Nemački bokser

• Začetnik teme Začetnik teme B@mbi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pozdrav nije nas bilo odavno evo malo novijih slika

100_5243-1.jpg

100_5228-1.jpg

Slika2192-1.jpg

315387_2457281557086_1403531382_2873719_-1.jpg

307772_2457279837043_1403531382_2873715_-1.jpg

303177_2457285757191_1403531382_2873731_-1.jpg

300905_2457282877119_1403531382_2873723_-1.jpg

298350_2457282197102_1403531382_2873721_-1.jpg

297808_2457280557061_1403531382_2873717_-1.jpg

296677_2457283197127_1403531382_2873724_-1.jpg

Oštenjena 06.05.2011

Sad sam izasla u dvoriste da ispusim pljugu jer u kuci ne pusim,komsijin ker je zalajao i mene pukle emocije zbog Bele. Imam sa kim to da podelim ali ja zaista ne mogu da pricam o svojim osecanjima sa ljudima koje poznajem,ne znam zasto. Sve u svemu,napisala sam jedan teks i pesmu za nju. Nadam se da ce te me razumeti. Pozdrav !

"Nedostajes mi. Onaj osecaj kad otvorim kapiju a ti mi potrcis u zagrljaj. Lizes me svojim velikim jezikom i sapama me prljas. To je iskrena sreca. Nevazno je kad sam dosla, vazno je da sam tu. Znas onda kad mi je bilo slomljeno srce, kad niko nije bio tu za mene,secas se tog jula? E da si bila tu. Sa mnom. Mozda nisi sve razumela sta sam ti pricala ali znam da si me slusala. To mi je najvise i trebalo. Onda kad sam nervozna,srecna, ljuta, ogorcena, ili vesela i belesava ti si me volela. Ne bitno je kakvu odecu imam na sebi i na koji parfem mirisem, tebi sam uvek ista. Jer si me uvek gledala nekim ocima koji me drugi nisu videli. Gledala si u moju dusu,pa i sama znas da je tamo samo tvoje ime!
Secam se kad sam te prvi put videla,bila si tako mala i vrlagolasta. Jedina si se razlikovala od ostalih,oduvek si bila posebna. Uzela sam te u ruke i ti si mi kinula u lice. Taj pogled koji mi je govorio "izvini" nikad necu zaboraviti. Secam se kad si napunila prvu godinu! Pojela si sve moguce slatkise koje sam ti kupila. Oduvek si bila debela ! Valjda na mene . Secam se kad si postala mama. Izostala sam sa nastave jer sam se palsila da neces moci sama.Ali zapravo sam ja ona koja je stvarala paniku a ti si samo lezala i pustila prirodu da ucini svoje. Secam se kad si se razbolela. Celu noc smo ostale budne. Plasila sam se ako zatvoris oci da ih nikad neces otvoriti . Te tvoje krupne smedje oci. Niko nije imao tako bistar pogled pun ljubavi prema meni. Nikom nikad zaista nije bilo stalo zbog mene takve kakva sam. Svi su oduvek voleli samo neku sliku koju su sami naslikali o meni. Ali ti nisi ko drugi. Ti si moja sestra,onu koju nikad nisam imala.
Znas i sad kad udjem u dvoriste cekam zvuk tvojih sapa. Cekam da vidim tvoje oci pune pitanja "gde si bila,jel si dobro,nemoj nikad vise da odes" . TI si bila tu i kad je sve padalo i kad je sve bilo uredu. Ti si ona zbog koje je jutro imalo smisla. Sve nase setnje i zajednicki provedeni sati. Nedostaju . I sad uzmem prosetam sama nasim stazama. Cutim. A u sebi vristim . VRATI SE "

"otvorim vrata cujem zvuk lanca tvog ,
ustajes prilazis pruzas mi najlesi trenutak dana tog' !

