Nemacki ovcar

Zdravo svima :D..
Ja sam ovde novi.Hteo sam da pitam dali biste moglu da mi date linkove ili nazive odgajivacnica nemackih ovcara u Srbiji naravno :D....
Ja sam ranije imao iskustva sa nemackim ovcarom,ziveo je 11 godina i na kraju godine su ga sustigle :sad2:..
Bio sam jako vezan za njega a i on za mene :( ... Ali eto danas sam odlucio ponovo da nabavim najpametnije i najlepse kuce na svetu :D pa me zanima da li bi ste mogli da mi date linkove dobrih odgajivacnica NO-a

Zdravo svima :D..
Ja sam ovde novi.Hteo sam da pitam dali biste moglu da mi date linkove ili nazive odgajivacnica nemackih ovcara u Srbiji naravno :D....
Ja sam ranije imao iskustva sa nemackim ovcarom,ziveo je 11 godina i na kraju godine su ga sustigle :sad2:..
Bio sam jako vezan za njega a i on za mene :( ... Ali eto danas sam odlucio ponovo da nabavim najpametnije i najlepse kuce na svetu :D pa me zanima da li bi ste mogli da mi date linkove dobrih odgajivacnica NO-a

O oвоме је већ било речи, али нема везе, добро дошао :) све зависи шта те занима колико си пара спреман да издвојиш за штене? Неке од одгаивачница које су имале резултате ове године су FIxfruta, Feetback, Tiganjica итд. Ја ти не препоручујем ни једну од ових али их и не кудим, само ти кажем које су имале запажене резултате. Добро размисли пре куповине и не брзај :)

O oвоме је већ било речи, али нема везе, добро дошао :) све зависи шта те занима колико си пара спреман да издвојиш за штене? Неке од одгаивачница које су имале резултате ове године су FIxfruta, Feetback, Tiganjica итд. Ја ти не препоручујем ни једну од ових али их и не кудим, само ти кажем које су имале запажене резултате. Добро размисли пре куповине и не брзај :)[/QUOT
E]
Pa do 300 e :D...Ali jel bi mogo da mi kazes kakva je odgajivacnica Vom Haus Migoje i Von Virtars ?

O oвоме је већ било речи, али нема везе, добро дошао :) све зависи шта те занима колико си пара спреман да издвојиш за штене? Неке од одгаивачница које су имале резултате ове године су FIxfruta, Feetback, Tiganjica итд. Ја ти не препоручујем ни једну од ових али их и не кудим, само ти кажем које су имале запажене резултате. Добро размисли пре куповине и не брзај :)[/QUOT
E]
Pa do 300 e :D...Ali jel bi mogo da mi kazes kakva je odgajivacnica Vom Haus Migoje i Von Virtars ?

Oк су у Вон ВИртарс су се налази ваљда Рашко, добар мужјак, за Мигоје не знам, одакле си узгред? За 300е па можеш да нађеш да кажем просечно штене.

Iz Vrnjacke Banje...A koliko para je potrebno za dobro stene ?! :D

И ја сам мало претерао када сам рекао просечно. Може и од тог штенета да буде добар пас, шампион, али ако узимаш штенце из јаких крвних линија они су скупљи, све зависи, јел тебе интересују такмичења и изложбе?

И ја сам мало претерао када сам рекао просечно. Може и од тог штенета да буде добар пас, шампион, али ако узимаш штенце из јаких крвних линија они су скупљи, све зависи, јел тебе интересују такмичења и изложбе?
Mene ne zanima nikakav sampion !!! :D....Sa samo ocu da imam psa lepog,dobrog karaktera i poslusnog....Naravno ovo dobrog karaktera i poslusnog je na meni :D a lepotu i zdravlje zelim da nasledi od svojih roditelja i ostalih predaka :D

Mene ne zanima nikakav sampion !!! :D....Sa samo ocu da imam psa lepog,dobrog karaktera i poslusnog....Naravno ovo dobrog karaktera i poslusnog je na meni :D a lepotu i zdravlje zelim da nasledi od svojih roditelja i ostalih predaka :D

Најбитније ти је да му родитељи као и преци поседују снимак кукова и лактова и потврду да немају дисплазију, све остало је како и сам кажеш на теби :) за то што теби треба за 300е можеш солидно штене да нађеш, на форуму balkankinology.net имаш много више информација и одгаивача па се распитај тамо мало :)

