Nema spasenja bez Hrista

Dakle, radi se o ovom stihu :

"I vidjeh prijestole, i sjeđahu na njima, i dade im se sud, i duše isječenijeh za svjedočanstvo Isusovo i za riječ Božiju,
koji se ne pokloniše zvijeri ni ikoni njezinoj,
i ne primiše žiga na čelima svojima i ruci svojoj;
i oživlješe i carovaše s Hristom hiljadu godina."
Otkrivenje 20,4

1. "isjeceni za Bozju Rec" dakle, 144 000

2. koji se nisu poklunili Ikoni Zverinoj itd. - dakle, ostali spaseni

144 000 + ostali spaseni

"A ostali mrtvaci ne ozivese, dokle se ne svrsi 1000 godina. Ovo je prvo veskrsenje."

Ovo se odnosi na "ostale" u smisli ne-spasenih :)

Ajde kacite i druge stihove o ovome,ako ih ima.... dok ja ne proverim prevode u eng.i nem. Bibliji ^^

:tongue2:

"And I saw thrones, and they sat upon them, and judgment was given unto them:
and I saw the souls of them that were beheaded for the witness of Jesus, and for the word of God,
and which had not worshipped the beast, neither his image, neither had received his mark upon their foreheads, or in their hands;
and they lived and reigned with Christ a thousand years."

Ok, to je engleski..u nemackom prevodu se bas izricito naglasava da su to - i jedni, i drugi !

"Und ich sah Throne, und sie setzten sich darauf, und das Gericht wurde ihnen übergeben;
und [ich sah] die Seelen derer, die enthauptet worden waren um des Zeugnisses Jesu und um des Wortes Gottes willen,
und die das Tier nicht angebetet hatten, noch sein Bild, und das Malzeichen weder auf ihre Stirn noch auf ihre Hand angenommen hatten;
und sie wurden lebendig und regierten die 1000 Jahre mit Christus."Offenbarung 20,4

Ovde se bas izricito kaze - jedni, i drugi! :)

Ajde jos stihova ko zna ? ^^

Poslednja izmena:
Dakle, radi se o ovom stihu :

"I vidjeh prijestole, i sjeđahu na njima, i dade im se sud, i duše isječenijeh za svjedočanstvo Isusovo i za riječ Božiju,
koji se ne pokloniše zvijeri ni ikoni njezinoj,
i ne primiše žiga na čelima svojima i ruci svojoj;
i oživlješe i carovaše s Hristom hiljadu godina."
Otkrivenje 20,4

1. "isjeceni za Bozju Rec" dakle, 144 000

2. koji se nisu poklunili Ikoni Zverinoj itd. - dakle, ostali spaseni

144 000 + ostali spaseni

"A ostali mrtvaci ne ozivese, dokle se ne svrsi 1000 godina. Ovo je prvo veskrsenje."

Ovo se odnosi na "ostale" u smisli ne-spasenih :)

Ajde kacite i druge stihove o ovome,ako ih ima.... dok ja ne proverim prevode u eng.i nem. Bibliji ^^

:tongue2:

To je bila samo vizija :)

Da prvo vakrsenje je ono u kojem 144000 idu na Nebo da caruju sa Hristom 1000 god. :)

Ostali ocekju drugo vaskrsenje u toku Sudnjeg dana ^^

Mozda je tih 1000 godina vec pocelo :think:

Mislim da ovih 144000 Bog vaskrsava u duhovnom obliku bez tela i odmah ih uzima na Nebo - oni su spaseni zauvek :)

U drugom vaskrsenju se ozivljavaju mrtvi u telu i sudi se zivima, koji se trenutno nadju na zemlji ^^ u Sudnjem danu

Zatim ih Bog testira 1000 god i pusta ih da zive u Raju na zemlji

Onda Isus oslobadja sotonu da iskusa ljude koji su na zemlji i zavede one koji ne vole Boga stvarno nego su foliranti :lol:

