Nemacki ovcar

Max je šećerko :)

Sa svim iznetim u vezi hrane i ostalog saglasna.....samo sam u haosu i nemam kad da pišem, ali to je to

Max je stvarno sjajan, ali nesto da dodam, pa i da se uverim da li sam ja lud, u vezi hrane;
Ovde se razgovaralo o hrani cija cena kilograma je ili identicna ili premasuje cenu kilograma juneceg buta. Ljudi, objasnite mi nesto, ako su vam mogucnosti takve -
zasto ne kupujete onda junetinu i piletinu za svoje pse? Ja ne verujem da u granuliranoj hrani, bar onoj koja se moze nabaviti kod nas, moze biti vise koristi od svezeg crvenog mesa?
Uz to, ako se ubaci koji kafortan...Pa ni vrhunski sluzbeni psi ne jedu bolje. Ako je stvar u tome da ljude mrzi da pripremaju hranu svom psu, onda ok. Zaista me zanima vase misljenje.

Max je stvarno sjajan, ali nesto da dodam, pa i da se uverim da li sam ja lud, u vezi hrane;
Ovde se razgovaralo o hrani cija cena kilograma je ili identicna ili premasuje cenu kilograma juneceg buta. Ljudi, objasnite mi nesto, ako su vam mogucnosti takve -
zasto ne kupujete onda junetinu i piletinu za svoje pse? Ja ne verujem da u granuliranoj hrani, bar onoj koja se moze nabaviti kod nas, moze biti vise koristi od svezeg crvenog mesa?
Uz to, ako se ubaci koji kafortan...Pa ni vrhunski sluzbeni psi ne jedu bolje. Ako je stvar u tome da ljude mrzi da pripremaju hranu svom psu, onda ok. Zaista me zanima vase misljenje.

Цибау храна коју ја узимам мом псу која је супер премијум квалитет кошта 200дин/кг (нешто је јефтиније када се купује џак) с'тим што грануле добија само ујутру, а за други оброк добија пилеће главе, ноге, некад џигерицу... са пиринчом, качамаком, шаргарепом и сл, плус добија неки калцијум са селеном и још нечим који није нешто претерано скуп, човек који држи зоо шоп(амос се зове) у којем ја узимам храну је крајње коректан по питању цена. Е сад то за користи из меса ја се слажем са тобом, поготово кад су у питању одрасли пси, када су у питању пси до годину дана мени је речено да би требао да узима грануле због протеина и још због неких ствари које наводно нема довољно у месу

culius verovatno si u pravu... mada mi nsimo izvodili neke računice šta je isplativije. Vodili smo se savetom da mu se u prvih godinu dana daje granulisana hrana iz razloga što je ona kao takva sastavljena od svega što je psu potrebno u razvoju za taj period počev od mesa (doduše hidratisanog), povrća, ribe, vitamina , minerala itd. Naravno da je sveže meso tu bez premca ali meso kao meso daje energiju a najveći broj korisnih suplemenata je u povrću i nekim drugim namirnicama koje isto tako treba spremati i davati zajedno sa mesom. To, složićeš se, oduzima dosta vremena kojeg i devojka i ja imamo zaista malo.
Neko bi onako surovo rekao da onda ne treba da imamo psa ali mislim da njemu ništa ne nedostaju u njegovom rastu i razvoju.

