Nemacki ovcar

Mužjaci nemaju potrebu za parenjem, oni samo reaguju ako osete da je ženka u blizini a da je u teranju ("ona" ima "potrebu" za parenjem). Ako su pravilno odgajani i ako je uspostavljen pravi odnos sa njima, nikad neće biti agresivni, ovde mislim na ukućane, ako na njih misliš i ti. Prema uljezima će biti agresivni uvek jer imaju savršen čuvarski instikt ("zaštita teritorije"). Inače su verni i plemeniti, ženke malo fizički slabije ali zato umiljatije, tako je bar opšte mišljenje, mada ja imam mužjaka i prosto ne znam kako neko može biti umiljatiji od njega? Pozdrav i čestitam na izboru, to je mercedes među psima, veruj mi!

Mužjaci nemaju potrebu za parenjem, oni samo reaguju ako osete da je ženka u blizini a da je u teranju ("ona" ima "potrebu" za parenjem). Ako su pravilno odgajani i ako je uspostavljen pravi odnos sa njima, nikad neće biti agresivni, ovde mislim na ukućane, ako na njih misliš i ti. Prema uljezima će biti agresivni uvek jer imaju savršen čuvarski instikt ("zaštita teritorije"). Inače su verni i plemeniti, ženke malo fizički slabije ali zato umiljatije, tako je bar opšte mišljenje, mada ja imam mužjaka i prosto ne znam kako neko može biti umiljatiji od njega? Pozdrav i čestitam na izboru, to je mercedes među psima, veruj mi!
Aj , objsnjavaj ti to nekome:D

Ljudi ne shvataju da pse ( muzjake) zanimaju samo zenke u periodu teranja, kada nemaju teranju prolaze pored njih kao pored turskog groblja.

Zenke jesu i umiljatije, a bogami i lukavije, pa i pametnije ( kao i kod nas ljudi;)), ja bih svakome savetovala da uzme zenku, ali da je odmah sterilise.

Ja sam bezecovala jedno stene ( moja matori ce uskoro imati i 15 godina, a bez psa ne mogu da zivim i funkcionisem pa kao da to bude na vreme),
zelela sam devojcicu, ali njih nema. Cudno je da je u leglima samo 30% ( neka moja procena i statistika) devojcica, a ovde u Nemackoj su samo devojcice
trazene.Devojcice su i mnogo jedanostavnije i za vaspitavanje, dresuru.
Sada da li je nemacki ovcar Mercedes ili je moj skotski Porsche to je stvar za diskusiju:D

Ja sam zelela psa koji ide bez povodca, nije smeo da bude nikako ostar ( a nemacki ovcar to jeste) pa sam se odlucila za skotskog.

Moj je pas sa 6 godina zivota morao da bude kastriran ( imao je neke tumore na testisima), a ispostavilo se da je to za njegovo zdravlje i dug zivot
jako dobro jer je karcinom prostate kod muskih pasa jako cest, a kod zenskih ( ukoliko nisu sterilisane) karcinom dojke ili materice.
Moje novo stene takodje je decak, razmislicu ( ali za nekoliko godina) da li cu ga kastrirati.

Ima muzjaka , a zavisi to od rase, koji mnogo pate i ocajavaju pa i beze od kuce kada osete zenku u teranju, ovi Shkoti nemaju ta sex drive, ali NO
ga ima. Imaju ga i mnoge druge rase.

"Sada da li je nemacki ovcar Mercedes ili je moj skotski Porsche to je stvar za diskusiju"

Slažem se. Moja sestra je imala škotskog ovčara (moja druga omiljena rasa, neka bude VOLVO) koji je bio jako agresivan, i zato sam prelomio kad se ukazala prilika da uzmem psa, da to bude NO. U stvari, nije bilo šanse da bude nešto drugo osim NO.

