sunchaya
Buduća legenda
- Poruka
- 41.226

Kretenčine večeras nemaju loptu.... Imaju flašu... Ovo je stvarno nenormalno da rade u ovo doba
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
![]()
Kretenčine večeras nemaju loptu.... Imaju flašu... Ovo je stvarno nenormalno da rade u ovo doba
Ne znam da li je još nekom zasmetalo ono što i meni, ali ne mogu da se otrgnem gorkom osećanju svaki put kada u busu čujem najavu sledeće stanice.
Sve bi to bilo lepo da neko svesno nije izbacio sve crkve u Beogradu i na mesto njih kao orjentir najavljuje neke bezvezne ulice ili besmislene, manje važne druge objekte. Da li neko smatra da mi je približnija najava Kirovljeve ulice na B.brdu ili crkve sv.Đorđa? Postoji li iko ko ne zna gde je crkva sv.Marka, Patrijaršija,hram sv.Save..?
Ne želim da idem u paranoju i teorije zavera pa da sve povežem sa prodajom dela GSP-a koji se bavi distribucijom karata i uvođenjem bus-plus-a Turcima, ali bi bilo lepo da nam neko objasni zašto je Beogradska arena važnija od Vaznesenjske crkve ili Sajam od Saborne crkve npr. ?
Ko je taj ko je doneo takvu odluku i da li mi Srbi proživljavamo ostatke komunističkih progona čak i na ovako banalnim primerima?
Ne znam da li je još nekom zasmetalo ono što i meni, ali ne mogu da se otrgnem gorkom osećanju svaki put kada u busu čujem najavu sledeće stanice.
Sve bi to bilo lepo da neko svesno nije izbacio sve crkve u Beogradu i na mesto njih kao orjentir najavljuje neke bezvezne ulice ili besmislene, manje važne druge objekte. Da li neko smatra da mi je približnija najava Kirovljeve ulice na B.brdu ili crkve sv.Đorđa? Postoji li iko ko ne zna gde je crkva sv.Marka, Patrijaršija,hram sv.Save..?
Ne želim da idem u paranoju i teorije zavera pa da sve povežem sa prodajom dela GSP-a koji se bavi distribucijom karata i uvođenjem bus-plus-a Turcima, ali bi bilo lepo da nam neko objasni zašto je Beogradska arena važnija od Vaznesenjske crkve ili Sajam od Saborne crkve npr. ?
Ko je taj ko je doneo takvu odluku i da li mi Srbi proživljavamo ostatke komunističkih progona čak i na ovako banalnim primerima?
i kažu "stajalište" što je po meni veći debilizam. To nije bilo u upotrebi dok se nisu pojavili bus+ automati.
Ne znam dal si čula za onog dečka koji voli da "isteruje pravdu" - bio je i kod Rade - štuke u B.hronici, ali on je potegao inicijativu vezanu za ono "numerisanje" autobuskih stanica (da možeš mobilnim da proveriš)
Ja uvek kažem "stanica kod crkve". Mada bi možda bilo korisnije da se zove Lješka, pošto se u njoj nalaze mnogo bitnije stvari nego u Kirovljevoj. Na suprotnoj strani je stanica Bioskop Šumadija. Meni to ne smeta ali pitanje je koliko ljudi zna da je tu bio bioskop Šumadija a ne kako ga sad zovu. Nek je nazovu po biblioteci
Stanica kod Vaznesenjske je Odeon, mada je tu opet pitanje koliko ljudi uopšte zna da je taj bioskop postojao.
Ne znam dal si čula za onog dečka koji voli da "isteruje pravdu" - bio je i kod Rade - štuke u B.hronici, ali on je potegao inicijativu vezanu za ono "numerisanje" autobuskih stanica (da možeš mobilnim da proveriš)
Stanica Odeon sad se i zove Vaznesenjska crkva (tako je napisano na stanici), ali aparat u autobusu je i dalje zove Odeon. Po meni bilo bi logičnije da se ta stanica "zove" Beograđanka. Jer sigurno ljudi više nju koriste kao orijentir.. Obrati pažnju, na nekim stanicama i jesu izmenjeni nazivi ali mo'š misliti koja bi to bila komplikacija da se sve ponovo snima, a siroti Đilas nema para.
npr. da se ja pitam "stajalište" Miloša Pocerca bi bilo Višegradska.
@goxy
i kažu "stajalište" što je po meni veći debilizam. To nije bilo u upotrebi dok se nisu pojavili bus+ automati.
Kada bi ova drzava bila verska i totalitarna onda bi nazivanje stanica ili stajalista gsp-a po crkvama kao orjentirima imalo smisla ..kako to ipak nije sasvim je u redu da se stanice nazivaju prema ulicama ..jer svuda u svetu kada dodjete u neki grad i uzmete mapu toga grada vi se orjanitisete prema ulicama toga grada a ne prema crkvama..sto ne znaci da se neka stajalista ne nazovu prema kulturno-verskim- istorijskim zdanjima kao sto je saborna crkva na primer ili hram..ili kao u Milanu gde je veliko metro racvanje i stanica nazvana duomo .prema velikom trgu i katedrali na njemu..ali za milanskli duomo zna ceo svet za crkvu sv.djordja u Beogradu na banovom brdu samo lokalni stanovnici...tako da je stajaliste Kirovljeva sasvim u redu
Mislim da je to u redu, jer se termin stanica koristi za glavnu autobusku stanicu, npr BAS, Lasta...a da su sve ovo ostalo autobuska stajalista...