Nema im spasa: Nemačka propada!

"To je horor"; VW tek početak: Auto-industrija na kolenima​

Najveći nemački proizvođač automobila Folksvagen razmatra zatvaranje fabrika u Nemačkoj. Slične muke pogađaju i druge evropske proizvođače – njihovi električni automobili se ne kupuju, a konkurencija iz Kine pritiska.

А пази ситуације! Ми ту можемо да им помогнемо...

To je bila Putinova ideja. Ne možeš očekivati da posluješ sa Evropom i da bacaš bombe po Evropi. Jbg, ne ide. Ako je već izabrao Kinu, srećno mu bilo, samo mi se čini da će od takvog "prijateljstva" izvući deblji kraj.
Украјина није Европа нити ће икада бити. Лако је нама да навијамо за Русију и западу за Украјину, боли нас патке све заједно, али они страдају.

Украјина је морала још да чека, а не да се овако залеће против Путина. Замисли да ми кренемо на КиМ против НАТОа и да гурнемо опет или још горе земљу у катастрофу већу него 90их и 1999.
Али Срби се опаметили, а Украјинци нису научили на нашим грешкама.

Што Кинези нису напали Хонг Конг него су чекали ?

Срби суштински не мрзе никог до сад. Али извелике фрустрације ће се можда у будућности ипак стоворити мржња.
Због твојих клиначких незрелих ставова, испада да ја браним запад, јер не могу да верујем да и даље пролазе те шешељасте небулозе. Мислим нисмо политичари да серемо, можемо отворено да причамо.
И није тачно да Срби не мрзе. Ево ја први мрзим муслимане и првом приликом када би се ослободили С.А.Д. окупације, ја бих подржао напад на Сарајево и Приштину.
Не мрзим запад, јер запад као нека политичка целина не постоји, никад нису били ни јединствени, нити су они икада били окупатори, јер једини окупатори су били и остали комшије .. знамо које комшије.

Ne bih rekao da si u pravu. GDP Nemačke po stanovniku je 4 puta veći nego GDP Rusije po stanovniku. Iako im ekonomija fakat jeste usporila, i dalje su jedna od vodećih privreda u svetu i daleko ispred i Rusije i Srbije. Tako da ne moraš da veruješ baš svemu što pročitaš na tim rusko-ložačkim medijima ;)
Kako raja širom sveta PUSHI tu GDP bljuvotinu! :rotf: :rotf: Npr. Imaš 4 puta veći GDP, i 4 puta sve skuplje! I??? Pitaj ako ti nešto nije jasno! :rotf:

Kako raja širom sveta PUSHI tu GDP bljuvotinu! :rotf: :rotf: Npr. Imaš 4 puta veći GDP, i 4 puta sve skuplje! I??? Pitaj ako ti nešto nije jasno! :rotf:

Aha. Verovatno zato zenine drugarice dolaze iz Srbije malo malo u shoping kod nas u Nemacku, jer je u Nemackoj 4 puta skuplje :D
Pa usput kupe i ponesu za Srbiju gomilu hrane jer je u Nemackoj 4 puta skuplje :D

Ти си емотивац који живи у свом свету маште. Руси су хладан народ као Скандинавци, ми смо темпераментан народ, јер нисмо прави Словени, имамо много више домородачке крви, потомци Винчанске цивилизације и Илира.
Руси хладан народ по овом времену како је било за викенд они носи летњу одећу, а ове ми смрзотине одмах сви у зимске јакне. Они хладни, једва и да се рукују, а ми се рукујемо, грлимо, љубимо.
Њима браћа Украјинци, а нама ови балкански народи осим Албанаца који су дођоши.

То што постоји јака веза СПЦ-РПЦ то је све лепо, али не може та веза да направи од нас мале Русе, нити од њих неке Србе.

Па неће бити да је само запад наметнуо усташу Тита, заборавио си када су Совјети дошли на ове просторе, заборавио си да су власт дали Титу и партизанима и да су са њима били још неколико година у савезу. Је л треба да ти качим слике Тита и Стаљина када су били у љубави ?

Једно је када Американци ратују далеко од своје државе и шаљу своје плаћенике, а сасвим друго је када Путин ратује у Украјини која се граничи са Русијом и када мобилише руске мањине, како би поштедео Москву и Санкт Петербург. И онда се још рат прелива и на Русију.
Да бар има муда да то заврши за месец дана, него гњави. То није српски, јер ми бисмо извршили блиц-криг и Зеленски би висио на Мајдану за 30 дана од почетка рата, али то је проблем Путина нејаког.