E ovako .....Nemackog Ovcara kupujem za 1 mesec...Uzecu je iz legla kad ona bude imala 2 meseca,smatram da je to dovoljno da nauci od majke nesto :D....Zeleo bih jos nesto da znam...Ako mozete
da mi malo detaljnije objasnite ishranu nemackog ovcara....
1.Npr,Da mi kazete koju hranu treba da jede dok je stene(Koje meso,granule i to, posto vidim da mnogi nemacki ovcari imaju klempave usi bas zbog lose ishrane , kad treba da joj se daju vitamini i kalcijume i ostala ishrana koja joj je potrebna da se razvije)
Hvala u napred....
I izvinite sto smaram :P Trazio sam svuda i nigde nisam naso bas detaljnu ishranu)

E ovako .....Nemackog Ovcara kupujem za 1 mesec...Uzecu je iz legla kad ona bude imala 2 meseca,smatram da je to dovoljno da nauci od majke nesto :D....Zeleo bih jos nesto da znam...Ako mozete
1.Npr,Da mi kazete koju hranu treba da jede dok je stene(Koje meso,granule i to, posto vidim da mnogi nemacki ovcari imaju klempave usi bas zbog lose ishrane , kad treba da joj se daju vitamini i kalcijume i ostala ishrana koja joj je potrebna da se razvije)
Hvala u napred....
I izvinite sto smaram :P Trazio sam svuda i nigde nisam naso bas detaljnu ishranu)

Што се тиче витамина и додатак то све уради уз консултације са ветеринаром, њему ћеш до годину дана давати калцијум, опет то ће ти речи ветеринар и то је јако битно због ушију, костију, зуба итд. Храна, што се тиче гранула избегавај педигри, ја користим ЦИБАУ храну произвођача Фармина, и задовољан сам односом цена квалитет. Најбоље грануле за њега су ројал канин за немачког овчара али су јако скупе. ;)

Што се тиче витамина и додатак то све уради уз консултације са ветеринаром, њему ћеш до годину дана давати калцијум, опет то ће ти речи ветеринар и то је јако битно због ушију, костију, зуба итд. Храна, што се тиче гранула избегавај педигри, ја користим ЦИБАУ храну произвођача Фармина, и задовољан сам односом цена квалитет. Најбоље грануле за њега су ројал канин за немачког овчара али су јако скупе. ;)[/QUOH

Hvala ti mnogo !!...Samo da pitam jel kalcijum smem da dajem od 2 meseca ?Ili bolje ipak da pitam veta. ?

Што се тиче витамина и додатак то све уради уз консултације са ветеринаром, њему ћеш до годину дана давати калцијум, опет то ће ти речи ветеринар и то је јако битно због ушију, костију, зуба итд. Храна, што се тиче гранула избегавај педигри, ја користим ЦИБАУ храну произвођача Фармина, и задовољан сам односом цена квалитет. Најбоље грануле за њега су ројал канин за немачког овчара али су јако скупе. ;)[/QUOH

Hvala ti mnogo !!...Samo da pitam jel kalcijum smem da dajem od 2 meseca ?Ili bolje ipak da pitam veta. ?

Боље питај вета, то ти је најсигурније, он ће ти рећи шта све од витамина и калцијума да му дајеш, који временски период и у којој количини. Нема на чему :)

Hvala u napred....

Najbitnije ti je da psa do godinu dana hranis sto kvalitetnijim granulama. Sad, da li ce to biti royal za NO ili obican royal, eukanuba, belcando, hills, purina pro plan, ostavlja se vlasniku na izbor. Ja bih preporucio belcando jer se proizvodi u Nemackoj i jeftiniji je od ostalih, a po mom misljenju, i bolji. Poenta je da sa bilo kojom od ovih hrana nema potrebe za dodatnim vitaminima, kalcijumom, fosforom i ostalim suplementima i to ce ti reci svaki dobar veterinar, jer kao sto znamo, previse kalcijuma dovodi do prevremenog okostavanja itd. Ja sam svoju zenku hranio royalom german shepherd i digla je usi vec sa tri meseca i nije joj nijedanput palo nijedno uvo. Hrani psa do godinu dana obavezno tri puta dnevno, a posle dva ili tri, kako god da ti je zgodnije. Naravno, kao dodatak, meso je uvek dobro doslo, mada bolje kuvano nego zivo. Sa kostima ne preterivati, tj. stencima ih ne davati dok ne promene zube, a kasnije jednom do dvaput nedeljno najvise. Kosti stezu psu stolicu, pa precesto konzumiranje moze dovesti do problema, ali su najbolje za ciscenje zuba (ne kupuj psu one gluposti za ciscenje zuba koje se reklamiraju, to je za igrackice koje ne mogu da pregrizu kost).

Poslednja izmena:
Hvala u napred....

Aj poslusaj sada mene, ja samo volim pse, pa i nemackog ovcara.:heart:

Naravno da stene uzimas sa 8 nedelja, drugacije bi bilo katastrofa i za stene i za tebe.

