Neki novi klinci

• Začetnik teme Začetnik teme Araon
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Preziveli smo ovakvo vreme, pa prezivecemo i ovo cenim.:kafa:

tad je degradirao samo sloj plemica, a izdrzljiva sirotinja raja ponela svet dalje:lol:
danas su svakakva cuda tehnomanije dostupna i najvecoj jadi, koji se onda ushushkan u tom laznom svetu i ne osvrce vise na svoj bedan polozaj,
no igra igrice..ili sta znam, drka sa nekim virt. likom na fejsbuku. karikiram, naravno: )

nekad su nas ucili da je religija opijum za mase: ))
ali od ove "vere" novog doba mislim da po drustvo i covekov opstanak uopste , nema vece opasnosti.

tad je degradirao samo sloj plemica, a izdrzljiva sirotinja raja ponela svet dalje:lol:
danas su svakakva cuda tehnomanije dostupna i najvecoj jadi, koji se onda ushushkan u tom laznom svetu i ne osvrce vise na svoj bedan polozaj,
no igra igrice..ili sta znam, drka sa nekim virt. likom na fejsbuku. karikiram, naravno: )

ali od ove "vere" novog doba mislim da po drustvo i covekov opstanak uopste , nema vece opasnosti.
Mislim da stvari nisu toliko alarmantne. Vise se brinem za pistolje i nozakanje negoli za zenske petkove i muske plachipichke. Uvek ih bilo i uvek ce ih i biti.

generalno da, samo sto je statistika neumoljivo jos uvek na strani veceg postotka muske stagnacije..pritom niposto ne zagovaram medjusobno optuzivanje za stanje stvari.
u sustini taj i takav "svet" i treba infantilne povrsne slabice koji ce stvarati nove generacije debila. logicno je da se slabe one odlike kod oba pola koje ih cine specificnim i razlicitim.
musko nacelo se preinachuje u nesto lose i suprotstvalja nekakvom novom, trasrodnom modelu, a zenama se namece princip samodovoljnosti...

Ja vidim podjednaku stagnaciju, samo što su žene tek od skoro u tom nekom udarničkom fazonu pa ti se čini da one odoše i napreduju ko zna koliko, dok muškarci stagniraju...

To je meni samo debilno, pa ni ženama se ne sviđa to što muškarce sve više bacaju dole i oni gube svoje liderstvo prirodno, svoju jačinu, stabilnost (normalnim ženama naravno), a ni muškarcima se ne sviđa to što one sve više glume da nose muda, pa se inate i tamo gde ne mogu.

Možda se ovde krije odgovor... Sada degradira sirotinja raja, dok plemići žive normalno, jedu zdravo, imaju porodice, u plemićkim porodicama nema transvestita (ili kako se to već piše)... Možda nam plemići vraćaju za to ranije što smo ih s*ebali :D

Da, karakiraš naravno... Nešto mi je sinulo sada u glavi. :)

Nema vajde od tog pokazivanja emocija, suza i slabosti. U pocetku moze biti, "joj dusica, pokazuje emocije" truc, muc, bla, a posle ce biti "ovaj je neka placihicka, ne treba mi neka seka-persa, tunjavko, vec pravo musko".
Nije problem pokazati emocije, naklonost, pa cak i slabost, ali problem je sto su ljudi skotine i bas tu gaze i stvarno su retki oni koji to nece uraditi.

Sve je to meni licemerno, kao ono "hocu muskarca sa kicmom, da zna sta hoce, loseg momka, koji ne trpi sranja, ima svoje ja - ali da mi cuti, popusta i prede kao mace".

Cista biologija je tu, onaj ko ne pokazuje slabosti izgleda kao jaci, sposobniji, bolje spreman da zastiti i sacuva nju i potomstvo nego kao onaj koji posle neuspeha sedne i place i izbaci emocije.
Ne kazem da nijedna zena ne pada na to, ali velika vecina ce ici na muskarca koji drzi emocije pod kontrolom i ne pokazuje slabosti (iako ih ima), jer deluje sigurnije, stabilnije.

Manje više ovo je i moje mišljenje. Ovo boldovano sada već mogu da potpišem,bez obzira o kom segmentu života pričamo,ako ljudi osete popustljivost i slabost...iskoristiće...bez obzira da li to čine da sebi dižu ego,da se finansijski okoriste,da parazitiraju na tebi...u društvu,školi,poslu,ljubavi...uvek je isto. Slabost se kažnjava. Mogao bih reći da je ljudima to urođeno u ponašanje i da jednostavno ne mogu drugačije.

