Nema im spasa: Nemačka propada!

Исекли су сами себе од јефтине енергије - а шта год да се производи... потребна је енергија.

Било шта да направе, то ће бити скупље, а после разних муљачина банкара и берзе, публика је изгубила и стрпљење и залихе. Куповаће оно што је јефтиније.

Уместо да ЕУ буде "Немачко-француска унија" после изласка Енглеза... ЕУ је слепи и покорни слуга Нато.

Nema im spasa: Nemačka propada!​

Imajući u vidu strukturne probleme s kojima se suočava privreda, preokret u nemačkoj industriji je malo verovatan.

Izgleda da je vreme da Nemci počnu da se mire s padom svoje nekad velike ekonomije.

Nemci se upravo suočavaju s četiri jahača ekonomske apokalipse u vidu egzodusa velike industrije, demografske slike koja se naglo pogoršava, urušene infrastrukture i nedostatka inovacija, izveštava "Politiko".

Tokom poslednjih godina Nemci su bili zaokupljeni migracijama i sukobom u Ukrajini, a za to vreme njihova ekonomija se tiho urušila, dodaje ovaj list. Ekonomske slabosti podstiču strahovanje da će se ova zemlja suočiti s političkim ekstremizmom.

Ekonomski problemi su sada u prvom planu. To su loše vesti za kancelara Olafa Šolca i njegovu "semafor koaliciju". Čak i pre nedavnih ekonomskih problema, Šolc se suočio s najnižim ocenama poverenja koje je dobio neki nemački lider. Najniži nivo poverenja tokom šesnaestogodišnje vladavine Angele Merkel bio je 40 odsto, dok je Gerhard Šreder dosegao dno s 24 odsto.

Šolc će ove nedelje doživeti verovatno još jedno poniženje: pobedu desnice na regionalnim izborima u Nemačkoj, u njegovoj matičnoj državi Brandenburg. Šolcova Socijaldemokratska partija (SPD) vlada Brandenburgom od ujedinjenja Nemačke.

Međutim, ankete pokazuju da sada vodi desničarska partija Alternativa za Nemačku (AfD), a pitanje je da li će njegova oslabljena koalicija uopšte potrajati do sledećih saveznih izbora

https://www.b92.net/biz/svet/vesti/59875/nema-im-spasa-nemacka-propada/vest

Prvo moram da te pitam: Da li si nekada živeo u Nemačkoj? Da li imaš rođake i prijatelje koji žive u Nemačkoj?

Pretpostavljam da su odgovori na ova pitanja negativni.

Ja nikada nisam bila u Nemačkoj. Dobila sam poziv da idem kod tetke tamo. Kod baba tetke bih išla samo na jedan, dva ručka..sve vreme bih provodila sa tetkom i sa njenom porodicom.

Ona živi na Švarcvaldu. Jedino mi se požalila na dve stvari: U tom malom mestu gde živi, nije bilo nekih lekova pa je morala da sačeka nekoliko dana da stignu iz Austrije.

Druga žalba: Ima svoju privatnu ordinaciju. Ona je psihijatar i psihoterapeut. Ima mnogo posla, posebno posle pandemije koronavirusa.

Njen muž, moj teča je jedan od direktora fabrike i mesecima je radio prekovremeno. Sve je radilo na ruski gas, sada su našli drugu alternativu, pa su radovi u fabrici dugo trajali.

I tetka i teča pripadaju nekoj višoj srednjoj klasi i ne kukaju kako im je sve skupo. Prodavnice su pune, sve radi normalno.

Odlaze na večere, putuju. Žive lepo.

Moj stari, dobri drugar, došao je u Nemačku pre par godina. Radi u jednoj turističkoj agenciji koja ima i svoj prevoz. On je vozač i sa turistima je obišao celu Nemačku i pola Evrope.

Dopisujemo se preko Fejsa. Kaže da u Nemačkoj sve ok funkcioniše. Zadovoljan je.

Verujem i svojoj tetki i svom dobrom drugaru. Nemaju razloga da me lažu i da pričaju da Nemačka propada.

Eto, pisala sam iz ugla dobro stojeće tetkine porodice i iz ugla običnog zaposlenog -to je moj drugar.

I ne znam kako Nemačka propada kada mi bliski ljudi pričaju da je tamo sve u redu?

Исекли су сами себе од јефтине енергије - а шта год да се производи... потребна је енергија.

Било шта да направе, то ће бити скупље, а после разних муљачина банкара и берзе, публика је изгубила и стрпљење и залихе. Куповаће оно што је јефтиније.

