Nemacki ovcar

17122010159-1.jpg

Prelepa slika!!! :)

Pozdrav svim ljubiteljima nemačkih ovčara.
Otkad znam za sebe imam pse. Sad imam ovčara (Max) koji ima 9 meseci a a pre njega sam imao dugodlakog NO 15 godina koji je otišao od kuće i uginuo od starosti.
Trenutno kao što rekoh imam ovčara od 9 meseci. Uzeo sam ga iz Novog Bečeja od Lasla Drapoša. Sve pohvale i pozdravi za njega ako prati temu :) Sliku postavljam...

Imam i jedno pitanje danas mi je nekontrolisao uskočio u adu i pokvasio se do visine repa ali je pre toga nekih sat vremena trčao obzirom da smo pravili đir oko ade.. Tek posle nekih pola sata sam došao do kola i ubacio ga u gepek i počeo da grejem... Pas inače živi u dvorištu i stalno je aktivan...

Moje pitanje: postoji li rizik od dobijanja upale pluća obzirom na okolnosti?

I da.... poseban pozdrav za Raffu (Racu) i njegove vlasnike :)

Unapred zahvalan

img0163w.jpg

Poslednja izmena:
Pozdrav svima! Imam jedan problem. Naime dobila sam stene N.O, ima 4 meseca i postao je jako nemiran. OK, zivahan psic, ali poceo je da nas sve grize i to bez pardona. Ne igra se toliko sa svojim igrackama koliko kidise na ruke , noge, nogavice i nemoguce ga je smiriti. Ne znam sta da radim????? :(
Uzasavam se batina, ali on nikako da stane, pa dobije cusku bas kad pretera. Sta da radim????????

Pozdrav svima! Imam jedan problem. Naime dobila sam stene N.O, ima 4 meseca i postao je jako nemiran. OK, zivahan psic, ali poceo je da nas sve grize i to bez pardona. Ne igra se toliko sa svojim igrackama koliko kidise na ruke , noge, nogavice i nemoguce ga je smiriti. Ne znam sta da radim????? :(
Uzasavam se batina, ali on nikako da stane, pa dobije cusku bas kad pretera. Sta da radim????????

Dobrodosla u klub z:mrgreen:
Imas varijantu - da probas sa novinama. Uvijes nekoliko listova novina (ne treba da bude tesko, nije cilj da ga zaboli) i sa time po njusci, novine suste i to ih kao nervira. Tako su mene svojevremeno savetovali. Doduse u mom slucaju to nije upalilo, on je sa 4 meseca to shvatao kao igru pa je bio jos gori. Probao sam sa cuskama, ali ni to nije pomagalo, jer je ovaj moj hajvan bio kao drvo neosetljiv. Jedino lopta i igra pomaze, mada su i onda sporadicno stradale ruke i zglobovi. A kad vise nisam imao zivaca da se tako grubo igram, umesto kroz dvoriste, kada izlazim iz kuce, koristio sam ulicni prozor. Nadam se da sam bio od neke koristi.

Dobar dan........prvo da čestitam svima praznike. Želim da vas i vaše ljubimce zdravlje posluži :heart:
Mi smo svi dobro....tj. sve ludji.....i u velikoj gužvi...sezona mi je :dash:
Pozdrav novim članovima......dobrodošli z:)

Hm niko nije odgovorio ali ću ipak sam sebi dati odgovor pošto je prošlo dva dana i pas ne pokazuje nikakve promene. Tako da izgleda da to ipak zavisi od psa do psa kako će reagovati. Pitanje sam postavio ozirom da su me neki prijatelji naplašili da je to veoma opasno i da je čak ovom mom drugu uginuo NO prošle godine od upale pluća.

No, danas smo ponovo bili na Adi i naravno ponovo je utrčao (2 puta) nekontrolisano jer se jurcao sa biglom koji je bio pametan pa zaobišao vodu. Ovoga puta smo ga malo uvaljali u sneg da mu skinemu višak vode i obrisali peškirom koji smo poneli od kuće vereujući da će ponovo napraviti glupost.

za Medenković: moje mišljenje je da ćeš tu naviku teško da mu eliminišeš.. Probaj da ga zamajavaš nekom igračkom kad to krene da radi. Naš pas koji ima 9 meseci i dalje više voli ruku i rukav od bilo koje igračke. kažu da se to sve sredi posle godinu dana. A dotle se naoružaj strpljenjem...

klipovi od jučerašnjeg i današnjeg zezanja po snegu na adi:

Medenković obrati pažnju šta grize :)

Pozdrav

Ljiljo, u isto smo vreme pisali poruke....

