Neka vrsta saveza sa Bosnom u dalekoj budućnosti

Richard III

Domaćin
Poruka
3.892
Uzmimo da Srbi i Muslimani krenu da cene Bosnu kao pre svega svoju državu, uz poštovanje etničkih posebnosti. Dakle da se Srbi odreknu velikosrpske priče (koja je po meni suvišna i može da optereti maticu) i da prodje vreme da se stare rane zaleče. Da li bi bila moguća u dalekoj, dalekoj budućnosti neka vrsta saveza državnog izmedju nas, ali na ravnopravnim osnovama uz poštovanje bosanskog suvereniteta i labavu konfederaciju. Ali bez Hrvata ili Slovenaca. Šta vi mislite. I zašto se toliko insistira na otcepljenju Republike Srpske?

Uzmimo da Srbi i Muslimani krenu da cene Bosnu kao pre svega svoju državu, uz poštovanje etničkih posebnosti. Dakle da se Srbi odreknu velikosrpske priče (koja je po meni suvišna i može da optereti maticu) i da prodje vreme da se stare rane zaleče. Da li bi bila moguća u dalekoj, dalekoj budućnosti neka vrsta saveza državnog izmedju nas, ali na ravnopravnim osnovama uz poštovanje bosanskog suvereniteta i labavu konfederaciju. Ali bez Hrvata ili Slovenaca. Šta vi mislite. I zašto se toliko insistira na otcepljenju Republike Srpske?
Nikada više sa onima koji nam stalno zabadaju nož u leđa.

Bosna neće u Mali Šengen a ujedno medjusobno jedni drugima branimo ulaske pojedinaca.

Pre ćemo sa Albancima u savez jer eto oni su u Šengenu i nema zabrane ulaska za pojedince. :lol:

Nikad ne znas

Nikada više sa onima koji nam stalno zabadaju nož u leđa.

Procitaj ovo

Ja mislim / Senadin Lavić: Populistička mitomanija, ratovi i vazali​

13. 03. 2022. u 13:05:00Radiosarajevo.ba

U toku evropske povijesti Karolinzi su doprinijeli posvemašnjem širenju društvene primjene vazaliteta.

Vazalni odnos, kao jedan od najznačajnijih odnosa zavisnosti, doživio je vrhunac svoga širenja između 10. i 12. stoljeća u najviše “feudaliziranom” području tadašnje Evrope, u samom srcu negdašnjeg karolinškog carstva, u sjevernoj Francuskoj, te u rajnskoj i švapskoj Njemačkoj.
https://radiosarajevo.ba/metromahal...opulisticka-mitomanija-ratovi-i-vazali/450196

Ni ne znaš ko su i kakvi su muslimani i šta ti misle.
Tema ti je do zla boga naivna i glupa.

Може, ако си спреман бити чифчија агама и беговима. Без увреде прика, али ти си преспавао задњих пола вијека.

Није то концепт који би донео нешто добро, из више разлога...
Прво- присуство исламског фактора ни у једној средини у свету није потпомогао неку друштвену интеграцију, јер они сваког муслимана претпостављају сваком друго- верцу, или атеисти.
Друго- да ли је нормално да се муслиманима у БиХ призна право на државност, ако нам је јасно одкуд они ту, и треба ли Срби тиме да легализују османска освајања?
Да не помињем да би то увек било упориште Санџаклијама, у својим захтевима за отцепљење; то се мора сасећи у корену...
БиХ је вештачка држава, која то никад није била; створена је на територији која је била само административно омеђена, у СФРЈ, која је то урадила да би одговорила на неке своје потребе, а потрајала је до првих проблема, и резултат је жесток, крвав сукоб и рат који је обновио сећања на најгнусније злочине из 2. светског рата...
Други разлог постојања те псеудо-државе је био католички план заустављања територијалног ширења Србије преко Дрине, које је Србија барем два пута ратовима заслужила; одавно је то план, којим се Србији омета заокруживање територија са српским становништвом, још у склопу ометања српског изласка на морску обалу...
Ислам није као будизам; он је радикалан, склон насиљу и политички неконтролисана религија; када приметим да јасно разликују која је верска група према њима иницирала насиље, а која није- а сви знамо да их је у прошлом веку кињио и зверски пљачкао запад/католицизам, и да православни народи у томе нису учествовали- онда чу, можда- размотрити неку промену става према неком евентуалном "суживоту" са верским фанатицима, које можемо и овде да чујемо- шта мисле о твојој идеји.

Ја желим да Вам кажем,на основу мог 30-ГОДИШЊЕГ НЕПРОСРЕДНОГ КОНТАКТА
са припадницима Срба муслиманске Вероисповести из Босне(где боравим преко),
да је ово што прича Постављач теме итекако могуће и изводљиво.

Многи Злочини су се дешавали,то једна страна оној другој не може да опрости и сл.
али..треба стварно упознати "непријатеља" па онда судити о њему.

Ради се стварно о једном простодушном,нормалном Народу..идентичан Србима,
и сви они веома добро знају да су Словенског порекла,тј. Срби.

Ово исто,НИЈЕ МОГУЋЕ извести са покатоличеним "хрватима".То Вам дефинитивно тврдим!
Мујаге нису зло,рвати су право ЗЛО!

nije problem, neka se predaju, ko nije pravio zlocine amnestija, zlikovci u corku

licno sam slusao da oni(alijini i cro) tacno znaju ko je ratni zlocinac i sta je radio, ali nece svoje da odaju

Odaju li Srbi? U Bosni se vodi jos 7000 osoba kao nestalo. Ni kosti im nisu pronadene. 95% su pobijeni od Srba. Srbi sute i ne govore gde su kosti tih nesretnika

Какву корист Србија и Босна могу да имају од савеза а какву штету?

