Nemacki ovcar

Eee ljudi treba mi savet....Laf je napunio 5 meseci ....Imam malo problema sa njim tokom setnje...tj..Grize me za nogavice Al ne mali ugrizi ponekad stvarno ugrize...Iznenadjen sam jer sa proslim nisam imao problema uvek sam ga lepo setao a ovo me stvarno nervira...mislim znam da nije on kriv al mi je neprijatno :dash::dash::dash:

oD PRE 15-20 DANA.....bem ti slovca.....kao bradavica boje kože.....nije rasla, nije ga svrbela........onda je prekjuče počela da raste, ja juče odma vet.fak zovem.....i danas mu je odstvanjeno....a on juče, kao da je znao da ide kod veterinara uzme u razvali ono......svrbelo ga jer je raslo...mukuca.

Stigla sam.......operisan je, odstranjena mu je izraslina. Uhvatila je samo kožu, gornji i donji sloj.....nije duboko. Kupili smo kragnu da ne bi to raskrvario i zbog Maze i maše da ga ne ližu. Od trećeg dana će zarastati i svrbeti.......moramo da ga sačuvamo da ne urniše ranu jer pošto je površinski žena kaže da će ga biti teško ponovo ušiti. Sav je šlogiran naravno......bio posle operacije u kolicima i kad su pošli prema izlazu da ga odvezu do kola, naravno sa Milošem, ja kažem Maki stavi ruku na njega iskočiće iz kolica i polomiti noge jer sav drhti i slab je.......ma neće Maki, šta ti je......ne prodjoše 3 metra on iskoči.....predne šape na podu a zadnje i dupe na kolicima......dobro se ne povredi bre......Sad su kući.......hrana i voda tek kada stabilno stane na noge.....da se javim profesorki posle 20 večeras....u ponedeljak ili utorak na kontrolu.....kupismo kragnu.......to će da bude hahahahaah
Dakle, dobro je.....neki tumor, šta li....u svakom slučaju se moralo odstraniti.

Meš je dobro.........sludjen od kragne. Odbijao i vodu da pije.....skinuh mu pa je jeo, pa vratih........sad pije i vodu sa njom i svuda udara jadničak......nije se odvajao od Miloša pa posle od mene. Glava me ubi pa sam legla i povela ga....rekoh da legne pored kreveta....ma ni da čuje.....ej, on koji izvršava svaku komandu.......ajde opa rekoh i on proba da se popne na krevet ali mu kragna smeta hahahaah.....pomogla sam mu i tek onda se smirio ....mazuljkala sam ga i kako sklonim ruku sa njegovih ledja tako je glavom traži....eto, zaspali smo oboje......

mukica....:(.ne igra se uopšte....sav je nikakav od ove kragne a čim je skinemo povileni.....nekad i zaboravi da je ima pa kad jurne.....svud udara sa njom...u vrata, stolice....izmedju ruža ne može da prodje a Maza i Maša beže od njega:dash:

Poslednja izmena:
I mi smo imali nešto slično. Od kad imamo Rafa primetili smo da povremeno ima iscedak zelene boje iz "one stvari". Radili terapiju, pa to nestane, pa posle nekog vremena opet, pa opet terapija. Zimus primetili da se pojavila sukrvica, pa sve crvenija, sve krvavija. Vet ga pogleda i primeti 4 ranice spolja, kad se povuče kožica. Ajde opet terapija. Posle 10 dana kontrola, oćeš, sad ih ima 7. Vet predloži operaciju, stim da se uzorak pošalje na vet. fak. na patohistologiju jer može da bude da je maligno.
Operacija prošla, ponašanje u dlaku isto kao Meš, isto i kragna, udara u vrata, zakačinje sve živo, samo oćeš, ne trpi je kako god da mu se stavi, skine je za par minuta.
Jedva dočekasmo da prođe desetak dana i da stignu rezultati sa faksa. Najzad su stigli, i sve je u redu, nema nikakvih promena, u pitanju je jača infekcija, verovatno pokupio još iz legla. Bili na kontroli, rana uredno zarasta ali mora da pije neke jake antibiotike 4-6 nedelja. E, tu je sad muka, prošlo je ono vreme kad je tablete jeo slađe nego granule. Moramo da ga varamo sa jogurtom i kojekako. Ali, guramo, to je najvažnije. Ova slika me je podsetila na te dane, pa saosećamo sa Mešom.