Hvala na lepim željama, dobrodošlici kao i komplimentu... Skvasio se on veoma dobro... Danas mu je samo glava virilia iz vode... Usput smo se i uplašili jer mu je ovo prvo kupanje od kad se rodio :)

Šta mislite znaju li oni instiktivno da plivaju ili uče vremenom? Ovaj naš se baš i nije nešto snašao... Blenta :)

Poslednja izmena:
Čuo sam za tu odgajivačnicu od nekoliko ljudi... Kažu da imaju ok pse ali da su malo više komercijalizovani...

Mi smo konkretno uzeli Maxa iz Novog Bečeja od Lasla Drapoša sajt je http://www.draposov.com/
Mi smo uzimali porodičnog psa pa smo prema tome birali i odgajivačnicu u kojoj ćemo naći psa prema našim potrebama... Nama se dopalo što su njihovi psi stalno sa decom u ogromnom dvorištu u kome svako ima svoj box... I tako.. da ne dužim sve u svemu lep su nam utisak ostavili...

btw našli smo ih preko interneta :)

pozz

Pozdrav svima!

Iz kojih odgajivacnica su vasi psi? Da li bi ste mogli neku da mi preporucite? i da li neko ima iskustva sa odgajivcnicom od petkovica?

Пре свега срећна нова година свима и све најбоље вам желим у 2011.
Што се тиче одгаивачница, има их подоста код нас, мој ти је савет(тако сам ја поступио) да пробаш да нађеш ако икако можеш некога ко се баш разуме у псе(тј. НО) неког судију па да са њим заједно одеш до пар одгаивачница како би ти неко стручан помогао да одабереш штене(уколико немаш искуства са НО) ја сам свог пса узео од Међунардног Кинолошког судије за НО, отац мог Кимба је његов, а мајка је из одгаивачнице вом хаус Богатић, у чијем је власништву пас Twins vom haus Bogatic који је колико сам ја чуо имао, тј. има доста успеха како код нас, тако и у иностранству.

У нашем случају, су новине биле добре. Нера и дан данас кад види умотане новине мања је од маковог зрна. А батине су неком тренутку неопходне нпр. у нашем случају кад је Нера пар пута претрчавала улицу за луталицом z:hm: z:hm: и још неким тешким случајевима . И да, прелеп вам је пас :)

Ljiljo, u isto smo vreme pisali poruke....

Hvala na lepim željama, dobrodošlici kao i komplimentu... Skvasio se on veoma dobro... Danas mu je samo glava virilia iz vode... Usput smo se i uplašili jer mu je ovo prvo kupanje od kad se rodio :)

Šta mislite znaju li oni instiktivno da plivaju ili uče vremenom? Ovaj naš se baš i nije nešto snašao... Blenta :)

Nisam mislila na to kvašenje, nego koliko dugo bude u vodi. Da bi se dlaka nakvasila skroz treba dugo vremena. Spoljna dlaka im je masna i drži vodu na površini tako da su poddlaka i koža suve. Izbegavajte uletanje u vodu ipak.......nauči ga da sluša komandu iako se igra. U tome i jeste caka da prekine ono što radi i da te posluša tada a ne kada ste sami. Iskoristi to uletanje za vežbu poslušnosti . Stvar dresure i jeste posmatrati psa, uočiti i kada radi ono što ne treba to iskoristiti da uradi ono što treba.
Znaju da plivaju.....snaći će se na proleće....ne brini. Još jedan razlog da mu ne daš sad u vodu. prvo hladno je, drugo može da se razboli, treće ledena voda ga preseče i uplaši, nema drugih pasa da vidi od njih, ti vičeš na njega da izadje, grdiš ga, intonacija glasa ti je ljutita.......nije vreme za to.

У нашем случају, су новине биле добре. Нера и дан данас кад види умотане новине мања је од маковог зрна. А батине су неком тренутку неопходне нпр. у нашем случају кад је Нера пар пута претрчавала улицу за луталицом z:hm: z:hm: и још неким тешким случајевима . И да, прелеп вам је пас :)

NOvine i to one obične....politika......da šuškaju. Sve pse smo sa novinama naučili......različite rase

Ovo je Nera......kokerka od 3 meseca.
Cic se verila i živi sa verenikom u stanu....blizu su nam.....i sad su uzeli ovu lepoticu koja ih baš dobro dresira.
Ova slika je sad od praznika kod svekra i svekrve
Znam da nije tema kokera ali da upoznate novog člana naše kereće brigade z:)
Za Božić će je dovesti da upozna tetke Mazu i Šašu-Mašu i onog ludaka Meša.....nadam se da to neće ostaviti trajne posledice na njenu psihu :zimag:

Poslednja izmena:
Лепа слика, тета Љиљо :)
Него ја имам питање, јел нормално да Нера још није сазрела ? има 18 месеци, а и даље се у већини сегмената понаша као штене...

Back