Zatim ih Bog vatrom unistava zauvek i ostaju pravi vernici i oni koji vole Boga i iskreno mu sluze i dobri su i pravedni ljudi :)

Tu je kraj Biblijskih prorocanstva

Poslednja izmena:
Mislim da ovih 144000 Bog vaskrsava u duhovnom obliku bez tela i odmah ih uzima na Nebo - oni su spaseni zauvek :)

U drugom vaskrsenju se ozivljavaju mrtvi u telu i sudi se zivima, koji se trenutno nadju na zemlji ^^ u Sudnjem danu

Onda Isus oslobadja sotonu da iskusa ljude koji su na zemlji i zavede one koji ne vole Boga stvarno nego su foliranti :lol:

Zatim ih Bog vatrom unistava zauvek i ostaju pravi vernici i oni koji vole Boga i iskreno mu sluze i dobri su i pravedni ljudi :)

To je 100% pogresno.

Ja sam ti dala stih i dokazala ti sta se desava.Sve je jasno ;)

Sud Bozju je vec poceo - i to ne zato sto ja tako kazem - vec zato sto pise .......

A jel ce bog smjeti uredovati i kod Kineza ?
Cuo sam da oni imaju jaceg boga !

al si ga zakukuljio i zamumuljio..ko ovo moze da otkukulji i odmumulji...samo ti..:p

- - - - - - - - - -

kada dodje u villaret :lol: nemoj da spavas budi budna i spremna :rumenko: :p

Kada prodjes sudjenje na Dan suda odmah ti daje besmrtnost :lol:
a ovi sto ce da zive 1000 godina pola doze..haha..:p

Vec se sudi na Nebu... Isus je u Svetinji nad Svitinjama na Nebu , i sudi koje je spasen , a ko nije - od Adama pa nadalje....

Kada dodje do zadnjeg imena - onda je gotovo :)

Hej, ti znas da celo Otkrivenje o tome govori ?? :flert:

Isus vec vlada sa neba nevidljivo jer je zbacen sotona na zemlju odavno :)

Sa njim su verovatno tih 144000 na nebu ili nisu svi vaskrsnuti kao duhovi i Isus ceka da se dopuni njihov broj ^^

Zato imamo nadu da mozemo biti jedni od tih 144000 odabranih :)

O cemu sreco ? :flert:

To je 100% pogresno.

Ja sam ti dala stih i dokazala ti sta se desava.Sve je jasno ;)

Sud Bozju je vec poceo - i to ne zato sto ja tako kazem - vec zato sto pise .......

Znam da si zaljubljena :heart: ali ne zuri toliko :rumenko:

Sud Boziji nije poceo jer prvo mora da dodje Isus u slavi svojoj i da ga vidi svako oko :flert:

I ovo pise ;)

- - - - - - - - - -

cusnes jednog sa stolice i upadnes na njegovo mesto..:p

:mrgreen: zelis da sednes pored mene :p imam rezervisano :rotf:

Nije bas 100% tacno ali je lepo opisao :)

2 I uhvati aždahu, staru zmiju, koja je đavo i sotona, i sveza je na hiljadu godina, 3 I u bezdan baci je, i zatvori je, i zapečati nad njom, da više ne prelašćuje narode, dok se ne navrši hiljadu godina; i potom valja da bude odrešena na malo vremena.
Otrkivenje 20.

Na kraju 1000 godina desava se vaskrsenje zlih:

Nakon 1000 god zli nece biti vaskrsnuti samo ce Sotona biti pusten sa lanca ^^ hehe

1.Solunjanima 4:16 Jer će sam Gospod sa zapovešću, sa glasom Arhanđelovim, i s trubom Božjom sići s neba; i mrtvi u Hristu vaskrsnuće najpre;

Na kraju 1000 godina vaskrsavaju ostali mrtvaci, to jest svi zli iz svih vekova i to je drugo vaskrsenje, Jovan govri o tome::

i ovo nije tacno :flert: i dobri i zli bice vaskrsnuti :rumenko:

Joh 5:29 I izići će koji su činili dobro u vaskrsenje života, a koji su činili zlo u vaskrsenje suda.

