Nemacki ovcar

Ama vodi kera kod veta

Bili smo kod veterinara,rekao je da je okostavanje u pitanju. I dobila je 3 inekcije vitamine i kalcijum,i jos jednu zaboravio sam. Savetovao mi da uzmem kalcijumske tablete,i rekao mi da one Trixieve aromatizovane tablete nisu dobro i da uzmem neke koje mi je on preporucio ,zaboravo sam proizvodjaca. Takodje mi je savetovao da je do 10 meseci ne forsiram mnogo,znaci kratke setnje,pustanje u dvoriste dok se ne izjuri i tako. Takodje je rekao da ce otok da prodje za dan-dva,mada smanjio se otok.

Bili smo kod veterinara,rekao je da je okostavanje u pitanju. I dobila je 3 inekcije vitamine i kalcijum,i jos jednu zaboravio sam. Savetovao mi da uzmem kalcijumske tablete,i rekao mi da one Trixieve aromatizovane tablete nisu dobro i da uzmem neke koje mi je on preporucio ,zaboravo sam proizvodjaca. Takodje mi je savetovao da je do 10 meseci ne forsiram mnogo,znaci kratke setnje,pustanje u dvoriste dok se ne izjuri i tako. Takodje je rekao da ce otok da prodje za dan-dva,mada smanjio se otok.

NO traži mnogo kalcijuma i vitamina.. Pisali smo o tome a i mene su obučavali kada smo uzeli Meša. Kafortan tablete obavezno svaki dan.Vitoligam injekcija svakog meseca. Oporaviće se dovojka, samo joj i na dalje daj što sam gore navela i malo mirovanja. I da ne skače visoko.

Juče popodne je Miloš uzeo kobaju da malo radi sa Mešom ali se pridružila Maza i to je bilo Matora kad uhvati ne pušta. Da nije ovako stara mogao bi Miloš da je vrti oko sebe i debela bi letele,letela, ali se plašimo da joj ne povredi zube (ipak ona ima punih 12 godina). Pa pusti, sedi, daj šapu, kad drugu šapu, uhvati, opa,donesi, ma milina. Matorko moj prepametni, ništa nije zaboravila. Obično su one u kući kada Meš treba da vežba upravo zato da se medjusobno ne ometaju. Tako je blenta skakao i skičao ljubomorišući jer se ona igra a on ne. Onda se i Šaša pridružila i bio je prekid jer skaču svi i povrediće se posebno Maza koja nije više tako okretna da izbegne Meša u jurišu i skoku. Uglavnom, bilo je divno i smešno

Jooj ,:rumenko::rumenko: problemima nikad kraja. Taman joj se noga oporavila,i sinoc smo poceli da se igramo,ima i video klip. Kad ono naduje joj se oko ociju. Nemam pojma kako je to uspela,jedino mi preostaje da je macka u pitanju,ili neki pauk ili tako nesto slicno. A jel moguce da je mozda od gulasa od pecuraka da se naduje oko ociju(izgleda kao da izasla iz bokserskog ringa). Stavljao sam joj hladne obloge,i vec danas joj malo bolje.

A evo i klip kako smo se igrali sinoc.

Cobanoti, alergična je na nešto. Ili na pečurke ili na nekog insekta. A da nije alergija na neki lek od juče? Odmah kod veta

Zvao sam veterinara kod koga sam juce bio,rekao je da je to neka alergija i da je odvedem oko 3 kod njega u ambulantu jer ce tad da bude tamo. Cudno mi je da ako je alergicna na pecurke da tako brzo odreagovala. Posle mozda 5 min oci pocele da joj suze,pomislio sam da je macka mozda ogrebla,ali nigde ogrebotine,i onda se bas nadulo. Jutros je manje nego sto je bilo sinoc,ali ipak idemo do veta da vidi sta je.

Zvao sam veterinara kod koga sam juce bio,rekao je da je to neka alergija i da je odvedem oko 3 kod njega u ambulantu jer ce tad da bude tamo. Cudno mi je da ako je alergicna na pecurke da tako brzo odreagovala. Posle mozda 5 min oci pocele da joj suze,pomislio sam da je macka mozda ogrebla,ali nigde ogrebotine,i onda se bas nadulo. Jutros je manje nego sto je bilo sinoc,ali ipak idemo do veta da vidi sta je.