Onaj blesav pogled u tvojim krupnim smedjim ocima
koje su me gledala cisto i iskreno nocima

Onda prosetamo krajem,ides pored mene svaku stopu pratis
jer kad se izgubis ne znas sama da se vratis

Ako bi neko zalajao na tebe,sakrila bi se izmedju mojih nogu
branila bih te od svega,i sad kad legnem za tebe se molim Bogu

da si dobro,ma gde da si,da si srecna jer ti to zaslucujes
moje lice kise zaliju,pomisao na nas-rastuzujes

samo zelim da se vratis,da setamo nasim stazama zivota
jer svaki tren proveden sa tobom za mene je divota

al i ova noc je jeziva i hladna
jer tebe i mene-zajedno sam gladna

zauvek cu da te pamtim i da se sanjam
i moje snove posvecene nama cu da ganjam

plasim se da sve ovo jos dublje pada
i da umrece i zadnja nada

da si tu sve bi bilo lakse znas
da podelis sa nekim bol a ljubav da mu das

tvoj laves negde daleko cujem
svoju dusu bez tebe svaki dan sve vise trujem

zelim da si pored mene
da zajedno se borimo za bolje vreme

volim bice tvog postojanja
bez tebe je sreca mnogo manja

od tebe ostalo je secanje trenutaka vecnih
a od mene samo borba protiv divova zverskih ! "

Oprostite na pravopisnim greskama,ako ih ima .

Bambi lepo se vidi koliko ti Bela ne dostaje.Ova pesma neka bude opomena ljudima koji su je ukrali koliko su krivi
,sto su to uradili i kada bi moglo da ti se Bela sto pre vrati.Pesma je prelepa i ona otkriva sva najdublja osecanja koja gajis prema Beli.

To sto neki kazu da virjeme lijeci sve rane je, da oprostite, sr*nje! Meni je prije 3 godine umrlo stene skotskog ovcara, i sada kada ga se sjetim pokusavam se smiriti citav dan ali ne uspjeva.. :/ Nadam se da ce me osjecaj samoce jednog dana proci. Sviju nas koji patimo za najboljim prijateljom.. :)

To sto neki kazu da virjeme lijeci sve rane je, da oprostite, sr*nje! Meni je prije 3 godine umrlo stene skotskog ovcara, i sada kada ga se sjetim pokusavam se smiriti citav dan ali ne uspjeva.. :/ Nadam se da ce me osjecaj samoce jednog dana proci. Sviju nas koji patimo za najboljim prijateljom.. :)

Visnja, imas li sad ljubimca? Ako si spremna, novi ljubimac je najbolji lek. Ne zauzima mesto prethodnog ljubimca, samo pomogne da manje boli rana kad se njega setis. A sad nazad na temu-zasto ti volis boksere? Znam da je razloga milion da se oni, tako divni, elegantnog tela i zborane njuske a divne naravi, vole ali makar pocni. :)

Da imam, kod mene je njegova mama, Lesi, i prije mozda mjesec dana smo nasli ostavljenog psa i uzeli ga, on se zove Floki :)

Ja boksere volim zbog njihove neopisive ljepote i njegovih osobina. Moja tetka je imala Boksera, zvao se Cundo. :hahaha: Prije 4 godine otisao je na drugi svijet :( Dok ga je tetka imala, bio mi... Ne znam kako da se izrazim... Bio mi je najbolji prijatelj... :)

