Neki pokazatelji produhovljene osobe

Svega 2% ljudi na svetu imaju u sebi preduzetnički duh i inteligenciju da svet malo povuku napred. Ostalih 98% su obične svinje koje jedu, piju, spavaju, pišaju i seru i, naravno, umazani sopstvenim govnima samo čekaju da umru i da im neko podigne kamenu ploču sa nekakvim natpisom.

Ljudi vole da vide ono što žele da vide. Osnova lakoće iluzije i samoobmanjivanja, kao i potrebe da se drugi obmanjuju i ubeđuju; potrebe da slepi vode slepe. Ako nisi s njima - protiv njih si, a svaka mutacija u stadu stvoriće frakciju i osnove za novi čopor.

Suprotno tome, težnja za kontrolom pokušava da unifikuje sve i kreira bućkuriš od postojećih, učtivo rečeno, poluistina. Pogled na tu pozornicu kojekakvih cirkus ceremonija izazove i gađenje, i prezir, i, uglavnom, “ne tiče me se” položaj.

Individualni integritet i sloboda promovišu i savest i racionalnost; to je ono što “bog će srediti sve” nikad neće moći da podigne na razumni nivo “oprosti bože grešan sam” priče... Tako se kreira inertna masa koju je nemoguće prosvetliti.

Tragikomična je situacija. Gledaju te kao da si pao sa Marsa zato što ne veruješ u tribalne bajke od pre par hiljada godina, dobiješ lepo rezervaciju za kazan, i marš u čekaonicu dok se Pero ne odluči da odvrne česmu ili fireworks...

Drugačiji sam od svega toga, nasuprot svemu tome. Ne moram da znam šta je istina, dovoljno je da vidim kakav je cirkus ono što se većini predstavlja kao istina. I drago mi je što ne pripadam toj većini.

Sebe si stavio pretpostavljam u ona 2%.
Čuti i ti si u 2%!
Naravno da drukčije od detinjstva prati ta različitost od većine...Takmičari na školskim takmičenjima,petničari,
stipendisti,štreberi koji nikad ne uče (:mrgreen:),najbistriji u društvu,često najuspešniji u generaciji...Neki od
te ekipe umetnici,neki svetski probisveti,ali nikad sirotinja,alkosi i drogoši...

Sebe si stavio pretpostavljam u ona 2%.

ja sam u 1% od tih 2%. U svemu sam unikatan. Šta ti imaš sa tim? Ako ti smetam javi mi se izvan foruma, da to razrešimo.

- - - - - - - - - -

Čuti i ti si u 2%!
Naravno da drukčije od detinjstva prati ta različitost od većine...Takmičari na školskim takmičenjima,petničari,
stipendisti,štreberi koji nikad ne uče (:mrgreen:),najbistriji u društvu,često najuspešniji u generaciji...Neki od
te ekipe umetnici,neki svetski probisveti,ali nikad sirotinja,alkosi i drogoši...

Ne zanima me niko od pobrojanih. Ma ni...

Svega 2% ljudi na svetu imaju u sebi preduzetnički duh i inteligenciju da svet malo povuku napred. Ostalih 98% su obične svinje koje jedu, piju, spavaju, pišaju i seru i, naravno, umazani sopstvenim govnima samo čekaju da umru i da im neko podigne kamenu ploču sa nekakvim natpisom.

Onih 98% je najvredniji deo covecanstva, oni stvaraju istinske vrednosti.

Sta stvaraju?
Pa onih 2%.

S kim se to prepires. Kome dokazujes i zasto da je zemlja jedna vrsta elilpsoida. Ja jos nikog ne cuh da tvrdi je zemlja ploca, osim nekih, ne svih, popova.

Sa nekim nepismenim budalama iz neke ysrane YouTube sekte. Prijavili me policiji za neke stvari koje sam pisao po Internetu raspravljajući se sa njima. Pa sad i oni i ja imamo problema sa policijom. A ja povelikih problema. Sve objasnio ovde...

