Neki pokazatelji produhovljene osobe

inače, što se tiče uvodnog posta, mislim da nije baš najtačnije da je nemoguće da produhovljena osoba drugoga ponizi, uvredi...
mislim npr. na situacije kad "učitelj vaspitava učenika" na način za koji smatra da je možda neophodan u tom trenutku.

“Nagual nije dobroćudni lik; on nije došao da nam ugodi već da nas probudi, i on će to uraditi grubo ako je to neophodno zato što ne oseća nikakvo sažaljenje. Kada se umeša u život svojih učenika, on može da stvori tako uznemirujuću situacuju u njima sa ciljem da se uspavane energije pokrenu." Kastaneda

^

šta je prirodna duhovnost?
prvo šta mi pada na pamet da bi to moglo biti je taoizam, mada mislim da se i tamo beše pominje neka kontrola, daha npr. (tao te čing, lao ce) itd.
ti si protiv kontrole jer "ne misliš da je kontrola nešto prirodno"?
ja mislim da je kontrola reaktivnog uma možda neki preduslov za duhovnost.
šta bi bilo kada se niko ne bi kontrolisao?
odosmo svi u 'rac?

“Delati u gnevu, bez kontrole i discipline, ne uzdržavati se, znači biti pobeđen.“ Don Huan Matus

Ti samo pričaš neke naučene citate...

Ti tražiš da ti neko unapred definiše nešto što je prirodno.

Ne, u tome i jeste poenta, treba potpuna sloboda i nekontrolisanje od strane naučenih normi, da bi se otkrila svoja, jedinstvena priroda.

Ne mogu ja tebi reći šta je tvoja priroda. To ne treba da čekaš od drugih, nego duboko u sebi. A to nikako nećeš moći ako unapred svom biću budeš objašnjavao šta je priroda.

Ne slažem se ni sa poslednjim citatom. Gnev je deo nas. Mrak je put ka dubini. Sakrivati i sabijati svoj mrak, znači lagati opet.

Uglavnom, i te naučene ideologije i filozofije smatram na neki način religijama, i ograničenjem za um. Bez slobode apsolutne, nema istine.

A ovo što kažeš da ćemo otići u 'rac... Haos je istina, ne treba mu se opirati misleći da smo iznad njega, te da mi možemo da uredimo haos. Ne, mi počivamo na haosu i na principu nesigurnosti, tako da, nemamo mi šta da svesno uređujemo ono što već ima svoje načine.

Znam da te plaši nesigurnost, ali to je istina. Kada pitaš šta je prirodno, odgovor ne postoji. Jer se on stalno menja, i treba prihvatiti tu nesigurnost. Nema odgovora, samo rasta i promena. I to je dovoljno, taj put će te sam voditi, nema cilja.

Poslednja izmena:
vidi, ja smatram da je korisno proučiti razne alternative i učenja.
zato koristim citate, ako mislim da ću tako možda nešto jasnije da objasnim.

mislim da je učenje potrebno.
i učenje i odučavanje.

mislim da je mudar čovek možda sličan detetu, ali je i različit, baš po toj učenosti.
dete nije mudro, možda je čisto ali ne i mudro.

mislim da je sva ta kontrola nešto kroz šta mora da se prođe da bi se stiglo do slobode.

Postovani postavljacu naslova i teme za diskusiju,pokazatelji produhovljene osobe su sve vrline koje krase pravog vernika.

One se ogledaju u toleranciji,postenju,strpljenju,trpljenju,zahvalnosti,ljubavi,suzdrzanju od losih reci,misli i dela.Svako onaj ko voli svog bliznjeg,postuje ga,razume,saoseca sa njim i pomaze mu u nevolji.Produhovljen covek je onaj koji ma kakvog obrazovanja i ucenosti bio,ma koje religije,verske i rasne pripadnosti i jeo meso,mleko,jaja ili ne ima covecnosti u sebi tako da je u njegovom prisustvu prijatno boraviti i razgovarati sa njim,osecati se kao brat i rod,kao otac i majka,kao prijatelj.

Produhovljen covek je mudar,bira reci,bira mesto i vreme kada i kako ce sta reci.Sa istomisljenicima je opusten a sa onima koji suprotno misle i rade je mudar u komentarima,ne vredja,ne ponizava,nema potrebu da velica sebe da bi drugoga umanjio.Ne gordi se,ne ljuti se,nema ego vec se vodi svojom savesti i moralom.
Produhovljen covek ne pada u vatru ni recima,ni delima on pomno prati ljude oko sebe i mislima i dusom, miluje ih recima.Ako je isprovociran pokusava da se suzdrzi ili se udalji od drustva koje mu ne prija.

Produhovljen covek u svakome vidi brata kome treba ili pomoci ili zahvaliti.

Produhovljena osoba uopšte ne mora da bude vernik. Niti su svi vernici produhovljeni.

Nisi ti to nešto dobro razumeo. Cilj je tražiti ono što ne nastaje i nestaje, već uvek jeste, a to je ono supstancijalno, a ne akcidentalno... ili metaforički rečeno pesak, a ne oblik peska.

Svaki uvid, svaka kontemplacija koja apstrahuje individualnu volju i pruži nam dodir sa suštinom... sa transcendentnim... duhom... gradi spomenuto „svadbeno odelo”, odnosno naše biće, koje je slično melodiji na način promene te melodije. Znači, radi se o melodiji… A da li su njene “note” samo reprezenti pojava, oblika kula od peska ili sam pesak?

Vidiš li razliku? Neko u svom duhovnom biću, pod uslovom da se ne promeni, ili shvati šta je bitno u životu, imaće samo slike pojava, samo slike senki na zidu Platonove pećine... tako da kada konačno njegov brod života stigne u svoju luku imaće melodiju sastavljenu od senki, ili biće “go na kraljevskoj svadbi” kako kaže Svedenborg.

Zato tražite ono što ne nastaje i nestaje kako se ne biste našli goli na svadbi.

Okreni glavu sa senki na zidu pećine i obrati pažnju na vatru iza, koja baca senke na zid.