Za pocetak pozdrav svima..... Ja imam nekoliko pitanja o ovoj vrsti ,dobila sam kucence pre nekoliko dana,zapravo Dona puni uskoro godinu dana..Ja ne znam nista o ovoj vrsti dobila sam je na poklon od zene koja nije u mogucnosti da je cuva a meni se ona strasno svidela...Medjutim Dona je jakoo tvrdoglava , slabo izvrsava naredbe ,po neke da (kao recimo sedi,dosta,ne to...) ali jako slabo uci.. problem je isto to da nije vakcinisana,primice vakcinu za neki dan..Ako neko zna bolje od mene jel to neki problem sto nije primila vakcinu do sada,pretpostavljam da ta zena i nije vodila racuna o njoj toliko cim ni vakcinu nije primila... Ali ja jako zelim da vodim racuna o njoj.. Mislim da je mozda bolje da je odvedem na jedan pregled kod veterinara jer na par mesta na telu ima kao krugove na kojima nema dlaku,poput pecata..Plasim se da nije neka bolest ili sta vec bas ne bih volela da mi ugine,jer je jako blesava.. Cuvam je napolju,ne znam ni dal je to mozda neki problem... Vezana je za sada da bih se navikla na nas,plasim se ako je odvezem da ce pobeci ... Uvece je odvedem u setnju jer jedino tada mogu to da joj prijustim zbog posla... Eto to sam bas zelela da podelim sa svima vama pa ako ima neko neki savet,neki odgovor na moje pitanje ja bih bila zahvalna.. LJubac svima :*

Odvedi je kod veterinara, prethodno sa tom zenom ustanovi koje to vakcine nije primila, i uvedi je unutra, stric i strina mog muza su boserku svog unuka ostavili napolju jedne noci i nismo uspeli da je spasimo, uginula je iako su je odmah ujutru moji dever i jetrva uveli u kucu. I ne mozes od psa od godinu dana sa kojim prethodno nije nista radjeno da ocekujes da odmah, ne znam, besprekorno predje agiliti teren. I kakve bi ti jos komande htela? Pogledaj temu o dresuri. (I jos jedna stvar, ne mogu da je ocutim, vrsta je PAS, nemacki bokser je RASA.)

Izvinjavam se mislila sam na tu rasu ;) Cula sam se sa zenom nije ni jednu vakcinu primila , tako da cu da vidim sa veterinarom sta sve treba da primi jer se u to ne razumem... nazalost... A to za kucu ne znam kako cu da izvedem bas jer ja radim,a moj otac ne voli pse u kuci tako da se nadam da joj nece biti nista ako je napolju u kucici :(

Izvinjavam se mislila sam na tu rasu ;) Cula sam se sa zenom nije ni jednu vakcinu primila , tako da cu da vidim sa veterinarom sta sve treba da primi jer se u to ne razumem... nazalost... A to za kucu ne znam kako cu da izvedem bas jer ja radim,a moj otac ne voli pse u kuci tako da se nadam da joj nece biti nista ako je napolju u kucici :(

Ako je dobro iz\olovana kucica, ne bi trebalo da bude nekih vecih problema ali to su psi vrlo kratkog nosnika, sa anatomskog aspekta postoji velika mogucnost respiratornih infekcija. Oko vakcina, da ne sirimo ovde pricu, ce ti najbolje objasniti veterinar na licu mesta, ali svakako bih na tvom mestu isla sa svim vakcinama, protiv zaraznih bolesti, i ponavljanje svake godine.

Kako je meden, tako klempav! :heart:

Hvala vam svima na lepim recima. Jedostavno imaju neke tuge koje se nose kroz zivot i nikada se ne prebole. Verovatno necu vise uzeti boksera,jer zaista mislim da ne postoji pas koji bi zamenio Belu i njeno mesto u mom srcu,tako da ne bih mogla da uzmem boksera,mozda kad budem spremna uzmem nekog novog psa. Slazem se sa time da moze zaleciti ranu, ne sasvim ali vam moze uneti srecu u dom. Ja jedostavno nisam spremna na to. Jos uvek kad izadjem iz kuce gledam u njenu kucicu i ocekujem je da izadje i da me pozdravi. Onda shvatim da je nema, i pogledam u kapiju, e bas zbog toga sto posmilim kako cu je jednog dana opet videti na kapiji nisam spramna da uzmem novog psa. Pas je najdivnije stvorenje na svetu. Jedino njihova ljubav se moze meriti sa majcinskom. Pa cak nekim ljudima ne treba dozvoliti da budu roditelji ali zato nikad psu ne treba zabraniti da vam bude prijatelj. Jer tek kad ostanete bez najboljeg druga/drugarice, e tek tada ce te shvatiti koliko je pseca ljubav i znacete da je cuvate. Verujte mi i uzivajte svaki dan sa vasim ljubimcima, svaki tren je dragocen. Mozda vam u nekom trenutku kad ga mazite to deluje samo kao navika, ali ja bih sad sve dala da pomazim Belu. Znam kakva joj je dlaka, gde je meksa , gde je redja. Sve bih dala da je opet provucem kroz prste. Volite i cuvajte vase ljubimce. Oni su nesto iskreno u ovom svetu punom lazi i prevare. Oni vas nikad nece napustiti. Oni vas iskreno vole bas takve kakvi ste, nikad vam nece traziti da se promenite. Nikad vas nece ceniti po odeci ili necem materijalnom i prolaznom. Stvorite svom ljubimcu sto bolji dom i dajte mu sto vise ljubavi, jer jedino sa njim ne rizukujete. Sigurna sam i da ce oni isto ucini za vas :) pozz

Trebalo bi da primi vakcinu protiv zaraznih bolesti i vakcinu protiv besnila.Sto se tice drzanja boksera na polju i jos na lancu,nikako nisam za to.Bokser nije pas za lanac.Sto se ticedrzanja napolju i za to sam protiv posto njima ne odgovaraju niske temperature.Razgovaraj sa tatom i objasni mu.Kad se navikne bice presrecan psi ulaze ljudima pd kozu,znam iz iskustva nas bude unutra zajedno s nama,Cak ima i svoj lezibeg,pa spava na njemu,a ponekad se usunja i kod sina u krevet.

Treba mi savet.Roki je poceo da povraca pre nedelju dana.U to vreme jeo je granule sa ukusom ribe,koje do tada nikad nije jeo.Odveli smo ga kod veterinara,tada je imao temperaturu 40 ,pa mu je vetrinar prepisao amoksicilin inekcije.Inekcije je primao tri dana,sada je na terapiji tabletama synulox,temperaturu nema ali i dalje povraca.Receno mi je da je imao upalu krajnika.Napominjem da mi ne deluje kao da je bolestan aktivan je i razigran,a i ima dobar apetit,samo sto povrati hranu koja nije svarena,proliv nema,vakcinisan je protiv besnila i zaraznih bolesti uredno.Ima 3 godine.Deluje mi kao da je u pitanju gastritis,ali veterinar kaze da nije.Povracao je sinoc dva puta,a prethodna dvadana nije.Ne znam sta da radim.Pocela sam da mu dajem i jogurt posto vidim da ga rado pije.Pozdrav.Nadam se da ce mineko pomoci savetom.

Odvikao se od cvrste hrane, moraces postepeno ponovo da mu jeuvodis, a za pocetak mu spremaj corbice od pirinca, piletine i sargarepice. Kasnije mozes da smanjis udeo pirinca ili da ga potpuno izbacis i time nalivas granule, neke dijetalne, cula sam dosta reci hvale za nemacke granule Meradog. I povremeno, jednom u 2-3 dana mozes da mu das neki od ovih obranih jogurta sa probiotskim kulturama tipa Viva +, Balans ili Fit.

Mozda se nisam bas dobro izrazila,te granule sa mirisom ribe mu nikada nisam davala.Jeste da se vecinom hranio kuvanom hranom,ali je dobijao i granule posto nije bas ljubitelj.Nisam mu uvek kupovala iste granule,posto sam ih uvek davala kao drugi obrok,ali ih je generalno slabo jeo,jedino iz ruke pa kolko pojede.Suprug je kupio te sa ribom i odmah je poceo cirkus,mada je i njih rado jeo.I mislila sam da mu one ne odgovaraju pa mu uz kuvanje ponovo dajem pedigre balans i takodje povraca.Dans sam ga stavila na dijetu pa cu videti kako ce biti.