:hahaha:

Kad bi mene neko ovako razbio argumentima, kao ja tebe, bilo bi me sramota. Ako ti već toliko smetam, a već smo diskutovali o tome, u tolikoj meri da si se drznuo da lažeš u moje ime (ko god je pokušao loše je prošao), pozovi me negde da se sretnemo i to razrešimo nasamo, bez ometanja ovog foruma. Pošteno? Ili me stavi na ignore i ne obraćaj pažnju na mene, jer me u tvoje laži, gluposti i nebuloze nikada nećeš moći ubediti. Kako da me ubediš u to da imam psa kome kupujem meso kad ga nemam i ne kupujem mu ništa? Lepteje6o. Tako ti je i za sve nebuloze koje pišeš. Kako da ti neko poveruje da je Zemlja ravna ploča kad ja ne mogu da poverujem u tvoje tvrdnje da živim sa nekim tamo psom, kad ne živim ni sa kakvim psom? U stan u kome živim skoro 10 godina nijedan pas nikada nije ušao, niti će ući. Ti kažeš da je ušao, da je stalno tu i da mu ja kupujem meso - pa kako ko pravo govorio - tako mu bog dao pameti i zdravlja, i njemu i njegovim bližnjima. Pošteno?

A što lažeš da imam psa, odnosno da živim sa psom? Čikam te da nađeš post u kome sam na ovom forumu prvi pomenuo bilo kakvog “svog psa”. Ako ga nađeš daću ti 1000 €. Pošteno? Dakle? Šta bi?

Znaci , nivo teletabisa je tvoj nivo, bas lepo, ali ne znam koje si doktorske nauke izucio kao teletabis, :hahaha:

Kako cu ja da citiram je moja stvar, ti gledaj sebe, seljoberu mudroslavcicu.

Ti kada bi bio doktor nauka, znao bi sta je "fimoza" i zasto je neophodna ljudskim bicima.
Stalno pozdravljas Islamskog boga, znaci da si jihadista, koji konstantno uzurpira ove prostore, ne valja to nikako, treba da se uljudis i pocnes nesto da proucavas, za tebe bi bilo dobra knjiga:
"Kako se kalio Celik".
Gilgames i masoni, :hahaha:
Ti si "najlepsi, najpametniji doktor nauka", koji se seta po raznim temama i "prosipa mudrosti", misleci kako nama ostalima to cini zadovoljstvo,a Bog ti kaze:

5 Znam tvoja dela da nisi ni studen ni vruć. O da si studen ili vruć!

16 Tako, budući mlak, i nisi ni studen ni vruć, izbljuvaću te iz usta svojih.

17 Jer govoriš: Bogat sam, i obogatio sam se, i ništa ne potrebujem; a ne znaš da si ti nesrećan, i nevoljan, i siromah, i slep, i go.

18 Savetujem te da kupiš u mene zlato žeženo u ognju, da se obogatiš; i bele haljine, da se obučeš, i da se ne pokaže sramota golotinje tvoje; i masti očnom pomaži oči svoje da vidiš.

19 Ja koje god ljubim one i karam i poučavam; postaraj se dakle, i pokaj se.

20 Evo stojim na vratima i kucam: ako ko čuje glas moj i otvori vrata, ući ću k njemu i večeraću s njime, i on sa mnom.

21 Koji pobedi daću mu da sedne sa mnom na prestolu mom, kao i ja što pobedih i sedoh s Ocem svojim na prestolu Njegovom.

Prosto mi pravis zadovoljstvo sto si tu i hvala Bogu da mogu da ti svedocim, tako te Bog zove nazad, da napustis neimara i vratis se Elohu, koji ti je udahnuo duha i posato si dusa ziva, Slava Bogu, haliluja, :)

Kako ja mogu da budem teletabis kad ne konzumiram krv iz bilo čijeg mrtvog tela, kao ti? Najneumniji ravnozemljašu, neuspeli pecarošu iz USA, što konzumiraš ugušenu krv iz riba koje upecaš, a koje se uguše čim izađu iz vode, a onda ti iz njihovišh lešina unosiš u sebe njihovu ugušenu krv, a preko te krvi “unosiš anđele u sebe” (aha ha ha ha ha ha ha), što teraš (teras) mak na konac, ne bih rekao da se do boga stiže preko konzumiranja krvi, bilo čije krvi, i to ugušene krvi.