Nemojte lagati sami sebe i druge. Ako konzumirate mleko, daleko ste od duhovnosti. Ko konzumira mleko i mlečne proizvode, a zajedno sa njima i krv i gnoj iz povređenih bradavica životinja koje se muzu, kao i životinjskih tkiva, ćelija, pa čak i fekalnih ćelija, kojih je mleko puno i prepuno, ne može funkcionisati na višim vibracijama, odnosno nalaziti se na višim nivoima svesti. I tačka. Nemam ništa protiv bilo koga, pa ni protiv ljudi koji konzumiraju mleko i robovski se obeležavaju (tetoviraju i pirsinguju), ali svi ljudi koji konzumiraju mleko i mlečne proizvode, ili se svojevoljno robovski obeležavaju (tetoviraju i pirsinguju), svesno ili nesvesno spuštaju svoje vibracije i nalaze se na nižem nivou svesti. Takvi ljudi ne mogu nama koji ne konzumiramo ni meso, ni mleko, ni jaja, kao ni industrijsku hranu sa kodom HACCP, kafu, duvan, alkohol, droge i lekove, i ne obeležavamo se kao robovi, govoriti apsolutno ništa o višim vibracijama i nivoima svesti. Kad čovek kolje stoku, recimo kravu, svinju ili kokoš, nesrećna životinja sav svoj strah nabija u mišiće; i sad neko treba da jede to meso. Ja neću. Pih. Da ne govorimo o klanicama koje rade „linijski“, gde se svinje ubijaju po redosledu i gledaju nasilnu smrt drugih svinja. I nemojte da dozvolite da vas neko slaže da je, recimo, konjska kobasica zdrava... Ja još nisam čuo da je neko ubio mladog i zdravog konja zbog kobasice. Ne, nego uvek ubiju mrcinu od matorog i bolesnog konja... ili on ugine pa ga prodaju u mesaru. Lično sam video zeca kako vrišti kad vidi nož. Bio sam dete. Silan strah od smrti, u trenutku klanja, jadna životinja nabija u mišiće. Onaj ko jede to meso unosi u sebe životinjske strahove. Sa životinjskim strahovima u sebi nema duhovnosti, niti puta ka prosvetljenju. Još ako je taj ko jede meso mleko i jaja bio bogoborno i bogohulno obrezan, em što ne zaslužuje da ga ljudi koji se prirodno hrane slede i da im bude učitelj, em što je bio niko i ništa.

Čovek koji konzumira životinjsku krv, recimo tako što upeca ribu i pusti je da ugine na vazduhu, ali i krv i gnoj iz industrijskog mleka - https://www.google.rs/?gws_rd=cr,ssl&ei=eRRnWa3mIYHpUvHcmvAP#q=mleko+puno+kravlje+krvi+i+gnoja - daje sebi za pravo da meni, koji jedem samo voće i povrće, “drži slovo” o duhovnosti. To je isto kao kad bi prostitutka izazvala i vodila rat da bi sačuvala nevinost. Smejurija. Evo da se kladimo u 5000€ da bi bog, u slučaju uništenja čovečanstva, pre uzeo mene i moju suprugu za novog Adama i Evu, zbog naše duhovne čistote, i neiskvarenosti, najzad i kao vegane, ali i poznavaoce opšte duhovnosti i svih religija, nego što bi uzeo poznavaoce samo jedne religije i “jurišnike jedne istine”, sve ove silne krvoždere, mesonje, mlekonje, jajonje, čvarkonje, zatim GMO kobasičare, salamonje, paštetonje... itd. itd. Namaste.

Pokazatelj produhovljenosti: nereligioznost.

Između ostalog.

- - - - - - - - - -

Smirenost uma i samokontrola tako da uvek i u svakoj situaciji znas kako pravilno treba da odreagujes.To nije obavezno vezano za religioznost ali se cesto srece kod ljudi koji jesu religiozni.

Ne može se postići konzumacijom hrane životinjskog porekla.

- - - - - - - - - -

Upravo obrnuto mislim. To se najčešće sreće kod nereligioznih osoba.

Najčešće.

- - - - - - - - - -

Ok,to je tvoje misljenje.Bitna je sustina koja se ogleda u smirenosti uma i samokontroli.

Malo je bliže opštepoznatim činjenicama nego nečijem mišljenju. Kao što već rekoh, smirenost uma se ne može postiću unošenjem u sebe životinjskih strahova, odnosno hrane životinjskog porekla.

- - - - - - - - - -

^

šta je prirodna duhovnost?
prvo šta mi pada na pamet da bi to moglo biti je taoizam, mada mislim da se i tamo beše pominje neka kontrola, daha npr. (tao te čing, lao ce) itd.
ti si protiv kontrole jer "ne misliš da je kontrola nešto prirodno"?
ja mislim da je kontrola reaktivnog uma možda neki preduslov za duhovnost.
šta bi bilo kada se niko ne bi kontrolisao?
odosmo svi u 'rac?

“Delati u gnevu, bez kontrole i discipline, ne uzdržavati se, znači biti pobeđen.“ Don Huan Matus

Dobro rečeno...

- - - - - - - - - -

inače, što se tiče uvodnog posta, mislim da nije baš najtačnije da je nemoguće da produhovljena osoba drugoga ponizi, uvredi...
mislim npr. na situacije kad "učitelj vaspitava učenika" na način za koji smatra da je možda neophodan u tom trenutku.

“Nagual nije dobroćudni lik; on nije došao da nam ugodi već da nas probudi, i on će to uraditi grubo ako je to neophodno zato što ne oseća nikakvo sažaljenje. Kada se umeša u život svojih učenika, on može da stvori tako uznemirujuću situacuju u njima sa ciljem da se uspavane energije pokrenu." Kastaneda

Ukoliko je napredovao u negativnoj duhovnosti...

Pošto sva živa bića koja se nalaze na višem nivou svesti znaju da se po prirodnom zakonu samosvesna energija vrti u krug, ostaje nepoznanica u kom se pravcu kreće svaka samosvesna energija u svom karmičkom krugu - da li u pozitivnom ili negativnom smeru. Naime, ono samosvesno biće koje je dostiglo izvesni duhovni nivo, bez nazadovanja, a napredovalo je u pozitivnoj duhovnosti, obično se na svim naseljenim planetama u univerzumu, kojih po „Bhagavad gita“-i ima kao latica lotosovih cvetova, rađa kao neki veliki umetnik ili humanista; dok neko samosvesno biće koje je dostiglo visok duhovni nivo, a napreduje u negativnoj duhovnosti, može da se na svim tim planetama rađa kao sve veći i veći zločinac, koji će voditi horde bića na nižem nivou svesti u periodične katastrofe (recimo velike ratove). Otuda imamo bića, na svim naseljenim planetama, koja namerno i svesno čine zlo znajući da nema ko da ih kazni, jer niko nikoga ne kažnjava. Pri tom u potpunosti isključujem takozvani robovski mentalitet (strah od nekakve božje ili đavolje kazne), što je karakteristika svih bića koja se nalaze na nižem nivou svesti, odnosno skoro svih vernika. Znači, jedan veliki vođa nekog naroda koji je taj narod vodio u osvajanja bio je veoma produhovljen, ali se nalazio u takozvanoj negativnoj duhovnosti - i on je potpuno ravnopravan (u duhovnom smislu) sa onim ko je najveći umetnik i humanista, i ko je dostigao najveće moguće visine u pozitivnoj duhovnosti.

