, nasao se neki lep dan za kupanje! Ako ga kupas samponom, moras ga lepo isprat, da ga ne svrbi! Posle ce da se cese i da mu opada dlaka. Najbolje je da ga odvedes na neku reku, da ga pustis lepo da se ispliva, ne treba ti ni sampon, nijedno drugo sredstvo. Voda im je jedino vazna!

Pozz.. Imam nemackog ovcara starog 4 meseca..koji je jednom podigao usi,i pre 7-8 dana mu se levo uho nakrene samo na desnu stranu,i malo olabavi..I treba mi savet sta da mu radim ja sad? Ako ima neko da mi pomogne,bio bih mu zahvalan :) Hvala unapred..

Pozdrav svima, za oko 6 meseci dobijam stene NO, imam dvoriste ali je skoro polovina dvorista basta, a druga polovina cistina...basta je podeljena na 2 dela koja su razdvojena betoniranom stazicom...da li je moguce nauciti stenca da ne zalazi u bastu i ako bi zalazio da se krece samo stazom...

Jao koliko vas je a mi bas dugo nismo obilazili ove forumaske teritorije...
sve vas pozdravljamo
a evo i ludaka

Gle... koga vidim :)
Stvarno je lep... ludak!
I kapija ti je super :zcepanje:

- - - - - - - - - -

Pozdrav svima, za oko 6 meseci dobijam stene NO, imam dvoriste ali je skoro polovina dvorista basta, a druga polovina cistina...basta je podeljena na 2 dela koja su razdvojena betoniranom stazicom...da li je moguce nauciti stenca da ne zalazi u bastu i ako bi zalazio da se krece samo stazom...
Oprosti, ali, nasmejao si me :)
Možda će se javiti neko ko će ti dati optimističan odgovor na ovo pitanje, ali ja još nisam čula da je neko uspeo da nauči psa da ide samo po stazi... koliko god da bi to nama bilo praktično.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima! :)

Razmišljam o tome da kupim nemačkog ovčara, pa me zanima koliko otprilike koštaju na mesečnom nivou hrana i eventualni dodatni troškovi. Ne želim da uzimam psa, a da ne znam da li mogu da mu obezbedim sve što mu je potrebno za kvalitetan život. Ako je već bilo diskusije na ovu temu, izvinjavam se na ponovnom pitanju.

Hvala unapred :)

Dok ne napuni godinu dana, košta više. Dosta toga im je potrebno radi izgradnje skeleta koji kasnije treba da nosi mišićnu masu.Posle toga zavisi čime ga hraniš. Ima skupljih i jeftinijih granula, tj. džakova granula, a možeš i da mu kuvaš, mada nem.ovačari generalno imaju problem sa stomacima, tako da se preporučuju granule.Pa jedno 5000 mesečno, a može i više.

Hvala na brzom odgovoru :)

Da li je dovoljno dok je mali da ga hranim nekim premium granulama(royal canine, eukanuba..)? Malo sam čitala na netu o tome, i neki kažu da te granule imaju izbalansirano sve što im je potrebno i da ne treba da se dodaju suplementi.

Hvala na brzom odgovoru :)

Da li je dovoljno dok je mali da ga hranim nekim premium granulama(royal canine, eukanuba..)? Malo sam čitala na netu o tome, i neki kažu da te granule imaju izbalansirano sve što im je potrebno i da ne treba da se dodaju suplementi.

Da, to su te granule za bepce, samo uzmi za nem.ovčara. I mnogo kalcijuma za kosti. Mogu da pričaju šta hoće, ali u reali, kalcijum u tim bebećim granulama nije dovoljan. zato se daju tablete pored toga, ali od nekog meseca.....sad da me ubiješ, ne znam od kog, ali to će ti veterinar sve reći. I jogurt obavezno, povrće, pirinač. najbolje je da mu se to meša sa granulama.

Pa da, tako sam i mislila :) Sad znam bar okvirno u šta bi se upustila ako bi ga uzela, bar što se tiče novca, pa ako se odlučim da ga uzmem ili budem imala još nekih pitanja, znam gde i kome da se obratim :)

Naš komšija Max i moja Mrvica (i jedno i drugo zaslužuju ime) su postali najbolji drugari. :) On NO a ona mešanka pinča i jazavičara, svakog jutra idu zajedno u šetnju i smešno ih je videti, tako dijametralno različite ali drago mi je da se slažu. :) Inače u njihovo dvorište ne ulazim kad je on pušten iz boksa ali van dvorišta je opasan samo za mačke. :heart:

Back