Osnovni pravac kretanja u Svemiru je - entropija, iliti u prevodu - propadanje.
Tako da je izraz i te kako dobar.
Izraz jeste dobar ali za „Treće oko“,„Erotski dodir“ isl.
Samo značenje reči, kai i njen prevod, nije bitan, kada se zna tačan fizički smisao pojave koja se samo zove entropija.
Mora nekako da se zove, a to koliko taj naziv, pa još preveden, stvarno odgovara definiciji je potpuno nebitno, kažem kada definicija stoji čvrsto, a definicija entropije je jedna od najčvršćih. U fizici imena pojava obično ne odgovaraju definicijama, jer ni na jednom jeziku ne postoji izvorna reč koja bi opisala kvantne pojave, npr. subnuklearne čestice, pa se neko dosetio da ih nazove kvarkovi, po nekim spodobama iz stravične fantastike jednog engleskog pisca. Gde je tu prevod i šta su pisac i fizičari hteli da kažu?
Prema tome graditi argumentaciju, samo na tumačenju naziva neke fizičke pojave je malo diletantski, novinarski čak, rekao bih.
Valjalo bi upoznati se sa eksplicitnom teorijom.
Osnovni pravac u svemiru, prema tome jeste entropija, ali na žalost katastrofologa ipak nije propadanje, barem ne po tumačenju fundamentalne fizike.
Gradijent verovatnoće u pravcu porasta neuređenosti sistema, koincidentno sa dokazanim padom temperature tj. Hlađenjem, isto i sa fizičkim širenjem, nema baš mnogo veze sa horor scenama truljenja i propadanja, smrad do neba, isl.
Verovatno slicnost u fizickom izgledu i predodredjenost za isto (barem kod bica u susednim zvezdanim sistemima).
Sa ovim ne znam šta da počnem.
Kako da poredim fizičke izglede, kad još nisam video nijedno biće iz susednih zvezdanih sistema.
Dokaz je odsustvo Rh faktora kod oko 15 % pripadnika iskljucivo bele rase.
Oni jos uvek imaju ispoljene odlike krvi predaka bele rase, koji su bili reptiloidi, bica hladne krvi.
Sta bi jos hteo?
Ovo je dokaz onima koji veruju, da bi još jače verovali. Ja se u takve uglavnom, ne uklapam.
Prvo, nije tačno da je Rh- samo u belaca. U to se verovalo sve dok nije izbila sida pa su krenuli sa ispitivanjima na terenu. Rh- u crne rase Afrike je endemski, ali nije neka retkost.
Moj kolega je iz Nigerije, crn je kao noć, a na prošlom pregledu, potvrdili su ono o čemu smo baš nedavno pričali. On je 0 Rh- , zato su ga vrbovali da uzme donorsku karticu.
Meni je ovo dosta.
Od ostalih odlika krvi „koje su slične reptilskoj“, nemam nikakvih podataka. Ne bi me čudilo da je histološki, krv reptila veoma različita od krvi kičmenjaka.
Krv koja se vadi uvek dolazi u dodir sa vazduhom - sem ako ne mislis da se u spricevima i cevcicama pre toga "nalazio" vakuum.
I tada dolazi do oksidacije.
Sem toga, mi govorimo o krvi predaka bele rase.
Krv koja se vadi, uvek dolazi u dodir sa jako malo vazduha i to ne sva, nego jedan mali deo ukupno izvađene kolčine, da bi mogla značajno da oksidiše. Inače ne bi mogla da se uradi ni najjednostavnija analiza. U špricu je pre vađenja klip skroz u prednjem položaju, dakle špric je jednostavno prazan. Sigurno ima nešto malo vazduha ali to je jako malo u odnosu na samu zapreminu šprica. Nešto više je u cevčici ali pošto je ona tanka sa tim vazduhom dolazi u dodir ono malo krvi koje potekne na samom početku vađenja, a kada je i kritično, može se i taj vazduh izbeći. Ovo može, sa još više detelja, da ti potvrdi bilo koja medicinska sestra.
Mi doduše govorimo o krvi predaka, jedino ne vidim da bi se ona značajno razlikovala od naše, bar ne u onih srednjevekovnih predaka koji su i negovali te legende krvi i tla. Doduše, krv je za njih bila više metaforički pojam, mi savremeni smo više bukvalisti, pa zato i ne vidimo te njihove bogove na njihovim mesima. Pojam krvi se tada više odnosio na pravo nasleđa i naslednost koja je tada igrala mnogo jaču ulogu u pravu nego danas, nego na samu tečnost. Razlika u razumevanju i poimanju nekog pojma tad i sad je mislim, mnogo veća, nego što se sastav same krvi evolutivno ili bilo kako drugo promenio od tada.
Pripadnici "plavokrvog plemstva" ne baziraju svoje pravo na vlast zbog krvi kao takve, vec zbog svog porekla od nekog, ko je nekada vladao celom planetom i bio nasledni vladar.