Ti ne znas sta je Bosna i kako je tamo narod ziveo.
Da nije ubacena mrznja iz Srbije i Hrvatske ovaj narod bi i dalje ovako zivio u slozi i jedinstvu

Ne znam, i ne zanima me.

A što se boldovanog tiče, još jedan razlog da ne želim ništa sa vama.

Narodi koji uvek u drugima traže krivce za svoja shranja, važi za srpski, a Bošnjacima je, sudeći po vama ovde, to u genetskom kodu, ne treba nikako da žive zajedno, već što je moguće odvojenije jedni od drugih.

Da nije ubacena mrznja iz Srbije i Hrvatske ovaj narod bi i dalje ovako zivio u slozi i jedinstvu
Није ништа убачено ни из Србије, ни из Хрватске; као што није било убачено ни 1941, па је опет била кланица, а сви знамо ко ју је иницирао, и зашто...
И сувише "кратковидо" посматраш ситуацију; БиХ је страдала као једна од првих жртава геостратешких померања и агресије западне коалиције на муслимане и Словене, и видим да се добро пазиш да не приметиш чије је масло тај глупави сукоб... :roll:
Муслимански фактор у БиХ је насео на мамац Вашингтона да ће добити своју државу, а Вашингтон то никад није ни планирао; "израдили" су вас, а сад су вам за то криви- Срби!? :lol:
Ти би сад да се Срби одрекну нечега, чега ви нећете да се одрекнете?
Нисте ви ништа глупљи од многих у свету, које је запад искористио у прљавим играма којима се бави већ пола века; али испадате глупљи него што јесте, јер истрајавате инатно у погрешном адресирању кривице за трајање ове безизлазне ситуације, коју сте сами произвели узимањем учешћа у једном нечасном и поганом рату против својих комшија и пријатеља, који су вас још у почетку опомињали на чињенице које сам ти навео.

Са тзв. Босном сигурно да не. Осим ако Срби изгубе памћење, онда је све могуће. Дејтонска БиХ и могла одржати, да је пре свега код босанских муслимана било воље за њом. Међутим, они су је презирали и вребали сваку прилику да је наруше. Сада су је нарушили довољно, да о БиХ као било каквом политичком фактору више нема смисла говорити.

Ту је питање за тему шта ће босански муслимани урадити кад нестане БиХ. Да ли ће се сетити да су им преци били Срби или Хрвати или ће својим путем нешто покушати, у границама могућег (23%).

Ne znam, i ne zanima me.

A što se boldovanog tiče, još jedan razlog da ne želim ništa sa vama.

Narodi koji uvek u drugima traže krivce za svoja shranja, važi za srpski, a Bošnjacima je, sudeći po vama ovde, to u genetskom kodu, ne treba nikako da žive zajedno, već što je moguće odvojenije jedni od drugih.

Kao sto si napisao. Ne znas sta je Bosna i kako je narod tamo ziveo i kako zivi.

Mrznja jeste ubacena iz Hrvatske i Srbije

Srpski svatovi koji su u prolazu i ukljuce se u kolo sa muslimanima koji slave bajram

Kao sto si napisao. Ne znas sta je Bosna i kako je narod tamo ziveo i kako zivi.

Mrznja jeste ubacena iz Hrvatske i Srbije

Mani me bajki, Jankelja...mrzeli ste se vi odavno, i klali ste se kad god vam se pruži prilika.

I to je jedino što pamtite, ko je kome dužan krv...

Zato, što dalje od mene, što dalje od Srbije.

Са тзв. Босном сигурно да не. Осим ако Срби изгубе памћење, онда је све могуће. Дејтонска БиХ и могла одржати, да је пре свега код босанских муслимана било воље за њом. Међутим, они су је презирали и вребали сваку прилику да је наруше. Сада су је нарушили довољно, да о БиХ као било каквом политичком фактору више нема смисла говорити.

Ту је питање за тему шта ће босански муслимани урадити кад нестане БиХ. Да ли ће се сетити да су им преци били Срби или Хрвати или ће својим путем нешто покушати, у границама могућег (23%).

Obuzele su te mracne sile. Propao si kao covek

Ако си му рек'о... :lol:

ZIVEO TITO!!!! ZIVELI PARTIZANI!!!

Procitaj ovo obavezno!!!

Sjećanje na Popovića: „Gmizat će u svojim sitnim nacionalizmima dok se ne usmrde“​

14. 03. 2022. u 13:28:00F.V.

1647337898177.png

Oni će gmizati u svojim sitnim nacionalizmima dok se ne usmrde, zapisao je
legendarni komandant Prve proleterske brigade, diplomata i vrsni intelektualac, filozof, esejist i pjesnik nadrealist, istinski predstavnik evropskog duha u Srbiji, Konstantin Koča Popović, koji se rodio na današnji dan prije tačno 114 godina, 14. marta 1908. godine.

Zapisao je to 19. maja 1989. godine, „u bitkama i pred bitkama“, potpuno svjestan i beskrajno ogorčen što vidi kuda vodi jugoslavenska drama.

https://radiosarajevo.ba/metromahal...sitnim-nacionalizmima-dok-se-ne-usmrde/450291

Back