Nemacki ovcar

hvala svima na pozitivnim komentarima :D

ulgavnom ide i leto vece temperature, sigurno ce im biti lakse kada imaju manji sloj dlake, manje ce da se "greju".
bagzi voli da se kvasi, cak prospe vodu u boxu pa se valja po podu u onoj vodi :confused:
verovatno se tako dodatno rashladjuje, a zamislite uz svu dlaku i podlaku koju ima nemacki ovcar, nije bas prijatno leti

:rostilj:
..ovu jede samu bez icega i mogu vam reci daje hrana odlicna i nije skupa oupste...dali je neko jos koristio i kakvi su vam utisci

ako je jede, ako mu je izmet ok.. nije veliko i mekano..onda ga slobodno rokaj..

u principu valja da se s vremena na vreme promeni psu hrana, stim da ta promena ne bude nagla da ne dodje do dijareje..sto se vrlo cesto desava pri naglim promenama.

..ovaj moj za sad tuce po Happy Dog-u, profi-line 26/16, 20kg 2.700din..i miran sam mesec i vise..

postoje sad hrane koje nisu skupe a koje su sasvim ok, daju sasvim lep odmer proteina, hidrata, masti..

Da zna da priča, rekao bi ti "DAJ MI MESA SA KOSTIMA, *EBEŠ OVAJ KONCENTRAT!"

:D..svakako i dzigericu i to jagnjecu,,,salu na stranu, treba psu cistog mesa..ali samo kad zasluzi :rostilj:..imao sam jednom cuti, a sto nije neka novost za nas ovde sigurno..jednom je jedna devojka svom psu kupovala snicle, biftek..jer joj navodno nije hteo jesti granule..:lol:

ulgavnom ide i leto vece temperature, sigurno ce im biti lakse kada imaju manji sloj dlake, manje ce da se "greju".
bagzi voli da se kvasi, cak prospe vodu u boxu pa se valja po podu u onoj vodi
verovatno se tako dodatno rashladjuje, a zamislite uz svu dlaku i podlaku koju ima nemacki ovcar, nije bas prijatno leti

sigurno, zato se u ovom vremenu i linjaju, prirodno odbacuju visak dlake..ali ono kako im mi mozemo pomoci u svemu tome jeste skoro svakodnevno cetkanje, izlazci na reku/jezero/baru.. gde mogu da se okupaju, ako ne to onda kupka kod kuce i to iskljucivo sa mlakom vodom..

Jedna od nas...

IMG_1297_resize-1.jpg

Au pa ovaj furminator je prava stvar!! I to sam procitala bar 50 pozitivnih komentara,svi ga hvale!! Pocinjem da skupljam pare :)

da slažem se, snimci na youtube govore za sebe, na limundu se neki najgori modeli kreću od 4000 dina pa naviše, nisam još našao ni jednu firmu da prodaje proizvode od furminatora. uglavnom velika investicija koja bar po meni vredi.
evo citatat texta sa hrvatskog petcentra, verovatno bi trebalo da ima i kod nas ta čekta da se kupi

Furminator je proizvod koji se koristi za uklanjanje otpale dlake s ljubimca. Naime, njegova učinkovitost leži u činjenici da poprilično dobro izvlači mrtvu dlaku, koja je zarobljena u poddlaci, što posljedično dovodi do smanjenog ostavljanja dlaka po odjeći, tepihu, automobilu,...

Dakle, već nakon nekoliko tretmana moguće je umanjiti linjanje i do 90%. Ovdje bi trebalo naglasiti da ovaj proizvod ne reže dlaku, nego ima jako dobru sposobnost uklanjanja mrtve dlake. Na takav način sprječava stvaranje nakupina dlake i njenog petljanja.

Smatra se da poddlaka ponovno izraste u vremenu od 4 do 6 tjedana. Stoga, sam proizvođač navodi da bi uputno bilo održavati dlaku Furminatorom svakih mjesec dana.

Do sada, Furminator se pokazao učinkovitim i kod ljubimaca s dužom i kraćom dlakom. Također, njegova učinkovitost i praktičnost kod mačaka posebno dolazi do izražaja. Naime, redovitom i pravilnom uporabom ovog preparata, bitno se smanjuje količina mrtve dlake, dlake koju ljubimci redovitim održavanjem lizanjem mogu unijeti u svoj probavni sustav. Posljedično, smanjuje se i količina i stvaranje nakupina dlake u probavnom sustavu mačaka.

