Nema spasenja bez Hrista

Ne. Hriscanstvo se zasniva SAMO na Bibliji...

A New Age uzima od svega po malo...

A ti znas kako je vazno za hriscane proucavati Bibiju , da se u svakoj sitnici isposuje sta Biblija tacno nalaze: Koje je stanje mrtvih, koji je sveti dan, kako se ljudi jos spasavaju itd..

Daklee- sa jedne strane Biblija- a sa druge strane sve ostale price koje su izmisljene :aha:

Istina je kao blago koje treba da se nadje na stranicama Biblije...
Tako razmisljaju hriscani.... Bibilija i samo Biblija je jedini autoritet!

A ti znas kako je vazno za hriscane proucavati Bibiju , da se u svakoj sitnici isposuje sta Biblija tacno nalaze: Koje je stanje mrtvih, koji je sveti dan, kako se ljudi jos spasavaju itd..

Daklee- sa jedne strane Biblija- a sa druge strane sve ostale price koje su izmisljene :aha:

Da toliko je vazno da su HRISCANI u svom proucavanju stvorili na hiljade verskih organizacija koje se medjusobno ne slazu u tumacenjima i verovanju. Svaka tvrdi da je ona ISTINITA kao i tvoja...

Toliko o tome koje posledice nosi HRISCANSKO proucavanje Biblije.

Odakle tebi pravo da kazes da je Biblija samo ISTINA a sve ostalo izmisljeno?

Imas neki dokaz za to uopste?

Ako je Biblija i samo ona jedini autoritet kao sto kazes, da li ti onda mislis da svi oni koji ne drze subotu (a pritom su proucavali Bibliju) da su u LAZNOJ VERI?

Da,ali ne znamo koji deo,odnosno koje delove new age uzima iz svetog pisma.
Isto se uzimaju i neka istocnjacka ucenja,paganizam,misticizam i sve i svasta.
Hriscanstvo se zasniva na svetom pismu,to je tacno.
Ali,isto tako je tacno da su dogadjaji i ucenja iz svetog pisma,ponovljena prica iz mnogo starijih izvora.Ipak,sveto pismo je dovoljno.

Poslednja izmena:

Dobro,Hriščani...A ostali? Njima nema spasa?
A šta ako neko nema para da kupi tu tvoju Bibliju? Znaš ti pošto je?
I šta ako neko nije pametan pa ne shvati šta sve tamo nalupano?
I šta mi koji smo pročitali i Bibliju i Kuran i Bagavad Gitu,Upanišade...Kom
mi carstvu da se privolimo? Ko će nas da spašava?
Ja pouzdano znam da ni jedan čovek rođen pre 200 godina ne hodi po
ovoj planeti! Otišao nekom svom bogi na istinu! I ni jedan od tih silnih milijardi
umrlih se nije vratio! Isus navodno jeste! I gde je sada???
Navodno se uzneo na nebo! Kosmonauti ga nisu tamo videli,a ni Hablom ni njega ni
oca njegovog...Ma ni Manitua,ni Bramana,Alaha...nikog živog-zasad...E kad se neko
sretne-tebi prvoj javim! ! ! Važić?

Pink.Pearl u sta su verovali APOSTOLI nakon Hrista, jer cinjenica je da oni nisu imali Bibliju ovakvu kakvu ti sada imas?

Prouci malo kada je ova savremena Biblija "sastavljena" u kanon. :bye:

Pravedni, znas malo o hriscanstvu... ali je ok, ako si spreman da ucis dalje ^^

Apostoli su poznavali licno Isusa, i imali su Stari Zavet :)

- - - - - - - - - -

Ma prema HRISCANSKOJ logici ( a dobri i moralni ljudi su? ) ma koliko covek da je dobar, da voli druge kao sebe, ma da je dusa od coveka, ako ne prihvati Biblijsko ucenje (koje se razlikuje od organizacije do organizacije) ide u pakao gde ga ceka vecno mucenje.

Eto to su ti HRISCANI.

Neeeema vecnog mucenja !!!!

Pravedni, znas malo o hriscanstvu... ali je ok, ako si spreman da ucis dalje ^^

Apostoli su poznavali licno Isusa, i imali su Stari Zavet :)

Apostoli nisu imali Bibliju, a ti tvrdis da je Biblijsko ucenje jedino ISTINITO, pa te zato pitam kako to da su APOSTOLI znali istinu i bez ovakve Biblije kakvu mi sada posedujemo?

Apostol Toma je isto poznavao Isusa Hrista, pa ako mu je Isus propovedao i ako je Bog, zasto mu Toma nije verovao kad je uzivo slusao Boga?

Apostoli nisu imali Bibliju, a ti tvrdis da je Biblijsko ucenje jedino ISTINITO, pa te zato pitam kako to da su APOSTOLI znali istinu i bez ovakve Biblije kakvu mi sada posedujemo?

Apostol Toma je isto poznavao Isusa Hrista, pa ako mu je Isus propovedao i ako je Bog, zasto mu Toma nije verovao kad je uzivo slusao Boga?

