LJILJA MMM
Zaslužan član
- Poruka
- 104.663
xxxx......ovaj tvoj isti naš Meš....ista glava i pogled....

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pas za obuku mora biti kompaktan,dobro povezan,ni previse visok ni previse nizak,isto tako i sa tezinom i sa duzinom.To je teorija koje se pridrzava jedan broj kinologa,ali sta ce mo sa pronalazenje nedozvoljenih sredstava (eksplozivi,droge) koji se nalaze na visinama preko 2 m,potrebni su mali psi(Bigl..),cesto je potrebno izazvati psiholoski efekat kod lica prema kojima pas treba da bude upotrebljen,potreban velik pas,kad se pojavi pas od 50kg i od 30 nije isto.Vecina uniformisanih sluzbi kako kod nas tako i u svetu sve vise koristi sive N.Ovcare,psi koji nisu izlozbeni primerci ali su zato odlicni radni psi.Vidjao sam primerke od 70-75cm pa i vislje.Tako da je tesko imati svestranog,univerzalnog sluzbenog psa.Cuo sam da se kod nas neki dreseri reklamiraju za obuku pasa za vodice slepih,znam da su to prazne price jer znam sta je potrebno i sta sve zahteva takva obuka.O intelegenciji nije tesko goviriti,jeste ako o psu daju misljenja svi koji se bave obukom pasa,a kod nas je svaki treci kinolog vrsni dreser.Uzmimo najbolje dresere kod nas,Sirko,Djokic,Cekic,Mrazovac,e od takvih osoba je vazno visljenje kad je u pitanju intelegencija S.O.P-a.
Moj Nemacki ovcar ima 71 cm i 49 kila..visina sa tezinom se poklopila i odlicne je gradje...uskoro mozda i stenci pozzz nisam dugo bio na forumu pozz svima
Pa sta znam,nije to uvek, ali u poslednje vreme je poceo da napada,ne bas bukvalno,ali krene...Skoro smo setali i naisli na zlatne retrivere,oni pobegli iz skolskog dok ih gazda nije video sa druge strane ogradei prisli Carliju,muzjak i zenka,i prvo su krenuli da se njuse,sve je bilo ok,i onda ovaj moj poludeo odjednom i poceo da rezi i da kao krece na njih...E sad dal je to zato sto ih je bilo dvoje pa su mu oboje prisli,ne znam...
Pa sta znam,nije to uvek, ali u poslednje vreme je poceo da napada,ne bas bukvalno,ali krene...Skoro smo setali i naisli na zlatne retrivere,oni pobegli iz skolskog dok ih gazda nije video sa druge strane ogradei prisli Carliju,muzjak i zenka,i prvo su krenuli da se njuse,sve je bilo ok,i onda ovaj moj poludeo odjednom i poceo da rezi i da kao krece na njih...E sad dal je to zato sto ih je bilo dvoje pa su mu oboje prisli,ne znam...
Pa jel se druzio sa drugim psima dok je odrastao ili to samo od skora ...sto je takav..moj dok je u setnji nevidi nikoga ,cak i kada pridju i on dalje gleda napred samo...jedino kada bas bas blizu pridju malo zalaje,zarezi i pojuri ih i to je to nastavi dalje...i kako ga setas majke ti(posto su iste gradje ) ja izgledam kada ga setam kao neka bakica kada trci za svojim kerom vuce kao blesav hehe
pa da i ja sam primetio da imaju sličnosti, od koje "familije" je meš, bagzi je bačkomonoštarskixxxx......ovaj tvoj isti naš Meš....ista glava i pogled....
![]()
Morao sam malo da se igram![]()
evo nađoh slike od bagzija kada sam ga uzeo, imao je tek 2 i nesto meseca, mala krznena loptica
![]()
naravno ovo ce posle postati opsesija...
![]()
I posto nas nije dugo bilo jos malo slika sa Save.
Inace Jovana ovo je Carlijeva sestra. Secas se?
![]()
![]()
Pa jeste kad je bio mladji,u skorije vreme i nije bas jer je dugo na placu a tamo bas retko naidje neki ker....mozda i zbog toga ko zna...Ma gde,nema sanse da ga sama setam na povodacPa jel se druzio sa drugim psima dok je odrastao ili to samo od skora ...sto je takav..moj dok je u setnji nevidi nikoga ,cak i kada pridju i on dalje gleda napred samo...jedino kada bas bas blizu pridju malo zalaje,zarezi i pojuri ih i to je to nastavi dalje...i kako ga setas majke ti(posto su iste gradje ) ja izgledam kada ga setam kao neka bakica kada trci za svojim kerom vuce kao blesav hehe