LJILJA MMM
Zaslužan član
- Poruka
- 104.661
Hvala Ljiljo...
Za sada se odaziva na ime. dodji, sedi, NE i donesi kako kad nece uvek da donese nekad kao pocne da cvili i odnese je na neko drugo mesto ili dodje samo baci je ispred mene, a nekad mi i da u ruke ali dobro polako...
Ovih dana je lose vreme pa nisao ni vezbali skoro nista...
hahahaaha ja sve pisala u muškom rodu. Izvini, jako sam umorna. Mala je, važno je da donese. Taj procenat izvršenja komandi će se vremenom povećati, važno da je shvatila. Ako niste napolju zbog lošeg vremena sve ovo možete i unutra da vežbate.......ne mora ona da istrčava kilometre....može i u hodniku ili sobi jer onda prilikom okretanja, zaustavljanja i vrtenja u krug vežba reflekse a i mišiće. I da, koncentracija kod đteneta je kratka, povećava se kasnije, tako da čim vidip da neće da donese ili da nije skoncentrisana prekidaj.......alp nastaviš ljutićeš se na nju i efekat je samo da se ona uplaši a od rada nema ništa. I ovo.......ne očekujte da pas svaki dan radi savršeno (posebno se ovo odnosi na one koji imaju malo starije pse, pubertetlije). Nekad će biti odlični a nekad će da zaj.....do besvesti jer im se ne radi. Pustite ih tada, ne silite ih da rade.........pa i vi svaki dan nemate isti entuzijazam i volju i nije vam svaki dan jednako produktivan.
Fazon u učenju psa je da vrebate momenat kada je on raspoložen za učenje, jer tada se postiže pun efekat i pas pamti......znači kada je voljan da radi. Ako ovo primenjujete od šteneta, vaš pas će se na to navići i poštovaće vreme za rad jer je na to naučen.
Za one koji imaju štence.........sedite, pijte kafu i bacajte lopticu......neka je pas donosi. Ako vam donese u krilo igračku igrajte se sa njim.......vrebajte svaki momenat kada je raspoložen za bilo kakav rad. Ako počne da vas griže, strogo "NE", ako nastavi kažiprstom po njušci i uzimajte neku drugu igračku, promenite to što radite da mu skrenete pažnju sa griženja........vrlo slično kao kod mele dece.....ko ima malu decu hahahahaaha........ostali........nek vam je bog u pomoći hahahahaahah.....šalim se
Poslednja izmena: