Nema spasenja bez Hrista

Sve sto o tome MOZE da se kaze procitaces ovde : http://biblija.serbianforum.info/t25-biblijsko-trojstvo

Sva tri lica Bozanstva su imala svoju ulogu u pogledu na planetu Zemlji, i pad u greh.

Oni su 1, i jedino Bozanstvo za ceo Svemir, ne samo za nas malecke ;)

Svašta, kada su jedno onda ispade da Bog ne zna kada će Sudnji dan, da li se i ostala lica mole nekom Bogu jer je jedno od lica molilo-Isus. Dok je bio na krstu on je dozivao Boga,padao ničice na zemlju da bi ga obožavao i govorio da je Bog veći od njega.... E to sigurno nije Bog...

Svašta, kada su jedno onda ispade da Bog ne zna kada će Sudnji dan, da li se i ostala lica mole nekom Bogu jer je jedno od lica molilo-Isus. Dok je bio na krstu on je dozivao Boga,padao ničice na zemlju da bi ga obožavao i govorio da je Bog veći od njega.... E to sigurno nije Bog...

To o cemu ti pricas je tajna Utelovljenja ^^

Isus je rastao kao i svako dete, i proucavao Stare Spise,i pronasao se u prorocanstvima iz Isije itd...
On nije imao svest o svemu,kao kad bi bio na Nebu ^^

Time sto je doziveo utelovljenje- postao je zavisan od Boga na Nebu ...
Da nije tako - ne bi mogao da nam da Primer, i ne bi mogao da iskupi nase grehe !

On se naziva Bozji Sin- da bi i mi mogli da se nazivamo Bozji sinovi i kceri!

Tajna utelovljenja je velika... i svako ponaosob treba da se posveti tome, u licnom razgovoru sa Gospodom :)

Isus je rastao kao i svako dete, i proucavao Stare Spise,i pronasao se u prorocanstvima iz Isije itd...

Da nije tako - ne bi mogao da nam da Primer, i ne bi mogao da iskupi nase grehe !

Tajna utelovljenja je velika... i svako ponaosob treba da se posveti tome, u licnom razgovoru sa Gospodom :)

Znači Isus se odvojio od Boga, prestao da bude Bog, zatim se molio Bogu, taj Bog ga je vaskrsao i opet pretvorio Isusa u Boga... Zavrće mi se u glavu... :P

Koliko ja znam jevandjelja su pisali neki drugi a ne isus. Odakle sad ta tvoja konstatacija ?
Isus rece bogatome "prodaj sve, podaj siromasnima pa kreni samnom u nebesko carstvo" jel tako ?
Pa jel to rekao u korist ili na stetu normalnog coveka, ja zaista ne mogu da razumem sta je tu dobro ???????
Covek je smiren ako ima dovoljno para da sebi moze da priusti sve blagodeti ovog zivota. Kad je siromasan [kao isus npr] onda je i nervozan, brine za svoju buducnost, kako da se prehrani, sta ce da obuce i ostalo.
Ovo "prodaj sve" je najveca glupost koju sam ikada cuo i ne znam ko je od Vas vernika ista prodao pa postao siromah a sve zarad nebeskog carstva ?
SVE VERNICI DO MOGA......

