LJILJA MMM
Zaslužan član
- Poruka
- 104.661
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Malo pre smo se malo slikali jer napolje pada kisa!
Kupio sam mu dimljenu kosku...![]()
da li NO ako se previse maze postaju plasljivi kad -porastu?? msm znate sta hocu da kazem...meni treba jedan cvrst pas ali u isto vreme dobar i vodljiv... naravno da uvek reaguje na komande DRZI GA ...itd..... ne mazim ja njega previse...kad se igramo naravno al juce ja sam posao da kupim nesto a bila kapija otvorena..on podje za mnom ja se vratim on pobegne,,,ja opet krenem on podje za mnom...i nikako nije hteo da se vrati i tu sam morao malo po guzi da mu dam....e sad vise ne krece za mnom.![]()
poceo je takodje polako da shvata da je skakanje bespotrebno.... vise ne skace na mene kao pre kad izadjem...mada na kevu ponekad i skoci jer ga ona obicno hrani ali vidi se da mene najvise voli u porodici jer zna on ko se igra svaki dan sa njim, ko ga vodi u setnju i ko ga mazi ( i ko ga pusta u sobu kad keva i cale nisu tu....
) ...dobar je ,dobar!!
Bombonica mala
Vidim i da vam je tepih prihvatljivih boja Pametno![]()
da li NO ako se previse maze postaju plasljivi kad -porastu?? msm znate sta hocu da kazem...meni treba jedan cvrst pas ali u isto vreme dobar i vodljiv... naravno da uvek reaguje na komande DRZI GA ...itd..... ne mazim ja njega previse...kad se igramo naravno al juce ja sam posao da kupim nesto a bila kapija otvorena..on podje za mnom ja se vratim on pobegne,,,ja opet krenem on podje za mnom...i nikako nije hteo da se vrati i tu sam morao malo po guzi da mu dam....e sad vise ne krece za mnom.![]()
poceo je takodje polako da shvata da je skakanje bespotrebno.... vise ne skace na mene kao pre kad izadjem...mada na kevu ponekad i skoci jer ga ona obicno hrani ali vidi se da mene najvise voli u porodici jer zna on ko se igra svaki dan sa njim, ko ga vodi u setnju i ko ga mazi ( i ko ga pusta u sobu kad keva i cale nisu tu....
) ...dobar je ,dobar!!
Malo pre smo se malo slikali jer napolje pada kisa!
http://www.dodaj.rs/?31/136/3aLs6vEE/dsc00762.jpg
http://www.dodaj.rs/?2u/Mj/2UP1ZBna/dsc00768.jpg Rex sedi!
http://www.dodaj.rs/?W/X4/2eGVXezA/dsc00769.jpg Usonja...
http://www.dodaj.rs/?5/IB/2rGuy19F/dsc00770.jpg
http://www.dodaj.rs/?34/YH/16QooyXx/dsc00773.jpg Kupio sam mu dimljenu kosku...![]()
Vlado, Rex je prelep, ali imam jednu primedbu - iz ličnog iskustva. Gledajući ove slike, bar iz ugla iz kojeg su slikane, čini mi se da Rex ima malo više koščate laktove, ili ti kolena na prednjim nogama. Vet je istu primedbu imao na Raffove zglobove. Ja to nisam primetio, ali kad mi je on to rekao, pogledao sam slike drugih pasa na netu, i ovde na forumu, i video da je Vet u pravu. Zadnjih mesec i po-dva sam mu još pojačao kafortan i kaldefos, i moram priznati, "kolena" su se već skoro skroz "ispeglala". Rezultati nisu brzi ali su vidljivi i ima vremena za ispravke. Ne znam da li je ispravljanje kolena samo kozmetičko, estetsko, ili ima uticaja i na zdravlje (trenutno ili buduće), ali ja sam zadovoljan postignutim rezultatima. Pogledaj Rexova kolena i uporedi, vidi sa vet-om, pa ako treba, interveniši sa kalcijumom. Pozdrav.
Znas kako kazu pas kad ga uzmes lici na kerusu a posle na tebe![]()
nekako mi lici klinacki od tebe da na psa gledas na masinu i da gledas na to koga vise voli.To su ti nebitne stvari i pas ti je prijatelj i on zna kad treba da reaguje.Evo npr kad sam imao sar peja naucio sam ga dosta od ovih osnovnih komandi ali nista o samoodbrani i napadu jer je to sar pej, jelte.I podje drug da me udari po ramenu zalajao je tako da sam se i ja prepao i tad sam ga pomazio jer je reagovao kako treba.Mislim da sam ga izgrdio plasio bi se da reaguje i u vecini situacija ja ga ignorisem i nikad ne tucem i ne koristim te novine i sta vec.Ignorisanje je najgore to ga grize vise od sta znam novina i grdnje.
Dakle ne preteruj sa tim komandama osim ako nije policijskijer pas nije masina nego najverniji prijatelj i drug.Ponekad se osecam kao da me savetuje sta da radim jer ja pricam sa njim
I sa psom treba pricati on iako ne razume cuje nas glas i oseca se prijatno i srecan je jer oseca ljubav i paznju.
