Nemacki ovcar

b38e2a36.jpg

d350ba71.jpg

Sve što on halaplivo razbaca dok jede,ne moram ja da skupljam,ima ko kupi ostatke :hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
Nema mira,ceo celcati dan skace po dvorištu i jurca,ne znam dokle će tako,eto zašto je mršav :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Ares i maca su preslatki...........ljubomorna sam jer ovo kod nas nikad ne može da bude

Kakve bre grane - kad se vratim s posla, saceka me kod kapije i ako usi drzi unazad, znaci bilo je cirkusa.Motike, cevi, lopate, sekire - sve me to saceka na sred dvorista.Ne mogu sve da sklonim iz dvorista. Jedna od lopata je grizena do besvesti, dok je nije prelomio na pola :eek: .Sad je vec noc, sutra cu je fotkati. Kad sam to video, trebao sam da budem ljut i da vicem, ali nisam :hahaha:

Sve je to preslikano kao kod Raffa. Međutim, moram da ispričam doživljaj i z Pet-Shopp-a od pre neki dan:

bili smo već na kasi kad se žena u redu ispred nas okrene i gleda Raffa, onako, sa puno ljubavi; posle pola minuta kaže:"sedam meseci!"; "šest i po" kažem ja. "Nisam puno pogrešila" kaže ona, i nastavi: "izvinite, imala sam i ja nemačkog ovčara do nedavno, i još ne mogu da ga prebolim."

To mi se dešava već drugi ili treći put.

Izgleda da je to ipak jedna izuzetna rasa.:)

Sve je to preslikano kao kod Raffa. Međutim, moram da ispričam doživljaj i z Pet-Shopp-a od pre neki dan:

bili smo već na kasi kad se žena u redu ispred nas okrene i gleda Raffa, onako, sa puno ljubavi; posle pola minuta kaže:"sedam meseci!"; "šest i po" kažem ja. "Nisam puno pogrešila" kaže ona, i nastavi: "izvinite, imala sam i ja nemačkog ovčara do nedavno, i još ne mogu da ga prebolim."

To mi se dešava već drugi ili treći put.

Izgleda da je to ipak jedna izuzetna rasa.:)

Naravno.Ali bez obzira sta ko mislio o ovome sto cu reci, kada neko zivi deceniju i vise sa zivotinjom takve vrste, gubitak iste se moze porediti sa gubitkom prijatelja.

Jel normalno da su se psu SPUSTILE usi?
Dakle kada je dosao bile su donekle podignute...Sad je gornja polovina spustena...Valjda od mazenja (dodje komsinka, drugarica, jao kako je sladak pa ga gnjave pa se on iznervira pa pocne da ih grize i posle se meni zale)...Moram i ja da ga pohvalim ponekad evo odaziva se na ime i nacio je komandu DODJI...

Eee, ovako Rex je za sad polako naocio da se odaziva na ime,dodji,sedi i NE! :D
Kad me grize ja mu kazem NE i on prestane ali nekad me i dalje gleda u ruku i pocne da leje na ruku pa me interesuje da li je to normalno?

Ares i maca su preslatki...........ljubomorna sam jer ovo kod nas nikad ne može da bude

Hehehe Ljiljo,ni kod mene nije moglo,Ares je mrzeo mačke,ali je izgleda shvatio onu staru izreku,ako ne možeš da ih pobediš,pridruži im se :hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
Bilo je tu muke 10-ak dana,svaki dan skidanje mace sa drveta,i svaki put deranje na Aresa uz pretnju štapicem od 30cm :hahaha::hahaha:
Vredelo je :worth:
uh,jedva čekam subotu i nedelju,da ga malo odvedem negde na neku livadu,da se istrči u nedogled,dvorište mu postaje malo ma koliko veliko bilo :hahaha:

Jel normalno da su se psu SPUSTILE usi?
Dakle kada je dosao bile su donekle podignute...Sad je gornja polovina spustena...Valjda od mazenja (dodje komsinka, drugarica, jao kako je sladak pa ga gnjave pa se on iznervira pa pocne da ih grize i posle se meni zale)...Moram i ja da ga pohvalim ponekad evo odaziva se na ime i nacio je komandu DODJI...

Koliko on beše star? Normalno je da malo krenu da se dižu, pa se digne jedno, pa drugo, pa se prvo malo spusti...ali nije normalno da ga, dok ga gnjave, DIRAJU ZA UŠI! To nemoj da im dozvoliš, sve drugo je OK.:)

Ima li neko savet za (osnovnu) dresuru, ili kakva iskustva imate? Raff je ojačao, a disciplina mu nije jača strana (vuče na povodcu, legne na mesto, ali se tu dugo ne zadržava, ustane kad mu dosadi, itd). Koje pare su u pitanju, koga preporučujete, koga ne?