Jevandjelje ili Blagu reč pisali su ni manje ni više nego Apostoli (ljudi koji su živeli, zbog prisustva hrista, u vreme pune blagodati (seti se samo Hristovog Preobraženja na gori Tavor)). A sve to, zajedno sa Pedesetnicom (ili Silaskom Svetoga Duha na Apostole) znači da je celo Sveto Pismo Svetim Duhom (Bogom) nadahnuto - Istinom i Ljubavi. Zbog toga se Svetom Pismu ni ne prilazi kao svakoj drugoj knjizi (Sveto Pismo se ne zove zalud Knjiga nad knjigama), niti se sa NJim postupa i ponaša makar kako.
Isus je bogatome prvo rekao: Drži zapovesti...(što je takodje teško, nije ni to lako), a potom i: poštuj oca i mater, što je daleko lakše. Mladić mu je rekao: Све ово сачувах од младости своје; шта ми још недостаје?
i time mislio da je sav posao obavio (a seti se samo kroz šta je tek sve Hristos trebao da prodje). Zbog toga mu Hristos odgovara: ako hoćeš SAVRŠEN da budeš - videvši i mladićevu volju i silnu želju da se spasi
- ostavljajući mu sa tim ''AKO'' mogućnost da se još preispita može li 'poneti'. U stvari - mladić je sam (kao i svako - ponesen 'žarom' mladosti) poželeo za sebe da ponese mnogo veći 'krst' nego što može poneti. Ili, kako mi to uobičavamo da kažemo - preforsirao je svoje snage, svoje moći.
Tako, Bog ne daje i ne popušta veće iskušenje ili krst od onog koji možemo poneti. Hristos mu je već na samom početku i njegovoj znatiželji rekao šta je njemu u mogućnosti da čini, i dovoljno činiti.
Isto kao što je jedne upućivao milostivosti, ili (što je već pisano): ko nahrani jednog od ovih malih, ko jednom od ovih malih učini. A seti se i blaženstava, sirotice koja je spasenje našla ostavivši dve lepte (molim te, bar probaj da ne shvatiš odmah bukvalno),ili bludnice koja se u veri dotakla Hristove haljine i koju vera spase.

Nije Hristos kriv za ono kakav je život - Adam i Eva su svojim grehom (a probali su od drveta poznanja, za koje je Bog rekao da će umreti - šta misliš šta se i desilo?)izgubili rajsko ustrojstvo i greh se uselio u svet.
Nasuprot svoj šteti koju pominješ i pitaš šta je Hristos dobro učinio:kakav je ovaj svet i koliko grešan, Hristos ti je i pokazao svojim stradanjem,a tada su se upravo pokazali i ljudi. Pa ipak, On je na Krstu razapet bio ( i to po Božijoj volji - Bog je Sina Svoga jedinoga i jedinorodnoga u svet ovaj i ovakav po svojoj ljubavi i od svoje ljubavi prema čoveku 'spustio') sve grehe uzeo na sebe, u ad se spustio, djavola, satanu, greh ili smrt - pobedio.Što je čoveku nemoguće, Bogu je moguće. Da bi se svi spasli.
Uostalom, nama i nije da u ovom kvarnom i rdjavom svetu (koji sav u zlu leži) živimo, u ovom svetu se krst nosi, a domovi su nam, ako Bog da, i ako se mi trudimo i nastojimo - Rajski.

Kada ti kukaš kako je ovaj svet užasan, koliko loš, i dr., ima jedna priča: Jedan čovek se tako non-stop žalio, vajkao, kukao, kako mu je teško,kako mu je teško, i Bog ga je uzeo i izveo pokazavši mu krstove raznih veličina, davši mu da bira, sam izabere svoj. Ovaj mladić je odabrao onaj najmanji. Bog mu je rekao:,,Pa, to i jeste tvoj krst.''(koji nosiš)
Zato se u Hrista i krstimo i svi na ovome svetu sastradavamo.

Neverne bebe pevaju:Izgubili smo ljubav.
Izgubili smo ljubav, Ili -LJubav.
Nositi krst zarad takve, te, i tolike ljubavi...zar je...mnogo?

Isus je rastao kao dete, kažeš.

Svako ima svoje mišljenje o svom Bogu ali to mišljenje treba da bude "Jedno" sa Hristovim duhom kako je "ON" jedno sa Božijim duhom, tako i mi treba da smo jedno i sa našim Gospodom Isusom i sa jedinim Našim Bogom. A ako nismo i nemamo isti duh nismo sinovi, odnosno deca Božija.

Rimljanima 8,14 Jer koji se vladaju po duhu Božijemu oni su sinovi Božiji.

Poštujem svačiju odluku, pa i tvoju ali mislim da to nije Božiji duh što ovde ispovedaš, zašto?

