Negativa

Znaš kako kažu prosjacima naši prijatelji Amerikanci? Get a job!
Evo kod mene u firmi ne možemo da nađemo čistačice za platu od 85000.
Пре пар година... у кафани у Крушевцу - жали се власник да не може да нађе помоћницу за кухињу. Нису паре проблем, него не може да нађе неку да уме.
Могао би и колаче да држи - нема ко да ради на томе.

А за 85000 да не може да се нађе чистачица... Ту ваљда треба још мање талента и вештине... :think:

85k je plata u kiosku.
zasto bi se neko zezao sa ciscenjem za te pare kad moze da sedi u kiosku i isto toliko zaradjuje.
Zato što je čišćenje mnogo lakši posao. Nije odgovorna ni za kakvu robu, ni za kakav pazar, niti ima mogućnosti da je spopadaju kojekakve budale i pijandure, ima toalet, doručak i ručak iz menija restorana. A posao se sastoji iz toga da pomete restoran i spakuje to u kesu za đubre.

Пре пар година... у кафани у Крушевцу - жали се власник да не може да нађе помоћницу за кухињу. Нису паре проблем, него не може да нађе неку да уме.
Могао би и колаче да држи - нема ко да ради на томе.

А за 85000 да не може да се нађе чистачица... Ту ваљда треба још мање талента и вештине... :think:
To i stress level 0.

Zato što je čišćenje mnogo lakši posao. Nije odgovorna ni za kakvu robu, ni za kakav pazar, niti ima mogućnosti da je spopadaju kojekakve budale i pijandure, ima toalet, doručak i ručak iz menija restorana. A posao se sastoji iz toga da pomete restoran i spakuje to u kesu za đubre.
a ne peru prozore, ne usisavaju, wc ne odrzavaju ... ?

Vidim koliko si upoznat sa zivotom ljudi van Beograda kad pises ovo.
Cene u marketima su iste.
Koliko je mesecna kirija, prosek neki za dvosoban stan u BG?

nije market jedini trosak..
kirija u beogradu?..500..600 evra. i to onako.. preko 700 da vredi. (i na to ide struja, voda...)
ja sam ovog meseca samo za rezijske troskove dao skoro 30.000
ni u pancevu vise ne mozes naci ispod 300 stan da je pristojan.

Zar je ovo sramota da se radi?
a ko je rekao da jeste?
pricamo o tezini posla i da je te pare lakse zaraditi u kiosku nego kao cistacia.. neka dignu platu cistacicama i videce kako ce lako naci nekog.

zasto bi neka zena radila za 85k kad ona u privatnoj varijanti ciscenjem po kucama moze da zaradi lagano 5.000 dnevno sto je za 22 radna dana oko 110.000

a ko je rekao da jeste?
pricamo o tezini posla i da je te pare lakse zaraditi u kiosku nego kao cistacia.. neka dignu platu cistacicama i videce kako ce lako naci nekog.

zasto bi neka zena radila za 85k kad ona u privatnoj varijanti ciscenzzjem po kucama moze da zaradi lagano 5.000 dnevno sto je za 22 radna dana oko 110.000
Nisi radio u kiosku očigledno, pa ne znaš. Izvini, uz svo dužno poštovanje, koliku platu da joj damo za taj posao? Vrednost ta dva obroka iz menija je minimum 3000. Hirurg na VMA ima 200 hiljada. Rudari rade za 55-90 hiljada

Necu da se svadjam ni sa kim. :)
Ne znas valjda kako se tesko zivi u unutrasnjosti Srbije.
Stvarno ne zelim da se svadjam I odustajem....
Prošle godine sam bio u Boljevcu, skupilo se par nas i ja otišao da uzmem dve kile ćevapa, u nekoj pečenjari kod autobuske stanice koja važi za najbolju. Žena se zaprepastila, ali zaprepastila. Kaže da ljudi uzimaju po 5 ćevapa i nose kući.
Da ne govorimo po drugim mestima, gde se prodaje hleb na kriške i motane cigarete na komad.

nije market jedini trosak..
kirija u beogradu?..500..600 evra. i to onako.. preko 700 da vredi. (i na to ide struja, voda...)
ja sam ovog meseca samo za rezijske troskove dao skoro 30.000
ni u pancevu vise ne mozes naci ispod 300 stan da je pristojan.
Ima sasvim pristojnih, sređenih dvosobnih i dvoiposobnih, trosobnih stanova za 400-500 evra, ima garsonjera za 150-300 isto sasvim pristojnih, sređenih i čistih. Petlovo brdo, Cerak, Žarkovo, Mirijevo, Medak...

Prošle godine sam bio u Boljevcu, skupilo se par nas i ja otišao da uzmem dve kile ćevapa, u nekoj pečenjari kod autobuske stanice koja važi za najbolju. Žena se zaprepastila, ali zaprepastila. Kaže da ljudi uzimaju po 5 ćevapa i nose kući.
Da ne govorimo po drugim mestima, gde se prodaje hleb na kriške i motane cigarete na komad.

Znam ja sve to.
Ljudi koji zive u vecim gradovima nemaju pojma koliko se sirotinja po Srbiji muci.
Uz sve to nemaju ni mogucnost da se zaposle, cak ni za taj minimalac.

Back