"Zenke jesu i umiljatije, a bogami i lukavije, pa i pametnije ( kao i kod nas ljudi), ja bih svakome savetovala da uzme zenku" sa ovim se slažem potpuno, ali čuvanje ženki je komplikovanije upravo zbog teranja, pa ljudi pribegavaju " ali da je odmah sterilise" - e, moguće da je ovo dobro za zdravlje pasa, ali da je to baš tako dobro i zdravo, svi bi se ljudi sterilisali i celog života bili zdravi i mirisali cveće.

Meni je bilo svejedno, ali je sin hteo mužjaka, pa smo ga uzeli. Nije srećom imao karcinom prostate nego cistu zbog koje smo MORALI da ga sterilišemo i bili smo jako, jako nesrećni. Zašto mu uzimati ono što mu je od Boga dato? Ni danas ne možemo to da prežalimo i NIKADA to ne bi uradili da nije imao zdravstvenih problema. A ima puno pasa koji se ne kastriraju i budu zdravi do kraja života ("umru zdravi ;-)"). Ni danas to ne možemo da prežalimo (nije zbog uzimanja novca zbog parenja!). Ako budem imao drugog psa (isključivo NO), neće biti kastriran osim ako ne bude ista situacija.

"Ja sam zelela psa koji ide bez povodca, nije smeo da bude nikako ostar ( a nemacki ovcar to jeste) pa sam se odlucila za skotskog." - dresura (vaspitanje) je majka! Kad mi dođu gosti koje ja ili neko od porodice uvede - ne mogu da se odbrane od njega -koji im u ruke gura loptice da bi se sa njim dobacivali. Ko preskoči ogradu- pisaće novine.

"ovi Shkoti nemaju ta sex drive, ali NO ga ima. Imaju ga i mnoge druge rase. " - za ovo ne mogu da tvrdim ni da ni ne. Sa njim nisam imao nikakvih problema. Nikad.

Inače, puno pozdrava, ja volim ovu rasu, neko neku drugu, uživam kad vidim na savskom ili dunavskom keju babe i dede koji ponosno vode mešance i uživaju sa njima!

"Sada da li je nemacki ovcar Mercedes ili je moj skotski Porsche to je stvar za diskusiju"

Slažem se. Moja sestra je imala škotskog ovčara (moja druga omiljena rasa, neka bude VOLVO) koji je bio jako agresivan, i zato sam prelomio kad se ukazala prilika da uzmem psa, da to bude NO. U stvari, nije bilo šanse da bude nešto drugo osim NO.

"Zenke jesu i umiljatije, a bogami i lukavije, pa i pametnije ( kao i kod nas ljudi), ja bih svakome savetovala da uzme zenku" sa ovim se slažem potpuno, ali čuvanje ženki je komplikovanije upravo zbog teranja, pa ljudi pribegavaju " ali da je odmah sterilise" - e, moguće da je ovo dobro za zdravlje pasa, ali da je to baš tako dobro i zdravo, svi bi se ljudi sterilisali i celog života bili zdravi i mirisali cveće.

Meni je bilo svejedno, ali je sin hteo mužjaka, pa smo ga uzeli. Nije srećom imao karcinom prostate nego cistu zbog koje smo MORALI da ga sterilišemo i bili smo jako, jako nesrećni. Zašto mu uzimati ono što mu je od Boga dato? Ni danas ne možemo to da prežalimo i NIKADA to ne bi uradili da nije imao zdravstvenih problema. A ima puno pasa koji se ne kastriraju i budu zdravi do kraja života ("umru zdravi ;-)"). Ni danas to ne možemo da prežalimo (nije zbog uzimanja novca zbog parenja!). Ako budem imao drugog psa (isključivo NO), neće biti kastriran osim ako ne bude ista situacija.

"Ja sam zelela psa koji ide bez povodca, nije smeo da bude nikako ostar ( a nemacki ovcar to jeste) pa sam se odlucila za skotskog." - dresura (vaspitanje) je majka! Kad mi dođu gosti koje ja ili neko od porodice uvede - ne mogu da se odbrane od njega -koji im u ruke gura loptice da bi se sa njim dobacivali. Ko preskoči ogradu- pisaće novine.