Dal Bogovi rastu kao deca? Ako rastu koji su ili kakvi su to Bogovi i koji su oni što takve Bogove služe ili obožavaju?
Dal Je "ON" Bog ili su "njih" Bogovi?
Neki ovde ispovedaju Tri(3) svemogućih Bogova, u svemu isti, u svemu jednaki i u svemu ravni, Drugi neki jednog ali sa Tri (3) lica, tri funkcije, tri karaktera, tri manifestacije ili tri(3) AKTERA. Dok drugi OPET ispovedaju da njihov Bog jeste zajednica mnoštva pa svoje Bogove sabiraju tako da im zbir uvek bude jedan.

1. Korinćanima 8,6 nama je jedan Bog, Otac, od koga je sve, a mi za njega; i jedan Gospodin, Isus Krist, po kome je sve, i mi po njemu.

Dakle konkretno, da li osim Svemogućeg Boga Hrista imaš jos neke Bogove?
I naravno ako želiš, pojasni šta je Isus Hrist Apostolu Tomi?

Ivan 7,16 Nato im Isus odvrati: "Moj nauk nije moj, nego onoga koji me posla. Amin.

Pozdrav.

Po Bibliji svi oni koji se vode riječju Božijom su Božiji sinovi,tj. nisu mu bukvalni sinovi :)

I mi muslimani vjerujemo da su poslanici bili Božije sluge i da su radili sve da bi Uzvišenog zadovoljili ;)

Dobro je to objasnjenje, ali poruka stihova koje sam ti napisao se sastoji u tome da sam Bog sebe ustvari Predstavlja kroz Isusa, a Isus potvrdjuje tako sto kaze:10, 30. Ја и Отац једно смо.
Kada Bog salje svojega Duha, salje sebe kroz njega, da bi celom covecanstvu Dokazao kako se ponasati i sto ciniti da bi se stiglo u Vecni zivot.
KO je Isus:I Timotiju, 2,5. Јер је један Бог, и један посредник Бога и људи, човек Христос Исус,

Kako ce Isusa ljudi videti, kada se bude sve Zavrsavalo:Marko 14, 61. А Он ћуташе и ништа не одговараше. Опет поглавар свештенички запита и рече: Јеси ли ти Христос, Син Благословенога?

62. А Исус рече: Јесам; и видећете Сина човечјег где седи с десне стране Силе и иде на облацима небеским.

Luka 22, 69. Одселе ће Син човечији седити с десне стране силе Божије.

Znaci Isus je Sin Jedinorodni, tj. Bog je u njemu kroz Duha:,Sin Coveciji, tj. Posrednik Ljudi kod Boga:,i Sluga Boziji kojim javlja narodima Sud.

SPASITELJ je ISUS - ALI - Poslan OD BOGA JAHVE
Isus sam po sebi nije Spasitelj - jer - nije Bog.
Samo Bog Jedni Jahve može i JE Jedini Spasitelj.
Isus je POSREDNIK - ČOVJEK!

-------------------------------------------------------------------------

DJELA APOSTOLSKA 5,31
Njega Bog desnicom svojom uzvisi za Začetnika i Spasitelja da obraćenjem podari Izraela i oproštenjem grijeha.

DJELA APOSTOLSKA 13,23
Iz njegova potomstva izvede Bog po svom obećanju Izraelu Spasitelja, Isusa.

1. IVANOVA 4,14
I mi smo vidjeli i svjedočimo da je Otac poslao Sina kao Spasitelja svijeta.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Gospodin Isus je Božji Jahvin Poslanik!
Isus je DOBIO OD Boga Jedinoga da bude spasitelj!
ALI - BOG Jahve Jedini - radi SVE.
Isus ne radi samostalno ništa.
Isus je vjerni Sluga Svome Bogu Ocu Jedinome.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
1. SOLUNJANIMA 5,9
Ta Bog nas nije odredio za gnjev, nego da imamo spasenje po Gospodinu našem Isusu Kristu,

--------------------------------
PO Isusu - NE OD Isusa - jer Isus nije Bog.

TKO je Spasio Isusa kad je umro?

--------------------------------------------

Sve sto o tome MOZE da se kaze procitaces ovde : http://biblija.serbianforum.info/t25-biblijsko-trojstvo

Sva tri lica Bozanstva su imala svoju ulogu u pogledu na planetu Zemlji, i pad u greh.

