Nekoliko saveta kako da prebrodite tugovanje

Ne znam kako vise da prestanem da zalim...
Svaku godinu ova dva meseca se osecam uzasno jer sam proveo savaki sekund pre tri godina snjom jul i avgust...

Ono kad znas da neces vise nista slicno da nadjes i dozivis niti da budes s njom nekad...

Ne zelim da budem s njom samo zelim da opet nadjem nesto novo slicno bar da se ne secam...

Secanja i usamljenost pa tuga vec 3 godine, lepa secanja pomesana sa losim kad se veza raspadala i kofa njenih uvreda pa kofa njenih dobrih momenata osobina...

Nikako da se pojavi neka nova osoba s kojom bi osetio neku povezanost konekciju...

Prije nekoliko mjeseci ostao sam bez majke. Bila je mjesec dana u bolnici zbog upale pluća i tamo je umrla.

Mada smo znali da je teško bolesna nadali smo se da će pobjediti bolest. Nažalost izgubila je zadnju bitku.

Da sam 10 ili 20 godina mlađi mnogo teže bih prebolio. I ovako je bilo teško. 40 dana nisam slušao muziku. Onda sam počeo tiho da slušam neke instrumentale. I one su mi pomogle. Naravno i svako druženje sa meni bliskim ljudima.

Ponekad gledam njene slike. One bude tugu, sjetu. Uokvirio sam neke njene slike. Imam želju da često gledam te slike.

Pokojni tata je umro prije 30 godina, tako da sam ostao bez roditelja.

Šta da se radi, život ide dalje.

Одличан текст... да, туга уме да прерасте у опасну и малициозну емоцију. Познавао сам људе који су преминули од туге. Јако је тешко борити се са очајем, унинијем... стањем где човек више не види разлог да постоји... то је тешко стање свести.
Питала си ме за тугу као инспирацију код уметника. Постоји књига: "Трагедија Генија"... доста највећих је ту, Достојевски, Ниче...
Искористити тугу као емоцију! Од емоције, било какве, направити спектакл... то је уметност, ако је уметник тужан :)
Победити тугу свесно и подсвесно, тражити излаз и светло је један од наших најпримарнијих нагона, нагона за само-одржањем, треба искористи то.
Јако је битно код особа које изгубе вољено биће, да буду у некој врсти заједнице коју воле, битан је и психолошки и социолошки аспект... битан је и карактер саме личности, моћда најбитнији...

Ne možeš ni da nadješ neku sa kojim bi se prožimao, jer si zaglavio preispitivanja..
Šta bi bilo, kad bi bilo...nisi prerastao taj vaš odnos

Nije to u pitanju jer jednostavno nikako da upoznam neku novu osobu sa kojom bi se desilo nesto neka povezanost.
Moja psiha i srce je otvoreno i vapi za nesto novo a kako se ne desava nista napadnu me secanja i ono sta bi bilo kad bi bilo i osecam veliki osecaj krivice...

Nije to u pitanju jer jednostavno nikako da upoznam neku novu osobu sa kojom bi se desilo nesto neka povezanost.
Moja psiha i srce je otvoreno i vapi za nesto novo a kako se ne desava nista napadnu me secanja i ono sta bi bilo kad bi bilo i osecam veliki osecaj krivice...
Otvoreno je ali nije spremno. ŠBB KBB je nešto najgore o čemu možeš da misliš. Nemoj to da radiš.

Back