Žalosno je to što ravnozemljaši, tako prepametni, pokušavaju da progone ljude po celom forumu, i da im vade crno ispod nokata, samo zato što neće da postanu hrišćani. A neće nikada. Dokle ide ta njihova kokošja logika dovoljno govori i ovo: oni tvrde da se druženjem sa Suncem u telo unose demoni, a konzumacijom ribljeg mesa i njihove ugušene krvi da se u telo unose anđeli. Koja mizerna, jadna i bedna zamena teza. E, žalosti. A sve ti je to napravila konzumacija ugušene krvi i duhovni entiteti koje si pokupio iz toga.

Ti i teletabis
Pušite kanabis,
A u tabivrtu
Vi vučete crtu.

:hahaha:

Šta ću ja da propagiram je moja stvar. Neću da budem hrišćanin nikada u životu. Tuži me Vodovodu i kanalizaciji, pošto stvarno ne vidim kome bi me drugom zbog toga mogao tužiti. To što si nepismen i ne umeš da citiraš običan post je odraz opšte kulture, u tvom slučaju nekulture. Ja neću vući repove iz tvojih citata, no ću ih brutalno iseći. Može mi se tako. Svako gleda sebe, a ti sebe ne gledaš, Seljoberu Litalinoviću.

Znam ja šta je fimoza, ali me ne zanima. Ja sam zdrav i sebičan. Ne dam lekarima ni kinte.

Pozdravljam koga ja hoću. Seljaku nepismeni, ne postoji islamski bog. Reč “Allah” na arapskom jeziku znači “bog”. A bog je jedan. Prema tome, jihad ratniče, što se ovde pretvara da je hrišćanin, i razvaljuje hrišćanstvo svojim nastupom po forumu, svaki dan u džamiju, da klanjaš pet puta i vičeš: “Tekbir! Allahu akbar!” Ja ne mogu da budem jihad ratnik, a ni musliman, jer sam protivnik obrezivanja, a i ne mogu da sledim bogoborno i bogohulno obrezane ljude koji su jeli meso, mleko i jaja, i čija je krv bila puna mesa, mleka i jaja. Fuj. Tipična zamena teza.

Jebli te i Gilgameš i masoni. Evo ti isečka iz knjige “Kako se kalio čoldo”: “Odemo mi do Dunavskog parka, onako u duetu, opušteno prdeći na nervozne prolaznike. I prc... na zaleđeno jezero. Ja iskopam rupu u ledu, da ih impresioniram, da vide šta može deda od čolda i malo leda. I naguze se one, jedna sa jedne strane, a druga sa druge strane rupe. Pa ja zaperem čolda u ledenoj vodi, naravno kroz rupu, pa skontam da ih ima dve, pa razbijem čoldom led i iskopam još jednu rupu; pa onda zaperem čolda u obe rupe, pa ih njime udarim u dupe. Hladno čoldu, ali zagreje ga njihovo dupe. Pa onda udri, pa udri, pa udri, prvo jednu, pa drugu, pa malo u jednu, pa u drugu rupu, pa onda malo u jednu, pa u drugu zimzelenu fuficu. Prvo ga zahladim u rupi, a onda zagrejem u njenoj rupici. Jado moj, tako se kali čoldo.“ Napisaću roman „Kako se kalio čoldo“. Ojha.

Ja sam ono što sam, svojoj ženi i ljudima sa kojima se družim sam ok. Kome smeta kakav sam neka me zaobiđe. Za tebe me zabole kokot. Šta te boli p1čka šta sam i kakav sam, nisam te zvao da živiš sa mnom.