Namaste.

da napišem i ovo:
element religioznosti, zavisi kako se tumači.
sam termin religija mislim da znači nešto u smislu ponovna sveza.
negde sam mislim pročitao nekakvo objašnjenje da je razlika između nereligiozne i religiozne osobe u tome što nereligiozna osoba misli / oseća da je „gurnuta u svet“, dok religiozna osoba misli / oseća da „raste u svetu“.

Ukoliko je napredovao u negativnoj duhovnosti...

Pošto sva živa bića koja se nalaze na višem nivou svesti znaju da se po prirodnom zakonu samosvesna energija vrti u krug, ostaje nepoznanica u kom se pravcu kreće svaka samosvesna energija u svom karmičkom krugu - da li u pozitivnom ili negativnom smeru. Naime, ono samosvesno biće koje je dostiglo izvesni duhovni nivo, bez nazadovanja, a napredovalo je u pozitivnoj duhovnosti, obično se na svim naseljenim planetama u univerzumu, kojih po „Bhagavad gita“-i ima kao latica lotosovih cvetova, rađa kao neki veliki umetnik ili humanista; dok neko samosvesno biće koje je dostiglo visok duhovni nivo, a napreduje u negativnoj duhovnosti, može da se na svim tim planetama rađa kao sve veći i veći zločinac, koji će voditi horde bića na nižem nivou svesti u periodične katastrofe (recimo velike ratove). Otuda imamo bića, na svim naseljenim planetama, koja namerno i svesno čine zlo znajući da nema ko da ih kazni, jer niko nikoga ne kažnjava. Pri tom u potpunosti isključujem takozvani robovski mentalitet (strah od nekakve božje ili đavolje kazne), što je karakteristika svih bića koja se nalaze na nižem nivou svesti, odnosno skoro svih vernika. Znači, jedan veliki vođa nekog naroda koji je taj narod vodio u osvajanja bio je veoma produhovljen, ali se nalazio u takozvanoj negativnoj duhovnosti - i on je potpuno ravnopravan (u duhovnom smislu) sa onim ko je najveći umetnik i humanista, i ko je dostigao najveće moguće visine u pozitivnoj duhovnosti.

Namaste.

pa zanimljivo.
iskreno ne znam.
mislim da sam i kod svami satjanande sarasvatija čitao kako je on kad je počinjao da uči kod gurua bio toliko nahajpovan da je od sve te energije običavao valjda da preplivava neku reku k'o lud.
učitelj mu tad rekao nešto u smislu alo majmune, smiri se ili mrš kući... mislim, ne baš tako, ali eto, da tako dočaram.
mislim da se mogu naći slične priče u raznim religioznim sistemima.

Produhovljena osoba uopšte ne mora da bude vernik. Niti su svi vernici produhovljeni.

Nisi ti to nešto dobro razumeo. Cilj je tražiti ono što ne nastaje i nestaje, već uvek jeste, a to je ono supstancijalno, a ne akcidentalno... ili metaforički rečeno pesak, a ne oblik peska.

Svaki uvid, svaka kontemplacija koja apstrahuje individualnu volju i pruži nam dodir sa suštinom... sa transcendentnim... duhom... gradi spomenuto „svadbeno odelo”, odnosno naše biće, koje je slično melodiji na način promene te melodije. Znači, radi se o melodiji… A da li su njene “note” samo reprezenti pojava, oblika kula od peska ili sam pesak?

Vidiš li razliku? Neko u svom duhovnom biću, pod uslovom da se ne promeni, ili shvati šta je bitno u životu, imaće samo slike pojava, samo slike senki na zidu Platonove pećine... tako da kada konačno njegov brod života stigne u svoju luku imaće melodiju sastavljenu od senki, ili biće “go na kraljevskoj svadbi” kako kaže Svedenborg.

Zato tražite ono što ne nastaje i nestaje kako se ne biste našli goli na svadbi.

Okreni glavu sa senki na zidu pećine i obrati pažnju na vatru iza, koja baca senke na zid.

Nemojte lagati sami sebe i druge. Ako konzumirate mleko, daleko ste od duhovnosti. Ko konzumira mleko i mlečne proizvode, a zajedno sa njima i krv i gnoj iz povređenih bradavica životinja koje se muzu, kao i životinjskih tkiva, ćelija, pa čak i fekalnih ćelija, kojih je mleko puno i prepuno, ne može funkcionisati na višim vibracijama, odnosno nalaziti se na višim nivoima svesti. I tačka. Nemam ništa protiv bilo koga, pa ni protiv ljudi koji konzumiraju mleko i robovski se obeležavaju (tetoviraju i pirsinguju), ali svi ljudi koji konzumiraju mleko i mlečne proizvode, ili se svojevoljno robovski obeležavaju (tetoviraju i pirsinguju), svesno ili nesvesno spuštaju svoje vibracije i nalaze se na nižem nivou svesti. Takvi ljudi ne mogu nama koji ne konzumiramo ni meso, ni mleko, ni jaja, kao ni industrijsku hranu sa kodom HACCP, kafu, duvan, alkohol, droge i lekove, i ne obeležavamo se kao robovi, govoriti apsolutno ništa o višim vibracijama i nivoima svesti. Kad čovek kolje stoku, recimo kravu, svinju ili kokoš, nesrećna životinja sav svoj strah nabija u mišiće; i sad neko treba da jede to meso. Ja neću. Pih. Da ne govorimo o klanicama koje rade „linijski“, gde se svinje ubijaju po redosledu i gledaju nasilnu smrt drugih svinja. I nemojte da dozvolite da vas neko slaže da je, recimo, konjska kobasica zdrava... Ja još nisam čuo da je neko ubio mladog i zdravog konja zbog kobasice. Ne, nego uvek ubiju mrcinu od matorog i bolesnog konja... ili on ugine pa ga prodaju u mesaru. Lično sam video zeca kako vrišti kad vidi nož. Bio sam dete. Silan strah od smrti, u trenutku klanja, jadna životinja nabija u mišiće. Onaj ko jede to meso unosi u sebe životinjske strahove. Sa životinjskim strahovima u sebi nema duhovnosti, niti puta ka prosvetljenju. Još ako je taj ko jede meso mleko i jaja bio bogoborno i bogohulno obrezan, em što ne zaslužuje da ga ljudi koji se prirodno hrane slede i da im bude učitelj, em što je bio niko i ništa.