Negde sam cuo foru kao zakljucajte u gepeku najboljeg prijatelja i psa pa dodjite posle 2 sata da vidite ko ce da se vise obraduje ahhahahah![]()
haha ovo zadnje ti je dobro !!!znam ja to..znam da ce pas uvek da reaguje ako mu je gazda u opasnosti...(ne pricam za mene nego uopsteno xD) ...ali priznaj da moras nekad da ga lupis....ne moze sve pricom ne razume on sve sto kazes...nekad moras da ga malo lupis jer on posle poveze udarac sa tim sto je uradio i posle nece da radi....a ja ne gledam to sto mene vise voli,..msm ne gledam ja...ali svi drugi koji dodju vide to...on je najvise privrzen meni..kako kazu....i ja to vidim ali se ne hvalim time....samo sam rekao.......jos uvek imam problema sa njim oko tog skakanja...nikako da se nauci... nekad je dobar i ne skace a nekad poludi i nzm sta mu je....ja mu kazem ostro NE !! ...on opet ,ko da radi namerno....i dok ga nisam lupio po guzi nije prestao tako da mora nekad....moram da vam kazem da je danas krenuo za mojom mamom kad je otisla u prodavnicu...ona ga nije ni videla i zamalo kola da ga zgaze kako prica ona....... ona ga je uzela ali on se otimao ko lud..uopste je nije slusao nista....ona ga zove on bezi....mozda bi mene slusao da sam ja bio tu....ali da znate da moji roditelji ne provode vreme sa njim uopste niti se igraju,ne izvode ga u setnju....ali on opet skace na njih...na majku skace jer ga ona hrani..sigurno je zbog toga... ali nzm zasto skace na caleta....mada polako ce da se odvikne od toga....i jos mi nije zreo za nista...jos je "DETINJAST" i nece da slusa....a to mi je krivo i najvise me nervira kad nece da dodje kad ga pozovem nego bezi....to me strasno nervira....to su meni neki problemi sa njim koje cu polako da iskorenim...e da...svaki gost koji dodje on mu njusi noge...naravno nikom nije prijatno da mu to radi, takodje danas sam farbao prozore a on se samo mota oko mene ne mogu ni da radim....zato ce komanda NA MESTO da bude prva koju ce da nauci...
stvarno nekad nzm sta da radim sa njim....znam da mora strpljivo ali moji roditelji to ne razumeju jer nekad zure ili trebaju da rade nesto a on kad izadju skace,mota se oko noge i ja ih cujem kako se stalno deru kad izadju..BEZI,NE ,U KUCICU
i tako te reci.....ja strpljivo radim sa njim i on manje skace na mene kad izadjem iz kuce...mada nije mi lako da ga naucim lepom ponasanju...nije do njega...ja ovde imam garazu i moj zet radi..(od mog zeta se plasi..) on mu ulazi u garazu i izvlaci svasta on se dere juri ga da mu uzme i tako...dolaze razni ljudi i to ne valja,,,, kapija je nekad sirom otvorena( nece da izadje) .... uvek je neka mala guzva i nikako ne mogu da radim na miru sa njim.....mada ti faktori ne uticu mnogo na lekcije jel da/? necu da kad poraste postane neki sljam nego pas.... lol --- ako neko zna kako da resim problem sa sto manje batina neka mi kaze...hvala
najlakse ti je da radis sa njim u njegovoj poznatoj okolini tj na njegovoj "teriroriji" bez buke bez drugih pasa, pistavih zvukova, drugih ljudi itd.Dakle najbolje u tisini i kad je najbolje skoncentrisan.Pa zamisli da ga odvedes u luna park i probas da ga naucis MESTO hahahahahhah
Hvala Ljiljo i hvala Raffe...
Sad treba da mi dodje vet za revakcinu i taman cu da ga pitam, a vi kazete znaci samo da mu pojacam kalcijum i da trcimo, a da sa koliko da pocnemo sa trcanjem???
Koliko je on star............izvini, pobrkam![]()
Ma nista, zdravo je to...
On ima 4 meseca i 5 dana...
do 6 meseci samo trčkaranje, nikako istrčavanje, šprint iili skakanje u vis. Baci lopticu da se kotrlja, ne da odskače, neka ode po nju i donese i tako dok ne padnete obojicaNormalno komande sedi, donesi, stoj,čekaj,.........od svega po malo i svaki dan. Ah da, loptica koju mu bacaš u dvorištu ili kad izadjete...moraš je posle igre sakriti. Onda je on nje željan i sve će da uradi da je uzme. Posle par puta ima da skapira da je to za rad......za sada je to igra, a kasnije postaje rad.
Znači, samo trčkaranje.....brzinu će odrediti on. Nikako ga ne forsiraj zbog kostiju.
Nera i njen turski sed...
![]()
igra se sa tatom
![]()
...
![]()
grize korice od sveske
![]()
Nera i njen turski sed...
![]()
igra se sa tatom
![]()