Uh, kako me pogađaju ovi judeo-hrišćanski stihovi. Pošto nisam ni Jevrej ni hrišćanin, imam prema ovim stihovima istu obavezu kakvu ti imaš prema bilo kom stihu iz Veda, koje neću citirati, jer ih ne bi razumeo. Znači baš me briga za sve ove gluposti koje si citirao.

Upravo je ceo forum saznao koliki je tvoj nivo; evo ga:

- daje sebi za pravo da meni, koji jedem samo voće i povrće, “drži slovo” o duhovnosti. To je isto kao kad bi prostitutka izazvala i vodila rat da bi sačuvala nevinost. Smejurija. Evo da se kladimo u 5000€ da bi bog, u slučaju uništenja čovečanstva, pre uzeo mene i moju suprugu za novog Adama i Evu, zbog naše duhovne čistote, i neiskvarenosti, najzad i kao vegane, ali i poznavaoce opšte duhovnosti i svih religija, nego što bi uzeo poznavaoce samo jedne religije i “jurišnike jedne istine”, sve ove silne krvoždere, mesonje, mlekonje, jajonje, čvarkonje, zatim GMO kobasičare, salamonje, paštetonje... itd. itd. Namaste.

Jadan taj tvoj bog za koga “svedočiš” tako što lažeš za nekoga prvo da je hindus, a onda da je musliman, što je totalno nemoguće. Mora da su te učili u crkvi da lažeš u tuđe ime. Nisi nikakva reklama ni za tu crkvu ni za takvog boga. Ne svedočiš u njihovo ime, nego im se rugaš. I to najstrašnije. Samo tako nastavi. Fuj. Uzgred, taj tvoj demon kome je Mojsije prinosio poklane volove, ovnove i golubove, uopšte me ne zanima, kao ni indijski kulčt Kali Ma, od koga je Mojsije prekopirao svoju religiju, kao ni tvoje mizerno “svedočenje”, od strane krvoždera. Bogu svaka čast, a obrezanim božjim neprijateljima sve najgore. Omnes in unum. Ojha. Ende.

Teorija svega iliti priča o jajetu, piletu i kokoški...

Priča o jajetu, piletu i kokoški je priča o trojednom pretakanju materije svemira kroz njena tri prirodna oblika i stanja:

1. mirovanje (kvantni vakuum);

2. pokretanje i razvoj svemira (sintropija);

3. starenje i raspadanje svemira (entropija).

To je priča o materiji koja se manifestuje kao kretanje i koja nestaje kad kretanje prestane. Dakle to je priča o svim mogućim oblicima kretanja, koja uvek iznova iz mirovanja punom snagom počinju, razvijaju se, zatim postepeno jenjavaju, slabe i na kraju završavaju i u mirovanju nestaju.

Onaj ko uspe da objasni materiju kao kretanje, odnosno da objasni šta je to što se kreće, a što zovemo imenom materija i energija, kako ona postoji i zašto postoji tako kako postoji - po načinu večitog pretakanja kroz svoja tri prirodna oblika i stanja, taj će da otkrije “teoriju svega”. Da li je to uopšte moguće?

Da li je, najzad, moguće da ništa nikada nije nastalo, niti će ikada nestati, već da je večno i da oduvek postoji? Moguće...

Sve ove reči i pojmovi mogu se svesti samo pod jednu reč i jedan pojam: “fizički i psihički procesi” ili “kretanja”. To podrazumeva da onaj ko želi da napravi “teoriju svega” ne može je praviti pojedinačno o svim tim pojedinačnim stvarima i pojmovima, koji su beskrajno različiti, već treba da pronađe ono što je svim tim različitim pojmovima zajedničko, odnosno o onome po čemu su sve te stvari i pojmovi isti. U ovom slučaju to je da se sve te stvari i pojmovi svode na fizičke i psihičke procese ili kretanja.