Oni su 1, i jedino Bozanstvo za ceo Svemir, ne samo za nas malecke ;)

Draga Perla i dalje pises o mnogobostvu, ukazujuci sta je Glasnik pokusao da pise:I ovde appsotoli govore jasno o Isusovom Bozastvu:

1.Tim 3:16 I, kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: Bog se javi u telu, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propovedi se neznabošcima, verova se na svetu, uznese se u slavi.

Da li ti moze biti jasno da se Bog-Onaj koji Jeste, Tvorac, Svedrzitelj, Utelotvorio u telo-Isusa Hrista,koji mu je posluzio kao Sluga, a to pise u Isaiji 42,1. Ево слуге мог, кога подупирем, изабраника мог, који је мио души мојој; метнућу Дух свој на Њега, суд народима јављаће.

Ako je Isus Bog, kako je moguce da Sotona Iskusava"stvoritelja", a na to mu Isus kaze:Luka, 4,8. И одговарајући Исус рече му: Иди од мене, сотоно; у писму стоји: Поклањај се Господу Богу свом, и Њему једином служи.

Kada je Isus razapet, kome se Obraca:Luka 23, 34. А Исус говораше: Оче! Опрости им; јер не знаду шта чине. А делећи Његове хаљине бацаху коцке.
Kome se i kako Isus moli: Matej 27, 46. А око деветог сата повика Исус гласно говорећи: Или! Или! Лама савахтани? То јест: Боже мој! Боже мој! Зашто си ме оставио?

Da li je ovde jasno ko je Isus?

Draga Perla i dalje pises o mnogobostvu, ukazujuci sta je Glasnik pokusao da pise:I ovde appsotoli govore jasno o Isusovom Bozastvu:

1.Tim 3:16 I, kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: Bog se javi u telu, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propovedi se neznabošcima, verova se na svetu, uznese se u slavi.

Da li ti moze biti jasno da se Bog-Onaj koji Jeste, Tvorac, Svedrzitelj, Utelotvorio u telo-Isusa Hrista,koji mu je posluzio kao Sluga, a to pise u Isaiji 42,1. Ево слуге мог, кога подупирем, изабраника мог, који је мио души мојој; метнућу Дух свој на Њега, суд народима јављаће.

Ako je Isus Bog, kako je moguce da Sotona Iskusava"stvoritelja", a na to mu Isus kaze:Luka, 4,8. И одговарајући Исус рече му: Иди од мене, сотоно; у писму стоји: Поклањај се Господу Богу свом, и Њему једином служи.

Kada je Isus razapet, kome se Obraca:Luka 23, 34. А Исус говораше: Оче! Опрости им; јер не знаду шта чине. А делећи Његове хаљине бацаху коцке.
Kome se i kako Isus moli: Matej 27, 46. А око деветог сата повика Исус гласно говорећи: Или! Или! Лама савахтани? То јест: Боже мој! Боже мој! Зашто си ме оставио?

Da li je ovde jasno ko je Isus?

Isus je uzeo telo coveka, i na taj nacin postao jedan od nas.... U toj situaciji - trebao je biti pokoran Bogu,kao sto svako od nas mora biti...

Opomiljao se Oca na Nebu- da bi nama dao primer....

To su pravila Utelovljenja !!!

Isus je Bog,i imao je svu moc Boga !!!! Mogao je u svakom trenutku da odustane - bilo kag dana Svog zivota na planeti Zemlji ....

I na krstu je mogao samo da kaze- Je necu da prinesem ovu zrtvu - i vazneo bi se na Nebo... Samo stanovnici planete Zemlje bili izgubljeni za uvek^^

I Bog tj.Isus ne bi opravdao svoj savrsen karakter pun ljubavi !

Potrebno je svakog dana izdvojiti 1 sat za razmisljanje o tajni Utelovljenja ^^
I Bog ce onda jednom coveku otvoriti um da sve vise i vise razume - po kojim zakonitostima bezgresne vasione, je ovo bio jedini nacin da se stanovnici Zemlje spasu

Poslednja izmena:
Isus je uzeo telo coveka, i na taj nacin postao jedan od nas.... U toj situaciji - trebao je biti pokoran Bogu,kao sto svako od nas mora biti...