Što se tiče teme...ne verujem nešto. Možda je to trenutni modni hir kod mladih devojaka ali popustiće ih brzo. Priroda je neumoljiva,pre ili kasnije sve dođe na svoje mesto ;)

@tema
Putin je skoro zaplakao pretpostavljamo sa ciljem dobrog marketinga i PR-a.:)

nije bas toliki glumac. nije lako tek tako da se zaplahe.
ja par puta zasuzio slusajuci rusku himnu a da mi je rusija otadzbina, bilo bi cesce.
sastao se sa merkel, to saveznistvo se trazilo vekovima i jedino ono bi uspostavilo mir u evropi.
bizmark je sanjao o tome.
mozda je putin mislio da je dogadjaj istorijski.

potcenjujes coveka

Sve češće od strane žena i devojaka može se čuti ono "i muškarci treba da pokazuju emocije, suze, slabost", jednom sam čak čuo "muškarci treba sami da učestvuju u jednakosti polova, treba da promene i sebe, da puste svoje slabosti, da ih pokazuju, tako će postati bolje verzije sebe, tako će svima biti lepše"; ovo je, naravno, rekla devojka...

Meni ovo zvuči kao glupost novog doba u kome je cilj svet okenuti naopačke, gde su žene ubeđene kako trebau biti muškarci, muškarci kako trebaju biti žene, gde se veličaju lgbt ljudi, podržavaju zdušno kao da je to nešto ultimativno dobro i čemu svi treba da težimo.

Zanima me vaše mišljenje o ovoj pošasti i ko zapravo "profitira" od pravljenja imbecilnih budućih generacija?

Sme da pokaze ranjivost naravno...
cak i da zaplace....

ako ima i drugu stranu...musku, koji preuzima kontrolu, i casno odlucuje.

Nikad tovarenja nije preveeshe, neg ak ti nji loshe tovareesh, ondak one smatrayoo daj'to preveeshe tovarenja. Il su neke odnji nacheesto polud'le bez tovarenya.

Naravno, nemislim da zhenoo treba samo iebat ko lootkoo za napoompavanye, al kato rajsh raji kak valya, ai sve ostalo raj'kak valja i nema das ponasha ko gloopacha, neg ko'zhena, a tot'je injima drago.
Ja pričam jedno a ti drugo.Ne žalim se nego smatram da ove što brane pedere treba da pričekaju na seks sa njima.

Sve češće od strane žena i devojaka može se čuti ono "i muškarci treba da pokazuju emocije, suze, slabost", jednom sam čak čuo "muškarci treba sami da učestvuju u jednakosti polova, treba da promene i sebe, da puste svoje slabosti, da ih pokazuju, tako će postati bolje verzije sebe, tako će svima biti lepše"; ovo je, naravno, rekla devojka...

Meni ovo zvuči kao glupost novog doba u kome je cilj svet okenuti naopačke, gde su žene ubeđene kako trebau biti muškarci, muškarci kako trebaju biti žene, gde se veličaju lgbt ljudi, podržavaju zdušno kao da je to nešto ultimativno dobro i čemu svi treba da težimo.

Zanima me vaše mišljenje o ovoj pošasti i ko zapravo "profitira" od pravljenja imbecilnih budućih generacija?
Imbecilno je stavljati ljude u kalupe. Svi smo razliciti i za svakog postoji neko ko je sa njim kompatibilan.

Svako treba da zivi u skladu sa svojim osecanjima i uverenjima, tako da mi tvoj stav o cvrstoj podeli na muske i zenske uloge deluje jednako pogresno kao i nove tendencije.

I da, zaista deluje cudno da se toliko bojis gubitka muske uloge u drustvu... Sto te to toliko muci?

Ja mislim da - kakav si, takav si. Ako nisi derperast, onda nemaš zašto da budeš takav. Ako jesi, šta sad, drugačiji ne možeš biti. Najgore je kad nisi takav, ali zbog nečega hoćeš takav da postaneš. Onda nisi normalan.
Sve je to nekakav moderan vid pomodarstva.
A što se tiče toga ko ima od svega toga ima koristi - Zapad. Reklamiraju te vrednosti putem medija, mi želimo da budemo moderni, onda mnogi prihvate njihove vrednosti, i negiraju jasnu činjenicu da Zapad sve to radi da bismo postali jednoga dana dovoljno pasivni i podložni drugima, da bi nas onda uhvatili kad budemo najslabiji.
Mi smo potpuno zaboravili da svaka zemlja treba da bude otvorena ka svemu, ali da zadrži svoje ja. Mislim da je puno pripadnika moje generacije zaboravilo vrednosti naše zemlje i da ih više nije briga za to.