Pravilno

Bili smo kod veterinara,dobila je dve inekcije,neku kortizon ,ako sam lepo zapamtio i jos neku protiv otoka. Rekao je da joj se nisu samo oci nadule,nego i koza,srce,pluca i da je mogla da ugine. I takodje mi je savetovao da je dobro iscetkam,da joj skinem "dzemper",kaze mi da je neki haski dobio toplotni udar.

Bili smo kod veterinara,dobila je dve inekcije,neku kortizon ,ako sam lepo zapamtio i jos neku protiv otoka. Rekao je da joj se nisu samo oci nadule,nego i koza,srce,pluca i da je mogla da ugine. I takodje mi je savetovao da je dobro iscetkam,da joj skinem "dzemper",kaze mi da je neki haski dobio toplotni udar.

Sreća u nesreći da si je odveo na vreme kod veta...I sad je dobro pazi, i pazi šta joj daješ da klopa.

Dino i Lola u trenutku izliva neznosti :)
0ad2ee1c-438b-4eb9-8433-0626e8d20e1c.jpg

To sam i htela reći ali ti nisam napisala da te ne uplašim a možda i pogrešim pa stvorim nepotrebnu paniku. Spolja vidiš otok oko očiju a unutra ne vidiš. Pretpostavljam da je i Vilus isto mislila i da iz istog razloga nije napisala ništa detaljnije. Zato smo ti samo rekle da je pod hitno vodiš kod veta.
Važno da joj je bolje, dušica mala. Neka miruje, ali zaista da miruje Cobanoti a ne da skakuće po sobi i dvorištu i juri lopticu. Mirovanje i lagana šetnja nekoliko dana. Sada sam najozbiljnija. Treba vremena da joj se organizam sredi i opet ojača. Ako hožeš da i narednih puno godina imaš zdravog psa, poslušaćeš šta ti kažemo a i vet ti je to rekao.
Izmazi lepoticu :heart:

Moji jedu svežu šargarepu i nije im ništa. Vole je a posebno Maza (mislim šta ona ne voli :hahaha:). Dobiju jednom nedeljno (kada kuvam na veliko) po jednu manju.
Pa to je ok,ali bas 2-3 dnevno je previse i za ljude a kamoli za pse. I ja mojima dam ponekad svazu da grickaju,svakom po komad,ali se uglavnom trudim da je dobro iskuvam.Ne mogu se setiti gde sam procitala da ne valja,ali mozda sam i u krivu.

I ja mojima dajem sargarepu,dali zivu ili skuvanu.I imam rezultata Sevka je tako lepo pocrvenila i Vuki isto,dobro je to.ovi moji i ljusku od jajeta jedu,a tek kucici sve se otimaju.Nista kod mene nema da biraju takvi su sve jedu.

Pa to je ok,ali bas 2-3 dnevno je previse i za ljude a kamoli za pse. I ja mojima dam ponekad svazu da grickaju,svakom po komad,ali se uglavnom trudim da je dobro iskuvam.Ne mogu se setiti gde sam procitala da ne valja,ali mozda sam i u krivu.

Ma nije im ništa od malkice, ali mnogo ne valja. I ja sam čula da im ne treba davati, ali praksa je pokazala drugačije, ali po malo.
Bio vet danas da da vitoligam svima i Mešu malo B vitamina i da posluša Mazina pluća i srce. matora mi u zadnje vreme krči dok diše i to samo kad spava. Nikada ona dok spava nije bila bezšumna, pa ja sad postavim dijagnozu onako laički, starački bronhitis. Vet kaže da sam u pravu i da joj srce ima jednu malenu pauzicu (objasni mi čovek nešti u vezi nečega što se vraća iz desne prekomore, ali ja nisam razumela sve najbolje). Ali sam razumela da nije ništa strašno, da se javlja i kod ljudi i da skoro svako treće dete to ima. Znači, osim godina moja matorka je dobro. A za bronhitis ću da joj dajem čaj protiv bronhitisa sa malo meda.

Back