Nemacki ovcar

IMG_0662-1.jpg

527352_10200266037797757_1572540492_n_zp-1.jpg

Eво и нас, све најбоље вам желимо за ове лепе празничне дане :)

Izvinite ako vas smaram ali bi zeleo da pitam iskusne ljude :D..... Od kog meseca trebam da pocnem da dajem psu meso ??
Za sada ih hranim Royal Canin junior granulama,pirincem i to prelijem jogurtom LD...Ponekad izrendam zivu sargarepu pa pomesam :D.....Kad bi trebalo da pocnem da dajem psima meso i koje je najbolje :D

Izvinite ako vas smaram ali bi zeleo da pitam iskusne ljude :D..... Od kog meseca trebam da pocnem da dajem psu meso ??
Za sada ih hranim Royal Canin junior granulama,pirincem i to prelijem jogurtom LD...Ponekad izrendam zivu sargarepu pa pomesam :D.....Kad bi trebalo da pocnem da dajem psima meso i koje je najbolje :D

Ok je da im das vec sa 3-4 meseca. Jedu sve, samo izbegavaj da im dajes zivo, bolje skuvaj. I taj pirinac uz granule je potpuno nepotreban. Psa ne moze da zasiti, a ionako je osnova ugljenih hidrata u granulama iz pirinca

@Nemacki Ovcar :D Savete sam dobijao od iskusnih odgajivaca koji imaju takmicarske pse...Kod mene stvari stoje ovako.Od 2 meseca sam uz granule poceo da dajem pilece mleveno meso (zivo),kuvanu testeninu,jednom ili dva puta nedeljno razmuceno zumance,povremeno sargarepu.Od 4.5 meseca do 6 meseci psu je potrebno vise kalcijuma i vitamina,jer do 6 meseci menja zubalo pa mu dajem multivitamin i CALL-D-FOS tablete...do 6 meseci jede tri puta dnevno..od 6 meseci do godinu dana 2x...Izbegavaj savete da pas moze da jede svasta..npr svinjsko meso uopste nije dobro za psa.Piletinu mozes da dajes zivo meso,ali je pozeljno da ima bar 2x nedeljno kuvan obrok.Pozz

Немој му давати млевене кости, док је још мали дај му пилетину, џигерицу, рибу, сир млади, сво месо кувај за почетак. Пиринач му остави, он је супер за столицу и пробаву генерално. Кости ћеш му касније давати, оне су најбоље за чишћење зуба, а у периоду када буде мењао зубе дај му неку велику кост, нпр. бутну кост неку да би му помогао приликом промене зуба.

@Nemacki Ovcar Izbegavaj kosti,ako bi mogao da sameljes to,bilo bi super..Bas iz tog razloga dajem mlevenu piletinu.

Ne razumem ljude koji psima daju mlevene kosti. Kosti nemaju nikakvu hranljivu vrednost i psima sluze najvise za ciscenje zuba, a za to moraju biti cele - sto vece, to bolje. Psi smeju da jedu sve pilece kosti cele (ne mlevene), sem one sa nogu, jer se one cepaju po duzini i pri tom cesto budu ostre, pa pas moze da se zadavi ili mu kost isece crevo. Generalno psi zaista jedu sve i videces tokom njihovog zivota da koju god im namirnicu, da tako kazem, "namenjenu" za ljudsku ishranu ponudis, oni ce je sa uzivanjem pojesti. Npr, ova moja obozava pomorandze, ali to ne znaci da cu je ja time i hraniti jer u pomorandzi, sem vitamina C koji pseci organizam sam sintetise, nema apsolutno niceg hranljivog. Dakle, to joj je poslastica, i uopste je svu hranu, koja nije u obliku granula, najbolje tako i shvatati i kao poslasticu je i davati psu

Немој му давати млевене кости, док је још мали дај му пилетину, џигерицу, рибу, сир млади, сво месо кувај за почетак. Пиринач му остави, он је супер за столицу и пробаву генерално. Кости ћеш му касније давати, оне су најбоље за чишћење зуба, а у периоду када буде мењао зубе дај му неку велику кост, нпр. бутну кост неку да би му помогао приликом промене зуба.

