Nema spasenja bez Hrista

Zato sto je ideja besmrtnosti ljudi vezana za doktrinu Platonove besmrtne duse. Ljudi u ovom zivotu umiru sto je ocigledno dakle sad i ovde nema govora o nekakvoj besmrtnosti. Fizicki je veoma vidljivo. Dsotojevski je razumeo hriscanstvo bolje od mnogih hriscana koji su verovali da kad umru njihova dusa ide u vecni raj ili pakao. Ako citas Bibliju videces da covek nema besmrtnu dusu (bar ne u svesnom stanju). Tezak je Dostojevski da bi ga ovako povrsno mamuzali...bolje nemoj....a nije ni tema.

Pogledajte ceo video pa se javite.

Odakle ti logika da neko ovdje dolazi zbog toga sto ga kopka savjest ? Dolazim ovdje jer me zabavlja to da vidim
koliko vi vjernici slabo baratate sa logikom . Sto osoba slabije barata sa logikom to je zagrizeniji vjernik . Taj
zakljucak sam izveo iz svog boravka ovdje .

„Mudrost ovoga svijeta ludost je pred Bogom“. (1 Kor 3, 16-23)

Dakle samo se ti zabavljaj...i ja sam se nekada tako zabavljao...a vidi me sad. Znaci ova tema je zarazna...bezi dok se nisi opeko...:)

- - - - - - - - - -

Pogledajte ceo video pa se javite.

Hehehe...od tebe sam se nadao u najmanju ruku neki citat od Platona...a ti mi dajes Krigera...:D

hvala odgledacu...

Neverovatno kojom brzinom je tema došla do pete strane, a da pri tom
nema ni govora o onome o čemu bi trebalo da se priča.

Pa ako nije kasno da se tema vrati u normalan kolosek, ja bih nešto pitala.
Postavlja se pitanje da li je nešto moguće, a da pri tom nije objašnjeno o
čemu se tačno radi.

Šta znači to prihvatanje Hrista? Šta je Hrist? Pri tom mislim na osobine
koje bi ga opisale.

Sta budizam kaze o tome?
Moze li se tu napraviti neka paralela?
Mislim hriscanstvo-budizam.

Buda nije bio u prilici da govori o Isusu, jer je živeo nekih 500 godina
pre njega. Moguće je napraviti dosta paralela, kada se terminologija
prilagodi. Često se isto samo zove drugačijim imenom. Mada izbegavam
da to radim, jer se ljudi mogu zbuniti ili uvrediti.

keep-calm-god-doesn-t-exist.png

Na sve to mislim prijatelju. Samo da si odvojio malo vremena i procitao moj post od pocetka ne bi trosio vreme na te citate. Sta bi bilo da je Isus dosao kao Bog? Svi bi mu se poklonili i opet bi se sumnja u Tvorca ovekovecila i Sotona bi imao pravo da mu prigovara zbog nacina na koji je to uradio. Doci ce on kao Bog drugi put ne brini. Ti samo budi ljubi bliznjeg i Alaha i sve ce biti ok. Ali da se vratimo na ovo.

Pitanje? Kako bi ti vratio srce svoje izgubljene devojke koju mnogo volis a da znas da je u zabludi zbog toga sto je otisla od tebe? Da li bi opljackao Federalne rezerve i kupio pola sveta i dosao njoj kao "Dzek" u svili i kadifi ili bi se srcem stavio u njenu ravnu i zivio pored nje svakodnevno dokazujucu svoju ljubav prema njoj?

O.o e tek mi sada nije jasno :P Isus nije došao kao Bog, znači Boga tada više nije bilo, nije nikoga ko bi održavao svemir .... I da li je Isus sam sebe vaskrsao ?? Ili ga je vaskrsao neki drugi Bog ?

I Isus kaže da će drugi put na Zemlju doći kao sin čovječiji
Luka 12,40 Tako i vi budite spremni; jer u koji čas ne mislite, doći će Sin čovječji."

U Bibliji se kaže da je Bog duh, Isus je poslije navodnog vaskresnja govorio da mu dotaknu ruke, da je bio duh nebi mu ih mogli dotaći ;)

Poslednja izmena:
O.o e tek mi sada nije jasno :P Isus nije došao kao Bog, znači Boga tada više nije bilo, nije nikoga ko bi održavao svemir .... I da li je Isus sam sebe vaskrsao ?? Ili ga je vaskrsao neki drugi Bog ?

I Isus kaže da će drugi put na Zemlju doći kao sin čovječiji
Luka 12,40 Tako i vi budite spremni; jer u koji čas ne mislite, doći će Sin čovječji."

U Bibliji se kaže da je Bog duh, Isus je poslije navodnog vaskresnja govorio da mu dotaknu ruke, da je bio duh nebi mu ih mogli dotaći ;)

Tako je. Apostol Pavle je govorio o raspadljivom i neraspadljivom telu...Postoji "raspadljivo" i "neraspadljivo" telo, o tome se jasno govori u Bibliji. Apostol Pavle kaze da ce "ovo raspadljivo da se pretvori u neraspadljivo, i ovo smrtno u besmrtno"...nema nikakve duse koja svesno nakon smrti luta po raju ili paklu...to je jasno kao dan. Kuran je rekao da je Stari Zavet tacan (Mojsijev zakon). Ipak danas vecina hriscana i muslimana uglavnom veruju da ce kada umru ziveti vecno u raju ili paklu. To nema nikakvo uporiste i ta Platonska doktrina o urodjenoj besmrtnosti duse jednostavno je neodrziva kada se malo dublje zagledamo u tu tematiku.

Back