"ovi Shkoti nemaju ta sex drive, ali NO ga ima. Imaju ga i mnoge druge rase. " - za ovo ne mogu da tvrdim ni da ni ne. Sa njim nisam imao nikakvih problema. Nikad.

Inače, puno pozdrava, ja volim ovu rasu, neko neku drugu, uživam kad vidim na savskom ili dunavskom keju babe i dede koji ponosno vode mešance i uživaju sa njima!
Ma slazem se stobom, ne postoji pas koji me ne osvoji kad me pogleda " iz ocima":)

Nego vidim da si i ti mushko pa tako reagujes na kastriranje kao da ti neko sece glavu.:hahaha:
Nikada necu da zaboravim taj momenat kada je vet rekao da mora da se kastrira, a moj je muz prolupao, samo bre sto nije plakao:D
U jednom momentu rece da mu to toliko tesko pada kao kada bi njega licno kastrirali.
Ja to sve vidim drugacije, a hvala Bogu ja sam sefica parade. Dato mu je od Boga ( po meni od prirode, al nema veze), ali ako jadnicak
nikada ne koristi te svoje " atrubute" koji cemu moy?

"Dato mu je od Boga ( po meni od prirode, al nema veze)"

Nema veze, moja tašta reče :"dato mu od Boga", i ja sam nju citirao, ovako ili onako, ljudi to rade samo kad je pitanje života ili smrti, niko "radi prevencije" !

"ali ako jadnicak nikada ne koristi te svoje " atrubute" koji cemu moy? "

Ako "atributi" odu, nikad ih neće ni koristiti. Osim toga, pitam se ko je bio srećniji u haremu: Sultan ili evnusi? ;-)

Pozdrav Raffa. Kako ste. Nisam znala da nam je drugar bio bolestan. Ja bih samo da cujem tvoj komentar na "Zenke jesu i umiljatije, a bogami i lukavije" I da ti malo pogomnem. Secas li se smizle koja je navukla Mesa da intervenise kad je Raff samo pogleda?:zcepanje: Mozda bi mogli nekad kad krenete na Savu i da se javite? Pozdrav

Pozdrav Laro, dugo se nismo čuli.
Drugar je imao "stanovitih problema", ispostavilo se cista na prostati (sreća da nije nešto gore). Dugo smo tražili uzrok i lutali od vet-a do vet-a, ultrazvuk, operacijica na onom organu (ispostavilo se nepotrebna), predlagana druga operacija (mnogo ozbiljnija), kad se ispostavilo da je cista i de je srećom, benigno, malo nam je laknulo. Međutim, rečeno nam je da se lekovima ništa ne može učiniti, barem trajno. Čim stane terapija, ponovo isto. Da je jedini trajan lek - eliminacija "atributa". To smo obavili prošle godine, mislim baš u maju. I bili smo očajni, svi (i muški i ženski u familiji).
Srećom, ispalo je da je operacija uspela, nema više nikakvih problema (te vrste).
Dešava se ono, što se uvek dešava kad su hormoni u pitanju: koliko god smo pazili, malo po malo, gotovo neprimetno, dobio je na kilaži. Prevarilo nas je i to što je po konstituciji krupniji pa nismo odmah primetili. Sad smo prešli na "laku hranu" malo je skuplja, ali polako skidamo težinu.
Druga stvar koja je tome doprinela je da njegov glavni "šetač" (sin) još nije završio fax (pri samom kraju je) a zaposlio se, tako da za Savu imamo još manje vremena, ali potrudićemo se.
Šta kod vas i Ljilje ima novo?

Veliki pozdrav!