Jel ti citas da su imali Bibliju ?? Sve Svete Spise koji su napisani do tada su im bili poznati ^^

Verovao je da je Mesija, ali nikom nije bila jasna misija koju treba da ispune.... Bog se javio svim Apostolima nakon uskrsnuca tj. bivsim ucenicima (osim Pavla)

Jel ti citas da su imali Bibliju ?? Sve Svete Spise koji su napisani do tada su im bili poznati ^^

Verovao je da je Mesija, ali nikom nije bila jasna misija koju treba da ispune.... Bog se javio svim Apostolima nakon uskrsnuca tj. bivsim ucenicima (osim Pavla)

Jel ti znas da je Biblija spoj izmedju STAROG i NOVOG ZAVETA? Da li znas da se Biblijom zove kanon koji sadrzi sve knjige koje su usle?

Apostoli nisu imali Bibliju vec su citali knjige Starog Zaveta. U prevodu nisu imali ovakvu Bibliju.

Ti tvrdis da je ova nasa Biblija ISTINA, pa te zato pitam.

Prema nekim izvorima oni su citali i neke knjige koje nisu usle u kanon i sta je onda, oni su citali lazi?!

Verovao je da je Isus Mesija tako sto je rekao: : "Dok ne vidim na rukama njegovim rane od eksera, i ne metnem prste svoje u rane od eksera, i ne metnem prste svoje u rane njegove, neću vjerovati".? :hahaha:

Isus spasitelj nije pre njega postojao-znači pre njega su ljudi,pa i David,Solomon,
Mojsije,Avram (praotac!) Jakov,Noe,Sare, svi bili otpisani?Neverovatno!
Ko je njima bio mesija?
Ama-ko je koga uopšte spasio od smrti kad nikog od njih nigde nema?
Jedini koji se spasli,ali im i ne treba spas jer ne umiru samo neke mahovine i alge...

To je ono sto su trebali da znaju, za misiju koju su trebali da odrade...

Kako su mogli da imaju i Novi Zavet,koji mi sada imamo- kad su ga (velikim delom) oni napisali ???

Prema gnostickom ucenju i Toma je napisao evandjelje ali ti mislis da je to laz.

Samim tim, ako ti tvrdis da Toma nije napisao evandjelje,daje mi slobodu da kazem da ni apostoli nisu i da je to laz.

P.S. Prve crkve su citale i "knjigu Enohovu" a danas to ne postoji u KANONU. Da li je sve sto je izvan kanona laz?!

To je moguce... mnogi su pisali ^^

Ipak, knige u kanonu su jedinog autoriteta. 4 Evandjenja su bila dovoljna da opisu Isusov zivot..

I knjige koje su u sastavu Kanona su dovoljne za spasenje, i sve sto jedan hriscanin treba da zna...

Autoritet su oni koji su izabrali?

Obicni ljudi od krvi i mesa koji su bili u organizacijama koje su samo gledale na licne interese i osvajanje zemljista...

Oni su odlucili sta ce uci u kanon.

- - - - - - - - - -

U kom vremenu ? Za vreme Isusa nije postojo Novi Zavet :) Samo spisi u singogama - danasnji Stari Zavet

Pa zato i kazem, u to vreme nisu imali Bibliju kakvu mi sada imamo.

Ova jedna korisnica kaze da je BIBLIJA samo ISTINA, pa me zanima ako ISUS HRIST nije imao Bibliju i oni njegovi savremenici, da li to znaci da su svi oni bili daleko od ISTINE a da je tek uspostavljenjem kanona, covecanstvo dostojno te ISTINE? :)

Autoritet su oni koji su izabrali?

Obicni ljudi od krvi i mesa koji su bili u organizacijama koje su samo gledale na licne interese i osvajanje zemljista...

Oni su odlucili sta ce uci u kanon.

Mi verujemo da je to diretna Bozja intervencija - jer je to bio nacin da se Istina objavi svetu :)

Slusala sam ljude koji su upoznati i sa ostalim spisima koji su postojali o Isusu i hriscanstvu iz prvog veka itd... i oni kazu da su TE knjige iz Kanona neverovatno logicno izabrane.

Jel si citao evandjenja ??

Pa zato i kazem, u to vreme nisu imali Bibliju kakvu mi sada imamo.

Ova jedna korisnica kaze da je BIBLIJA samo ISTINA, pa me zanima ako ISUS HRIST nije imao Bibliju i oni njegovi savremenici, da li to znaci da su svi oni bili daleko od ISTINE a da je tek uspostavljenjem kanona, covecanstvo dostojno te ISTINE? :)

Isus je znao Istinu jer je cuo od Boga zato je dosao da je objavi i napravi Novi Savez sa ljudima :)

Isusu nisu potrebne knjige jer je on tvorac cele religije Izraelaca tacnije Bog a Isus je svo vreme pratio Boga i sva desavanja sa neba pre nego sto je dosao na zemlju

Back