Uprao na to sam mislio. Krv kao nasleđe i argument naslednog prava je mogla da bude i opisana kao plava, što bi značilo plemenita, iliti od plemenskog vođe, utemeljitelja, „nekog“ ali taj neko nije morao po samoj priči da bude zaista sa druge planete, niti da ima bukvalno plavu krv. Dosta je bilo da se to prigodno izmisli. Dobro bi bilo za samu priču, da je taj posedovao perfektne moralne kvalitete gde je poželjno preterati do krajnjih granica smisla, tj do principa samog. Ako kažemo da je taj neko bio borben i istinoljubiv kao sama borbenost i sama istina, tj da je bio oličenje tih principa, to znači automatski, da niko drugi ne može biti bolji u tim idealima od njega, dakle da je on po tim pitanja sam Bog. Priča jednostavna ali je pila vodu u raji tog vremena i to je samo priča, kakvih ima u svim tradicijama i mnogo pre evropskog srednjeg veka.
On je bio plave krvi, te je to i nuzna crta u prici.
Dakle, radi se samo o izracunavanju stepena pravolinijskog porekla od tog "nekog".
Upravo tako. Kasnije je kako se približavamo današnjim vremenima poimanje tiš priča bukvalizovano i tako postalo neverovatno. Na samom kraju kraju su ih bukvalisti današnjice proglasili nebuloznim legendama.
Sto se tice tvoje primedbe o arheolozima, .... svi oni koji su zacrtali osnove moderne istorije bazirane na arheologiji, bili su, svi do jednog, pripadnici masonerije i sl. drustava.
Baš svi do jednog i tokom celih trista godina. Svi su lagali orkestrirano, a nikad nijedan im nije pobegao da saopšti svetu pravu istinu?
Neće biti.
Upravo zbog toga, što entropija deluje i na ostvarenja takvih pokušaja, kojih je doduše bilo ali mnogo sporadičnije i na kraju, svet je saznao sve ono i onako, što je bio u stanju svojim umnim sposobnostima, da obradi i da sazna.
Entropija nije nikakvo propadanje, nego manje ili veće škripanje realne izvedbe nekog zamišljenog sistema, sa vremenom sve veće.
Može biti da masoni isl. znaju kako da isključe entropiju?
Ne znam samo, što bi se onda zamajavali bilo čim na ovom svetu. Rajska vrata bi im bila širom otvorena. Verovatno niko od nas cigana i ne bi ni znao za njih.
Upravo se ta bratija i nalazila iza pokretanja francuske burzoaske revolucije.
I upravo je onima koji kontrolisu masonske loze, u interesu da se cinjenice o Rasima sakriju, jer pripadnici Raskog plemstva pripadaju suparnickom bloku.
Pa šta?
Iza svake revolucije se nalazi neka bratija koja manipuliše masu. Čak i na običnom svinjokolju. Njihov interes, bilo koje vrste da su oni sami, uvek je bio samo jedan: da kad su već uzjahali, jašu što duže. Sve ostalo je nebitno (kuda, kako, zašto, čemu isl.), čak i to, ko ili šta su im protivnici. Pri tom bi ih oni maksimalno moguće satanizovali, mnogo verovatnije nego da sakrivaju i zataškavju njihovo postojanje.
Zato mi je sve to malo nategnuto i nelogično.
I sto se tice Francuske - Pariz nije dobio ime po Parisu, nego po Izidi (Par- Isis).
Može biti lako da je to tačno, nešto sam o tome negde čitao.
Bogovi se u svim drevnim spisima pominju kao entiteti koji su radili odredjene stvari - neki od njih su odgovorni za nastanak planete Zemlje (nebeski Bogovi),
Isto tako te stvari danas rade zakoni prirode i to sa božijom doslednošču, dakle bez izuzetka.
U ta ranija vremena ljudi, barem većina, nisu mogli da shvate šta je to zakon prirode, ako mu neko pametan ne nacrta oči, uši i nos, podari čovekoliki lik i proglasi jako nezgodnim gospodarom svog resora, jer reaguje i na najmanju povredu. (sve što se ispustilo od kad je sveta i veka, palo je na pod) Vremenom, kako su uočavane razne zakonitosti u prirodi, broj bogova je počeo da raste. Slično se danas dešava sa malopre pomenutim kvarkovima. Isprva, negde sedamdesetih prošlog veka, se mislilo da ih ima samo jedan jedini, božija čestica, a kako su ispitivanja napredovala familija je poćela da raste. Ovo što su nedavno nazvali božijom česticom je trebalo da bude poslednji član još relativno male ekipe, ali svi su izgledi da od toga nema ništa. Serija zvana kvantna fizika ili istovetno razvoj čoveka, ide dalje na još uvek neodređeno vreme.
...drugi za odvijanje zivota na Zemlji (Bogovi nebeski i zemaljski). Ovi drugi su stalno radili ljudske delatnosti - podizali gradove, gradili raznorazne objekte, vladali, voleli se, mrzeli, ratovali, ..... i to je ono sto pise u tim spisima.
Da, ovi drugi su lako mogli da imaju masu ulizica i uvlakača za pisare i istoričare, koji znaju kako da obogotvore svakoga. Svaki rimski car bio je bog svom narodu, za svog vremena i u to se verovalo nama neverovatno snažno, a pre Rima, to je važilo valjda za sve narode osim možda feničana. Oni su trgovali robom i nisu se zamajavali polurealnim problemima. Razlika u odnosu na danas, je samo u činjenici, da se ta njihova praksa raširila skoro po celom svetu.
Kakvi apstraktni zakoni i principi?
Gde si to procitao?
Navedi jedan primer takvog teksta.
Stari Zavet
Fizika za sedmi razred osnovne škole.