Međutim, problem je što se ni o fizičkim i psihičkim procesima ne može praviti teorija svega, jer fizički i psihički procesi sa značenjem kretanja nemaju značenje postojanja. Značenje postojanja može da ima samo onaj ko ima sposobnost da stvara fizičke i psihičke procese. Kada su u pitanju fizički procesi to je uvek onaj ko ima sposobnost da se napreže i kreće. A kad su u pitanju psihički procesi, to je uvek onaj ko ima sposobnost da opaža fizičke i psihičke procese, oseća, pamti ih, misli o njima i razume ih.

Ovo ipak nije sve što je potrebno da se zna da bi se mogla napraviti teorija svega, jer sada iskrsava pitanje da li postoje dva vršioca svih tih procesa, od kojih jedan stvara fizičke procese i radnje, a drugi psihičke procese i radnje, pa bismo onda morali da pravimo dve teorije svega - jednu za onoga ko stvara fizičke procese i radnje, a drugog za onoga ko stvara psihičke procese i radnje, jer fizičke procese i radnje svrstavamo pod pojam materija, a psihičke procese i radnje pod pojam duh ili ideja. Pa bismo onda jednu teoriju svega zvali materijalizam, a drugu idealizam.

I, naravno, ubrzo posle nastajanja ovih dveju teorija svega, odmah bi se shvatilo da su ove dve teorije povezane, u tom smislu što bi se brzo otkrilo da su duh i materija, odnosno ideja i kretanje, uzajamno povezane, tačnije da ideje, odnosno informacije, koje se sve odnose na razne oblike kretanja, ne mogu da postoje bez kretanja.

Sledeće što bi se desilo jeste da bi se ove dve različite teorije svega, idealizam i materijalizam, uzajamno suprotstavile i zavadile oko pitanja šta je starije, da li ideja/informacija o kretanju, koja uzrokuje kretanje i bez koje kretanja ne može da bude.

Proći će vekovi i milenijumi a niko neće moći da reši taj problem prvenstva ideje nad materijom ili pak materije nad idejom, sve sa ciljem da ne budu dve teorije svega, već samo jedna. I to će tako da traje sve dok se ne setimo da ni materija, kao kretanje, ima značenje postojanja, niti ideja, kao informacija o kretanju, ima značenje postojanja, jer sve su to samo fizičke i psihičke radnje i procesi koji ne mogu da postoje sami po sebi, bez vršioca koji ima sposobnost da vrši fizičke i psihičke radnje.

Svakako da tu ne može da bude nikakvog prvenstva, niti prvenstva materije/kretanja nad idejom/informacijom, pošto materije/kretanja ne može da bude bez ideje/informacije, niti prvenstva ideje/informacije o materiji/kretanju može da bude nad materijom/kretanjem, pošto ideje/informacije ne može da bude bez materije/kretanja. Drugim rečima, niti jajeta sa idejom/informacijom o kokoši kao sistemu kretanja može da bude bez kokoške, niti kokoške kao sistema kretanja može da bude bez jajeta sa idejom/informacijom o kokoški kao sistemu kretanja.

Na kraju, da bi se rešio ovaj logički paradoks prvenstva ideje nad materijom, ili pak materije nad idejom, ne preostaje ništa drugo nego da se setimo da ni materija ni ideja nemaju značenje postojanja, već ono što ima sposobnost da se kreće uz pomoć ideje o kretanju i stvara ideju o kretanju uz pomoć kretanja. I da tu ne može da bude nikakvog početka, već da to koje postoji u praznini i u njoj traje, uvek iznova, ciklično, postoji na taj način što se večito pretače iz sebe u sebe, pomoću ideje/informacije o svom kretanju uzrokuje svoje kretanje, da bi zatim pomoću svog kretanja uzrokovao svoje ideje/informacije o svim svojim kretanjima.