Уместо да ЕУ буде "Немачко-француска унија" после изласка Енглеза... ЕУ је слепи и покорни слуга Нато.

Нису сами себе исекли.

Амери су их исекли

Нису сами себе исекли.

Амери су их исекли
Физички тачно, али реаговање показује да су се поклонили до земље.

Па тамо негде око 2015. је откривено да је телефон канцеларке Меркел прислушкиван од стране Американаца. Реакција? Нема је. А то је скандал за избацивање амбасадора на годину дана.

И чему све то? Да обришу Европљане на нулу, па да буду спремнији за сукоб са Кином (што је тек потпуно лудачка идеја у стању када ни Русе не могу да савладају).

Prvo moram da te pitam: Da li si nekada živeo u Nemačkoj? Da li imaš rođake i prijatelje koji žive u Nemačkoj?

Pretpostavljam da su odgovori na ova pitanja negativni.

Ja nikada nisam bila u Nemačkoj. Dobila sam poziv da idem kod tetke tamo. Kod baba tetke bih išla samo na jedan, dva ručka..sve vreme bih provodila sa tetkom i sa njenom porodicom.

Ona živi na Švarcvaldu. Jedino mi se požalila na dve stvari: U tom malom mestu gde živi, nije bilo nekih lekova pa je morala da sačeka nekoliko dana da stignu iz Austrije.

Druga žalba: Ima svoju privatnu ordinaciju. Ona je psihijatar i psihoterapeut. Ima mnogo posla, posebno posle pandemije koronavirusa.

Njen muž, moj teča je jedan od direktora fabrike i mesecima je radio prekovremeno. Sve je radilo na ruski gas, sada su našli drugu alternativu, pa su radovi u fabrici dugo trajali.

I tetka i teča pripadaju nekoj višoj srednjoj klasi i ne kukaju kako im je sve skupo. Prodavnice su pune, sve radi normalno.

Odlaze na večere, putuju. Žive lepo.

Moj stari, dobri drugar, došao je u Nemačku pre par godina. Radi u jednoj turističkoj agenciji koja ima i svoj prevoz. On je vozač i sa turistima je obišao celu Nemačku i pola Evrope.

Dopisujemo se preko Fejsa. Kaže da u Nemačkoj sve ok funkcioniše. Zadovoljan je.

Verujem i svojoj tetki i svom dobrom drugaru. Nemaju razloga da me lažu i da pričaju da Nemačka propada.

Eto, pisala sam iz ugla dobro stojeće tetkine porodice i iz ugla običnog zaposlenog -to je moj drugar.

I ne znam kako Nemačka propada kada mi bliski ljudi pričaju da je tamo sve u redu?

Jesi lii procitala uvodni tekst? Tvoj teca i drugar su nebitni u celoj prici. Problemi se sagledavaju globalno.

Нису сами себе исекли.

Амери су их исекли

Pazi jedan krak su im isekli Amerikanci. Ali postoji DRUGI KRAK KOJI JE ISPRAVAN.

Nemci ne zele ruski gas preko drugog kraka . I ovo je cena koju placaju.

Deindustralizacija. Zatvaranje fabrika. Otkazi. Bankroti firmi starih i po 200 godina usled ogromnog rasta cene energije.

Физички тачно, али реаговање показује да су се поклонили до земље.

Па тамо негде око 2015. је откривено да је телефон канцеларке Меркел прислушкиван од стране Американаца. Реакција? Нема је. А то је скандал за избацивање амбасадора на годину дана.

Ма људи, нису они суверени од 1945.г.

Pazi jedan krak su im isekli Amerikanci. Ali postoji DRUGI KRAK KOJI JE ISPRAVAN.

Nemci ne zele ruski gas preko drugog kraka . I ovo je cena koju placaju.

Deindustralizacija. Zatvaranje fabrika. Otkazi. Bankroti firmi starih i po 200 godina usled ogromnog rasta cene energije.

Ма желе, али су амерички најсофистициранији робови.

Роб нема своју вољу

И чему све то? Да обришу Европљане на нулу, па да буду спремнији за сукоб са Кином (што је тек потпуно лудачка идеја у стању када ни Русе не могу да савладају).

Знаш ону игрицу Ризико.?!

Када се нагомилају снаге, морају и да се троше !...

Ма људи, нису они суверени од 1945.г.
Само сам за једну ствар забринут - да не дође неки лудак да управља Немцима.

Колико ми се чини, нема таквог међу њима... Али ако су до земље поклоњени Америци, а лудак се задеси тамо... То може да буде проблем.

