Nemacki ovcar

užas.......mogu da zamislim koliko ti je žao......uf bre :zag:

Svi me tese...a ja naravno lijem suze.....I dalje ne mogu da verujem kako MOze zdrav pas odjednom a ugine..veterinar kaze da je vjerovatno od srca...ili od trovanja....Roditelji me ubedjuju da odem nocas da pogledam neko drugo stene kao da mi uzmu novog i bice mi lakse..a ja to dozivljavam kao neku izdaju prema njemu i neverujem da cu skoro imati drugog psa....

Svi me tese...a ja naravno lijem suze.....I dalje ne mogu da verujem kako MOze zdrav pas odjednom a ugine..veterinar kaze da je vjerovatno od srca...ili od trovanja....Roditelji me ubedjuju da odem nocas da pogledam neko drugo stene kao da mi uzmu novog i bice mi lakse..a ja to dozivljavam kao neku izdaju prema njemu i neverujem da cu skoro imati drugog psa....

Ајоооооооооооооооој :( :( :(

Užas, ne mogu da zamislim. Da nije nešto pojeo napolju? Drugo, čuo sam da su psi, naročito NO, ekstremno osetljivi na okretanje želudca, odnosno, da ih treba pustiti da "odmore" posle jela, jer se dešava da im se obrne želudac, što je jako opasno. Ipak, mislim da kad se to i desi, psi "pate" nekoliko dana, slabo jedu ili odbijaju hranu, i jedino ih spašava operacija, ali ta agonija ipak traje...Da ujutro trči a da posle par sati ugine...ne znam, mnogo je to brzo, čini mi se čak i za trovanje. Komšijski pas se otrovao prošle godine (otrovom za pacove, kako kažu), ali je i on izdržao dva dana...Mnogo mi je žao, ne znam šta da kažem.

Vidi.....uf......htedoh i ja da napišem da je srce.....ispričaću ti priču o Lei.
Lea je bila šarplaninka.......uzeli smo je iako smo već imali Mazu, epanjol breton stara 2 godine. Uzeli smo Leu kao štene od 3 meseca od ljudi koji su gajili šarpanince. Lepo su se slagale. Lea je bila......bombona od psa. Učila je od Maze fazone.......čak je i lopticu donosila šro je nepojmljivo za šarplanince. Kupili smo je mužu za rodjendan jer je on zaljubljen u tu rasu.....i zaosta kada bi pogledao Žiku i nju pored njega.....ma vidiš da je to to. Uginula je od srca na kraju jednog prelepog dana ispunjenog igrom sa Mazom.....od srca.....samo je zaskičala i nije bilo pomoći.
Ostala je Maza koja se posle okotila i deca nisu dala da prodamo jedno jedino žensko štene....to je Šaša-Maša koja je ostala kod nas.....onda smo uzeli Meša....i sada ih imamo tri.....
Svaki pas se voli drugačije.....veruj mi. Novo štene nije izdaja....to je samo produžetak tvoje ljubavi prema psima. To je novi pas i ti ćeš biti novi gazda koji će morati da uči uz tog psa. Ni jedna ljubav nije ista.......upravo zato su ljubavi i prelepe.....zato što su jedinstvene i neponovljive.....i žive uvek u srcu .....uvek u svoj svojoj lepoti.

Poslednja izmena:
Vidi.....uf......htedoh i ja da napišem da je srce.....ispričaću ti priču o Lei.
Lea je bila šarplaninka.......uzeli smo je iako smo već imali Mazu, epanjol breton stara 2 godine. Uzeli smo Leu kao štene od 3 meseca od ljudi koji su gajili šarpanince. Lepo su se slagale. Lea je bila......bombona od psa. Učila je od Maze fazone.......čak je i lopticu donosila šro je nepojmljivo za šarplanince. Kupili smo je mužu za rodjendan jer je on zaljubljen u tu rasu.....i zaosta kada bi pogledao Žiku i nju pored njega.....ma vidiš da je to to. Uginula je od srca na kraju jednog prelepog dana ispunjenog igrom sa Mazom.....od srca.....samo je zaskičala i nije bilo pomoći.
Ostala je Maza koja se posle okotila i deca nisu dala da prodamo jedno jedino žensko štene....to je Šaša-Maša koja je ostala kod nas.....onda smo uzeli Meša....i sada ih imamo tri.....
Svaki pas se voli drugačije.....veruj mi. Novo štene nije izdaja....to je samo produžetak tvoje ljubavi prema psima. To je novi pas i ti ćeš biti novi gazda koji će morati da uči uz tog psa. Ni jedna ljubav nije ista.......upravo zato su ljubavi i prelepe.....zato što su jedinstvene i neponovljive.

