Neki pokazatelji produhovljene osobe

Pa ja nisam to naucio citajuci knjige samo ,nego na mnogo tezi nacin,ako vec posedujem to znanje koje mi je Bogom dano ,bolje da napisem ,moze nekome da bude i od koristi ,nego da budem zli i lenji sluga ....

- - - - - - - - - -

Ne postoji covek koji sve zna ,takav se nije rodio

pa i sa znanjem,ono kao tako treba da uradis da bi bio jelte duhovan i to reko duhovnik,svetac,biblija mrka kapa..samo podstice i oslobadja vuka..srce i dalje mrtvo i slepo..

Produhovljeni smatra svakog coveka boljeg od sebe,tako da mislim da je danas malo takvih ljudi ,pretezno mislim na ljude na top duhovnom nivou....smirenjem se dobija prosvetljenje ,prosvetljenjem ,duhovna znanja i zedj za Bogom

- - - - - - - - - -

Produhovljeni je totalno prepusten Bogu

Produhovljeni nema nikakve veze sa ljudskom vrstom, je rmu nijedno ljudsko biće nije reper ni za šta. Put ka prosvetljenjem se dobija prelaskom na vegansku ishranu. Mir se ne može steći dokle god želudac vari delove nečijeg tela.

Voleo bih da vidim toga ko je potpuno prepušten bogu. Nisam čuo da takvi postoje. Čuo sam da neki šarlatani to govore za sebe, ali koga je briga šta govore.

Produhovljeni poseduju velike darove ,retke darove...koje treba da koriste radi dobrobiti ljudi

- - - - - - - - - -

Ako zloupotrebe te darove ,naravno onda ih gube ....sto onda nije dobro ,ali Bog obicno smirenima daje tako velike darove ,jer bez smirenja samo bi bili pogubni po coveka ,ne bi znao i umeo da se nosi sa tim ....tako da generalno retko ce neko zloupotrebiti te darove ,sem da je u ozbiljnom mentalnom problemu

Duhovnost nema ništa sa "dobrobiti ljudi". Ne postoje nikakvi ljudi kao bilo kakva referentna tačka za bilo šta.

Niko ništa ne gubi. Nema nazadovanja u duhovnosti.

- - - - - - - - - -

Covek postaje produhovljen kada u potpunosti shvati da je nedostojan Bozje milosti,kada sebe smatra najgorima od svih ljudi ,kada se u potpunosti oslobodi strasti ,kada uspe blagodacom da ukroti gordost i svoje ja ,ja znam ,ja umem ,ja sam bolji od svih,,,to onda nestaje...a posle se duhovne odobine nadogradjuju i postaju ukorenjene u coveka ,u njegovu prirodu ,umesto losih navika ,postaje hram Bozji ,,,,jedan od nacina da covek dostigne taj nivo je poslusanje ,poslusanjem skidamo starog coveka ,i odbacujemo ga ,odricemo se....

- - - - - - - - - -

Drugi ili treci nacin moze da bude ne roptanje ,kada smo zadovoljni onim sta god da imamo ,kada ne trazimo vise nego sto nam treba ,kada smo skromni,kada se na nikoga ne zalimo ,i kada su nam svi ljudi dobri ,bez obzira na veru ,naciju ,...itd ,to je itekako pokazatelj produhovljenosti nekoga ,na velikom nivou.....

- - - - - - - - - -

I sto je dosta vazno ne treba da trazimo nikakva takva stanja produhovljenosti i duhovnih nivoa,,,

Nedostojan božje milosti? Nikakve veze sa duhovnošću.

Šta je "ne roptanje"? Piše se "neroptanje". Nije ni to.

Ne treba ništa. Svako treba da bude ono što jeste.

Eto Jove ,nigde nisam pomenuo hriscanstvo ,nego sam izneo ono sto smatram da treba da budu i da cine odlike produhovljene osobe,na osnovu onoga sto sam naucio ,ali ne bas najbolje primenio

- - - - - - - - - -

Produhovljeni covek nije nestrpljiv ,nego naprotiv dugotrpeljiv

Rekao si da produhovljeni slede Hrista. To nije tačno. Ja ne mogu da sledim nikakvog Hrista, jer nisam obrezan i jedem samo voće i povrće, jer on je bio obrezan i jeo meso, mleko i jaja. Ja ne sledim obrezane ljude koji su jeli meso, mleko i jaja. Znanje nema veze sa produhovljenošću, već duhovna energija.

Naravno da nije nestrpljiv.

- - - - - - - - - -

ovo je najbolje na kraju..sve sam naucio,sve na pamet znam kako treba al da primenim u praksi nema sanse...skroz iskreno.:rotf:

Šta reći...