Učinkovitost ovog preparata prepoznata je i od strane samih vlasnika ljubimaca koji su razvili određeni stupanj alergije na dlaku. Naime, reduciranjem količine dlake u prostoru u kojem se nalazi ljubimac, reducira se i perut te različiti elementi koji zrakom prenošeni mogu izazvati alergijsku reakciju ljudi.

Furminator dolazi u nekoliko veličina, ovisno o samoj veličini ljubimca (S, M, L) te vrsta (za mačke, pse i konje). Uz Furminator, nerijetko se savjetuje koristiti i Waterless Dog & Cat Shampoo & Conditioner. Naime, korištenje prije navedenog šampona i regeneratora za pse i mačke dodatno olakšava korištenje Furminatora kod odraslih ljubimaca.

Kod štenaca je situacija nešto drukčija. Naime, kako štenci još nemaju svoju pravu dlaku, odnosno, kako njihova dlaka još nije poprimila sve svoje kvalitete, s uporabom Furminatora bi bilo zgodno malo pričekati. Za to vrijeme moguće je koristeći različite četke naučiti ljubimca na održavanje higijene i određenu strpljivost tijekom održavanja dlake. Na takav način, danas-sutra će Vam biti puno lakše provoditi kompletni i kvalitetni tretman s nekim od proizvoda za održavanje dlake, kao što je i Furminator

damir30

--inace mu strogo branim kad setamo, da prelazi preko barica jer posle kise ako ima imalo neke lokve ili barice voli da prodje preko nje ili pak legne u nju i sav se uprlja kao prase..a uz put kuda redovno setamo postoji kanal za navodnjavanje...redovno ga odmerava kako da se spusti uz pogled prema meni znajuci da mu necu dopustiti..ali tog dana sam bio meka srca, doduse ugrejalo fino..i dopustim mu..al je bio sretan, ponasao se kao da mu je dzakuzi, rasterao zabe, lokvanje..uzmuljao vodu,pa legne,zaroni, nesto grize,hvata...i odjednom sav onako mokar sa zabokrecinom svuda po sebi trk prema meni sav sretan da mi zahvali..a na njemu jos nekih par litara vode se cedi....ubrzano pokusam da se izmaknem ali...kasno.. kad se otresao onako posteno,od glave pa do repa..mislim da sam imao lokvanj na glavi a zabu u dzepu..:huh::besan2:

..posle toga pravac kuci uz nogu bez njuskanja okolo...a do kuce par km..:ljutko:

..kad smo dosli kuci,prvo sto je bilo.. pitanje.. gde smo to upali u baru?!? :):)

Atose, ne znam da li znaš čupavce su priznali zvanično, tako da su sad ravnopravni. Meni iskreno ne menja to nikakvu situaciju...
A Gal i Ati čupavci al nekako skroz različiti izgledom-boja, tip dlake...I da, Gal je meren zadnji put 31.12. i tad je imao 31.1 kg:rumenko: Možda sada ima malo više, al i dalje su to samo kosti i mišići. Dobro, i dlaka:hahaha:
Karakter im je rekla bih sličan, bar što se tiče kupanja:)

Obično istrčavanje bajsom se pretvorilo u kupanje:evil:

IMG_1277_resize-1.jpg

IMG_1283_resize-1.jpg

IMG_1286_resize-1.jpg

IMG_1293_resize-1.jpg

Zamislite koliko je peska doneo kući...

Atose, ne znam da li znaš čupavce su priznali zvanično, tako da su sad ravnopravni. Meni iskreno ne menja to nikakvu situaciju...

Znam,a ni meni ne menja situaciju..navodno sad su aktuelniji takvi psi jer ih ima malo..

I da, Gal je meren zadnji put 31.12. i tad je imao 31.1 kg Možda sada ima malo više, al i dalje su to samo kosti i mišići. Dobro, i dlaka

, ne znam..mozda sam i preterao sa kilazom..odnosno, to ga je "ocenio" jedan nas poznanik koji se razume u pse, ..mada moje pravo misljenje je da ima oko 40kg..jer je inace malo deblji nego sto bi trebao..alavo, zdere sve sto mu se baci pod njusku..a zimi nije bio bas cesto u setnji..:roll:

Back