Čovek koji konzumira životinjsku krv, recimo tako što upeca ribu i pusti je da ugine na vazduhu, ali i krv i gnoj iz industrijskog mleka - https://www.google.rs/?gws_rd=cr,ssl&ei=eRRnWa3mIYHpUvHcmvAP#q=mleko+puno+kravlje+krvi+i+gnoja - daje sebi za pravo da meni, koji jedem samo voće i povrće, “drži slovo” o duhovnosti. To je isto kao kad bi prostitutka izazvala i vodila rat da bi sačuvala nevinost. Smejurija. Evo da se kladimo u 5000€ da bi bog, u slučaju uništenja čovečanstva, pre uzeo mene i moju suprugu za novog Adama i Evu, zbog naše duhovne čistote, i neiskvarenosti, najzad i kao vegane, ali i poznavaoce opšte duhovnosti i svih religija, nego što bi uzeo poznavaoce samo jedne religije i “jurišnike jedne istine”, sve ove silne krvoždere, mesonje, mlekonje, jajonje, čvarkonje, zatim GMO kobasičare, salamonje, paštetonje... itd. itd. Namaste.

Reći ću samo ovo Zorane. Šta god napišeš neću odgovorati u vezi ovoga. Ali mislim da svojim nastupom i agresivnom propagandom o nejedenju mesa samo škodiš veganstvu. Da sam na tvom mestu drugačije bih propagirao veganstvo. Inače ga i ja gotivim i sklon sam tome ali mislim da način na koji ga ti promovišeš uz omalovažavajne onih koji to ne rade samo ga još više udaljavaš od ljudi koji bi ga možda i prihvatili. Ja bih na tvom mestu pisao o pozitivnim efektima veganstva ali bez omalovažavanja onih koji to ne rade. No, ako ga ja budem promovisao jednog dana drugačije ću:).

Pozdrav

da napišem i ovo:
element religioznosti, zavisi kako se tumači.
sam termin religija mislim da znači nešto u smislu ponovna sveza.
negde sam mislim pročitao nekakvo objašnjenje da je razlika između nereligiozne i religiozne osobe u tome što nereligiozna osoba misli / oseća da je „gurnuta u svet“, dok religiozna osoba misli / oseća da „raste u svetu“.

Preganjanje dva diskutanta. Religija je uslov vere. Vera je zamlaćivanje. Biti vernik i biti lakoveran često je jedno te isto.

Već sam rekao, veruje onaj ko nije siguran postoji li to u šta veruje; zato i veruje. Možeš verovati do kraja sveta da automobil sa 4 točka ima 3 točka, ali on će i dalje imati 4 točka.

Ne bih da se bavim opštim stvarima vezanim za religiju.

- - - - - - - - - -

Reći ću samo ovo Zorane. Šta god napišeš neću odgovorati u vezi ovoga. Ali mislim da svojim nastupom i agresivnom propagandom o nejedenju mesa samo škodiš veganstvu. Da sam na tvom mestu drugačije bih propagirao veganstvo. Inače ga i ja gotivim i sklon sam tome ali mislim da način na koji ga ti promovišeš uz omalovažavajne onih koji to ne rade samo ga još više udaljavaš od ljudi koji bi ga možda i prihvatili. Ja bih na tvom mestu pisao o pozitivnim efektima veganstva ali bez omalovažavanja onih koji to ne rade. No, ako ga ja budem promovisao jednog dana drugačije ću:).

Pozdrav

Baš me briga šta ćeš reći. Ne zanimaš me uopšte. Ne zanimaju me ni vegani. Moje vegansko opredeljenje nema nikakve veze sa bilo kakvim pokretom i ljudskom organizacijom. Ja nisam član nijedne veganske organizacije, jer nikome neću da plaćam članarinu. Ne dam novac nikome, i tačka. Može mi se tako. U samim veganskim krugovima imam mnogo neprijatelja, jer me mrze svi vegani kojima sam lepo objasnio da niko ne treba da jede soju,jer je oko 93,33% soje u svetu GMO.

Pre izvesnog vremena sam na svom Facebook zidu, i na nekoliko veganskih Facebook grupa, ukazao na to da je soja GMO otrov, kao i svi njeni industrijski proizvodi (naročito “sojino mleko” i “tofu sir”), te izrazio sumnju da je oko 96% soje u svetu GMO. Neki pametnjakovići su se raspravljali sa mnom, govoreći kako to nije tačno, da je soja odlična, prirodna namirnica, da je “sojino mleko” zdrava hrana, a “tofu sir” najzdravija prirodna hrana, bez obzira što je na Codex alimentarius-u i HACCP-u, te su rekli kako je udeo GMO soje u proizvodnji soje u svetu svega 7%... i sve to naravno bez ikakvih argumenata. Ojha.

Da ih demantujem. Evo linka koji potvrđuje moje sumnje:

http://www.blic.rs/vesti/ekonomija/sramota-kriju-da-vec-jedemo-gmo-hranu/bqtzzyj

Koga zanima da pročita ceo tekst, neka ga pročita; koga ne zanima ceo tekst, neka pročita samo one cifre u četvrtom pasusu, ispod naslova... citiraću najvažnije:

“Prema poslednjim podacima, kontrolom Ministarstva poljoprivrede utvrđeno je da je genetski modifikovana soja posejana na 23.000 hektara. Pregledano je 1.300 parcela, a prisustvo je potvrđeno u 42 od 45 uzetih uzoraka.”