Au.....sad pročitah za Raffa......važno da je sve dobro prošlo.
Nego gde u Zemunu i koliku demenziju si mu uzeo? ja uzela najveći......valjda 30 ......polomio je ovaj ......uf.......

I ovo je bio najveći, ne znam dimenziju ali može da se podešava otvor i ima, koliko se sećam, 4 položaja; ima veterinarska apoteka blizu Navipa, zaboravih kako se zove ulica, ali mislim da je ovo bio zadnji komad tog tipa. Imali su valjda još neki model, ali slabiji. Ako je hitno, uzmite ovu kragnu od nas.

I ovo je bio najveći, ne znam dimenziju ali može da se podešava otvor i ima, koliko se sećam, 4 položaja; ima veterinarska apoteka blizu Navipa, zaboravih kako se zove ulica, ali mislim da je ovo bio zadnji komad tog tipa. Imali su valjda još neki model, ali slabiji. Ako je hitno, uzmite ovu kragnu od nas.

Fala........javiću se ako ne nadjem negde......mada jeste problem za broj

Ljiljo a zasto on uopste ima kragnu? Kragna se stavlja da bi se pas sprecio da lize i razbuca ranu. Njemu je rana na ustima te mu kragna ne pomaze mnogo. Lara kad je sterilisana uopste nije imala kragnu jer je bila vrlo poslusna. 2-3 smo je opomenuli da ne dira ranu i ona je vise nije dirala. Doduse mi smo bili stalno kuci sa njom. A mogao bi Mes i malo na posao sa tobom pa da probate da pregurate bez kragne?

Ljiljo a zasto on uopste ima kragnu? Kragna se stavlja da bi se pas sprecio da lize i razbuca ranu. Njemu je rana na ustima te mu kragna ne pomaze mnogo. Lara kad je sterilisana uopste nije imala kragnu jer je bila vrlo poslusna. 2-3 smo je opomenuli da ne dira ranu i ona je vise nije dirala. Doduse mi smo bili stalno kuci sa njom. A mogao bi Mes i malo na posao sa tobom pa da probate da pregurate bez kragne?

Znam da cu otici u off, ali evo ja zamisljam da ja sa Ajsom nesto "preguravam", tako sto ce ici malo na posao sa mnom...:rotf::rotf::rotf:

Zato što ga svrbi i šapom razbuca ranu ili krene da tare njušku o tepih, travu.....a pošto je površinska (nije zašla u tkivo duboko) konac kida kožu i ponovno ušivanje je skoro nemoguće....zapravo jako teško.....eto zato nosi jragnu
Za poso......hahahahaahaha........pa taj smor ovde samo pije vode i odmah hoće da ide napolje....ili kad je mnogo umoran pije vode, izmazi se i spava.....a da bi bio umoran mora da vitla na Savi bar dva sata

Zato što ga svrbi i šapom razbuca ranu ili krene da tare njušku o tepih, travu.....a pošto je površinska (nije zašla u tkivo duboko) konac kida kožu i ponovno ušivanje je skoro nemoguće....zapravo jako teško.....eto zato nosi jragnu
Za poso......hahahahaahaha........pa taj smor ovde samo pije vode i odmah hoće da ide napolje....ili kad je mnogo umoran pije vode, izmazi se i spava.....a da bi bio umoran mora da vitla na Savi bar dva sata

Treba mu motivacija za kancelariju. Mozda da mu dovedete neku zemsku :zper::zper::zper:

Pozdrav svima koliko vas ima :bye:

Odavno nisam ovde svraćao i sad imam šta da vidim... Ljiljo, šta je to sa Mešom :heart: Nisam pratio sve, nadam se da nije ništa strašno. Brzo će mangup opet da bude onaj stari :heart::heart:

Pozdrav svima koliko vas ima :bye:

Odavno nisam ovde svraćao i sad imam šta da vidim... Ljiljo, šta je to sa Mešom :heart: Nisam pratio sve, nadam se da nije ništa strašno. Brzo će mangup opet da bude onaj stari :heart::heart:

Pa di si ti....a? :rtfm:
kako mi je drago da te vidim......tj. sve vas :heart:
Dobro je Meš....rana suva, poludesmo sa onom kragnom.....i ova što smo od Raffa uzeli neće dugo :zcepanje: oljušti sve fasadu bre :dash:
Kako je Ajk.....kako ste svi vi, mama, tata, sestra, devojka......mnoooogo da ih sve pozdraviš od svih nas.....nemoj da si zaboravio slučajno :cistinaocare: :heart:

Back