Koji su cinili dobro i koji su cinili zlo = dobri i zli <3

Nije bas 100% tacno ali je lepo opisao :)

Nakon 1000 god zli nece biti vaskrsnuti samo ce Sotona biti pusten sa lanca ^^ hehe

i ovo nije tacno :flert: i dobri i zli bice vaskrsnuti :rumenko:

Joh 5:29 I izići će koji su činili dobro u vaskrsenje života, a koji su činili zlo u vaskrsenje suda.

Koji su cinili dobro i koji su cinili zlo = dobri i zli <3

NE.

2.VASKRSENJE je za ne-spasene.

Isekao si stih iz Jovana 20,4 koji je dalje u blogu naveden,
i koji je citiran na temi na 3 jezika :zcepanje:

Svejedno- nasla sam odgovor- a vec ste me preplasili :mrgreen:

Bog je dobar, i milostiv i pun ljubavi :)

Necemo vise na ovoj temi... ovo je sve spam sto smo pisali ^^

NE.

2.VASKRSENJE je za ne-spasene.

Isekao si stih iz Jovana 20,4 koji je dalje u blogu naveden,
i koji je citiran na temi na 3 jezika :zcepanje:

Svejedno- nasla sam odgovor- a vec ste me preplasili :mrgreen:

Bog je dobar, i milostiv i pun ljubavi :)

Necemo vise na ovoj temi... ovo je sve spam sto smo pisali ^^

Tesko te ubediti m :mrgreen:

Nije cilj da budes ti u pravu ili ja vec da se napise istina ^^ :lol:

Nisam ja ucitelj :mrgreen:

Lepo sam ti pokazao da glasnik nije u pravu 100% nebitno koji stihovi gde stoje

I izići će koji su činili dobro u vaskrsenje života, a koji su činili zlo u vaskrsenje suda

Ovo je jasno :)

Vazi necemo :flert: odmori malo, popi :kafa: opusti se :rumenko: <3 ne zelim da se plasis :kiss:

Nece svi na nebo samo 144.000 ostali ostaju na zemlju i sudi im se :)

Nakon Suda izbrani ce ziveti 1000 god na zemlji da dodju do savrenstva i poloze jos jedan test Boziji - Da li ce ostati uz Boga nakon 1000 godina Raja i svega sto ce im Bog dati ili ce se okrenuti Zlu - sotoni kada pusten na kratko

Ko se pridruzi sotoni tada bice zauvek unisten sa njim :)

Nakon toga nema vise Testova vernosti i poslusnosti za ljude - zivece zauvek u miru i sa Bogom srecno :)

Malo si Pogresio:Otkr. 7, 9. По том видех, и гле, народ многи, ког не може нико избројати, од сваког језика и колена и народа и племена, стајаше пред престолом и пред Јагњетом, обучен у хаљине беле, и палме у рукама њиховим.
144 Hiljade su Prvi, a ostali su Drugi, odmah iza prvih.

Dzabe tebi Vilaret pisati, ti se igras sa Bozijom reci, mnogo si Neozbiljna,ceka te Sudnji dan, kao i mnoge druge kako sa foruma, tako i sire, imaces puno drugara i drugarica na "merenju".

Odakle tebi pravo da govoris sta je bozija rec i odakle ti pravo nekome da kazes da je neozbiljan jer ne veruje u tvoje ubedjenje?!

Zar je samo STRAH jedino oruzje koje mozes drugima da NAMECES da bi poverovali u ono sto i ti?

Da ti nisi bas upravo zbog straha od tog navodnog suda i poverovao u navodno istinitog boga? :think:

Back