E, pa, majstori, vi što vas plaća GMO lobi, Soroš, i ostala belosvetska gamad koja truje planetu, 42 uzorka od 45 uzoraka nisu celih mojih 96%, ali nisu ni vaših jadnih 7%. Preciznije, tačan podatak je 93,33%. No pomenutom rezultatu je daleko bliže mojih 96% GMO soje nego vaših 7% GMO soje. Od sve soje zasejane kod nas u Vojvodini, kao i u svetu, GMO je precizno oko 93,33%. Što znači da su sve te vaše sojine GMO proserotine (pišljivo “sojino mleko” i usrani “tofu sir”) otrov opasan po zdravlje prosečnog čoveka.

Prosta matematika kaže sledeće; račun iz “proporcije”:

42:X=45:100

45X=42x100

X=4200/45

X=93,33

Dakle, nije 7% nego 93,33%. Znači ja sam bio bliži. Ojha. Kako volim kad sam u pravu.

Čim vladari sveta namerno ubacuju soju u apsolutno sve, počev od brašna za narodni hleb, pa preko margarina i maslaca, zatim preko svih čipsova i ostalih grickalica, sve do kolača i keksova, u svu industrijsku hranu, ja je neću konzumirati iz inata. Ne verujem da vladari sveta ubacuju soju u apsolutno sve zato da bi pomogli jadnom narodu, već zato da bi ga otrovali. Zašto se soja mora ubacivati u svu industrijsku hranu?

Mada, kad bolje razmislim... Zašto uopšte upozoravati ljude na GMO soju? Neka jedu, previše ljudi hoda ovom planetom i taj broj je preko potrebno redukovati. Ovo govorim u ironiji. A soja je, bila ona GMO (93%) ili ne (7%), “odlična namirnica”. Ubija inteligenciju i sposobnost brzog reagovanja na događaje iz okoline. Svi ljudi koji ne znaju šta je HACCP i Codex alimentarius, koji konzumiraju industrijsku hranu iz kutija, treba da jedu soju, jer soja je hrana za stoku, a stoka ne treba da misli.

Tako, da, ja drugačije ne mogu. Konzumiram samo celovito sirovo voće i povrće. Ne trebaju mi nikakvi čvarci, salame, kobasice, namazi, premazi, maslaci, šnicle, ljuspice... i najzad mleko od GMO soje, jer nemam potrebu da kopiram tu hranu. Kontaš. Sve sam rekao. Pametnom dosta.

Poslednja izmena:
pa zanimljivo.
iskreno ne znam.
mislim da sam i kod svami satjanande sarasvatija čitao kako je on kad je počinjao da uči kod gurua bio toliko nahajpovan da je od sve te energije običavao valjda da preplivava neku reku k'o lud.
učitelj mu tad rekao nešto u smislu alo majmune, smiri se ili mrš kući... mislim, ne baš tako, ali eto, da tako dočaram.
mislim da se mogu naći slične priče u raznim religioznim sistemima.

našao sam taj deo:

kundalini.jpg

kundalini tantra, svami satjananda sarasvati

...

ima i ovo:

Priroda nije blaga.
Njoj su sve stvari poput slamnate lutke.
Mudrac nije blag.
On postupa s ljudima kao sa slamnatim lutkama.

Lao Ce

Prilozi

• kundalini.jpg
    kundalini.jpg
    67,6 KB · Pregleda: 4
Poslednja izmena:
Preganjanje dva diskutanta. Religija je uslov vere. Vera je zamlaćivanje. Biti vernik i biti lakoveran često je jedno te isto.

Već sam rekao, veruje onaj ko nije siguran postoji li to u šta veruje; zato i veruje. Možeš verovati do kraja sveta da automobil sa 4 točka ima 3 točka, ali on će i dalje imati 4 točka.

Ne bih da se bavim opštim stvarima vezanim za religiju.

- - - - - - - - - -

Baš me briga šta ćeš reći. Ne zanimaš me uopšte. Ne zanimaju me ni vegani. Moje vegansko opredeljenje nema nikakve veze sa bilo kakvim pokretom i ljudskom organizacijom. Ja nisam član nijedne veganske organizacije, jer nikome neću da plaćam članarinu. Ne dam novac nikome, i tačka. Može mi se tako. U samim veganskim krugovima imam mnogo neprijatelja, jer me mrze svi vegani kojima sam lepo objasnio da niko ne treba da jede soju,jer je oko 93,33% soje u svetu GMO.

Pre izvesnog vremena sam na svom Facebook zidu, i na nekoliko veganskih Facebook grupa, ukazao na to da je soja GMO otrov, kao i svi njeni industrijski proizvodi (naročito “sojino mleko” i “tofu sir”), te izrazio sumnju da je oko 96% soje u svetu GMO. Neki pametnjakovići su se raspravljali sa mnom, govoreći kako to nije tačno, da je soja odlična, prirodna namirnica, da je “sojino mleko” zdrava hrana, a “tofu sir” najzdravija prirodna hrana, bez obzira što je na Codex alimentarius-u i HACCP-u, te su rekli kako je udeo GMO soje u proizvodnji soje u svetu svega 7%... i sve to naravno bez ikakvih argumenata. Ojha.

Da ih demantujem. Evo linka koji potvrđuje moje sumnje:

http://www.blic.rs/vesti/ekonomija/sramota-kriju-da-vec-jedemo-gmo-hranu/bqtzzyj

Koga zanima da pročita ceo tekst, neka ga pročita; koga ne zanima ceo tekst, neka pročita samo one cifre u četvrtom pasusu, ispod naslova... citiraću najvažnije:

“Prema poslednjim podacima, kontrolom Ministarstva poljoprivrede utvrđeno je da je genetski modifikovana soja posejana na 23.000 hektara. Pregledano je 1.300 parcela, a prisustvo je potvrđeno u 42 od 45 uzetih uzoraka.”

E, pa, majstori, vi što vas plaća GMO lobi, Soroš, i ostala belosvetska gamad koja truje planetu, 42 uzorka od 45 uzoraka nisu celih mojih 96%, ali nisu ni vaših jadnih 7%. Preciznije, tačan podatak je 93,33%. No pomenutom rezultatu je daleko bliže mojih 96% GMO soje nego vaših 7% GMO soje. Od sve soje zasejane kod nas u Vojvodini, kao i u svetu, GMO je precizno oko 93,33%. Što znači da su sve te vaše sojine GMO proserotine (pišljivo “sojino mleko” i usrani “tofu sir”) otrov opasan po zdravlje prosečnog čoveka.

