Takođe i ja se izražavam kao Србин - Православац.
Ne ciljam ja mnogo daleko

Ne ciljam ni na to da trebamo biti On, nego slediti put Njegov.
Nisam rekao da si neiskren, daleko bilo. Rekao sam da ti nekada primetna ostrašćenost uzurpira misli. Najteže je ne verovati.
Evo, recimo da ja verujem duboko da si ti dobra osoba, a neko ko je u koliziji sa tobom zbog nekih stvari ne veruje automatski. To je zaprljan um. I ti i ja umemo biti u sučeljavanju misli, ali odavno sam promenio to kod sebe da ja posle par sučeljavanja i čitanja par direktnih i konkretnih i oštrih odgovora tebe rastumačim kao nekog lošeg.
Malo ja preteram sa pisanjem, ali jasno ti je uglavnom.
Kažem opet - ne propovedam nikakvo građansko vaspitanje, Hare Krišnu, Jehovine Svedoke, Mormone ili neke druge, koji slično govore o nekim aspektima. Ne znam čak ni moju Veru kao čovek preneti drugima, ali se kroz popravljanje sebe, daleko bolje obraćam osobama, prema kojima bih odavno zauzeo protivnički stav.
Neću ti nikad reći probaj to, probaj ovo, probaj ono... nego ću prosto reći: baš zbog toga što izbijam neke glupre prerogative iz glave i dalje nastavljam čuvati dobre odnose sa osobama, koje su suštinski dobre i šanse za popravkama i dalje postoje.
A o šansama i praštanju - pročitao sam to u poukama Oca Tadeja, mada to možeš na još mnogo mesta pročitati.