easy B i kivr_maestro drago mi je da se razumemo...

Nas su ljudi kritikovali što ga ne pustimo da odraste pa da ga onda učimo svemu. Međutim kad pogledate sledeći snimak gde je imao samo 5 meseci a jak kao bik shvatićete o čemu pričam.
Inače prethodni snimak je kad je Max imao 7 meseci i kad smo stidljivo počeli da radimo sa njim.
kivr_maestro Ista priča i sa Maxom... bez brige... ali od kako radimo sa njim drastično se redukovalo to cimanje na druge pse u prolazu samo iz razloga što je osim što čuje moj glas  počeo i da ga registruje. Nije još to savršeno ali se vadimo na mladost 

Takodje, pošto učimo da ide bez povodca pored noge, desi se nekad  da kad vidi mačku odleti i zaboravi i kako se zove a ne šta sam mu rekao... Ali i to pripisujemo mladosti 
Ono što smo naučili i što su nas naučili:
1) Kad je tako mlad pas malo se radi sa njim više se igra. Dakle par minuta rada, 15 minuta igre... Da se ne bi pas mentalno ugušio još kao mali
2) Kad je rad onda je rad. Nema tepanja, buckanja i čačkanja psa jer veoma dobro mora da nauči šta je igra a šta ozbiljan priča
3) Svaku komandu izgovarati jasno, glasno i istim tonalitetom i naročito BEZ EMOCIJA jer to je za njegovo dobro. 
Digresija: Mi smo se šokirali kad smo videli kako Max sluša Davora koji  ga ni malo nije mazio i štedeo već veoma strogo baratao sa njim. A ovaj naš mu u jednom momentu šmugnuo i odmah dotrčao do nas da se mazi i žali  u fazonu spasavajte me jbte od ovog ludaka 

Međutim tu je ključna stvar... Tada ga treba apsolutno iskulirati kad će on shvatiti da nema šale i da mora da uči. 
To sa emocijama smo shvatili kada nam je pojurivši za psom istrčao ispred kola i auto ga je udario. Sreća sporo je išao i Max je veliki pa ga nije povredio već ga samo bacio. Tada sam shvatio da neću imati emocija kad radimo isključivo zbog njega samog tj da bi ga sačuvali...
Da ne bih pisao romane snimiću jedan klip ovih dana da vam pokažemo šta smo sve lepo naučili i kako
Pozz