Imbecilno je stavljati ljude u kalupe. Svi smo razliciti i za svakog postoji neko ko je sa njim kompatibilan.

Svako treba da zivi u skladu sa svojim osecanjima i uverenjima, tako da mi tvoj stav o cvrstoj podeli na muske i zenske uloge deluje jednako pogresno kao i nove tendencije.

I da, zaista deluje cudno da se toliko bojis gubitka muske uloge u drustvu... Sto te to toliko muci?

Ne bojim se ja za sebe, ja ne mogu da je izgubim, bojim se toga da mi sin sutra bude slina ako ga budem imao nekad... A uz sve što se danas servira teško je verovati u drugačije.

No, nekako mi se čini da bi više žene kao žene trebale da se boje gubitka muške uloge u društvu, htele to da priznaju ili ne, koliko god one vole da su jake, da su samostalne, bez muškarca kao lidera osećaju se usrano. Znam primere žena koje su jače od svojih muškaraca, one su 24/7 frustrirane, tu ni za koga sreće nema.

Meni samo nije jasno zašto i žene učestvuju u izgradnji nekih novih muškaraca koji se ni njima samima ne dopadaju. Sad ćeš ti reći "valjda one znaju šta im se dopada", pa, vidim koliko znaju šta im se dopada, svaki taj njihov svetski šmeker, tip na koga su odvaljivale bio je gej, počevši od Riki Martina pa dalje...

Ranije su žene odvaljivale na Marlona Branda, na Vin Dizela, danas balave na nekog Bibera koji izgleda kao neuspeli abortus...

Veruj ti meni, sa obezglavljenim muškarcima i bez testisa nema sreće ni za koga, uostalom videćemo kuda ovo vodi.

Ja pričam jedno a ti drugo.Ne žalim se nego smatram da ove što brane pedere treba da pričekaju na seks sa njima.

Nisan ja derane ni reko dasti zhalish nanji il one natebe, no san reko dasu one slabo tretirate, pa poludle za ovijem guzicharima.

Ai ovo si lepo reko: ak si zhena i stala si u obranu pjedera, ondak lepo sacheckay na sjegz sanjima, pa nekti zhivot bude mijo.

Danekazhem kako je reko neki yosh prije dosta god'na kasu se pjederi uskoorchili: "onaj ko brani pjedere, dabogda mu sin dovo zeta ukutju". Nevolim kletve, ali san se sietio pa san napiso odje.

Ne bojim se ja za sebe, ja ne mogu da je izgubim, bojim se toga da mi sin sutra bude slina ako ga budem imao nekad... A uz sve što se danas servira teško je verovati u drugačije.
Ako budes imao sina, dok on stigne do uzrasta da mu se bilo sta servira spolja, imaces dovoljno vremenada ga vaspitavas, ucis, objasnis i das licni primer. Nece biti mnogo drugaciji od tebe, sve i da hoces, jer na decu uticemo mnogo vise nego sto smosvesni.

No, nekako mi se čini da bi više žene kao žene trebale da se boje gubitka muške uloge u društvu, htele to da priznaju ili ne, koliko god one vole da su jake, da su samostalne, bez muškarca kao lidera osećaju se usrano. Znam primere žena koje su jače od svojih muškaraca, one su 24/7 frustrirane, tu ni za koga sreće nema.
Nadje svako ono sto mu treba, pa tako i te koje su po tvom misljenju jace od svojih muskaraca i po tvom misljenju upravo zbog toga frustrirane, verovatno imaju negde svoje (svesne ili nesvesne) razloge zasto su izabrale bas takve muskarce.

Meni samo nije jasno zašto i žene učestvuju u izgradnji nekih novih muškaraca koji se ni njima samima ne dopadaju. Sad ćeš ti reći "valjda one znaju šta im se dopada", pa, vidim koliko znaju šta im se dopada, svaki taj njihov svetski šmeker, tip na koga su odvaljivale bio je gej, počevši od Riki Martina pa dalje...
valjda one znaju šta im se dopada

Ranije su žene odvaljivale na Marlona Branda, na Vin Dizela, danas balave na nekog Bibera koji izgleda kao neuspeli abortus...

Veruj ti meni, sa obezglavljenim muškarcima i bez testisa nema sreće ni za koga, uostalom videćemo kuda ovo vodi.
Pusti te price "strasno, strasno... "Sve ide svojim tokom, stvari se prirodno regulisu. Ako si ti zadovoljan sobom i svojom situacijom, to je sasvim dovoljno, a za buduce sinove i sadasnje zene, nista ne brini... :ortaci2:

Ako budes imao sina, dok on stigne do uzrasta da mu se bilo sta servira spolja, imaces dovoljno vremenada ga vaspitavas, ucis, objasnis i das licni primer. Nece biti mnogo drugaciji od tebe, sve i da hoces, jer na decu uticemo mnogo vise nego sto smosvesni.

