Nemački bokser

• Začetnik teme Začetnik teme B@mbi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Uzmi mu slobodno davilicu , i moj Dre se sa normalnom ogrlicom gusio , ali sta cu mu ja . Kada sam uzeo davilicu sa zupcima , sve brige su nestale .:D

Moram i ja da kupim za Rokija davilicu.Ima 7.meseci a vuce kao da ima 5 godina.Nisam bas za onu davilicu sa bodljama pre bih uzela dvorednu ili trorednu i malo kraci povodac,posto je ovaj sin kupio dok je Roki jos bio mali,ali sada je vec toliko jak da je uspeo da ga pokida.Vuce kao sumanut,ja ga najcesce vodim u setnju pa me ponekad tolko vuce da pocnem da se saplicem o svoje noge,strasno.Sin kaze da to samo meni moze da se desi posto sam Rokija razmazila,ali mogu reci da me i slusa.Juce ga je u setnji napao pit bul,ali ga srecom nije ujeo,samo ga je uplasio istrcao je iz otvorenog dvorista i pravo na mene i Rokija.Srecom je za njim istrcao i gazda i smirio ga,pa poceo da se izvinjava kao on se to samo igra.Kako tek onda izgleda kad se ne igra nesmem ni da pomislim.:(

I ja sam Ajsi odpocetka koristila davilicu,i ok mi je.S' tim sto ni ja nisam za onu sa bodljama,vec onu obicnu siroku!!

Medjutim posto je sad vec stasala devojka mislim da je vreme da je promenimo,posto sada vec poslusni;)

Hvala,prosledila sam broj ...a hvala i za kompliment :)

Malocas sam imala 'situaciju' sa Alexom...pocela sam da ga pustam polako sa povodca,ali iskljucivo uvece kada nema saobracaja,slusa me (mada ima ispade) ,ali radije bih da ga naucim kad nema kola,nema ljudi plasim se da mi ne pojuri na ulicu za detetom/mackom/kucetom/golubom...uglavnom,setao je normalno,pored mene,na prelazu komanda STANI,stane bez problema,IDEMO odmah krece,sve ok,da bi u jednom trenutku samo stao na sred jedne ulicice,bukvalno se ukopao....na sve moguce nacine pokusavala da ga dozovem,ako krenem ka njemu on pocne da trci...prosla sam trotoarom okolo, ispred njega,nista...pocnem kao da trcim misleci da ce da podje za mnom,opet nista...i da bi se u jednom trenutku samo okrenuo i trk ka kuci(srecom to je bilo u ulici iznad nase zgrade)...naravno,trcala sam kao bez duse za njim,a on seo ispred ulaznih vrata,i kako vidi da dolazim tacno spusta glavu,usi u nazad i kao da ceka batine,zna da je uradio nesto sto ne sme
E sad,ne znam sta se desilo,da li se uplasio necega(ali ,kapiram da bi valjda dosao do mene u tom slucaju),nije bilo nikoga u ulici,ko zna sta je nanjusio,sta je njemu uopste u glavi bilo ...Uglavnom,posle batina je samo legao,nekih 10min i dosao da me ljubi,stavlja mi glavu na koleno... predpostavljam u znak izvinjenja....

Da,zna lopuza da je pogresio,ali nesto ga je verovatno uplasilo,nesto je cuo sto mu nije odgovaralo pokusaj ponovo da ga povedes u tu ulicu ali ovog puta na povocu.Roki se uznemiri kad cuje lavez pasa,posto kod nas u ulici sve vrvi od kerova.Sto se tice prelaska ulice on jos uvek srlja,samo da sto pre predje put pa mora na povodac,pustamga jedino na livadici,ali kad nema drugih kerova,ali on je jos mali tek je poceo da uci kako treba da se ponasa

mhm... shvatam. razumem da je bolno... kako i nebi bilo, pa to je secenje... svejedno, hvala na odgovoru. jos uvek pokusavam da Luni ispravim usi masazom, jer ima "ruzino uvo" tako se to valda zove. ona je stara tacno godinu dana.

I Roki ima isti problem.Ruzino uvo se svrstava u mane kod boksera,rotfajlera,staforda,dobermana ispravlja se masazom ali je ponekad potreban i operativni zahvat ili nosenjem specijalnih proteza.Ima veze sa polozajem usne skoljke.Roki ne dozvoljava da mu se usi diraju misli da hocu da se igramo pa cu ga najverovatnije odvesti veterinaru da kod njega potrzim savet.