Pa ja nisam to naucio citajuci knjige samo ,nego na mnogo tezi nacin,ako vec posedujem to znanje koje mi je Bogom dano ,bolje da napisem ,moze nekome da bude i od koristi ,nego da budem zli i lenji sluga ....

- - - - - - - - - -

Ne postoji covek koji sve zna ,takav se nije rodio

Svakome na volju. Niko nema obavezu ni prema kome. Znanje i duhovnost su ljubomorno čuva.

Ko je rekao da zna sve? Ja sam čuo Šešelja jednom da je to rekao javno. I nikoga više.

Sto se tice prakse ,ceo duhovni zivot je vezbanje,ne postize se nista za jedan tren ,ciribu ciriba nema

- - - - - - - - - -

Produhovljenost je bol ,takav covek je sav u boli ,kada je sve lepo ,dobro ,fino ,tu nema borbe ,nema nicega ,,iz cega bi moglo da se nauci nesto ,u bolu i stradanju se covek najvise nauci ,a ako nema nevolja i muka ,neka hvali i slavi Boga ....

Vežbanje može d abude gledanje u Sunce - jedini prozor ka boigu na našoj planeti. Nema drugog puta ka bogu.

Uošte nije bol, ako si sam i izolovan od mudha - kako Vede nazivaju one što se zadovoljavaju svojim čulima.

- - - - - - - - - -

pa i sa znanjem,ono kao tako treba da uradis da bi bio jelte duhovan i to reko duhovnik,svetac,biblija mrka kapa..samo podstice i oslobadja vuka..srce i dalje mrtvo i slepo..

Biblija nema nikakve veze sa duhovnošću.

Jove necu da ulazim u rasprave ..svako ima pravo na svoje misljenje i moze da iznese neka svoja iskustva i vidjenja ,od svakog coveka se moze nauciti nesto ,i nikoga ne treba potcenjivati ...

- - - - - - - - - -

Ko je prepusten Bogu? Mogu da ti kazem skoro niko ,u svetu mozda 100-200 ljudi i to je to

Kako hoćeš. Ne zanima me pravo, jer se na pravop obično pozivaju oni koji nisu u pravu. Slediti bilo koga nije duhovnost. Slediti svetlost - jeste. Ne možeš se hraniti svetlošću neke daleke zvezde. Sunčevom svetlošću možeš.

Ne znam otkud cifra od 100-200 ljudi. Ja sam video mačke koje su produhovljenije od nekih ljudi. Ljudi mi nisu nikakvo merilo za bilo šta. Sunce je jedini prozor ka svetlosti i bogu. Nema drugog prozora.

Svakome na volju. Niko nema obavezu ni prema kome. Znanje i duhovnost su ljubomorno čuva.

Ko je rekao da zna sve? Ja sam čuo Šešelja jednom da je to rekao javno. I nikoga više.

I ja sam nekada tako razmisljao ,,to u vezi cuvanja .....dosta nam se razlikuju misljenja u vezi ove konkretne teme...

- - - - - - - - - -

Vazno je ne nametati nikome nista ,neka se svako pronadje u onome sto mu odgovara i lezi

Sto se tice duhovnosti ,nasa misljenja se razlikuju ,i to postujem ,.

- - - - - - - - - -

Jove ja nisam magistar nauka i knjizevnosti ,pa da sve tacno napisem gramaticki,,,

- - - - - - - - - -

Ajde iznesi tvoje misljenje i da vidim sta je po tebi produhovljenost ,svojim recima

Ipak si se zaglavio u tome da slediš drugo ljudsko biće.

Nema veze za gramatiku, naučen sam tako...

Izneo sam svoje stavove po ovoj temi, ne bih se ponavljao. Može se pretražiti tema...

- - - - - - - - - -

Duhovnom energijom( dar Duha )se dobije znanje ,,,Duh upravlja tada covekom ,mislima ,i upucuje ga sta treba da radi ,kaze itd ...ali to samo biva kod retkih ljudi ,znaci u potpunosti ....

Kad gledaš u SUnce možeš osetiti prisustvo nadduha. Verom u nečiju krv ne možeš osetiti ništa.

I ja sam nekada tako razmisljao ,,to u vezi cuvanja .....dosta nam se razlikuju misljenja u vezi ove konkretne teme...

- - - - - - - - - -

Vazno je ne nametati nikome nista ,neka se svako pronadje u onome sto mu odgovara i lezi

I ja sam nekada, kada sam imao 15 godina, mislio da treba da sledim Isusa ili Budu... ali sam shvatio da ne mogu da ih sledim zato što su jeli meso, a ovaj drugi je umro od mesa, tačnije od trihineloze...

Ja ne mogu d apodržim nikakvu priču o tome da je duhovnost slediti neko ljudsko biće. Nije i neće biti.

Back