Neka pitanja Facebooka

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.496
Imam u Facebooku nekoliko prijatelja koji svaki bogovetni dan postavlaju slike!

Te slike su u 95% slucajeva NJIHOVE LICNE slike, u svim mogucim pozama i varijantama...!

Sta ljude navodi da posrtavljaju samo svoje slike da drugi gledaju i nicije vise? Ajde da su bar neki lepotani, pa da razumem...

Sta psihologija kaze o tome? :think:

meni nije logicno da se tudje slike postavljaju na licni profil,ili sarkasticne sprdnje koji ce drugi lajkovati

Neki postavljaju porodicne slike, neki slike prirode koje su naslikali, neki slike gradova i td i td...

Ali, ima onih koji postavljaju ISKLJUCIVO SVOJE SLIKE!?

Sto to rade, sta hoce time da izazovu kod onih koji ih gledaju?

Nekako mi dodjwe egzibicionisticki, cak perverzno...

uzo si mi temu iz usta!
hteo sam da je postavim pod nazivom lajkovanje slika
iza ogledala ovog puta je publika,imamo ogledalo sa odgovorima kao u bajci snezana
zaista sam i video da ce u ogledala da ugradjuju aplikacije mislim da ti tu lezi odgovor
interaktivno ogledalo u sluzbi ega

Vole ljudi paznju i komentare tipa "prelepa si kiss <3" ili "brate majkemi stvarno si car". E sad, mozda je to egzibicionizam neki, mozda zeza samopouzdanje pa se posle 150 lajkova ljudi osecaju bolje, vise vrednim, lepsim, uspesnijim, sta znam.

Isto vidim da ima nekih koji stalno stavljaju neke polovice, mudrosti, velike misli, duboke umne fraze......

A odrasli, svrseni ljudi...!?

OSTA IM JE TO???:eek:

Hoce ostalima da otvaraju oci, da ih uce, sta li ih goni na to?

Vole ljudi paznju i komentare tipa "prelepa si kiss <3" ili "brate majkemi stvarno si car". E sad, mozda je to egzibicionizam neki, mozda zeza samopouzdanje pa se posle 150 lajkova ljudi osecaju bolje, vise vrednim, lepsim, uspesnijim, sta znam.

Znači, brate, sestro, ćale si, keve mi. :hahaha1:

Isto vidim da ima nekih koji stalno stavljaju neke polovice, mudrosti, velike misli, duboke umne fraze......

A odrasli, svrseni ljudi...!?

OSTA IM JE TO???:eek:

Hoce ostalima da otvaraju oci, da ih uce, sta li ih goni na to?

Lično znam čoveka koji to radi. Ne smeta mi. Uvek volim da pročitam neku zanimljivu mudrost ili poslovicu za koju nisam do tada znao.

Te slike su u 95% slucajeva NJIHOVE LICNE slike, u svim mogucim pozama i varijantama...!

Sta ljude navodi da posrtavljaju samo svoje slike da drugi gledaju i nicije vise? Ajde da su bar neki lepotani, pa da razumem...

Treba im lajkova

Taj lajk je njima nesto poput sexa

Vecina ljudi i koristi FB za neku licnu promociju, bilo da su to slike iz teretane, WC-a, letovanja, ili citati.
Vise volim da vidim citate pesnika, filozofa, ili koga vec, ali kada taj jedan citat prate polugole slike, napucene usne, bicepsi, tricepsi i sl. od iste te osobe, nesto izgubim volju da citam.

Vecina ljudi i koristi FB za neku licnu promociju, bilo da su to slike iz teretane, WC-a, letovanja, ili citati.
Vise volim da vidim citate pesnika, filozofa, ili koga vec, ali kada taj jedan citat prate polugole slike, napucene usne, bicepsi, tricepsi i sl. od iste te osobe, nesto izgubim volju da citam.