Pozzz

Ljiljo; Meš je apsolutno prelep... I deluje da je baš dobrica... Mislim svaka čast i ostalim rasama ali NO je ipak mercedes među rasama :)

Mi danas bili na NBG keju, šetali, igrali se i radili na poljani...

evo obećanog klipa sa rada

Malo je bio umoran posle šetnje i loptice što se može i videti po jezičini :) Na proleće radimo kondiciju :)

Pozdrav svima

Poslednja izmena:
Ljiljo; Meš je apsolutno prelep... I deluje da je baš dobrica... Mislim svaka čast i ostalim rasama ali NO je mercedes među rasama :)

Malo je bio umoran posle šetnje i loptice što se može i videti po jezičini :) Na proleće radimo kondiciju :)

Pozdrav svima

:klap::klap: prelepo.....svaka čast
Mi to ne umemo....u stvari delove znamo....divaj ti je pas i lepo radi.
Nego i mi dolazimo na kej......ajde da se nadjemo nekad.....može i Raff da dodje a i Lara. Mi se inače družimo kad nam vremena dozvole.
Još jednom, svaka čast :ok:

Ljiljo, prepoznaj Raffa?z:mrgreen:

pb073596.jpg

z:pz:pz:p

Ljiljo; Meš je apsolutno prelep... I deluje da je baš dobrica... Mislim svaka čast i ostalim rasama ali NO je ipak mercedes među rasama :)

Pozdrav svima

Супер сте :) :) једно питање како се зове дресер који ради са њим?

kivr maestro... dreser se zove Davor... 7-8 puta je Maxa uzeo pod svoje, obučio malo njega a više nas z:lol: tj preneo znanje na nas... mi to sad samo održavamo da ovaj blenta ne zaboravi...
Na ovom snimkuje konretno moja malenkost...

e a znate šta je cirkus?? na poljani je super ali čim izađe među ljude-odlepi... sluš ona ali daleko je od ovoga na poljani... to je sledeća faza... do sada smo bili sami i radio je odlično sad to treba preneti na normalne uslove...

pozz

Poslednja izmena:
Imam jos jedno pitanje. Mom stenetu dajem kalcijum tablete,davala sam mu po jednu dnevno,ali danas su mi u vet.stanici rekli da joj dajem po 6 dnevno. Bila sam bas zacudjena,da nije to previse? :)

Nisu pogrešili. Zavisno od vrste tableta treba da mu daješ određeni broj tableta prema njegovoj težini (ima i tablica za proračunavanje). polako, davaćeš ti njemu i 12, čak 15 na danz:)

A ja bi dodao "i u zavisnosti od onoga ko ti preporučuje, i koliku taj proviziju ima" :)

Sigurno si u pravu. Međutim, neophodne su: iako je Raff u to vreme koristio i granule i kuvanu hranu, pojavio mu se problem sa kostima u starosti od oko 4-5 meseci (vreme kad menja zube, rapidno raste), i posle konzumiranja (kafortan i kaldefos) tableta sve je došlo u normalu.

Hvala na savetima callius!
Pokisala sam sa novinama i nije uspelo. Jedino sto uspeva jeste da se pravimo da nas je jako ujeo i da satro zakukamo, onda popusta.
Dobro je u celoj prici sto se za desetak dana bas dosta promenio. Poceo je da se odaziva na ime i donosi lopticu. Mazi se, a do skoro samo je grizao!
Jedno pitanje vezano za kalcijum tablete, rekli su nam da je dovoljno dve na dan, a sad citam da treba da uzimaju vise. Doduse to je bila preporuka veterinara. Zadnje noge su mu malo krive, pa mi se cini da bi trebalo da pojacamo caldephos?????

Imam jos jedno pitanje. Mom stenetu dajem kalcijum tablete,davala sam mu po jednu dnevno,ali danas su mi u vet.stanici rekli da joj dajem po 6 dnevno. Bila sam bas zacudjena,da nije to previse? :)

Ја мом псу дајем неке таблете калцијума где једна иде на 10кг.Твом псу пошто вероватно испадају зуби треба више калцијума, а и сад вероватно диже уши које вуку доста калцијума.