Prosta matematika kaže sledeće; račun iz “proporcije”:

42:X=45:100

45X=42x100

X=4200/45

X=93,33

Dakle, nije 7% nego 93,33%. Znači ja sam bio bliži. Ojha. Kako volim kad sam u pravu.

Čim vladari sveta namerno ubacuju soju u apsolutno sve, počev od brašna za narodni hleb, pa preko margarina i maslaca, zatim preko svih čipsova i ostalih grickalica, sve do kolača i keksova, u svu industrijsku hranu, ja je neću konzumirati iz inata. Ne verujem da vladari sveta ubacuju soju u apsolutno sve zato da bi pomogli jadnom narodu, već zato da bi ga otrovali. Zašto se soja mora ubacivati u svu industrijsku hranu?

Mada, kad bolje razmislim... Zašto uopšte upozoravati ljude na GMO soju? Neka jedu, previše ljudi hoda ovom planetom i taj broj je preko potrebno redukovati. Ovo govorim u ironiji. A soja je, bila ona GMO (93%) ili ne (7%), “odlična namirnica”. Ubija inteligenciju i sposobnost brzog reagovanja na događaje iz okoline. Svi ljudi koji ne znaju šta je HACCP i Codex alimentarius, koji konzumiraju industrijsku hranu iz kutija, treba da jedu soju, jer soja je hrana za stoku, a stoka ne treba da misli.

Tako, da, ja drugačije ne mogu. Konzumiram samo celovito sirovo voće i povrće. Ne trebaju mi nikakvi čvarci, salame, kobasice, namazi, premazi, maslaci, šnicle, ljuspice... i najzad mleko od GMO soje, jer nemam potrebu da kopiram tu hranu. Kontaš. Sve sam rekao. Pametnom dosta.

Što se ovih stvari tiče tu te podržavam. Istina je da "vladari iz senke" rade svakojake stvari da ostvarili svoje namere. Slično je i sa vakcinama koje deca moraju da primaju. Znam mnoge ljude koji ne žele da vakcinišu decu jer imaju sumnje da je vakcinacija usko povezana sa sve većim brojem autistične dece. No, to je druga tema ali opet vezana za vladare iz senke. Svakako ti radiš dobru stvar što se štitiš od uticaja nezdrave hrane. Uvek podržim ono što smatram ispravno i nemam predrasude ni prema kome.

Pozdrav.

Što se ovih stvari tiče tu te podržavam. Istina je da "vladari iz senke" rade svakojake stvari da ostvarili svoje namere. Slično je i sa vakcinama koje deca moraju da primaju. Znam mnoge ljude koji ne žele da vakcinišu decu jer imaju sumnje da je vakcinacija usko povezana sa sve većim brojem autistične dece. No, to je druga tema ali opet vezana za vladare iz senke. Svakako ti radiš dobru stvar što se štitiš od uticaja nezdrave hrane. Uvek podržim ono što smatram ispravno i nemam predrasude ni prema kome.

Pozdrav.

Baš me briga šta rade vladari iz senke, nemam nikakvu obavezu prema njima. Istina je da sam bio u toj nekoj priči da im se približim, onda kada sam u jednom ezoterijskom Redu sa 26 godina položio zakletvu nad knjigom Thothove table, ali nisam ih dugo posećivao i plaćao članarinu. Ne dam novac nikome. Lekari me ne zanimaju, nemam ni zdravstvenu knjižicu ni zdravstveni karton, zadnji put imao povišenu temperaturu 1988. godine, kao tinejdžer, jer telo neće da mi primi viruse. Otkako gledam u Sunce ne razboljevam se. Ne konzumiram lekove. Ne dam novac lekarima, odnosno mafiji u belim mantilima. Ne dam decu ovakvom sistemu, pa mi nemaju ni koga vakcinisati. Normalno da racionalan i pametan čovek neće da ima decu u ovakvoj državi, jer ne dozvoljava da ih ovakva država vakciniše na silu i da ih razboli, da jedu GMO hranu, budu robovski obeleženi (tetovirani i pirsingovani), da slušaju turbo folk, uče u školama da postoje roditelj broj 1 i roditelj broj 2, te da je normalno biti gej... i još da budu arapska raja u muslimanskoj Evropi... što će kontinent postati za manje od pola veka.,.. nema šanse... Proputovao sam pola sveta i celu Evropu i sećam se da sam više puta po arapskim gradovima u zapadnoj Evropi, sa suprugom bio jedini belac u metrou... Ne može. Ne dam. Pobuna protiv svega.

Ojha.

Aha, izvinjavam se... Pa, evo ovako: Ja ne mislim da je kontrola nešto prirodno. A sve što nije prirodno za mene nije istinsko. Ako nije istinsko, znači da je laž i pokušaj suzbijanja svoje prave prirode i istine. Što znači da je osoba diskonektovana sa svojim bićem, i da pokušava da onome što je mnogo veće (duhovno biće), nametne ideje ograničene telesne realnosti. Što mi govori da ta osoba slabo kontaktira sebe, i slabo razgovara sa samom sobom. Sa svojim spiritualnim bićem. Samim tim, produhovljena ne može biti, ako svoj duh ne samo da ne čuje niti razume, nego pokušava da lažira, sabije i šta sve ne.

A religije uglavnom rade upravo te stvari. Nameću umu set izmišljenih normi, konvencija (gluposti iz ugla prirodne duhovnosti). Zbog toga ih smatram apsolutnim neprijateljem produhovljenosti i spiritualnosti.

Mozda se sada malo bolje razumemo.

Kontrola verovatno nije prirodna ali bi bilo dobro da se uci, a to ucenje je zapravo ta konekcija sa samim sobom.Mislim da produhovljena osoba ima osecaj za razgovor sa svojim unutrasnjim ja i dobro ga osluskuje,prati i pokusava da razluci sta je dobro a sta ne.Svako od nas je neminovno podeljen na dobro i lose.Onaj koji duboko u sebi probudi to spiritualno bice koje vrlo cesto spava,koji oseti njegove potrebe i sposoban je da ih razdvoji i kanalise ih tako da ono lose nekako transformise u dobro mozda ima put ka duhovnosti.
Ako ostavimo religioznost po strani,za koju smo se slozili da nije iskljucivo potrebna na putu duhovnosti,dakle nije obavezna i pod moranje onda mislim da je onaj koji tezi sopstvenoj produhovljenosti nekako sam sebi dovoljan.Nisu mu potrebni "ucitelji"da mu sugerisu sta da radi,niti mu je neophodan svestenik da ga stalno savetuje,niti mu treba"guru"ili bilo ko da ga vodi ko na uzici.
Dovoljno je da osluskuje sebe,svoju savest,moral i shodno tome kontrolise ono lose u sebi i pokusa da ga transformise u dobro.Ako nije tako onda nema prave produhovljenosti,jer bi ljudi postali zveri a to je ravno samounistenju.

