Nemački bokser

• Začetnik teme Začetnik teme B@mbi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kod katarakte neće pomoći ni antibiotik ni kortizon što su inače sastojci Neodexacin-a. A po opisu, to je najpre katarakta. Samo mi nije jasno kako se pojavla kod tako mladog psa. Možda da mu se proveri da nema dijabetes? Veterinar b, pod uslovom da redovno prati dešavanja u Komori i uopšte među kolegama, trebalo da zna šta i kako može da uradi po pitanju dijagnostike. (Npr. sad imamo odlične veterinarske laboratorije koje čak i preuzimaju uzorke od terenaca...)

Ovde se bas vidi..

Prilozi

• 1432848613584.jpg
    1432848613584.jpg
    65,2 KB · Pregleda: 5
Kod katarakte neće pomoći ni antibiotik ni kortizon što su inače sastojci Neodexacin-a. A po opisu, to je najpre katarakta. Samo mi nije jasno kako se pojavla kod tako mladog psa. Možda da mu se proveri da nema dijabetes? Veterinar b, pod uslovom da redovno prati dešavanja u Komori i uopšte među kolegama, trebalo da zna šta i kako može da uradi po pitanju dijagnostike. (Npr. sad imamo odlične veterinarske laboratorije koje čak i preuzimaju uzorke od terenaca...)

Kod nas u KŠ sto se tice veterinara primecujem da su svi vise strucni za krupne zivotinje...a sto se tice pracenja noviteta msm sta reci,zao mi je sto zivotinje ispastaju sa njima i mi,mada ja necu da se predam,moram da mu pomognem kako znam.Poslao sam slike za Nemacku kod nekih rodjaka pa cemo da vidimo uz konsultaciju sa niihovim veterinarima sta cemo.Ipak je on moj drug.Hvala Vam na interesovanju.

Ali komora ih primorava da prate dešavanja, da idu na predavanja da bi skupljali neophodne poene za obnovu licence, baš je nedavno bilo predavanje u Čačku, ta laboratorija koju sam pomenula je nešto materijala za uzorkovanje podelila gratis a nešto prodavala... I ovde su svi krenuli od lečenja stoke jer su ih tako učili na fakultetu, ali polako se preorijentišu, kako se menjaju zahtevi tržišta. Vrlo prosto-zakon ponude i potražnje.

To su već solidne godine za tako velikog psa, tako da je svaka godina više praktično poklon. Kakav je tumor u pitanju? Svako uvođenje u anesteziju je samo po sebi rizik, to nemoj niko da te laže, ali bolje je da pokušaš da joj pomogneš i ne uspeš nego da ne uradiš ništa i da je gledaš kako umire u mukama. S obzirom da je kuja u pitanju, pretpostavljam da su mlečne žlezde u pitanju? Tu treba obratiti pažnju i na jetru i pluća jer mlečne žlezde na tim organima daju metastaze, a i na jajnike i matericu, jer mlečne žlezde oboljevaju često za matericom.

Uz dobru antibiotsku terapiju posle operacije (obično to budu cefalosporini kad su tumori u pitanju) i dobru negu, trebalo bi za dve-tri nedelje da bude kao nova ali garancija nikad nema, a i veterinar koji je pregledao bi ipak trebalo najbolje da zna šta je u pitanju i kakve su prognoze. I da znaš, ne očekuj neku preteranu pričljivost, ima ih i koji samo rade, zato se ja trudim da uvek budem uz muža u ambulanti kad mu dovedu psa ili mačku, da uskočim sa objašnjenjem kad on zaćuti, jer znam, pošto sam i sama kučeća i mačeća "mama", šta bi moglo da ih zanima.

krv kaze da je sve ok, bio sam u bgd dali su lekove neke da pije pa u subotu odklanjaju, i onda sta nam bog da. ali ovako sve normalno jede skace laje i sta ti ja znam. nada se najboljem....hvala pozdrav

- - - - - - - - - -

samo me zeza posto 3 idem na odmor a operacija 8 dana pre, kuci su moji al ja vise volim kad sam tu.

Pirinač, šargarepa i piletina kao baza, grašak je OK i neki mladi sir ili oni jogurti tipa Balansa... Ne znam šta ona inače jede, ne bi trebalo neku preveliku promenu da praviš, da je ne izlažeš dodatnom stresu. I palenta je dobra ideja, griz isto, ali trebalo bi da ti i veterinar sve to objasni.

sve t ojede i uobicajeno, izvini sto de davim i masiram znaci mi kad cujem nesto pozitivno. moracu i ja posle na preglede heheheheh
izvini jos jedno pitanjce posle koliko staje na noge ili sme da bude napolju. naravno ako uzmemo u obzir da ide sve kako treba..

ima li ikakve veze raspolozenje zivotinje, jede laje sasvim normalno se ponasa. kazi mi samo ishrana nekih dana posle operacije? Moze povrce npr kuvano. grasak,pirinac buranija neko voce ili sta vec

Pa posle malo teze operaciji psi nisu ni gladni, Mimi ti je rekla, belo meso, pirinac, a ako bas prvih dana nece da jede, onda je dovoljan i taj jogurt
Oporavice se ona vec posle 3-4 dana.

nadam se da ce biti sve ok a posle ce meni trebati jedna operacija, kako je stresno smo. Hocu da kazem sad pre operacije u takvom stanju kako je ima li ulogu nesto npr krv koja je dobra ili raspolozenje koje je ok i apetit. operacija je u cetvrtak. ej i samo jedno pitanje kad ce moci da ustane na noge npr ako bude sve kako treba?

nadam se da ce biti sve ok a posle ce meni trebati jedna operacija, kako je stresno smo. Hocu da kazem sad pre operacije u takvom stanju kako je ima li ulogu nesto npr krv koja je dobra ili raspolozenje koje je ok i apetit. operacija je u cetvrtak. ej i samo jedno pitanje kad ce moci da ustane na noge npr ako bude sve kako treba?
Pa ustace nekoliko sati posle operacije, com prodje dejstvo anestezije, a ne brini nece je nista boleti jer ce dobiti lekove protiv bolova.
Zivotinje nisu tako osetljive na bol i rane kao mi ljudi, one to mnogo jednostavnije podnose, ali lekar ce ti u svakom slucaju dati i neke tabletice protiv bolova
( ali samo za slucaj da ima bolove), a najverovatnije i antibiotike.

- - - - - - - - - -

Javi se obavezno ovde cim stignete kuci posle operacije.

Back