Само сам за једну ствар забринут - да не дође неки лудак да управља Немцима.

Колико ми се чини, нема таквог међу њима... Али ако су до земље поклоњени Америци, а лудак се задеси тамо... То може да буде проблем.

Зато је и настала она серија Вавилон-Берлин.

Могу Амери да га измисле

Тражи се неки Наполеон или Хитлер, да скупи целу војску Европе и крене 3. пут на Русију !

Знаш ону игрицу Ризико.?!

Када се нагомилају снаге, морају и да се троше !...
Имам праву физичку верзију, звану Риск. Мислим да је стара 35 година, можда коју више.
Једва да сам некада имао са ким да играм. Умео сам да узмем партију за свих шест играча сам да играм.
Али, то није стваран рат, то је само забава.

У стварности...
Да запад има још, то би и послао. Али нема. Што су чак из Јужне Кореје узимали гранате? Немају артиљеријских граната, дронова, авиона совјетског порекла, разних возила, пво система... Неће то никада код нас јавити у неком дневнику, али постоје подаци колико се чега производи на западу - и то је далеко испод потреба за класичан рат украјинске величине.

А Руси имају свега довољно. Можда им само још понеки сателит недостаје, мада се и на томе ради.

GLxLEmZa4AA2Hy9.jpg

Зато је и настала она серија Вавилон-Берлин.

Могу Амери да га измисле

Тражи се неки Наполеон или Хитлер, да скупи целу војску Европе и крене 3. пут на Русију !
Не гледам серије, могу само да ти верујем на реч.

Мислим да им није паметно да крећу на Русе. Мислим да до тога неће доћи јер ће Кинези рећи - немојте да се укључујете да се ми не бисмо укључили.
Сасвим је очигледно да Руси и Кинези једни другима чувају леђа. Можда се њима та идеја не свиђа толико сама по себи, али то је нужда, они то морају да ураде.

Што се тиче саме војске... Која западна земља је спремна на погибију 1000 војника на дан? Ниједна.
Украјинци нису тако далеко од тог броја и то никога не занима.
Русима не би био проблем, али они немају проблема са губицима. Добро су вођени и опремљени.

Da se vratimo na činjenice a ne prazna naklapanja

Ozbiljan zaheb je napravila Evropa i posebno Nemačka sa besmislenim insistiranjem i guranjem EV.

Dok su trajale subvencije nešto se i kupovalo a sada ih bukvalno niko neće, stoje neprodata nova vozila ali i ogorman broj onih vraćenih sa lizinga koje tek nema teorije da nekome uvale.

Brojevi su šokantni, 70% pad prodaje EV
"Electric vehicle sales in Germany dropped 69% year-on-year in August, the European Automobile Manufacturers' Association said on Thursday."

Ostaje da se vidi ima li ko da povuče ručnu ili će cela autoindustrija da nastavi u sunovrat.

Da se vratimo na činjenice a ne prazna naklapanja

Ozbiljan zaheb je napravila Evropa i posebno Nemačka sa besmislenim insistiranjem i guranjem EV.

Dok su trajale subvencije nešto se i kupovalo a sada ih bukvalno niko neće, stoje neprodata nova vozila ali i ogorman broj onih vraćenih sa lizinga koje tek nema teorije da nekome uvale.

Brojevi su šokantni, 70% pad prodaje EV
"Electric vehicle sales in Germany dropped 69% year-on-year in August, the European Automobile Manufacturers' Association said on Thursday."

Ostaje da se vidi ima li ko da povuče ručnu ili će cela autoindustrija da nastavi u sunovrat.
Nemci lutaju kao guske u magli! :rotf: Prvo su pozatvarali većinu nuklearki, a sada otvaraju elektrane na UGALJ jer su se preračunali sa rokovima zelene energije! Sada im ne ostaje ništa drugo nego da odustanu od forsiranja EV-a, nego da se 'VRATE' na benzinska ili gasna vozila.. ikinezima uvale 'kubansku cigaru'! :bravo:

VW Polo dok su bili ulepo sa Rusima kostao 10.000 evra. Sad kosta 20-26.000 i slabo se prodaje.

Tako je to kad seces granu na kojoj sedis.

Исекли су сами себе од јефтине енергије -
Докле ћете ви, русоволи, да кукате на Њемачку што не жели ваш јефтини гас?

Годинама кукате као уцвељени дечко кога је девојка оставила и не жели више да га погледа - никада.

Помирите се са тим да је љубав прошла и џаба нудите једини адут који имате - јефтини гас.

Нисте потребни никоме, посебно не великој Њемачкој.

Back