I to je “teorija svega”. Druge teorije svega nikad nije ni bilo, niti može da bude. Najzad, ta teorija svega može i da se nacrta:

kauzal10.jpg

Vrlo je prosta i samo idioti ovu teoriju ne mogu da razumeju, i traže nekavu drugu. Krivo mi je što sam se ovako izrazio, ali to je gola istina o slabosti ljudskog uma i njegove nesposobnosti razumevanja postojanja sveukupne stvarnosti. Namaste.

Himna bogu Ra kad izlazi na horizontu i zalazi u zemlji života...

Slava tebi, o Ra, koji izlaziš kao Tem-Heraakhuti. Obožavan si. Tvoje lepote su pred mojim očima i tvoj sjaj pada na moje telo. Odlaziš na legalo u čamcu Sekutet sa povoljnim vetrovima, i tvoje srce je radosno. Srce čamca Matet se raduje. Koračaš nebom u miru, odbacujući sve naše mane. Zvezde koje se nikad ne odmaraju (odnosno planete) pevaju ti himnu, a zvezde koje nikad ne nestaju (odnosno cirkumpolarne zvezde) slave te dok toneš na počinak na horizontu Manua.

Divan si ujutru i uveče, o ti živi gospodaru, nepromenljivi, moj gospode. Slava tebi koji izlaziš kao Ra i zalaziš kao Tem u lepoti. Ti najviši i najsjajniji na leđima svoje majke (boginje neba), o ti koji si okamnjeni kralj bogova. Nut (boginja neba) te slavi, a Maat (boginja zakona i istine) te grli s jutra i s večeri. Radosno kročiš nebesima, a jezero Testes (deo nebesa) je njihov deo. Ra ima povoljan vetar, čamac Sekutet napreduje i ulazi u luku. Slave te bogovi juga, severa, zapada i istoka, o ti božanska supstanco, iz koje izviru svi oblici života. Ti govoriš - Zemlja je preplavljena tišinom, o ti jedini, koji boraviš na nebu pre nego što su zemlja i planine postale. O pastiru, o bože, i jedini, stvoritelju svega što jeste, ti koji si stvorio jezik devet bogova. Ti koji si učinio da sve proklija iz vode i koji izbijaš iz tla i izvora Horusovog jezera. Dozvoli mi da udahnem vazduh koji dolazi iz tvojih nozdrva i sevemi vetar tvoje majke Nut. Proslavi moj duh, o Ozirise, učini moju dušu božanskom. O Gospodaru bogova, koji si obožavan u miru i uzbuđen zbog svih čudesnih dela, obasjaj svakoga dana moje telo.

Mislim da bog sigurno ne bi uživao u ulozi koju su mu polupismeni ljudi namenili. Previše tragikomično, patetično, apatično, iskopirano, inferiorno i matoro, i nimalo realno, a opet ni blizu nadrealno, tako reći nakinđureni, loš barok, neproporcionalan, koga bi svaki kvalitetniji umetnik, pa i bog, prezirao, a ne učestvovao u istom...

Nisam član nijedne religije, verske zajednice ili crkve, niti ću to ikada biti; nisam ni ateista, ni vernik, niti ću to ikada biti... Ja sam rekao da znam da postoji bog, a onda su me napali oni koji veruju u boga, i tražili dokaz da postoji bog. Zašto? Zato što oni koji veruju nisu sigurni postoji li ili ne ono u šta veruju. Ja neću reći - “Verujem da će sutra svanuti dan” - zato što znam da će svanuti.

Po “principu šestara” Velikog Arhitekte, Neimara svih svetova, odnosno razmerama svih stvari koje nas okružuju, kao i univerzalnim jezikom svih svetova - naime matematikom, možemo dokazati postojanje božanske ličnosti. Ne verovati (ne biti siguran postoji li), već dokazati postojanje božanske ličnosti.

Od svih religija najbliži sam budizmu, pa ću iskoristiti jednu tehniku, meni urođenu, a to je da se stečeni, originalni uvid, može prenositi sa jednog polja na drugo. Ta suptilna suština je nepromenjena, koliko god se polja razlikovala. Kaže se da je ponavljanje majka pamćenja i usađivanja... pa ću početi od ovoga... jednom doživljeno prosvetljenje je kraj nečemu, i početak nečega. I tu bi prosvetljenje suštinski bilo beskorisno, jer se dogodilo samo jednom...