Nadje svako ono sto mu treba, pa tako i te koje su po tvom misljenju jace od svojih muskaraca i po tvom misljenju upravo zbog toga frustrirane, verovatno imaju negde svoje (svesne ili nesvesne) razloge zasto su izabrale bas takve muskarce.

valjda one znaju šta im se dopada

Pusti te price "strasno, strasno... "Sve ide svojim tokom, stvari se prirodno regulisu. Ako si ti zadovoljan sobom i svojom situacijom, to je sasvim dovoljno, a za buduce sinove i sadasnje zene, nista ne brini... :ortaci2:

Pitanje je koliko deca budu kao očevi... Ne kažem da nema uticaja, ali imaš mnogo situacija gde okruženje napravi od deteta ovo ili ono, iako mu je otac nešto deseto. Ja bih umro da mi sin bude neki pederko ili slina koja nema muda ni da kaže šta misli.

Imaju razloge jer im je lakše da profuraju svoje želje i potrebe, ali nema tu sreće definitivno.

Zadovoljan sam ja sobom, nemam ja taj problem, nego sam ranije bio u fazonu "ovu zemlju treba čuvati za buduće naraštaje", kada vidim kakvi su kreteni i na šta se ovo sve napravilo, uopšte više nemam želju da čuvam bilo šta za bilo koga.

Daću ti sad banalan primer, naši preci, mogu svi da pričaju šta god žele ali su bili junaci, ginuli kao snoplje, pobeđivali sile kao što su Turska, AU, itd, itd, da bi danas ove sline od njihovih potomaka sve raprodali, dali drugima... Dakle, oni su ginuli džabe. Nameće se pitanje: Za koga ja sutra da ginem kada će te sline male i debilke od devojaka to sve da bace niz vodu?

Pitanje je koliko deca budu kao očevi... Ne kažem da nema uticaja, ali imaš mnogo situacija gde okruženje napravi od deteta ovo ili ono, iako mu je otac nešto deseto. Ja bih umro da mi sin bude neki pederko ili slina koja nema muda ni da kaže šta misli.
To je nemoguce ako je otac istinski prisutan u zivotu svog sina od pelena pa nadalje.

Imaju razloge jer im je lakše da profuraju svoje želje i potrebe, ali nema tu sreće definitivno.

Zadovoljan sam ja sobom, nemam ja taj problem, nego sam ranije bio u fazonu "ovu zemlju treba čuvati za buduće naraštaje", kada vidim kakvi su kreteni i na šta se ovo sve napravilo, uopšte više nemam želju da čuvam bilo šta za bilo koga.

Daću ti sad banalan primer, naši preci, mogu svi da pričaju šta god žele ali su bili junaci, ginuli kao snoplje, pobeđivali sile kao što su Turska, AU, itd, itd, da bi danas ove sline od njihovih potomaka sve raprodali, dali drugima... Dakle, oni su ginuli džabe. Nameće se pitanje: Za koga ja sutra da ginem kada će te sline male i debilke od devojaka to sve da bace niz vodu?
Aha, sad kapiram, ti pricas o epskom okruzenju...:D

Kad budes roditelj, tvoja deca ti (kakva god bila) sigurno nece biti sline i debilke, vec smisao zivota i ako bude potrebe da ih od bilo cega branis, neces biti u dilemi ni sekund.

Otkad je sveta i veka, postoji nerazumevanje medju generacijama. ;)

Da li ti ovo zvuci poznato i savremeno?:mrgreen:

"Danasnja omladina ljubi luksuz, zlocesti su, lose odgojeni, ruga se autoritetu i nimalo ne postuju starije.
Nasa danasnja omladina su pravi tirani, cak se niti ne ustanu kad ulazi starija osoba, odgovaraju svojim roditeljima i zadovoljni su sa svojom srditosti..."
Sokrat, IV stoljece prije Krista

"Ne preostaje mi nikakva nada sto se tice moje domovine, ako danasnja omladina sutra preuzme vlast. Jer ta omladina je ocajna, neizdrzljiva i bez osnovnih principa"
Natpis iz VIII st. prije Krista

"Ta danasnja omladina je pokvarena do dubine srca svoga.
Danasnja mladez je lijena, zla i nikada nece biti kao ondasnja omladina.
Danasnja omladina ne moze osigurati odrzavanje nase kulture."
Natpis na jednoj babilonskoj ploci, 2000 god. prije Krista