Najsladje (po meni) je da ga sam dresiras.
a Kan je star 2,5 meseci 27. puni 3 meseca <3
Necemo ga vise dirati :)

Jeste, ali to treba znati. Raff je nama prvi pas, i nemamo nikakvih iskustava, a mislim da se iz neznanja (i iz najbolje namere) može napraviti više štete nego koristi, odnosno, da je bolje NE dresirati ga, nego dresirati pogrešno. A, da, najviše bi voleli da to znamo sami da radimo.

Jeste, ali to treba znati. Raff je nama prvi pas, i nemamo nikakvih iskustava, a mislim da se iz neznanja (i iz najbolje namere) može napraviti više štete nego koristi, odnosno, da je bolje NE dresirati ga, nego dresirati pogrešno. A, da, najviše bi voleli da to znamo sami da radimo.

Vidi Milicionar......nadji sajt pa zovi

E pa od juce i ja ozbiljno razmisljam o dresuri.Bili smo juce na poljani sa jos jednom kujom NO i na nekih 20m od nas prolazi covek, gura neka kolica a za njim ide stene poentera.Stavim ja Ajsu povodac, racunam, za svaki slucaj.Udalje se oni na nekih 400m, jedva ih vidimo i ja ga otkacim.Kazem tipu koji do mene drzi kuju da nema sanse da ode, daleko je.Kakva greska.On se bukvalno katapultirao iz mojih ruku. Ma kakav crni 'stoj', 'dodji'...Kada sam shvatio da se taj vratiti nece i da me potpuno ignorise, poceo sa da trcim za njim iako ga vise nisam video.Lavez, urlikanje, covek bacio kolica, ma haos. Uhvatio je onog poentera za grlo i drzao ga na zemlji par sekundi.Rece mi covek kad je dosao malo sebi - 'Jaca ti dresura momak!'.Ja sam kasno stigao, pa sam shvatio da kaznjavanje na licu mesta nema smisla.Odmah sam ga odveo kuci, i spavao je bez vecere.Ima jos kazne da odsluzi.Nisam se coveku ni izvinuo, kasno sam se setio, bio sam vise nego besan.I na njega, i na sebe i svoju losu procenu.
:dash::udriglavu::dash::udriglavu::dash:

E pa od juce i ja ozbiljno razmisljam o dresuri.Bili smo juce na poljani sa jos jednom kujom NO i na nekih 20m od nas prolazi covek, gura neka kolica a za njim ide stene poentera.Stavim ja Ajsu povodac, racunam, za svaki slucaj.Udalje se oni na nekih 400m, jedva ih vidimo i ja ga otkacim.Kazem tipu koji do mene drzi kuju da nema sanse da ode, daleko je.Kakva greska.On se bukvalno katapultirao iz mojih ruku. Ma kakav crni 'stoj', 'dodji'...Kada sam shvatio da se taj vratiti nece i da me potpuno ignorise, poceo sa da trcim za njim iako ga vise nisam video.Lavez, urlikanje, covek bacio kolica, ma haos. Uhvatio je onog poentera za grlo i drzao ga na zemlji par sekundi.Rece mi covek kad je dosao malo sebi - 'Jaca ti dresura momak!'.Ja sam kasno stigao, pa sam shvatio da kaznjavanje na licu mesta nema smisla.Odmah sam ga odveo kuci, i spavao je bez vecere.Ima jos kazne da odsluzi.Nisam se coveku ni izvinuo, kasno sam se setio, bio sam vise nego besan.I na njega, i na sebe i svoju losu procenu.

Raff je OK napolju, probali ga i juče, uglavnom sluša (nekad uz malu zadršku). Problem je kod kuće. Sedne on, nekad i pričeka...dok mu nešto ne privuče pažnju ili dok ne počnemo nešto da radimo - e njega baš to interesuje, da vidi šta se radi - a baš zbog toga nam treba da sedi na mestu i da ne smeta...:dash::dash::dash:

Uf....koliko je on ono beše star?

Ljudi juce sam dobijo nemackog ovcara do sad sam imao pekinezera :D i jednog dobermana.Neznam jel se sme hraniti sa mesom i sta cu trebati raditi leti.Posto vidim da sad ubrzano dise.Kao ce mu biti tek leti.......:eek:

Šta napravi od posta čoveče :rotf:
Pa normalno da sme meso i to kuvano i kereće krekere i jogurt
nemoj mleko, ništa hladno i začinjeno
Svi dišu ubrzano.....liče na lokomotive i sigurno mu je vruće. Samo ga ostavi, neće mu biti ništa.
Leti.......debela hladovina, ne šeta se po suncu i ne jurca.......vole vodu pa ga vodi negde na kupanje ali samo ujutru ili predveče, nikako po suncu

Back