A jedna je zahvaljijući FB "ubedila" tipa da je on otac njenog deteta... Selo pripomoglo lajkovima, po neka stotka kada zafali i tugoljive slike na FB... i uspeh zagarantovan. Magarac progutao...

Sinoc otovrim face, komentari na sliku "lepotice, prezgodna si <3, kidas stvarno".
Skrolam malo dole, opet slicna stvar, skroz druga osoba, a komentari isti.
Jos malo dole...opet isto.

Tesko mi je da poverujem da sve te osobe imaju problem sa samopouzdanjem, neke mozde, nesigurnosti oko fizickog izgleda, ljudi smo, svi imamo nesigurnosti.
Mozda je ovo vise zeleti da se bude u centru paznje, pokaze. Ne mora slikama sa mora, kupatila, teretane, na BMW-u drugara koji se vratio iz Nemacke, ali to je najlaksi, nazalost i najcesci nacin skretanja paznje, i izgradnje neke licnosti koju zelimo da svet vidi.
Nazalost takva licnost izgleda, bar meni, i najmanje zanimljiva i unikatna, jer ispod nje sigirno ima bar 10-ak slicnih na FB.

Fejsbuk ce ljudi, kao sve do sad sto su, zloupotrijebiti - ponajvise je to masina a za pravljenje sekti, subkultura, subsubkultura, a nikako to nije mjesto dje ces da nadjes darovite stihove, predavanja, svirke, slike, price, a sto da ne i prevedene knjige ... onda, to je i masina za prodaju droge, za "bezopasno" dilovanje, koje ustvari ce saznati koliko je opasno ti sto diluju preko fejsbuka tek kad zasluze po 5-6 minimum godina robije. To je i antirevolucionarna masina - tu se ne kuju planovi za revolucije, jer nasa policija sve to gleda, i na kraju, sto bi rekli The Books Of Knjige "jedni drugima izjavljuju saucesce preko fejsbuka"... Ljudi ce da im das bilo sto to da pokvare, tako da je pokvarenjak taj koji je to napravio...

Izgubis volju da citas citate, za koje si reko da su licna promocija a ne licna promocija necega sto licnost misli da treba da budu opste vrijednosti. I onda uzmes da gledas tricepse, a vise ne citas?
Ti se zalazes da slike budu toliko prijatne zdravom nagonu i razumu kao tvoj avatar, prijatne -100%

- - - - - - - - - -

Znači, brate, sestro, ćale si, keve mi. :hahaha1:

Lično znam čoveka koji to radi. Ne smeta mi. Uvek volim da pročitam neku zanimljivu mudrost ili poslovicu za koju nisam do tada znao.

ili zamisli napises nekoj "ti si maaaaajka" dugosilazni akcenat na "A". :)

- - - - - - - - - -

Moj brat se slikao ispred radnje sa onim spanskim prsutama :) Obavezno fals rejbanke iako nije bilo sunca :) I smije se na sliku kao da ce pojest sve one prsute...
Bedno...

па нема више оно кодак па у фото-радњу да се развије филм и скупљаш форографије у албум и када дођу пријатељи да им показујеш слике, сада се то ради по фејсбуку.
тако време дошло.

meni nije jasno dodavanje milion ljudi kao prijatelja na fesju sto ce reci otvoreno ih pozivasda ti spijuniraju zivot..ko da ides ulicom i delis svoje avbume i pricas nepoznatima sta ces da radis...
ok mi je recimo da imas dr akaut za posao kolege kontakte van zemlje ili iz dr grada itd...
al vi svi sto ste dodavali te klinkice ili likuse sigurno znate sto ste ih dodali..jer 650 prijatelja sigurno nemate:lol:tako da mi se cini da vecina prvo iskomentarise vidi ribu sto se napucila snimi joj sasi a onda razmislja o ljudskoj psidzi:lol:
a ribe ko ribe posebno u pubertetu hoce da se osecaju posebno i bitno:lol:

Back