I Roki ima isti problem.Ruzino uvo se svrstava u mane kod boksera,rotfajlera,staforda,dobermana ispravlja se masazom ali je ponekad potreban i operativni zahvat ili nosenjem specijalnih proteza.Ima veze sa polozajem usne skoljke.Roki ne dozvoljava da mu se usi diraju misli da hocu da se igramo pa cu ga najverovatnije odvesti veterinaru da kod njega potrzim savet.
ako bilo sta uspes da saznas, javi mi pa cu mozda to pokusati i ja :)

Muzijak nemackog boksera (jelenje zut sa tamnom maskom) star 5 godina sa pedigreom, sampionskog porekla, ocenjen kao "odlican" na medjunarodnoj izlozbi pasa ( CACIB Beograd 26. III 2006. godine ) slobodan za parenje.

Opis sudije FCI Nemanje Jovanovica:
"Dobre visine, snaznog kostura, zubalo pravilno, vrat dovoljno dug sa viskom koze, grudi duboke, ledja dovoljno cvrsta, uglovi zadovoljavajuci..."

Vlasnik: Goran Lišic, Novi Beograd
e-mail: ksee@sezampro.yu
telefon: 0641847122

ako bilo sta uspes da saznas, javi mi pa cu mozda to pokusati i ja :)

Rokija sam juce vodila kod veterinara posto mu oci jako krmeljave,pa je dobio kapi i vec mu je bolje.Pitala sam za ruzino uvo i rekli su mi da je Roki jos mali i da postoji mogucnost da mu se drzanje usiju koriguje ishranom odnosno da povecamo unos kalcijuma u ishranu,post kalcijum utice na razvoj hrskavice,sto smo i uradili.Pa cemo videti da li ce to uroditi plodom,ako ne onda cemo videti sta cemo.Veterinar kaze da postoji mogucnost da je i nasledni faktor,a to je kod Rokija iskljuceno posto mu ni roditelji ,a ni braca i sestre iz legla nemaju taj problem proverila sam.Odnosno sin je kontaktiraon odgajivaca.Bilo bi dobro da se i ti posavetujes posto je tvoj pas ipak stariji i kosti i hrskavica je vec potpuno formirana.

Rokija sam juce vodila kod veterinara posto mu oci jako krmeljave,pa je dobio kapi i vec mu je bolje.Pitala sam za ruzino uvo i rekli su mi da je Roki jos mali i da postoji mogucnost da mu se drzanje usiju koriguje ishranom odnosno da povecamo unos kalcijuma u ishranu,post kalcijum utice na razvoj hrskavice,sto smo i uradili.Pa cemo videti da li ce to uroditi plodom,ako ne onda cemo videti sta cemo.Veterinar kaze da postoji mogucnost da je i nasledni faktor,a to je kod Rokija iskljuceno posto mu ni roditelji ,a ni braca i sestre iz legla nemaju taj problem proverila sam.Odnosno sin je kontaktiraon odgajivaca.Bilo bi dobro da se i ti posavetujes posto je tvoj pas ipak stariji i kosti i hrskavica je vec potpuno formirana.
pitacu. mada sam pitala vec, pa mi je rekao da ako mi nije mnogo vazan izgled da nema veze sa zdravljem psa i td, a ako mi je vazan izgled mora se4 raditi na tome masazom, i ja sam uvela i kafortan... sve cesce Luna dize usi pravilno i mislim da napredujemo :D hvala ti u svakom slucaju!!

pitacu. mada sam pitala vec, pa mi je rekao da ako mi nije mnogo vazan izgled da nema veze sa zdravljem psa i td, a ako mi je vazan izgled mora se4 raditi na tome masazom, i ja sam uvela i kafortan... sve cesce Luna dize usi pravilno i mislim da napredujemo :D hvala ti u svakom slucaju!!