Hvala....Samo mi je drago sto se nije mucio vec je samo zaspao i umro.....jer mi stvarno djeluje tako...bio je u kucici drzao sape ispod glave...prosto sam htio da ubedim sebe da je ziv.....drmao ga...kao budio..ali nista:(:(:( kao rekao je veterinar da nije trovanje ako nema pjenu na ustima a on je nema...a ovo sa zeludcem nije jer je kao sto sam rekao skakao igrao se...brat mi ga vodio u park juce igrao se sa psima sve normalno....

Hvala....Samo mi je drago sto se nije mucio vec je samo zaspao i umro.....jer mi stvarno djeluje tako...bio je u kucici drzao sape ispod glave...prosto sam htio da ubedim sebe da je ziv.....drmao ga...kao budio..ali nista:(:(:( kao rekao je veterinar da nije trovanje ako nema pjenu na ustima a on je nema...a ovo sa zeludcem nije jer je kao sto sam rekao skakao igrao se...brat mi ga vodio u park juce igrao se sa psima sve normalno....

Pa jedino dobro kod bolesti srca je upravo to što je bezbolno i brzo. Tako je i Lea.....zaskičala i zaspala. Bolje je tako.....to može biti jako veliki problem kad pas odraste.....posebno što se i u tvom slučaju i u našem radi o velikim psima.
Pusti da prodje neki dan.....da se emocije stalože.....pa vidi za psa.
Ako se odlučiš, ne brini....volećeš ga specijalnom ljubavlju samo za njega......kao i on tebe.

Pa jedino dobro kod bolesti srca je upravo to što je bezbolno i brzo. Tako je i Lea.....zaskičala i zaspala. Bolje je tako.....to može biti jako veliki problem kad pas odraste.....posebno što se i u tvom slučaju i u našem radi o velikim psima.
Pusti da prodje neki dan.....da se emocije stalože.....pa vidi za psa.
Ako se odlučiš, ne brini....volećeš ga specijalnom ljubavlju samo za njega......kao i on tebe.

Nadam se//.

Ajs od danas sepa na prednjim nogama, cas na levu casna desnu.
Ispipao sam ga,nista ga ne boli i jastucici su nepovredjeni.Zvao sam veterinara,nije siguran, misli da je ili infekcija ili upala grla.
Da li je neko imao nesto slicno?

Мој је шепао на предње кад је имао упалу крајника, у оба наврате....

Luka, stvarno mi je zao zbog toga sta se desilo i nemoj smatrati da je novi pas izdaja.Ako ti treba, odahni malo, nemoj odmah kupiti novo stene.Al ga kupi.I njega ces se uvek secati i nikad ga neces zaboraviti veruj mi, ma koliko pasa jos imao u zivotu.

Luka, jako mi je žao..... osetićeš kada bude vreme za novo štene, i nemoj misliti na to da je izdaja ... teško je, znam iz iskustva, i on će uvek ostati u tvom srcu....nećeš ga izneveriti, nećeš ga zaboraviti, niti prestati voleti ga. Neka te teši to, da je lepo zaspao, nije se mučio....dušica mala...

Samo da dodam u vezi obrtanja želuca...to se odvija vrlo brzo.... bar tamo gde sam bila prisutna, kada je pas, napuljski mastif, u roku od nepuna dva sata , uginuo....ali to se vidi, njemu se naduje stomak ... Zato se savetuje da sat, sat ipo nakon jela pas ne sme da skače....to inače najviše pogadja pse krupnih rasa...

Back