Isus je Bog,i imao je svu moc Boga !!!! Mogao je u svakom trenutku da odustane - bilo kag dana Svog zivota na planeti Zemlji ....

I na krstu je mogao samo da kaze- Je necu da prinesem ovu zrtvu - i vazneo bi se na Nebo... Samo stanovnici planete Zemlje bili izgubljeni za uvek^^

I Bog ce onda jednom coveku otvoriti um da sve vise i vise razume - po kojim zakonitostima bezgresne vasione, je ovo bio jedini nacin da se stanovnici Zemlje spasu

Pinkić? Evo samo jedne male pomoći (nadam se pomoći) u tvom razmišljanju u vezi toga da li je Hristos (mimo Oca) mogao ''sam'' da odluči šta će uraditi.(Pošto su Sveta Trojica Jedinstvo - da li je moglo postojati nejedinstvo povodom tog pitanja).
Hristos je znao šta je trebalo da Mu predstoji i to je nekoliko puta nagovetio Svojim prijateljima -Apostolima: valja Mi postradati. Ili: volju Oca ispuniti
Da se otelovio - otelovio se - ljudsku, grešnu, nesavršenu prirodu na sebe preuzevši - otuda slabost - a kada se Hristos udaljio od Apostola u Getsimanski vrt da se pomoli Ocu ako može ''kako'' da ga mimoidje čaša ova.
Sve ovo ukazuje i koliko je NJegovo stradanje bilo teško (ali to je već druga tema), naročito kada je i Sam Ocu Svome zavapio:Bože moj, Bože moj zašto si me ostavio - što , s druge strane, govori o Božijoj volji, tj. njenoj snazi, ili NJegovoj snazi.
Mi za sada kukamo samo povodom ovoga sveta, iako u njemu nismo od Boga ostavljeni. Zamisli kako bi tek vapili u ovome svetu da nije Boga, ili da nas ostavi.

Poslednja izmena:
I tu moc je SEBICNO zadrzao sa sebe :rtfm:

Odrekao je se - da bi mogao da nas iskupi :)

Upotrebljavao je da pomogne ljudima, i osvedoci ih da jeOn Bog.... Oni to znaju,jer su osetili bozanski dodir u svojim zivotima :

Marija, Marta,Lazar
Gubavac koga je Isus izlecio, zena bolesna od tecenje krvi, hromi covek u banji...
Kapetanov sluga, Zena na izvoru..... itd.

Nije je upotrebljavao da SEBI olaksa zivot.... jer bito znacilo da Ga je greh pobedio ^^

i nista od spasenja ljudi sa planete Zemlje ....

Nije ostavio. Stradanje se, na ovom svetu, ne može izbeći.
Prema Tošetu Proeskom - svi istu ljubav delimo. Pa, vidi samo koliku smo mu ljubav pokazali. (Na žalost po pitanju pokazivanja ljubavi mi svi umemo da je se setimo kada bude odveć kasno. Ali, sa onim: čovek tek kad izgubi - sazna šta i koliko izgubi. Sa Tošetom? Nismo izgubili malo. E, sad - kada se to mesto ispuni tolikom (prema njemu) ljubavi i samo ljubavi (ljubi bližnjeg svog) - i ljubavlju našom vaskrsava nas Bog )ljudi su uvek (ili nisu?) u saradnji sa Bogom. A gde je ljubav - tu je i Bog. Kad ga nismo mi, tako dobrog i divnog, zaboravili - kako će ga Bog zaboraviti!
Zato se mi (u/sa ljubavi) jedni za druge (i za Tošeta Proeskog) molimo. Ljubavlju molimo. Da ćemo se jednog dana videti. Vaskrsnuti.
Toše se, svojom verom, sam za sebe, na vreme, 'pobrinuo'.
Long live, Toše Proeski!

Znači po tvojoj definiciji Bog nije sveznajući jer ne zna kada će Sudnji dan?