"Zivimo u vrijeme propasti. Omladina ne postuje svoje roditelje.
Nestrpljivi su i nezahvalni.
Cesti su u tavernama i ne znaju se savladati."
Pronadeno u jednoj egipatskoj grobnici, 4000 god. prije Krista

Poslednja izmena:

muskarac treba da bude muskarac, za one stvari za koje se takvim smatra, pa i u tom patrijahalnom smislu
sa zelon u 4 zida i oka treba da bude i nezan i strastven i sta god oce
sve su ostalo gluposti

To je nemoguce ako je otac istinski prisutan u zivotu svog sina od pelena pa nadalje.

Aha, sad kapiram, ti pricas o epskom okruzenju...:D

Kad budes roditelj, tvoja deca ti (kakva god bila) sigurno nece biti sline i debilke, vec smisao zivota i ako bude potrebe da ih od bilo cega branis, neces biti u dilemi ni sekund.

Otkad je sveta i veka, postoji nerazumevanje medju generacijama. ;)

Da li ti ovo zvuci poznato i savremeno?:mrgreen:

"Danasnja omladina ljubi luksuz, zlocesti su, lose odgojeni, ruga se autoritetu i nimalo ne postuju starije.
Nasa danasnja omladina su pravi tirani, cak se niti ne ustanu kad ulazi starija osoba, odgovaraju svojim roditeljima i zadovoljni su sa svojom srditosti..."
Sokrat, IV stoljece prije Krista

"Ne preostaje mi nikakva nada sto se tice moje domovine, ako danasnja omladina sutra preuzme vlast. Jer ta omladina je ocajna, neizdrzljiva i bez osnovnih principa"
Natpis iz VIII st. prije Krista

"Ta danasnja omladina je pokvarena do dubine srca svoga.
Danasnja mladez je lijena, zla i nikada nece biti kao ondasnja omladina.
Danasnja omladina ne moze osigurati odrzavanje nase kulture."
Natpis na jednoj babilonskoj ploci, 2000 god. prije Krista

"Zivimo u vrijeme propasti. Omladina ne postuje svoje roditelje.
Nestrpljivi su i nezahvalni.
Cesti su u tavernama i ne znaju se savladati."
Pronadeno u jednoj egipatskoj grobnici, 4000 god. prije Krista

Ne mora da znači da neće biti silne i debilke, mislim, ko zna čije gene će to pokupiti. Naravno da ih neću isterati iz kuće, ali ću biti duboko razočaran.

I to što su oni i pre 2000 i 4000 godina pisali to, to ne znači da je to samo mantra koja se ponavlja, omladina godinama zaista i postaje sve gora, kad uzmem generaciju 70-ih i ovu 2005, npr. ti vidiš da je to nebo i zemlja, a da ne govorim o ekstremima, uzmi sad svu tu decu i baci ih kao Spartance, ne bi preživelo njih 5%. Danas su to sline koje kukaju i samo čekaju da im neko drugi prinese, 4000 godina pre Hrista nije baš tako bilo.

Muskarac ne place on kad mu je tesko ode do kafane i odvali se od alkohola a onda posle pijanstva se ispovraca i iz sebe izbaci sve negativno.:hahaha:

takoje , ja sam samo zaplako kad su mi umrli najblizi pa je i onda bilo -sta mu bi? ,nikad mi nisu krenule suze- sem zbog dima ili otrova prasine i takvih hemijsko-fizickih smetnji...
a za vas "osecajne dusice :flert:" tamo napolju sto se patite ,ako vec morate da se isplacete otidjite na skrovito mesto prospite dusu i nedajte da vas niko vidi niti ikada picajte o tome. to je takvo trik pitanje o osecanjima i alfa/beta test sa plakanjem da ne dozvolite nikada da odgovorite potvrdno dalekobilo javno!

takoje , ja sam samo zaplako kad su mi umrli najblizi pa je i onda bilo -sta mu bi? ,nikad mi nisu krenule suze- sem zbog dima ili otrova prasine i takvih hemijsko-fizickih smetnji...
a za vas "osecajne dusice :flert:" tamo napolju sto se patite ,ako vec morate da se isplacete otidjite na skrovito mesto prospite dusu i nedajte da vas niko vidi niti ikada picajte o tome. to je takvo trik pitanje o osecanjima i alfa/beta test sa plakanjem da ne dozvolite nikada da odgovorite potvrdno!

Sta si po zanimanju Kizo?;):)

Back