Poslednja izmena:
Hvala na savetima callius!
Pokisala sam sa novinama i nije uspelo. Jedino sto uspeva jeste da se pravimo da nas je jako ujeo i da satro zakukamo, onda popusta.
Dobro je u celoj prici sto se za desetak dana bas dosta promenio. Poceo je da se odaziva na ime i donosi lopticu. Mazi se, a do skoro samo je grizao!
Jedno pitanje vezano za kalcijum tablete, rekli su nam da je dovoljno dve na dan, a sad citam da treba da uzimaju vise. Doduse to je bila preporuka veterinara. Zadnje noge su mu malo krive, pa mi se cini da bi trebalo da pojacamo caldephos?????

Normalno je da grizu, svi oni grizu, takvi su. Moj Ajs ce skoro2 godine i glavna mu je fora da me u prolazu gricne za ruku na cega ja vise i ne obracam paznju. Al' problem je kad to uradi sa nekim gostom koji je prvi put kod nas, au panike... on ih doduse samo dodirne, ali neocekivano, pa se u mestu smrznu :zroll:
Sto se tice nogu, postoji problem sa zadnjim nogama i on se zove tzv. "kravlji stav". X noge, ali ne verujem da je to kod tebe slucaj. Svakako se to moze korigovati dodavanjem tableta. One se daju u propisanim kolicinama koje su naznacene po kilazi (Kafortan, Caldefos...) Moje savet - dajes onoliko koliko pise, nema stednje. Ako ponestae love, napravis pauzu. Jer manji broj tableta od propisane kolicine je skoro beskorisno, a to treba znati. Ne znam koje ti tablete dajes svom psu, ali sve stoji u uputstvu.

Poslednja izmena:
Normalno je da grizu, svi oni grizu, takvi su. Moj Ajs ce skoro2 godine i glavna mu je fora da me u prolazu gricne za ruku na cega ja vise i ne obracam paznju. Al' problem je kad to uradi sa nekim gostom koji je prvi put kod nas, au panike... on ih doduse samo dodirne, ali neocekivano, pa se u mestu smrznu :zroll:
Sto se tice nogu, postoji problem sa zadnjim nogama i on se zove tzv. "kravlji stav". X noge, ali ne verujem da je to kod tebe slucaj. Svakako se to moze korigovati dodavanjem tableta. One se daju u propisanim kolicinama koje su naznacene po kilazi (Kafortan, Caldefos...) Moje savet - dajes onoliko koliko pise, nema stednje. Ako ponestae love, napravis pauzu. Jer manji broj tableta od propisane kolicine je skoro beskorisno, a to treba znati. Ne znam koje ti tablete dajes svom psu, ali sve stoji u uputstvu.

Ако могу само да се надовежем на ово твоје за крављи став, мени је један вет рекао да то може да се коригује и пливањем, додуше сад није време за то, али чисто да споменем :)

... А ја сам у вези "крављег става" (јер моја кера има тај став) добио добронамерну корекцију "in linguae" да је то, заправо, "француски став" :)
Inače, taj oblik nogu se lako dobija (recimo, hodanjem uz stepenice), ali se teško koriguje. Ovo za plivanje nisam znao, ali ima logike (mnogo rada nogu, a u sredini sa manjom gustinom). Sjajan savet za mlade pse, pse u razvoju!

Јаој супер су сви :) У Новом Саду је сад донета још паметније одлука о држању животиња у којој пише да морамо да имамо дозволу свих станара у згради за држање пса + све оно што је било (поводац, корпа стално на њушци, особа старија од 16 година сме да изводи пса). Хвала Богу, у нашој згради има баш доста паса, али само Нера спада у "опасне ?!?!" псе и надам се да немамо, извините на речнику, г*вно од комшије који ће нас пријавити...

Poslednja izmena:
Pozdrav od mene!...z:)z:)z:)samo da javim da Laf dobro napreduje...samo bih htio da pitam da li mi nesto preporucujete da mu dajem za dlaku kvalitet i pigmentacija da mu se poboljsa...ako je vec bilo tekstova pokazite mi da vas ne bi smarao sa pisanjem!hvala unapred!z:lol:z:lol:

Back