Mozda se nisam bas dobro izrazila,te granule sa mirisom ribe mu nikada nisam davala.Jeste da se vecinom hranio kuvanom hranom,ali je dobijao i granule posto nije bas ljubitelj.Nisam mu uvek kupovala iste granule,posto sam ih uvek davala kao drugi obrok,ali ih je generalno slabo jeo,jedino iz ruke pa kolko pojede.Suprug je kupio te sa ribom i odmah je poceo cirkus,mada je i njih rado jeo.I mislila sam da mu one ne odgovaraju pa mu uz kuvanje ponovo dajem pedigre balans i takodje povraca.Dans sam ga stavila na dijetu pa cu videti kako ce biti.

Psima i jeste najveci problem to cesto menjanje hrane,ako vec hocete da mu dajete granule onda neka to uvek budu iste ili ih makar jako retko menjajte. Psi nisu kao ljudi i jako tesko podnose promene hrane,ne prija im raznovrsna ishrana. I jos nesto,taj pedigre izbegavajte ako je ikako moguce.
Kada kuca ne povraca dajte joj ranisan,ali ga prvo izdrobite i rastopite u vodi.

Dosada sam pedigre kupovala u nasoj veterinarskoj ambulanti,ove riblje granule je suprug kupio u univeru dok je poceo da povraca bacila sam je.Za sada je dobro ne povraca .Ne znam sta mu bi da kupi te riblje granule,kaze da promeni malo,a ono belaj.Dajem mu dva obroka ujutru granule sa jogurtom,a predvece kuvanje.Jos danas i sutra pije antibiotik pa idemo kod veta na kontrolu.Hvala vam na savetima.

Dok sam ih kupovala svom psu, pre nego sto smo presli na RC, birkao je samo one braon, eventualno one jastucice sa mekanim punjenjem. Crvene i zelene je tako vesto vadio iz cinije... :aha: Nepisano pravilo: ako ih ima u supermarketima, ne kupovati ih!

Ovaj korisnik: http://forum.krstarica.com/member.php/290160-memyselfandi je napisao ovo:
molim da mi prijavite ako neko prodaje ili pak poklanja belog boxera ,rado bih ga imao.imao sam vec nemackog tigrastog boxera sampionskog porekla od oca svetskog prvaka Alena El Boska ,tako da imam veoma lepo i nezaboravno iskustvo sa boxerom ,tako da bi bio veoma dobar i odgovoran vlasnik. ako neko zna neka mi javi na 062 8236630 ili na nd.nemanja@gmail.com unapred hvala Nemanja

Nadam se da donosim jednu srecnu vest na forum. Moja ljubav Bela se vratila! Naime, nasa pretpostavka da je pobegla onom koju je ukrao i da je lutala par dana, dok nije srela devojku koja ju je vratila. Trenutno nepostoji nista na svetu da mi je vaznije od nje! Prelepo je opet vratiti radost u dvoriste. Tek sad vidim koliko mi je nedostajala. Jedino sto mi je drago sto nikad nisam izgubla veru da se nece vratiti. Dosta je smrsala, polako joj povracam volju i zivahnost koju je imala. Vidi se po njoj da je dosta doga prosla i da joj je drago sto je opet kuci. Nista nije zaboravila, ista je kao sto je bila,mada jedino sto mi je nekako velika :D Naime, obazrivija je dosta, vise paznje obraca na okolinu i kao da je zastitnicki vise nastrojena nego pre. Ocekujem veterina da je pregleda, iako vec jeste, ja moram da se uverim sa svojim veterinarom. Ako neko ima neki savet kao da joj povratim kilazu bila bih vam zahvalna. Da napomenem,ne zelim da je ugojim vec da joj vratim misicnu masu. Cula sam da dzigerica i iznutrice dosta pomazu, ali mi je potreban jos koji savet. Pozdrav repati drugari :D

Back