Како је недопустиво да НАТО буде на граници са Русијом, када се Русије вековима граничи са С.А.Д., дакле и са НАТОом и нико ништа. Па је л се граниче на северу или не ? И у чему је био проблем ? 'Продали Аљаску. Нема ни то проблема. Ко је крив ? Опет запад ?
МИ Архетипски волимо Русе, и то има везе са тринаиестим веком. Не лично и не спознајно. Него архетипски. Религија је огроман део културе, а како велики Јунг тврди, без вере и онако нема културе, нити је мое бити. Дакле запад је јено, а ми смо друго. Ми припадамо цивилизацији византијског комомелта, за разлику од запад. И ми и Руси. Највеи недостатак наше цивилизације, што добар део наших нароа хоће по сваку цену да буде оо што није. И то важи и за нас, и за Русе и та Бугаре, и за Грке а и остале, на жалост. Емотивац.... наравно да јесам, али не говорим на памет. Теби су хрвати браћа. А хрвати су нација. Конструкт, и прављени су да буду супротно од нас. Дакле, супротно 180 степени. И ајд сад. Тби су браћа, а ја мислим да су они српски непријатељи без обзира како се ми понашали. То што су Руси хладни, не мења ништа. Поготово не чињеницу да у њиховим црквама уче фреске Светог Саве, Светог Симеона, и Светог Књаза Лазара. Нити то може да промени чињеницу да у свакој њиховој црквеној библиотеци преведене чуче књиге Аве Јустина, Владике Николаја, а да Црњанског свуда можеш да купиш прведог на Руски. Наравно да би ми завршили брже то, него они, ако нас у томе не би спречили југословени српског порекла. Ми смо заиста већи шмекери од Руса бар три пута. То како је недопустиво да НАТО буде на гранци, је сасвим природна ствар. Не на гранци, него експлицитно у Украини, пре свега. Јер , видиш, у Кијеву је рођена Русија и Киев је мајка свих руских градова. Американцима, који ништа немају са Кубом, било је неприхватљиво да им руске ракете дођу на Кубу. То би им и сад било непрхватљиво. Уосталом, тај филм ћемо гледати за неку говдину, па ћемо да се вратимо на ову тему тад, и да видимо ко је нејак. Морали су да продају Аљаску. Јер управо су били изгубили Кримски рат, где је опет удружени запад, заједно са Турцима кренуо на Русе. Али имај у виду, да је продаја Аљаске означила почетак прогона Инуита и индијанаца са Аљаксе. До тад их нико није дирао. Дакле, нама је код Руса важан тринаести век. Не морамо да их глимо и љубимо. Они су далеко хладинији од нас. Али ми ћемо их сварити. И од ових који су дошли, и остану, биће сасвим добри Срби. Запрао пре од њихове деце и унука. Ја би рекао, добро дошли. Али запамти, да од конвертита никад брата нема. А ови су ипак нешто друго.

Због твојих клиначких незрелих ставова, испада да ја браним запад, јер не могу да верујем да и даље пролазе те шешељасте небулозе. Мислим нисмо политичари да серемо, можемо отворено да причамо.
И није тачно да Срби не мрзе. Ево ја први мрзим муслимане и првом приликом када би се ослободили С.А.Д. окупације, ја бих подржао напад на Сарајево и Приштину.
Не мрзим запад, јер запад као нека политичка целина не постоји, никад нису били ни јединствени, нити су они икада били окупатори, јер једини окупатори су били и остали комшије .. знамо које комшије.
Како то мислиш нису били окупатори? Па сад су окупатори, и то удружени на Косову. То што ти причаш, нема никакве везе са мржњом. И ја би одмах напао Приштину, наравно. Ослободилачки. А можда и Сарајево. И како тако олако дајеш те судове о мржњи. Да ли би ти заиста правио логоре за клање њихове деце???? Е видиш, то је мржња. А то смо осетили ми Срби на својој кожи. И толико смо наивни, да би то могло да нам се поново догоди. Знаш како се препознаје југословен српског порекла? Кад га неко нападне као Србина, он се брани универзалистичким темама. И то одмах доводи до дијагнозе, непогрешиво.

Hajde kad sviruckate o rusima, uporedite rusko , grcko i srpsko pravoslavlje...
Наше цркве су националне, али не и вера. Вера нам је универзалистичка. А наше Цркве јесу националмне, и ту се ради о индивидуалном одговору на веру. О личним стиловима и искуствима и личним доживљајима. У томе и јесте лепота православља.

Не би се бавио економијом. Једни ће увек веровати у једну пропаганду, а други у неку другу. Али верујем да ће Руси исто да ураде са удруженим западом, као што су са истим тим западом урадили 1240, па 1242, па 1612, па 1813 и14. па 1945.

Па ништа.. Пожелимо успех АфД-у у Бранденбургу ондаК. ;)
Tu će imati relativnog uspeha, i to je Istočna Nemačka. Ali ni tu neće biti vlast na kraju kao što nisu ni u ove dve pokrajine formirali.
Na zapadu ni izbliza nemaju te procente, vrlo često samo jednocifrene. Tako da na saveznom nivou 15+% bi bio dobar a blizu 20% fantastičan rezultat za njih.
zato oni vlast videti neće u bliskoj budućnosti a verovatno ni u daljoj jer im je koalicioni potencijal bukvalno nula.

Али Тихи и његова пропаганда је сахранила Немачку са све Србијом која економски зависна од ЕУ и само је Русија једина економска сила која ће опстати.
A zašto je Srbija zavisna od eU?
Zato što svaka bitanga, koju taj isti zapad postavlja na vlast u Srbiji - forsira ekonomsku saradnju sa eU.
A onda nas ta bagra ucenjuje prekidom saradnje.
Ali to ne smeta sledećoj vlasti, da i dalje forsira zapad.
I tako u krug...

Njemačka propada, a internet preplavljen freelance poslovima koje nude Švabe. Zanimljivo je da se za te poslove najviše nude Indijci, Pakistanci, Vijetnamci itd. Nikad da se Švabo javi na neki oglas od nekog Nigerijca. Uvijek obrnuto. Svi idu na truli zapad a niko da bježi u neku od članica BRICSA.
Šta ćeš ... možda bi išli da su članice Briksa bile kolonizatori i eksploatatori zapada, a ne obrnuto.

Back