Pa sta znam.
Mozda ima situacija kad treba konsultovati iskusnu osobu koja ume da razlikuje probudjenje, prosvetljenje, kako se vec kaze, od ludila.
Mada mislim da sam i ja za razumevanje, a protiv slepog verovanja.
Pozz Zokii :)

Pa već smo svi ludi. Neuravnoteženi potpuno. Ne moramo da preplivavamo Gang
ili ležemo na sred ulice da bismo to dokazali. Šta će ti neko iskusan da bi ti
to rekao? Posmatraj kako ti dani prolaze. Šta radiš, misliš, osećaš.

Ne plašimo se mi ludila, nego se plašimo da će to postati očigledno.

Zorane Jov
Malo bih skrenula sa teme na kratko,ali imam neodoljivu zelju da ti postavim nekoliko pitanja:

1. Kada bi se nas nekolicina sa ovog foruma nekada,negde sreli u svakodnevnom zivotu u nekom restoranu na neobaveznom caskanju uz neki sok,limunadu,oranzadu da li bi nas sve koji jedemo ono cega se ti gnusas svrstao u red osoba za odstrel?

2.Da li bi mogao da razgovaras sa nama kao poznanik i udostojis nas tolerancije u razlicitostima ako bi ti se mozda ucinili simpaticni kao osobe ili bi nas ignorisao i kao sagovornike jer unapred znas da smo drugaciji?

3.Bas me zanima kakav je profil licnosti koje smatras prijateljima u tvom slucaju kada si tako izricit i iskljuciv?

4.Imas li ti uopste prijatelje i one koje volis?Da li te oni podrzavaju u tvom tako napadnom veganstvu i onome sto propagiras ili si se svega odrekao zarad toga u cemu si?

Pa već smo svi ludi. Neuravnoteženi potpuno. Ne moramo da preplivavamo Gang
ili ležemo na sred ulice da bismo to dokazali. Šta će ti neko iskusan da bi ti
to rekao? Posmatraj kako ti dani prolaze. Šta radiš, misliš, osećaš.

Ne plašimo se mi ludila, nego se plašimo da će to postati očigledno.

mislio sam na slučaje ozbiljnijih "izletanja iz šina".

„Ratnik mora da bude besprekoran I sasvim ČIST, pre nego sto moze I da pomisli da se uverava u postojanje Naguala.“

Kastaneda

...

“ 'Odbojnici' automatski kontrolišu čovjekovo djelovanje, riječi, misli i osjećanja. Ukoliko bi se ‘odbojnici’ uništili onda bi sva kontrola nestala. Čovjek nije u stanju da egzistira bez kontrole, čak iako je ta kontrola samo automatska.
Samo čovjek koji posjeduje volju, tj. svjesnu kontrolu, može da živi bez ‘odbojnika’. Iz toga proističe da kad čovjek počne da uništava ‘odbojnike’ unutar sebe on mora istovremeno da razvija jednu volju.
A pošto se volja ne može stvoriti po porudžbini u kratkom vremenskom roku, može se dogoditi da on ostane sa uništenim ‘odbojnicima’ i sa voljom koja još uvijek nije dovoljno snažna.
Jedina šansa koju on ima tokom tog perioda je da bude kontrolisan od strane druge volje, koja je već prethodno dovoljno ojačana. “

Gurđijev

...

"Kada se desavaju neka vanculna iskustva, vazno je konsultovati iskusnu osobu koja zna sta je prosvetljenje, a sta ludilo. Guru moze pravilno da prosudi I odredi dali je mozak u procesu regresije ili zapravo napreduje duz transcendentalne linije. Ako postoji neko organsko ostecenje u mozgu, ono se moze izleciti, ali ako su simptomi spiritualni, osoba ce biti inicirana I bice joj data odredjena vezba kako bi joj se ponasanje stabilizovalo. Ona nece biti primorana na brak ili bilo koju drustvenu ulogu koja nije odgovarajuca za nju. Umesto toga, bice upoznata sa svetim licnostima I njihovim ucenjima. “

Kundalini Tantra, Svami Satjananda Sarasvati

nez šta ne razumeš.
evo malo opširnije.

“ Znanje o spiritualnom iskustvu se izgubilo na zapadu. Poslednjih nekoliko vekova su mnogi nesrecnici, cija se kundalini probudila, zavrsili u dusevnim bolnicama, gde su im dati lekovi, elektro shokovi I ostala neadekvatna sredstva. Naucnici I doktori su verovali da probudjenje nije normalan nacin ponasanja I niko nije bio u stanju da ga prihvati I kontrolise, pa cak ni osobe iz najblize porodice, kao ni najblizi prijatelji. Zbog toga je u poslednjih dve stotine godina na zapadu bilo malo velikih licnosti, svi su zavrsavali u dusevnim bolnicama ili ostajali u anonimnosti kako bi izbegli tu sudbinu.

U Indiji je situacija potpuno drugacija. Ako pojedinac pokazuje neke nenormalne simptome, ponasa se cudno ili prica nesvakidasnje snove, podrazumeva se da prozivljava dogadjaje koji su izvan uma. Indijsko verovanje je da svest nije konacan proizvod prirode vec da se moze razvijati, I da izmedju jednog stanja postojanja I drugog, postoji kriza. Kada neko ispoljava cudne simptome, veruje se da on prozivljava tu krizu I da je njegova svest podvrgnuta procesu evolucije. Ako je npr. celokupno bice nekog deteta posveceno Bogu I ono dozivljava stvari izvan uma, onda se nejgova cela porodica smatra svetom, a takvo dete je duboko postovano.

Mada se proces spiritualnog budjenja obicno odvija bez incidenata ili prekida, moze se desiti da blokade I necistoce u telu stvore simptome koji podsecaju na razlicita neuroloska I psihijatrijska stanja.