Stanje prosvetljenja je slično kao kada vam optičar (ukoliko dozvolite da vam on ili neki doktor kroji kapu) odredi prvu pravu dioptriju očajla (na turskom se kaže naočara) i vi ih stavite. Sve oko vas je poznato, a ipak drugačije i kristalno jasno. Ako se prosvetljenje dogodi kao sticaj okolnosti, posledica meditacija i vežbi, odnosno neke duhovne tehnike, onda je prosvetljenje sve “beskorisno” i kratkotrajno.

Ne znam kakvo je to stanje, ali znam da je promenjivo i kvarljivo.

Stičem utisak da se ciklusi sazrevanja ponavljaju. Ako se prosvetljenje jednom dogodi, jednake su šanse da će se dogoditi još jednom... što mi negde u startu govori da je tom procesu potrebno neprekidno sazrevanje...

Jedan moj prijatelj je izgubio želju da istražuje, uči i meditira... razočaran mojim odgovorom na pitanje da li ću morati i dalje da meditiram kad doživim prosvetljenje. Moj odgovor, možda tačan, možda ne, bio je da se kroz meditaciju stiče nova tačka gledišta na svet, i da od tada čovek seda i meditira spontano i lako, to mu biva nasušna potreba, prosvetljuje se iz časa u čas, i živi na nekom novom nivou. Pri tom, svejedno je da li sedi, hoda, uči priča... Dakle, suštinski je beskorisno, jer mora da se ponavlja, ali to više nije napor i očekivanje, traganje, vežba, nego namerna voljna veza sa svojim bićem, koja se uspostavlja iz časa u čas, sa svojim novim ja...

Ne znam kako to izgleda iz ugla želje... ja pristupam iz ugla velikog pritiska, i uopšte se ne pitam hoću li ili ne. Dakle, prokleta potreba.

Prosvetljnje nije konačno, iz perspektive radnje. Jedno prosveteljenje dođe, i usledi drugo. Ono je konstanta. Ako ga gledaš kao jedno jedino - onda jeste konačno, ali to opet zavisi od tvog viđenja prosvetljenja.

Šta je još jako bitno? Onaj ko hoće da doživi prosvetljenje ne sme da bude bogoboran, bogohulan i protivprirodan. Dakle, ni pod razno ne sme da dozvoli da ga neko obreže, obeleži (tetovira kao roba) ili navikne na to da konzumira meso, mleko i jaja, kao i svu industrijsku hranu. Ko god se obreže (jer smatra da je bog učinio grešku u anatomiji - pa se on drzne da je ispravi), i ko god jede meso, mleko i jaja - ne može doživeti prosvetljenje, pa samim tim ne može biti ni nečiji duhovni učitelj. Konzumacijom mesa, ljudi koji ga konzumiraju unose u sebe strahove koje životinja nabija u meso u trenutku klanja. A strah je najprizemnija emocija. Sa strahom (gomilom strahova) nema prosvetljenja. I tačka. Dakle, ne radi se ni o kakvim ličnim željama i potrebama, već o prirodnom zakonu. Šta će bilo kom prosvetljenom pojedincu, koji ne konzumira meso, mleko i jaja, odnosno ne unosi u sebe strahove i bolesti poklanih životinja, bilo koji “božji sin”,“božji prorok”, ili bilo kakav “guru” koji halapljivo proždire meso, mleko i jaja, a uz to je još i bogoborno, bogohulno i protivprirodno obrezan?

Prosvetljenje nije isto za svakog. Puno je očekivanja i zabluda vezanih za prosvetljenje. Što više duhovno napredujemo, ili ako čak i dostignemo prosvetljenje, svakako niko ne dostiže ono što je očekivao...