Ispravice se to i ja mislim isto.Ja Rokiju uz kalcijum dajem i u hranu umesanu ljusku od jaja.To je bogato kalcijumom to sam culaod jednog komsije koji se bavi odgajanjem dobermana.Ljuske od jaja se najpre dobro osuse,a potom samelju na masini za orase ili ako imas zivaca sitno istucaju u avanu stavis u kuvanje po jednu kafenu kasiku i mogu ti reci da ima efekta.ne samo na usi vec na citavu konstituciju psa.To sam pocela da dajem jos kad je bio maleni da ne bi morala da dajem kombinaciju kafortana i kalka,posto je veterinar prvo to preporucio posto smo Rokija doneli kod nas mrsuljavog i neuhranjenog.Nije siromasak ni mogao da dodje do hrane jer su mu mali prozdrljivci u leglu sve izjeli,pa je tako nastavio da mrckelja i ovde ,a mene nije mrzelo da ga hranim iz ruke i izvukao se i narastao u pravog deliju.:D

Ispravice se to i ja mislim isto.Ja Rokiju uz kalcijum dajem i u hranu umesanu ljusku od jaja.To je bogato kalcijumom to sam culaod jednog komsije koji se bavi odgajanjem dobermana.Ljuske od jaja se najpre dobro osuse,a potom samelju na masini za orase ili ako imas zivaca sitno istucaju u avanu stavis u kuvanje po jednu kafenu kasiku i mogu ti reci da ima efekta.ne samo na usi vec na citavu konstituciju psa.To sam pocela da dajem jos kad je bio maleni da ne bi morala da dajem kombinaciju kafortana i kalka,posto je veterinar prvo to preporucio posto smo Rokija doneli kod nas mrsuljavog i neuhranjenog.Nije siromasak ni mogao da dodje do hrane jer su mu mali prozdrljivci u leglu sve izjeli,pa je tako nastavio da mrckelja i ovde ,a mene nije mrzelo da ga hranim iz ruke i izvukao se i narastao u pravog deliju.:D
strasan dasa, mogu da zamislim :D

mislim da je odlican savet za ljusku od jajeta!
koliko bi trebalo da se ona susi?
uvek sam to cula da bi trebalo a nisam znala kako da pripremim pa mi je samo prolazilo kroz usi! bilo bi dobro da sada konacno to totalno ispitam :D

strasan dasa, mogu da zamislim :D

mislim da je odlican savet za ljusku od jajeta!
koliko bi trebalo da se ona susi?
uvek sam to cula da bi trebalo a nisam znala kako da pripremim pa mi je samo prolazilo kroz usi! bilo bi dobro da sada konacno to totalno ispitam :D

Ljuske od jaja poredjas u tepsiju i susis na vazduhu par dana od prilike i samo ih sameljes na masini za orahe i u hranu stavljas po jednu kafenu kasicicu i to je to. Nije nista komplikovano a pomaze nisam ni sama verovala koliko,al sam probala i videla sam da mu je mnogo pomoglo.Pozz.:):):)Meni su se i suprug i sin smejali sta izmisljam ,a sad vide i oni koliko to vredi.Jedino mi se ne svidja kod Rokija sto bez straha prilazi drugim kucicima,a mi lutalica na Telepu imamo mali milion svakakvih fela,a po pravilu nisu raspolozeni za igru,a on neodustaje,mala napast.

Poslednja izmena:
zanima me da li iko trenutno ima stence na prodaju?
Prijatelj bi uzeo i zamolio me da se raspitam ovde na forumu...pa ukoliko imate bilo kakvu informaciju ...

hvala unapred

Citam prethodne postove,i samo klimam glavom ,kod mene je ista situacija sto se tice ljudi,nema sredine,ili se plase,histerisu i svadjaju se sa mnom,ili ugnjave Alexu kad ga vide
Dosta ljudi ne zna kakvi su bokseri kao rasa,posebno kad vuce dok setamo,jos mu se naziru misici pa verovatno zato i pomisle da ce da napadne ili sta vec...nervira me i kad deca hoce da ga pomaze,ja stanem,a roditelji odmah 'ne ne,skloni se,lepa je kuca ali nemoj da ga diras'

A sa jednom 'gospodjom' iz zgrade preko puta mene se vecito raspravljam,iz nekog razloga joj Alexa strasno smeta,iako je nikada nije cak ni pogledao....cak mi je slala unuka da mi on objasni da ne smem da pustam Alexu u park(zato sto ona tamo sedi),i da se zali kako sam je nazivala pogrdnim imenima ...srecom decko je bio ok,verovatno vec navikao na takvo ponasanje samo prevrnuo ocima i kao 'izvini,sta da ti kazem'

btw evo jos malo Alexinih slicica,ima upalu pa se svakodnevno vodi zestoka borba oko stavljanja hidrogena i kapi u usi...