O hrani ne brini nista. Mozes ti njemu da dajes i ostrige i najbolja francuska vina ( ovo se sada zezam, ali je to jasno),
ono ce samo tebi na neki svoj nacin reci sta zeli da jede. Pokusaj sa granulama, kod mene i mog steneta je to bio Vaterlo,
mislila sam da ce umreti od gladi, hteo je da jede samo keks meshan sa shlagom, tu i tamo ( uglavnom oko ponoci
i po koju granulu , ali opet samo sa shlagom), mislila sam da ce da lipse od gladi:D

Granule je poceo da jede ( ali opet samo ako su pomesane sa malo ulja, sira i jednom virslom) tek sa dve-tri godine
zivota, i tako ih je jeo do desete, a onda je poceo cirkus sa prolivima, pa sada opet kuvam.

I nemojte misliti da su granule iz Nemacke nesto narocito, Ta Purina je savrsena hrana, a Royal je i tako
iz Francuske, uglavnom je vecina pasa alergicna na njega.

Aj poslusaj sada mene, ja samo volim pse, pa i nemackog ovcara.:heart:

Naravno da stene uzimas sa 8 nedelja, drugacije bi bilo katastrofa i za stene i za tebe.

O hrani ne brini nista. Mozes ti njemu da dajes i ostrige i najbolja francuska vina ( ovo se sada zezam, ali je to jasno),
ono ce samo tebi na neki svoj nacin reci sta zeli da jede. Pokusaj sa granulama, kod mene i mog steneta je to bio Vaterlo,
mislila sam da ce umreti od gladi, hteo je da jede samo keks meshan sa shlagom, tu i tamo ( uglavnom oko ponoci
i po koju granulu , ali opet samo sa shlagom), mislila sam da ce da lipse od gladi:D

Granule je poceo da jede ( ali opet samo ako su pomesane sa malo ulja, sira i jednom virslom) tek sa dve-tri godine
zivota, i tako ih je jeo do desete, a onda je poceo cirkus sa prolivima, pa sada opet kuvam.

I nemojte misliti da su granule iz Nemacke nesto narocito, Ta Purina je savrsena hrana, a Royal je i tako
iz Francuske, uglavnom je vecina pasa alergicna na njega.

Royal jeste iz Francuske, ali se nase trziste snabdeva iz njihove fabrike u Ceskoj, tako da psi nisu uglavnom alergicni, vec po koji. Na hills je, npr, alergicno mnogo vise pasa sa naseg podneblja jer se proizvodi u SAD. Ako nemas granule ili pas nece da ih jede, daj mu bareno meso i pirinac, kacamak, koju sargarepu i eventualno mu zamesaj sa malo granula. Samo mu ni slucajno ne daj keks sa slagom kao osnovu ishrane, mislim da ti je jasno i zasto.

Royal jeste iz Francuske, ali se nase trziste snabdeva iz njihove fabrike u Ceskoj, tako da psi nisu uglavnom alergicni, vec po koji. Na hills je, npr, alergicno mnogo vise pasa sa naseg podneblja jer se proizvodi u SAD. Ako nemas granule ili pas nece da ih jede, daj mu bareno meso i pirinac, kacamak, koju sargarepu i eventualno mu zamesaj sa malo granula. Samo mu ni slucajno ne daj keks sa slagom kao osnovu ishrane, mislim da ti je jasno i zasto.

Kuvam ja njemu svaki dan sada, bareno meso sa krompirom ( ili testeninama nekim, brokoli, sargarepa), pirinac nesto izbegavam, valjda zato
sto ga ni ja ne volim. Ma ovo sa keksom i slagom trajalo ne nekoliko nedelja, naravno da nije zdravo.

Za hIlls mi je cudno da su psi alergicni ( ja ga nikada nisam ni kupovala jer je sramno skup) jer ga obicno veterinari preporucuju ( a i prodaju ga:))

Jeste, i meni je veterinar to preporucio i od njega sam i kupio kao jeftiniju varijantu od royala. Onda je prasica pocela da da ima problema sa stolicom, pa nam je vet rekao da je verovatno zbog hrane (americke sirovine i to...). Kada smo presli na royal sve se normalizovalo.
Mada sve zavisi od psa do psa. Hovavart mog druga je najnormalnije jela hills

Bravo..:klap:..to je odlično....polako.......prvo upoznavanje....za dresuru imaš vremena, samo će ti se reći samo slišaj šta ti pas govori....prati ga jer on zna...e, kad se mališa sredi, onjuška sve i smiri pusti ga da odspavka, mazi ga lagano...kad se probudi, tad ti preuzimaš vodjstvo.

Back