Još nešto. Izbegavajte ljude koji se busaju u grudi da su doživeli prosvetljenje, a od vas traže novac za nekakve “duhovne radionice”... ha ha ha... Dno dna.

Namaste.

Postovani postavljacu naslova i teme za diskusiju,pokazatelji produhovljene osobe su sve vrline koje krase pravog vernika.

One se ogledaju u toleranciji,postenju,strpljenju,trpljenju,zahvalnosti,ljubavi,suzdrzanju od losih reci,misli i dela.Svako onaj ko voli svog bliznjeg,postuje ga,razume,saoseca sa njim i pomaze mu u nevolji.Produhovljen covek je onaj koji ma kakvog obrazovanja i ucenosti bio,ma koje religije,verske i rasne pripadnosti i jeo meso,mleko,jaja ili ne ima covecnosti u sebi tako da je u njegovom prisustvu prijatno boraviti i razgovarati sa njim,osecati se kao brat i rod,kao otac i majka,kao prijatelj.

Produhovljen covek je mudar,bira reci,bira mesto i vreme kada i kako ce sta reci.Sa istomisljenicima je opusten a sa onima koji suprotno misle i rade je mudar u komentarima,ne vredja,ne ponizava,nema potrebu da velica sebe da bi drugoga umanjio.Ne gordi se,ne ljuti se,nema ego vec se vodi svojom savesti i moralom.
Produhovljen covek ne pada u vatru ni recima,ni delima on pomno prati ljude oko sebe i mislima i dusom, miluje ih recima.Ako je isprovociran pokusava da se suzdrzi ili se udalji od drustva koje mu ne prija.

Produhovljen covek u svakome vidi brata kome treba ili pomoci ili zahvaliti.

Poslednja izmena:
Onda se smiri i prihvati da ja imam pravo na svoje mišljenje. Mislim napisala si gore svoje mišljenje, i posle toga samo pokušavaš da obrneš ono što sam ja izjavila. Tu si upravo opovrgnula svoju tvrdnju da vernici imaju smirenost i toleranciju.

Izvini,ucinilo mi se da smo se slozile oko toga da je smirenost i samokontrola odlika produhovljene osobe samo da ja mislim kako se to cesce srece kod religioznih a ti kod nereligioznih osoba.Valjda je samo u tome razlika u nasim misljenjima ako sam dobro shvatila?Ispravi me...

Poslednja izmena:
Aha, izvinjavam se... Pa, evo ovako: Ja ne mislim da je kontrola nešto prirodno. A sve što nije prirodno za mene nije istinsko. Ako nije istinsko, znači da je laž i pokušaj suzbijanja svoje prave prirode i istine. Što znači da je osoba diskonektovana sa svojim bićem, i da pokušava da onome što je mnogo veće (duhovno biće), nametne ideje ograničene telesne realnosti. Što mi govori da ta osoba slabo kontaktira sebe, i slabo razgovara sa samom sobom. Sa svojim spiritualnim bićem. Samim tim, produhovljena ne može biti, ako svoj duh ne samo da ne čuje niti razume, nego pokušava da lažira, sabije i šta sve ne.

A religije uglavnom rade upravo te stvari. Nameću umu set izmišljenih normi, konvencija (gluposti iz ugla prirodne duhovnosti). Zbog toga ih smatram apsolutnim neprijateljem produhovljenosti i spiritualnosti.

^

šta je prirodna duhovnost?
prvo šta mi pada na pamet da bi to moglo biti je taoizam, mada mislim da se i tamo beše pominje neka kontrola, daha npr. (tao te čing, lao ce) itd.
ti si protiv kontrole jer "ne misliš da je kontrola nešto prirodno"?
ja mislim da je kontrola reaktivnog uma možda neki preduslov za duhovnost.
šta bi bilo kada se niko ne bi kontrolisao?
odosmo svi u 'rac?

“Delati u gnevu, bez kontrole i discipline, ne uzdržavati se, znači biti pobeđen.“ Don Huan Matus

Back