Onaj komsija jos uvek nije prodao dva steneta,danas sam ih videla prelepi su imaju oko 3 meseca ,a trazi samo 100 evra za jedno poreklo im je dosta dobro,a mogu i papiri da se dobiju.Ma prelepi su.Cena je takva samo da ih proda inace su stenci skroz u redu.Telefon je 021504815.

Hvala ,prenela sam informaciju :)

Ja bih najradije uzela sebi jos jedno,ali na zalost nemam dvoriste,cak ni terasu,i zbog Alexe mi je krivo sto ga drzim u stanu...

Evo jos malo slicica Alexe i njegovog drugara,petomesecnog staforda,Askarija

Danas smo svi u kuci otkacili.Naime naseg Rokija je ujela osa za gornju usnu(mislim da je osa),ali srecom otok je brzo spao jer sam odmah stavila hladan oblog.Ali na srecu sve je u redu.Da budem iskrena tako nesto se i moglo ocekivati posto stalno nesto njuska ,istrazuje.Htela sam da pitam da li neko od Vas sa foruma drzi boksere na dvoristu preko zime i da li im bude hladno posto imaju kratku dlaku.Nocas sam celo dvoriste pretrazila da pronadjem Rokija i mogu reci da sam pretrnula kad sam videla da ga nema,razbudila sam citavu kucu posto znam da sam ga uvece uvela unutra ,a posle ga odjednom nema .Pronasla sam ga u letnjoj kuhinjici kako spava na kaucu koji inace nicemu ne sluzi,a mislimda ce mu to biti i boraviste u toku zime,posto vidim da je sam sebi odredio gde ce da spava.U kuci bude sa nama samo preko dana ali nocu nece da spava unutra tako je odmalena,Voli covek da spava na terasi.

pa moja Luna zivi u dvoristu... doduse, ona ima izbetoniranu kucicu, tamo spava, prosle zime sam joj tamo ubacila neka cebad, ma sto stvari... i ona pola izgrize, izvadi napolja i ispred kucice onda izgleda kao neko smece,... medjutim.... nije :D ove zime cu je verovatno nocu drzati u mojoj radionici (nesto poput letnje kuhinje :)) tako da joj nece biti zima... a za zimske carolije i igranje cu joj kupiti ili sasiti odelo!

pa moja Luna zivi u dvoristu... doduse, ona ima izbetoniranu kucicu, tamo spava, prosle zime sam joj tamo ubacila neka cebad, ma sto stvari... i ona pola izgrize, izvadi napolja i ispred kucice onda izgleda kao neko smece,... medjutim.... nije :D ove zime cu je verovatno nocu drzati u mojoj radionici (nesto poput letnje kuhinje :)) tako da joj nece biti zima... a za zimske carolije i igranje cu joj kupiti ili sasiti odelo!

To za odelo se i meni cini prihvatljivo,ali moj sin kaze da ce me obesiti bude li video da sam ga obukla.Kaze.``Em si ga razmazila sad jos samo fali da ga obuces u neke dzempere i kompletan je.``Ja sam i prethodnog mesanca kojeg smo uspavali pre tri godine oblacila u neko prsluce kada je bilo jako zima,a spavao je u kucici u koju je muz stavio slamu,a ovaj ce verovatno biti u letnjoj kuhinji,ako ga ja ne budem drzala i u kuci sto isto nije iskljuceno,jer i o tome razmisljam,samo ne znam kako ce ostali ukucani reagovati na to.Juce je izgrizao komarnik na ulaznim vratima i usao u nutra dok sam ja otisla u pekaru po hleb.Sva sreca pa ne pravi cirkus, unutra je miran,ali zato na dvoristu pravi sou program svaki dan.:):):)

Cao svima, nisam se dugo javljala, bila sam na godisnjem i svo vreme sam posvetila svojoj deci i Eli. Sto se tice oblacenja zimi, mislim da bi trebalo da ih oblacimo, pogotovo ako zive u stanu, kao moja Eli. Iz temperature 23-24 stepena izvesti boksera neobucenog napolje na 0 stepeni nije bas pametno. Garant bi se prhladio.

Back