Kad ste se već raspisali vi ''stari'' da se javnemo i mi :)
Gal je takođe sterilisan prošle godine početkom maja zbog zdravstvenih problema. U principu znali smo da moramo kad tad, ali eto objasniti to muškom delu familije...Moj najveći strah je bio da će se ugojiti, olenjiti...No, ostao je isti, još je sad i luđi :hahaha: Nije se ugojio, ali baš pazim koliko jede. Ranije se dešavalo da sa vremena na vreme ima po koji ekcem, ali je prošlog leta počeo katastrofalno da se češe. Radili smo alergotest i momak je alergičan na sve postojeće i nepostojeće polene :dash: I evo jedne fotke, inače napunio 7 godina u martu.

1891207_1538778759681165_1536303455_n.jpg

Kad ste se već raspisali vi ''stari'' da se javnemo i mi :)
Gal je takođe sterilisan prošle godine početkom maja zbog zdravstvenih problema. U principu znali smo da moramo kad tad, ali eto objasniti to muškom delu familije...Moj najveći strah je bio da će se ugojiti, olenjiti...No, ostao je isti, još je sad i luđi :hahaha: Nije se ugojio, ali baš pazim koliko jede. Ranije se dešavalo da sa vremena na vreme ima po koji ekcem, ali je prošlog leta počeo katastrofalno da se češe. Radili smo alergotest i momak je alergičan na sve postojeće i nepostojeće polene :dash: I evo jedne fotke, inače napunio 7 godina u martu.

Pogledajte prilog 330856
E ovaj je (lep) ko upisan:heart: Za mene je NO uvek bio simbol za psa,medjutim, kasnije mi se samo ukus promenio, ali ne i cinjenica da je NO bio i ostao pas nad psima.

Kada je moj Skotandjanin trebalo da bude kastriran ( takodje 6 godina) nama je vet rekao da ce se ugojiti i da mu dlaka nece biti vise tako lepa,
doduse , covek se ogradio rekavsi da moze da bidne, al ne mora da znaci;), ali se nista nije promenilo, a sada ima skoro pa i 15 goina.

U vezi te alergije, pisacu nasiroko i nadugacno, ali sam sada na putu, pa sam samo gvirnula ovde.
Ja sam krv propljuvala sa tim svrabom, alergijama, kojekakvim eksperimentima, dijagnozama, tretmanima ali
to nea veze sa ovm kastrariranjem, to je sve bilo naa samom pocetku njegovog zivota i trajalo je bogami cak i dve godine.

Ima i dan dana "napade", ali to resavam radikalno;)

Malo duza prica, ali za pse ( pa neka u i NO) imam i strpljenja, a narocito mnogo ljubavi:heart:

Au, koliko vas je! :eek: (Naravno, u pozitivnom smislu. :heart:) Kad se već diskutuje o kastraciji, moje iskustvo, doduše mačeće, je sledeće: prvo sam morala u mm-ovom odsustvu da na'vatam veterinarKU voljnu da to uradi, a sad imam pravog pravcatog papučara, lepog ki upisanog, čak ni sinoć, kad sam mislila da je konačno (on) spreman da prespava van magacina, nije hteo nigde iz dvorišta, pa sam mu otključala magacin. Manje skita, manje mu strepim za glavu, a i od polno prenosivih bolesti, više se igra i mazi i manje je netrpeljiv prema deci. Verujem da je primenjivo na sve predatorske vrste, i polove, bogami, jer sam slične promene i kod svoje kuje primetila pre par godina. Takođe, ne nosim na savesti neko retoričko mače ili štene koje bi neko možda usvojio sa ulice ili iz azila ali je hteo proverenog "odgajivača", pa uzeo mladunče od mene. Jedino što sad ne sme više toliko džige da jede moj Mirko, niti da pije svaku flaširanu vodu, ali mačori su osetljiviji od pasa.

Зна ли неко можда у Суботици квалитетног одгајивача немачких овчара? :think:

Смогли смо снаге да се поново упустимо у ово..

Back