- - - - - - - - - -

Odrekao je se - da bi mogao da nas iskupi :)

Upotrebljavao je da pomogne ljudima, i osvedoci ih da jeOn Bog.... Oni to znaju,jer su osetili bozanski dodir u svojim zivotima :

Marija, Marta,Lazar
Gubavac koga je Isus izlecio, zena bolesna od tecenje krvi, hromi covek u banji...
Kapetanov sluga, Zena na izvoru..... itd.

Nije je upotrebljavao da SEBI olaksa zivot.... jer bito znacilo da Ga je greh pobedio ^^

i nista od spasenja ljudi sa planete Zemlje ....

Kako da posvjedoči da je on Bog kada je rekao da sam od sebe ne može ništa več samo ono što mu Otac naredi... Isus je sve što je činio radio Božijom voljom, jer on sam nema nikakve moći...

Znači po tvojoj definiciji Bog nije sveznajući jer ne zna kada će Sudnji dan?

- - - - - - - - - -

Kako da posvjedoči da je on Bog kada je rekao da sam od sebe ne može ništa več samo ono što mu Otac naredi... Isus je sve što je činio radio Božijom voljom, jer on sam nema nikakve moći...

Ne Bog - vec utelovljeni Bog :)

Ne mogu vise da objasnjavam- u krajnjem sucaju - VI imate problem sa Utelovljenjem, ne ja ^^

:cao:

Svaki je čovek pozvan da pridje crkvi. Da učestvuje u Liturgiji, zajedničkoj molitvi, Evharistiji.
Tako si nam i ti dobrodošao.
Hvala prijatelju ali objasni mi cemu to, kakav interes imam ?
Ima crkva interes sto cu u najmanju ruku da dam neki dinar za svece, da potrosim uzalud neko vreme slusajuci ono sto mi se ne svidja, da se saginjem [molitva], da cugnem vino iz iste case iz koje su pre mene pile neke balave babe i dede koje nisu prali nikada zube.......
Mislim, hvala na pozivu ali zaista nemam ni razloga ni interesa. Bolje da se nadjemo u nekoj kafanici pa da pojedemo i popijemo. Kad vec treba da dam neki dinar onda bolje tu.
Ja placam turu, nije problem :ok:

Ne Bog - vec utelovljeni Bog :)

Ne mogu vise da objasnjavam- u krajnjem sucaju - VI imate problem sa Utelovljenjem, ne ja ^^

:cao:

Ne moraš, problem nemamo mi, već ti, jer je po tvojoj logici jedan Bog se odvojio, postao čovjek ili Bogočovjek kako ga već zoveš, onda se taj odvojeni Bog molio Bogu koji je ostao na nebu, i govorio da je taj Bog veći od njega, zatim nije znao kada će se desiti Sudnji dan, ne samo dok je bio na Zemlji već uopšte, ubijen je od strane jevreja (ubili Boga- poluboga O.o) dok je na krstu gdj je mučen zazivao Boga koji je ostao na nebu, tj. Boga od koga se odvojio da bi postao utelovljeni Bog.... E ajde sa sada snađi, i pokušaj da vidiš da li je to logično :P

Hvala prijatelju ali objasni mi cemu to, kakav interes imam ?
Ima crkva interes sto cu u najmanju ruku da dam neki dinar za svece, da potrosim uzalud neko vreme slusajuci ono sto mi se ne svidja, da se saginjem [molitva], da cugnem vino iz iste case iz koje su pre mene pile neke balave babe i dede koje nisu prali nikada zube.......
Mislim, hvala na pozivu ali zaista nemam ni razloga ni interesa. Bolje da se nadjemo u nekoj kafanici pa da pojedemo i popijemo. Kad vec treba da dam neki dinar onda bolje tu.
Ja placam turu, nije problem :ok:

Ne mogu ja umesto tebe da nadjem tvoj 'interes'. Kao što si našao taj 'interes' koji u kafani imaš, svuda, pa i ovde, čovek mora sam da nadje odgovore za sebe.
A i ukafani se nadju neki odgovori putem čašice.
:gace:

Back