Sto da kuvam ? :zroll:

Кувај месо, поготово свињско за почетак, да би био сигурнији због бактерија и свега,

Тамара, Луна је дивна као и увек :)

Znam znam za svinjsko :D...Nego za pilece,gledao sam po forumima ovim sto si mi odavde neki ljudi slali da ne treba da se kuva pilece...Jel mislis da treba zbog bakterija samo il,, ?
Uzgred Tamara Luna ti je prelepaa :zblesav:

Evo sta sam ima juce dao :D...Uzeo Royal canin granule kuvao pirinac i pileca srca :D....Izgleda da im se dopalo...Sve su smazali za 10 min :D....A da vam se pohvalimo naucili smo komandu mrtav perfektno...Cim je izgovorim oni se pravi mrtvi ahahaagahahahah da ne verujete kako je smesnooo :rotf: :rotf:

Evo sta sam ima juce dao :D...Uzeo Royal canin granule kuvao pirinac i pileca srca :D....Izgleda da im se dopalo...Sve su smazali za 10 min :D....A da vam se pohvalimo naucili smo komandu mrtav perfektno...Cim je izgovorim oni se pravi mrtvi ahahaagahahahah da ne verujete kako je smesnooo :rotf: :rotf:

Супер је то што су научили, а да те питам нешто али немој да се наљутиш, шта ће ти та команда, јел планираш у циркус да их водиш? учи их сада основама, седи, лези, дођи, поред ноге да иде, пре свега га научи шта сме, а шта не сме, кад га хвалиш, а кад га грдиш, за прескакње кроз обруч ће бити времена.

Супер је то што су научили, а да те питам нешто али немој да се наљутиш, шта ће ти та команда, јел планираш у циркус да их водиш? учи их сада основама, седи, лези, дођи, поред ноге да иде, пре свега га научи шта сме, а шта не сме, кад га хвалиш, а кад га грдиш, за прескакње кроз обруч ће бити времена.
Reci mi sto bih se naljutio ??? :D....To sam se zezao jedan dan pa su naucili inace vise to nisam izgovarao ;)....A komande znamo sedi,lezi,dodji(skrozz naucenoooo,ponavljao sam samo tu jedno nedelju dana i cim izgovorim odma se nacrtaju ispred mene,bilo da njusjakju nesto,u drustvu pasa ili ljudi odma dodju) i pored noge isto super ide...

CAC Pančevo 19.05.2013 će se održati na terenim FK Mladost Vojlovica. Posle mnogo godina kinologija se vraća u Pančevo stoga pozivam sve ljubitelje i kinologe da posete ovu izložbu.

Spisak sudija po grupama (spisak je podložan promenama):

I FCI grupa Zeljko Todorovic
II FCI grupa Ivana Grozdanic -svi molosi i ovcarske pasmine II FCI grupa
Dejan Malbasa -sve ostale pasmine II FCI grupe
III FCI grupa Vladimir Vukosavljevic
IV ,VI ,VII,FCI grupa Sinisa Sancanin
V,VIII,X FCI grupa Tijana Konrad
IX FCI grupa Miodrag Mile Nikic
Delegat izlozbe -Stefica Lazic

Nadam se da ce neki od drugara sa foruma da posete ovu izlozbu :)

Ne razumem ljude koji psima daju mlevene kosti. Kosti nemaju nikakvu hranljivu vrednost i psima sluze najvise za ciscenje zuba, a za to moraju biti cele - sto vece, to bolje. Psi smeju da jedu sve pilece kosti cele (ne mlevene), sem one sa nogu, jer se one cepaju po duzini i pri tom cesto budu ostre, pa pas moze da se zadavi ili mu kost isece crevo. Generalno psi zaista jedu sve i videces tokom njihovog zivota da koju god im namirnicu, da tako kazem, "namenjenu" za ljudsku ishranu ponudis, oni ce je sa uzivanjem pojesti. Npr, ova moja obozava pomorandze, ali to ne znaci da cu je ja time i hraniti jer u pomorandzi, sem vitamina C koji pseci organizam sam sintetise, nema apsolutno niceg hranljivog. Dakle, to joj je poslastica, i uopste je svu hranu, koja nije u obliku granula, najbolje tako i shvatati i kao poslasticu je i davati psu
Pa,vidi ovako..Kada sam rekao da dajem mlevene kosti,mislio sam na citave pilice masinski mlevene do tog stadijuma da se meso i kosti pretvaraju u kashu.Kada kazes da "PSI" mogu i smeju da jedu sve pilece kosti...sem kostiju noge koje su inace suplje,ostre i nezgodno se lome...treba da navedes da su zubi u steneta od 6 meseci odredjeno vreme posle promene veoma krhki i mogu se iskriviti ili polomiti,ako grize bilo sta tvrdje od gumene loptice.Te price,davao sam ja..ili daj slobodno su smesne..Bolje spreciti nego leciti,ako hoces da ti ljubimac bude zdrav.

Back