Luda osoba nema konstantan I postojan tok iskustva I njena svesnost je veoma rastrzana. Ona je neorganizovana spolja I potpuno slepa iznutra. Suprotno tome, svesnost osobe koja je probudjena je trajna I postojana. Dok osoba sa probudjenom svesnoscu moze donositi jasne odluke I sudove, luda osoba ne moze. Ludilo I spiritualno budjenje se mogu okarakterisati kao odredjeni nedostatak kontrole, ali spiritualno probudjena osoba je vodjena visom svescu, dok luda osoba nije.

Kada se desavaju neka vanculna iskustva, vazno je konsultovati iskusnu osobu koja zna sta je prosvetljenje, a sta ludilo. Guru moze pravilno da prosudi I odredi dali je mozak u procesu regresije ili zapravo napreduje duz transcendentalne linije. Ako postoji neko organsko ostecenje u mozgu, ono se moze izleciti, ali ako su simptomi spiritualni, osoba ce biti inicirana I bice joj data odredjena vezba kako bi joj se ponasanje stabilizovalo. Ona nece biti primorana na brak ili bilo koju drustvenu ulogu koja nije odgovarajuca za nju. Umesto toga, bice upoznata sa svetim licnostima I njihovim ucenjima. “

Kundalini Tantra, Svami Satjananda Sarasvati

Zorane Jov
Malo bih skrenula sa teme na kratko,ali imam neodoljivu zelju da ti postavim nekoliko pitanja:

1. Kada bi se nas nekolicina sa ovog foruma nekada,negde sreli u svakodnevnom zivotu u nekom restoranu na neobaveznom caskanju uz neki sok,limunadu,oranzadu da li bi nas sve koji jedemo ono cega se ti gnusas svrstao u red osoba za odstrel?

2.Da li bi mogao da razgovaras sa nama kao poznanik i udostojis nas tolerancije u razlicitostima ako bi ti se mozda ucinili simpaticni kao osobe ili bi nas ignorisao i kao sagovornike jer unapred znas da smo drugaciji?

3.Bas me zanima kakav je profil licnosti koje smatras prijateljima u tvom slucaju kada si tako izricit i iskljuciv?

4.Imas li ti uopste prijatelje i one koje volis?Da li te oni podrzavaju u tvom tako napadnom veganstvu i onome sto propagiras ili si se svega odrekao zarad toga u cemu si?

Jesi li sigurna da si žensko? Pitam, pošto ovde na forumu ima svakakvih dvospolaca: nedavno me je napao jedan, sve vreme bio žensko, a onda naprasno postao muško. Zbog takvih sam zaključao inbox. Neću da se dopisujem i ćaskam ni sa kim. Ne volim homoseksualce; ma ne želim da imam ništa sa njima. Ovo je onako usput, da budem siguran. Što se tiče mog veganstva, ono je stvar ličnog izbora, a u duhovnosti karta za raspoznavanje.

1. Ratovi su se završili, a samim tim je prošlo i vreme za odstrel, šta god ti to značilo.

2. Mogu da razgovaram sa svakim, ali nikada u duhovnom smislu ne mogu gledati isto na nas vegane i na ljude koji se hrane životinjskom hranom. Provalija je ogromna.

3. Imam nekoliko prijatelja. Za šta te zanima njihov profil? Za neku naučnu studiju?

4. Srećno oženjen, bez dece, naravno, jer mi ne trebaju vakcinisana i bolesna deca, koja će roditi još bolesniju decu, koja će u muslimanskoj Evropi biti arapska raja. Imam nešto malo prijatelja, ali sasvim dovoljno. I te koje imam nikada me ne bi prodali, što je najvažnije, niti ja njih. Sve provereno. Svi moji bližnji me podržavaju ovakvog kakav jesam.

Ja imam za tebe samo jedno pitanje...

1. Da li si svesna toga da kada piješ fabričko mleko sa farme, iz tetrapaka, puno kravlje krvi, postaješ kolega sa sledbenicima rogatog koji mu prinose žrtve na oltarima?

Čovek koji konzumira životinjsku krv, recimo tako što upeca ribu i pusti je da ugine na vazduhu, ali i krv i gnoj iz industrijskog mleka - https://www.google.rs/?gws_rd=cr,ssl&ei=eRRnWa3mIYHpUvHcmvAP#q=mleko+puno+kravlje+krvi+i+gnoja - daje sebi za pravo da meni, koji jedem samo sirovo voće i povrće, “drži slovo” o duhovnosti. To je isto kao kad bi prostitutka izazvala i vodila rat da bi sačuvala nevinost. Smejurija. Evo da se kladimo u 5000€ da bi bog, u slučaju uništenja čovečanstva, pre uzeo mene i moju suprugu za novog Adama i Evu, zbog naše duhovne čistote, i neiskvarenosti, najzad i kao vegane, ali i poznavaoce opšte duhovnosti i svih religija, nego što bi uzeo poznavaoce samo jedne religije i “jurišnike jedne istine”, odnosno sve ove silne krvoždere, mesonje, mlekonje, jajonje, čvarkonje, zatim GMO kobasičare, salamonje, paštetonje... itd. itd. Namaste.

Nemoguće da nisi čuo za Amona Ra.

To je bilo na ovaj Tvoj tekst:

"...Nisam član nijedne religije, verske zajednice ili crkve, niti ću to ikada biti; nisam ni ateista, ni vernik, niti ću to ikada biti... Ja sam rekao da znam da postoji bog, a onda su me napali oni koji veruju u boga, i tražili dokaz da postoji bog. Zašto? Zato što oni koji veruju nisu sigurni postoji li ili ne ono u šta veruju. Ja neću reći - “Verujem da će sutra svanuti dan” - zato što znam da će svanuti...."...

Sa :
https://forum.krstarica.com/showthr...jene-osobe?p=35102215&viewfull=1#post35102215

Gde sam u kontekstu toga i postavio ovaj niz pitanja :

bakonja :

"Kako sad to , Zorane ?
A u jednoj od prethodnih poruka citas i "zahvaljujes" nekom Raa...?
Ko je taj "Raa" ...?
Neki "slucajni prolaznik" ili ?

Sa:

https://forum.krstarica.com/showthr...jene-osobe?p=35111220&viewfull=1#post35111220
Neki "slucajni prolaznik" ili ...?".

Back